Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Χελωνάκια… σκάνε απ’ το αυγό


Χελωνάκια… σκάνε απ’ το αυγό

Ανήκουν σε απειλούμενο είδος- δείτε φωτογραφίες

Τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο έκαναν τα χελωνάκια της φωτογραφίας στον ζωολογικό κήπο Linton στη Βρετανία. 

Μπορεί τώρα να είναι μια σταλιά καθώς βγαίνουν από το αυγό αλλά μεγαλώνοντας, οι χελώνες Sulcata, το είδος στο οποίο ανήκουν, φτάνουν σε βάρος και τα 95 κιλά. 

Οι γιγάντιες αυτές χελώνες απαντώνται στην Κεντρική Αφρική, όπου συχνά χρησιμοποιούνται ως… στόχοι, σε στρατιωτικά κέντρα εκπαίδευσης, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Daily Mail. 

Το είδος θεωρείται απειλούμενο κι έτσι η ικανοποίηση για τη γέννηση των μικρών είναι μεγάλη. 

Η φωλιά εντοπίστηκε από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου το Μάρτιο και μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε πιο κατάλληλο περιβάλλον για να ολοκληρωθεί η επώαση. 

Η θηλυκή χελώνα γεννά συνήθως από 15 έως 30 αυγά αλλά δεν θα γίνουν όλα χελωνάκια. 

Οι ενήλικες χελώνες φτάνουν σε ηλικία και τα 70 χρόνια και σε μήκος τα 90 εκατοστά. 

Οι χελώνες Sulcata είναι το τρίτο μεγαλύτερο είδος χελώνας στον πλανήτη μετά τις χελώνες των Γκαλαπάγκος και της Αλάμπρα. 

Δείτε τις φωτογραφίες





Διαβάστε περισσότερα »

Ο Πέτρος ο πελεκάνος ζει!


Ο Πέτρος ο πελεκάνος ζει!

Το πτηνό που πέθανε είναι η... Γεωργία

Κι όμως, ο διάσημος, Πέτρος, το σήμα κατατεθέν της Μυκόνου, δεν πέθανε, όπως μεταδόθηκε λανθασμένα, καθώς το πτηνό ζει και βασιλεύει, συνεχίζοντας τις βόλτες του στα Ματογιάννια. 

Το ατυχές περιστατικό, αφορά τη νεότερη εκ των πελεκάνων - κατοίκων του νησιού, η οποία παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην πλατεία Μαντούς Μαυρογένους, στην πιάτσα των ταξί, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του news.gr. 

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, στην προσπάθειά του να αποφύγει παιδιά, έκανε ελιγμό με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον πελεκάνο.

Παρά τις πρώτες βοήθειες που της προσφέρθηκαν, η Γεωργία δεν άντεξε στα τραύματα της και ξεψύχησε μετά από λίγη ώρα από ακατάσχετη αιμορραγία.
Διαβάστε περισσότερα »

Ένα… φασαριόζικο νεογέννητο


Ένα… φασαριόζικο νεογέννητο

Φωτογραφίες και βίντεο από τη γέννηση πάντα στην Ταϊβάν

Ένα θηλυκό πάντα έφερε στον κόσμο το Σάββατο το βράδυ η 9χρονη Yuan Yuan, ένα από τα γιγάντια πάντα που είχε δοθεί από την Κίνα στην Ταϊβάν. 

Το μικρό γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο της Ταϊπέι έπειτα από τεχνητή γονιμοποίηση. 

Ήταν η έβδομη απόπειρα της Yuan Yuan να γίνει μητέρα μέσα σε τρία χρόνια. 

Δείτε τις φωτογραφίες  





Διαβάστε περισσότερα »

Οι νυχτερίδες ανακυκλώνουν την ενέργεια για να πετάξουν

Αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν τεχνολογία ακτινών Χ για να παράγουν βίντεο με το πέταγμα των νυχτερίδων...
το οποίο αποκαλύπτει για πρώτη φορά πώς κινούνται οι σκελετοί τους. Από την ανάλυση του υλικού προέκυψε ότι οι νυχτερίδες αποθηκεύουν και ανακυκλώνουν την ενέργεια στους τένοντές τους.

Οι μικροσκοπικές φρουτονυχτερίδες έχουν πολύ ελαστικούς τένοντες που συνδέουν τους ανώτατους μύες των φτερών με τα οστά, κάτι που εξασφαλίζει μεγάλη αποτελεσματικότητα όταν πετούν.

Η έρευνα

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Μπράουν, με επικεφαλής τον Δρ. Nicolai Konow, ήθελαν να μελετήσουν πώς ακριβώς κινείται ένας σκελετός μέσα σε έναν οργανισμό.

«Στις νυχτερίδες δεν αρέσει να βρίσκονται στο έδαφος, οπότε τις αφήσαμε κάτω και βιντεοσκοπήσαμε πώς ακριβώς απογειώνονταν», δήλωσε ο Δρ. Konow.

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ερευνητές μέτρησαν τις αλλαγές στο μήκος των μυών και των τενόντων των νυχτερίδων, κάτι που αποκάλυψε τη μοναδική τους ιδιότητα σε ό,τι αφορά την αποθήκευση ενέργειας.

«Τα περισσότερα μικρά θηλαστικά έχουν άκαμπτους, σκληρούς τένοντες οι οποίοι δεν μπορούν να αποθηκεύσουν ενέργεια όπως συμβαίνει με τον δικό μας Αχίλλειο τένοντα όταν περπατάμε ή τρέχουμε», εξήγησε ο καθηγητής.

Ωστόσο οι φρουτονυχτερίδες, βάρους μόλις 20 γραμμαρίων, αποθηκεύουν ενέργεια καθώς τεντώνουν τους τένοντες του δικεφάλου και του τρικεφάλου κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της ανύψωσης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η απελευθέρωση αυτής της ελαστικής ενέργειας όπως ένα τεντωμένο λαστιχάκι που αναπηδά, δίνει στο ζώο επιπλέον ώθηση.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Πειραματικής Βιολογίας στην Βαλένθια της Ισπανίας.
Διαβάστε περισσότερα »

Διεθνές κύκλωμα χρησιμοποιούσε σκυλιά για να μεταφέρει ναρκωτικά στην Ιταλία

Σε δίκη παραπέμπονται 49 άτομα από χώρες της Λατινικής Αμερικής καθώς κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν σκυλιά για να εισάγουν κοκαΐνη στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ένας κτηνίατρος στο Μεξικό αναλάμβανε να βάλει μεγαλόσωμα σκυλιά να καταπιούν πακέτα με ναρκωτικά. Τα σκυλιά στη συνέχεια ταξίδευαν για το Μιλάνο όπου οι παραλήπτες τους τα σκότωναν και τα διαμέλιζαν προκείμενου να πάρουν την κοκαΐνη.

Οι κατηγορούμενοι από το Εκουαδόρ, το Περού και το Ελ Σαλβαδόρ, ηλικίας 19 έως 37 ετών, πιστεύεται ότι ανήκουν σε σπείρες γνωστές με το όνομα "pandillas".

Η δίκη των "49", οι πράξεις των οποίων έχουν προκαλέσει τις εντονότατες αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων, ορίστηκε για τις 9 Οκτωβρίου.
Διαβάστε περισσότερα »

Αντιλόπη πήδηξε μέσα σε αυτοκίνητο για να γλυτώσει από τσιτάχ [video]

Αντιμέτωποι με ένα εντυπωσιακό όσο και ασυνήθιστο σε εξέλιξη περιστατικό ήρθαν οι τουρίστες στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής. Συγκεκριμένα, η κάμερα κατέγραψε ένα κοπάδι από ιμπάλα (μικρές αφρικανικές αντιλόπες) που διέσχισε σχεδόν…
πετώντας τον δρόμο που βρίσκονταν τα οχήματα των τουριστών, κυνηγημένα από δύο τσιτάχ. Όταν ένα από τα ιμπάλα απομονώθηκε, και νιώθοντας την θανάσιμη απειλή του τσιτάχ που το καταδίωκε, πήδηξε μέσα από το παράθυρο ενός τζιπ που βρέθηκε μπροστά του.

Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε σωτήρια (τουλάχιστον για λίγο), ενώ μερικά καρέ αργότερα στο βίντεο διακρίνεται το ζώο στην άλλη άκρη του δρόμου καθώς απομακρύνεται σιγά σιγά.


otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Γεράκια "επισκέφθηκαν" το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!

Μια έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τους εργαζόμενους και φοιτητές, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία του Γιάννη Ευαγγέλου... από το περβάζι του παραθύρου του στο Τμήμα Φυσικής, όπου μια γλάστρα αποτέλεσε τη φωλιά δύο νεοσσών και φιλοξενεί εδώ και δύο μήνες μια οικογένεια γερακιών (τύπου «βραχικερκινέζι»). 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων νοιώθει ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενεί ζωντανά «τα σύμβολά του».Για όσους δεν γνωρίζουν,το γεράκι είναι το σύμβολο του Ηπειρωτικού Πανεπιστημίου.
epirusgate.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα »