Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Μια αδέσποτη γάτα δίνει μαθήματα… ανθρωπιάς! (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)


Τα ζώα δεν είναι μόνο οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, είναι αυτά που τις περισσότερες φορές δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς, αποδεικνύοντας πως τα συναισθήματά τους είναι πολύ βαθιά. Αυτό συνέβη στην Τουρκία, όταν μια αδέσποτη γάτα χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και έμεινε ακίνητη στο οδόστρωμα. Μια άλλη γάτα που ήταν μαζί της προσπάθησε αρκετή ώρα με αγωνία να την επαναφέρει στη ζωή κάνοντάς της καρδιακές μαλάξεις! Στο βίντεο που ακολουθεί… τα λόγια είναι περιττά.
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ένας σκύλος δίνει μαθήματα αφοσίωσης!

Η ιστορία του μικρόσομου Wang Cai είναι ιδιαιτέρως συγκινητική και δίνει σε όλους μας μαθήματα αφοσίωσης και αγάπης! Όσα θα σας διηγηθώ συμβαίνουν στην Κίνα εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια, με την ίδια ένταση, χωρίς καμία αλλαγή στο πρόγραμμα και χωρίς επιπλέον εξηγήσεις από μέρους μου. Άλλωστε τα σχόλια είναι ούτως ή άλλως περιττά!
Το σκυλάκι ήταν άστεγο για πολλά χρόνια και βρέθηκε από το σημερινό ιδιοκτήτη του πριν από τέσσερα χρόνια ακριβώς να περιφέρεται στους δρόμους της πόλης Chongqing στην Κίνα. Όταν εκείνος αποφάσισε να το υιοθετήσει δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε…
Ο Wang Cai πηγαίνει καθημερινά με το αφεντικό του στη δουλειά και τον περιμένει υπομονετικά 8 ολόκληρες ώρες μέχρι να σχολάσει για να επιστρέψουν στο σπίτι μαζί. Κάθεται στο κρύο, στη βροχή ή στη ζέστη στο ίδιο σημείο έξω από την τράπεζα που δουλεύει ο ιδιοκτήτης του και δεν το κουνάει… ρούπι από τη θέση του.
Οι περαστικοί, οι μαγαζάτορες και οι κάτοικοι της περιοχής ξέρουν καλά τον Wang Cai και είναι το λιγότερο… γοητευμένοι από τη συγκινητική συμπεριφορά του. Οι περισσότεροι, μάλιστα, τον προσέχουν και με το παραπάνω! Αλλά και οίδιος είναι ιδιαιτέρως φιλικός μαζί τους.
Ο ιδιοκτήτης του επισημαίνει ότι από την αρχή ο σκύλος επέδειξε αυτή τη συμπεριφορά, η οποία τον προβλημάτισε αρκετά. «Μάλλον περίμενε και τον προηγούμενο κύριό του με τον ίδιο τρόπιο. Εγώ δεν τον έχω εκπαιδεύσει καθόλου…», εξηγεί.


Διαβάστε περισσότερα »

Αράχνη… καταβροχδίζει ολόκληρο φίδι!


Εάν πάσχετε από αραχνοφοβία, τότε μπορείτε πολύ εύκολα να φανταστείτε ποια ήταν η αντίδραση μιας υπαλλήλου ηλεκτρικής εταιρείας στη βόρεια Αφρική μπροστά στο «ανατριχιαστικό» θέαμα που αντίκρισε πηγαίνοντας το πρωί στο γραφείο της.
Η γραμματέας της εταιρείας Bloemfontein κ. Tania Robertson είδε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια της μια «τρομακτική» σκηνή: Μια αράχνη είχε τυλίξει στον ιστό της ένα ολόκληρο φίδι και ήταν έτοιμη να το καταβροχθίσει για… πρωινό!



Το φίδι ήταν εγκλωβισμένο στον ιστό και η αράχνη συνέχισε να «υφαίνει», προετοιμάζοντας το μεγαλύτερο γεύμα που θα έκανε ποτέ! Μάρτυρες, μάλιστα, αναφέρουν ότι θα έπρεπε μέρες να δημιουργούσε τον ιστό (τουλάχιστον δύο), για να καταφέρει να σηκώσει το φίδι από το έδαφος!
Σύμφωνα με τον κ. Leon Lotz η συγκεκριμένη αράχνη ανήκει στο γένος Latrodectus και δεν είναι τόσο θανατηφόρα όσο η «Μαύρη Χήρα», παρόλα αυτά «δεν θα ήθελες με τίποτα να σε τσιμπήσει εάν έχει τη δυνατότητα να φάει ένα ολόκληρο φίδι!», λέει αποκαλυπτικά.
Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτές οι αράχνες ζουν περίπου δύο χρόνια, ενώ τρέφονται κυρίως με μικρά έντομα. Μάλλον η «πρωταγωνίστρια» της ιστορίας βαρέθηκε κάθε μέρα μύγες, μύγες και πάλι μύγες και είπε να το ρίξει λιγάκι έξω, αλλάζοντας το μενού!
Σημείωση: Η εν λόγω εταιρεία πρέπει να φρονίσει να κάνει μερικούς ψεκασμούς παραπάνω και αρκετές απολυμάνσεις γιατί αν τέτοιες αράχνες αλλά και φίδια κυκλοφορούν στους χώρους της, τι να πω…
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ένα άλογο… σκουπίζει το στάβλο του!

Ο Llamrei κάνει περήφανους τους Βρετανούς αστυνομικού όχι μόνο εξαιτίας των δεξιοτήτων του στο ιππικό σώμα αλλά κυρίως λόγω της αυξημένης ευαισθησίας του! Τι σημαίνει αυτό; Πρόσφατα αποφάσισε να πάρει ενεργό μέρος στην καθαριότητα του στάβλου του, βοηθώντας έναν αστυνομικό να καθαρίσει το χώρο, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, μια σκούπα! Πιο συγκεκριμένα, «δάγκωσε τη σκούπα από τη λαβή και έβγαλε όλες τις ακαθαρσίες από το στάβλο, παίρνοντας την ενέργεια αυτή περισσότερο ως παιχνίδι και λιγότερο ως υποχρέωση!», επισημαίνει ο John Yates.
Ο Llamrei σκέφτηκε μάλλον ότι τα «αγόρια» έχουν εργαστεί πολύ μέχρι τώρα και έχουν, επίσης, κουραστεί αρκετά, και αποφάσισε να… κάνει το κομμάτι του! Άλλωστε ήδη έχει γίνει ένας θρύλος των στρατευμάτων. Αν και είναι μόλις έξι ετών και ολοκλήρωσε πρόσφατα την εκπαίδευσή του, έχει επιδείξει μεγάλη αφοσίωση και εξαιρετικές ικανότητες μέχρι τώρα, ενώ με την πράξη του αυτή έδειξε την απίστευτη ανιδιοτέλειά του… Αρκετοί, μάλιστα, στο στράτευμα τον φωνάζουν «Λουκάνικο»!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Το σόου μιας αρκούδας «τρελαίνει» το Διαδίκτυο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια μέρα σαν όλες τις άλλες στο Ζωολογικό κήπο «Aalborg Zoo» στη Δανία μέχρι τη στιγμή που η Milak, μια πολική αρκούδα, γίνεται η «ατραξιόν» του πάρκου αλλά και η σταρ του Internet! Με «εργαλεία» της έναν φαρδύ πλαστικό σωλήνα και ένα άδειο μπιτόνι, η πολική αρκούδα επιδίδεται σε ένα ασταμάτητο παιχνίδι, «τρελαίνοντας» το Διαδίκτυο. Σαν άλλη «πρωταγωνίστρια» του «βωβού» κινηματογράφου αποδεικνύει περίτρανα πως ως κωμική ηθοποιός θα τα πήγαινε μια χαρά, αφού κάνει τους πάντες να ξεκαρδίζονται στα γέλια… Κι αν θέλετε περισσότερες αποδείξεις, δείτε το σόου τής Milak στη συνέχεια…
Θα πρέπει βέβαια να επισημάνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι τα άγρια ζώα πρέπει να ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Ακόμη και την κατάσταση αιχμαλωσίας δεν είναι θεμιτό να χρησιμοποιούνται σαν… διασκεδαστές του κοινού. Δημοσιεύουμε το βίντεο αφενός γιατί το θέαμα είναι υπέροχο αφετέρου γιατί ο ζωολογικός κήπος βρίσκεται σε μια ανεπτυγμένη χώρα όπως η Δανία με αυστηρή νομοθεσία όσον αφορά στη μεταχείριση των ζώων.
perierga.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος… πιανίστας και τραγουδιστής! (ΒΙΝΤΕΟ)


Η μεγάλη του αγάπη από κουτάβι ακόμη ήταν να κάθεται σε μια γωνιά στο σαλόνι και να απολαμβάνει την ιδιοκτήτριά του να παίζει στο πιάνο διάφορα μουσικά κομμάτια. O Tucker, το ενήλικο πια μπιγκλ της ιστορίας μας, περνούσε έτσι ώρες επί ωρών να ταξιδεύει μέσα στους ήχους των τραγουδιών, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή. Με το πέρασμα των χρόνων αποφάσισε να ενεργοποιηθεί λίγο παραπάνω και να μη μένει απλός… δέκτης! Με δειλά δειλά βήματα αποφάσισε μια μέρα που όλοι απουσίαζαν από το σπίτι να πάρει τη θέση του μπροστά στο πιάνο και να δοκιμάσει… Ω! του θαύματος, τα ποδαράκια του άρχισαν να παίζουν ασταμάτητα διάφορους ήχους που είχε ακούσει κατά το παρελθόν, ενώ το τραγούδι του βγήκε αυθόρμητα! Ο σκύλος… πιανίστας και τραγουδιστής που θα δείτε στη συνέχεια αξίζει σίγουρα πολλά χειροκροτήματα!
perierga.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Μπουλντόγκ υιοθετεί έξι… αγριογουρουνάκια!


Για άλλη μία φορά τα ζώα αποδεικνύουν σε εμάς τους ανθρώπους(!) τα δυνατά συναισθήματά τους, δίνοντάς μας, παράλληλα, ένα ακόμη μάθημα «μεγαλοψυχίας». Το θηλυκό μπουλντόγκ που θα παρακολουθήσετε στο ακόλουθο βίντεο είναι ο «πρωταγωνιστής» μιας συγκινητικής όσο και ασυνήθιστης ιστορίας που συνέβη πρόσφατα στα περίχωρα του Βερολίνου.  Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πρωινής βόλτας του μέσα στο δάσος, το εν λόγω σκυλί βρέθηκε μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα: Έξι νεογέννητα μικρά αγριογούρουνα ήταν εγκαταλειμμένα και ολομόναχα μέσα στα κλαδιά. Προφανώς κάποιος κυνηγός είχε σκοτώσει τη μητέρα τους για να… γεμίσει το «κυριακάτικο» τραπέζι του, «αδειάζοντας» με ευκολία τα νεογέννητα! Το σκυλί, που αμέσως αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που διέτρεχαν τα μικρά, γύρισε στο σπίτι του, επιστρέφοντας τάχιστα πίσω μαζί με το αφεντικό του. Τη συνέχεια είναι εύκολο να τη μαντέψετε: Όλοι μαζί ανέλαβαν την προστασία των νεογέννητων: Ο ιδιοκτήτης ταϊζει τα γουρουνάκια και το ζευγάρι των μπουλντόγκ παίζει μαζί τους και τα προσέχει σαν παιδιά τους!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σκυλίτσα πηγαίνει για ψώνια με την «τσάντα» της!


Στην πόλη Henan της Κίνας ένας συνταξιούχος δάσκαλος, ο κ. Guanshun Ζou, έχει γίνει διάσημος τον τελευταίο καιρό, και όχι για τις… διδασκαλικές του ικανότητες! Η αιτία της «δημοφιλίας» του είναι το 18 μηνών τσιουάουα που έχει στην κατοχή του!
Η περίφημη Lu Lu τον ακολουθεί κάθε μέρα στα ψώνια, περπατώντας με άνεση στα δυο της πόδια, κρατώντας, μάλιστα, σαν «κυρία» την τσάντα της! Όπου περάσουν και όπου σταθούν γίνονται αντικείμενο συζητήσεων, ενώ η έκπληξη των περαστικών είναι μεγάλη.
«Η Lu Lu μάς δόθηκε από έναν φίλο και την αγαπήσαμε αμέσως», λέει ο κ. Zou και συμπληρώνει: «Έμαθε να περπατάει όρθια όταν ήταν μόλις τεσσάρων μηνών και δεν έχει σταματήσει από τότε. Ακόμη και όταν αναπαύεται, προτιμά να κάθεται «οκλαδόν» στα πίσω πόδια, διατηρώντας το σώμα της σε όρθια θέση και τα μπροστινά της πόδια στο θώρακα».
Η σκυλίτσα δείχνει να απολαμβάνει στο έπακρο τις βόλτες, ενώ είναι ιδιαίτερα χαρούμενη όταν ο κόσμος σταματά για να τη θαυμάσει. Με χάρη και περισσή αυτοπεποίθηση αντιμετωπίζει τους «θαυμαστές» της και σαν «κυρία» συνεχίζει το δρόμο της… κουνιστή και λυγιστή!



perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Γάτα παίζει τον «παπά» με… μεγάλη επιτυχία!


Η γάτα που θα δείτε στη συνέχεια δεν είναι μόνο πανέξυπνη αλλά της αρέσει να τζογάρει κιόλας! Για την ακρίβεια τρελαίνεται να παίζει με το αφεντικό της το γνωστό παιχνίδι «εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς;» όχι με τραπουλόχαρτα, όμως, αλλά σε μια παραλλαγή, προσαρμοσμένη ιδανικά στις… γατίσιες ανάγκες! Τα πράγματα είναι απλά: Ο ιδιοκτήτης έχει στα χέρια του τρία τσόφλια από καρύδια όπου μέσα σε ένα από αυτά τοποθετεί ένα ζάρι. Η γάτα κάθεται απέναντί του, απόλυτα προσηλωμένη στις κινήσεις του. «Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς, γατούλα;», λέει το αφεντικό! Και η γάτα δείχνει με το ποδαράκι της το τσόφλι με το ζάρι… Αν τα καταφέρνει και πόσες σωστές «απαντήσεις» δίνει, δείτε το στο βίντεο…
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Γιατί μερικοί πίθηκοι έχουν κόκκινο πρόσωπο;

Ορισμένοι πίθηκοι στη Λατινική Αμερική έχουν κατακόκκινο πρόσωπο. Σε τι οφείλεται αυτό;Πρόκειται για δύο είδη πιθήκων του γένους Cacajao, που ονομάζονται ουακάρι και ζουν στα τροπικά δάση της Λατινικής Αμερικής. Το πρόσωπο των πιθήκων αυτών είναι άτριχο και κόκκινο.

Δεν είναι γνωστό γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά οι ζωολόγοι εικάζουν ότι σχετίζεται με την ανάγκη για αναγνώριση των ατόμων του ίδιου είδους μέσα στα πυκνά φυλλώματα του τροπικού δάσους ή με τη δήλωση καλής υγείας, καθώς η ένταση του χρώματος μειώνεται στα άρρωστα άτομα αλλά και σε συνθήκες αιχμαλωσίας.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Δηλητηριασμένα δολώματα στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα



Νεκρό ζώο και συγκεκριμένα σκυλί από δηλητηριασμένα δολώματα, εντόπισαν οι φύλακες του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου - Πίνδου στην περιοχή της Βάλια Κάλντα. Οι δύο φύλακες γύρω στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου 21 Ιουλίου διερχόμενοι από την είσοδο της Κρανιάς, θέση Σαλιατούρα, προς το εσωτερικό του Εθνικού Δρυμού Βάλια Κάλντα εντόπισαν κουφάρι ... και δηλητηριασμένα εντόσθια αγελάδας. Δίπλα από τα δηλητηριασμένα εντόσθια βρέθηκε το νεκρό σκυλί.

Οι φύλακες απευθύνθηκαν στον Δ/ντη Δασών ο οποίος απουσίαζε σε άδεια και τους παρέπεμψε στην Υπηρεσία, την οποία και βρήκαν κλειστή. Κατόπιν απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κρανιάς ο οποίος εθελοντικά προσφέρθηκε με σκαπτικό μηχάνημα να θάψουν τα κουφάρια τα οποία όμως ως δια μαγείας είχαν εξαφανιστεί. Ποιοί είναι αυτοί που προσπαθούν να διαταράξουν τη λειτουργία του οικοσυστήματος στον Εθνικό Δρυμό; Καθώς η παρουσία δηλητηριασμένων δολωμάτων σε ένα τέτοιο οικοσύστημα είναι δυνατόν να διαταράξει την ισορροπία του, με τραγικές συνέπειες.

Ο δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό και κατήγγειλε την αποτρόπαια αυτή πράξη και όσους κρύβονται πίσω από αυτήν. Ενώ τόνισε πως ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είχε καταφέρει να τρέξει το πρόγραμμα life που είχε να κάνει με την προστασία της άγριας πανίδας της περιοχής μας. Μεταξύ των δράσεων που περιελάμβανε το πρόγραμμα ήταν και σχετική ημερίδα για τα μέτρα πρόληψης και τις επιπτώσεις στη χλωρίδα και πανίδα, από τα δηλητηριασμένα δολώματα καθώς υπήρχαν καταγραμμένα έως και 10 περιστατικά ετησίως που αφορούσαν κυρίως αρκούδες εντός και εκτός του Εθνικού Δρυμού αλλά και τσομπανόσκυλα.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο κ. Κων/νος Γώδης, βιολόγος, εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ είχε αναπτύξει το θέμα των επιπτώσεων των δηλητηριασμένων δολωμάτων στην πανίδα της περιοχής εφαρμογής του έργου και είχε παρουσιάσει τα αποτελέσματα έρευνας που έδειχνε την ένταση και έκταση του προβλήματος στην περιοχή μελέτης, την επίδραση της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην αρκούδα και σε άλλα είδη, τα κίνητρα της χρήσης τους καθώς και τη στάση των κτηνοτρόφων απέναντι στο πρόβλημα.
Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Dr. Alistair J. Bath του Memorial University of Canada, ο οποίος θεωρείται διεθνώς, ειδικός στο θέμα της Επίλυσης Προβλημάτων Σύγκρουσης μεταξύ Ανθρώπου και μεγάλων Σαρκοφάγων.
http://greveniotis.gr/
Διαβάστε περισσότερα »

Νεκρή και άλλη αρκούδα από τροχαίο στη Φλώρινα

Χτυπήθηκε πριν από 5 ημέρες και δεν κατέληξε ακαριαία

Άλλη μία αρκούδα έπεσε θύμα τροχαίου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Το περιστατικό συνέβη κοντά στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, στον επαρχιακό δρόμο προς το Φυλάκιο Κρυσταλλοπηγής, όπου κάτοικος της περιοχής εντόπισε νεκρή την αρκούδα. Πρόκειται για το 3ο τροχαίο ατύχημα στο συγκεκριμένο τμήμα της Οδού Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου», έσπευσε στην περιοχή και διαπίστωσε ότι η αρκούδα, ένα ενήλικο αρσενικό, βάρους 150 κιλών, χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα πριν από περίπου 5 ημέρες. Το άτυχο ζώο δεν κατέληξε ακαριαία και έτσι σύρθηκε στο πρανές του δρόμου όπου και κατέληξε. Ο οδηγός δεν ενημέρωσε ούτε τις Τοπικές Αρχές ούτε τον «Αρκτούρο» για το περιστατικό.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης, «τροχαία ατυχήματα με θύματα ήμερα και άγρια ζώα της ελληνικής πανίδας καταγράφονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα και αποτελούν σημαντική αιτία θνησιμότητας για κάποια είδη, σοβαρή απειλή για την επιβίωση άλλων, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν και σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των οδηγών».

Παράλληλα ο «Αρκτούρος» έχει θέσει σε λειτουργία το Εθνικό Παρατηρητήριο Τροχαίων Ατυχημάτων (Άγριας) Πανίδας, σε συνεργασία με την εταιρία κινητής επικοινωνίας Vodafone, προκειμένου να γίνεται η επίσημη καταγραφή των ατυχημάτων. Μετά την εγγραφή του στο σύστημα ο κάθε πολίτης μπορεί να καταχωρήσει, μεταξύ άλλων, δεδομένα σχετικά με το είδος του ζώου που σκοτώθηκε σε κάποιο τροχαίο ατύχημα, την τοποθεσία του ατυχήματος ή ακόμα και στοιχεία που αφορούν στην κατάσταση του οδικού δικτύου στο συγκεκριμένο σημείο. Κάθε παρατηρητής έχει επίσης τη δυνατότητα να "ανεβάσει" και φωτογραφίες από το ατύχημα. Όλα τα στοιχεία που καταχωρούνται, επεξεργάζονται από την επιστημονική ομάδα της οργάνωσης και αφού εγκριθούν, δημοσιεύονται. Μόνο τα δημοσιευμένα στοιχεία απεικονίζονται στην αρχική σελίδα με τον χάρτη της Ελλάδας.
Διαβάστε περισσότερα »

Η εκδίκηση των γοριλών

Κατέστρεψαν παγίδες λαθροθήρων

Λίγες ημέρες αφότου ένα μέλος της ομάδας τους σκοτώθηκε σε μια παγίδα που είχε στήσει ένας λαθροθήρας, δύο νεαροί γορίλες των βουνών, εθεάθησαν την ώρα που κατέστρεφαν τις παγίδες που απέμειναν στην περιοχή τους.

Τα μέλη του προσωπικού του οργανισμού Dian Fossey Gorilla Fund για την προστασία των γοριλών που τους είδαν, έμειναν έκπληκτοι από το θέαμα, καθώς δεν είχαν ξαναδεί τέτοιου είδους συμπεριφορά.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε νεαρούς γορίλες να κάνουν κάτι τέτοιο» είπε μιλώντας στο National Geographic η υπεύθυνη του προγράμματος, Veronica Vecellio.

«Έχουμε τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων με στοιχεία για τη συμπεριφορά των γοριλών και… θα με εξέπληττε αν κάποιος άλλος γνώριζε για αυτή τη συμπεριφορά» πρόσθεσε.







newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Αγχώνονται με την ανθρώπινη παρουσία οι πιγκουίνοι

Η καρδιά τους χτυπάει γρηγορότερα κατά 42%

Οι πιγκουίνοι δεν είναι και τόσο εξοικειωμένοι με την ανθρώπινη παρουσία, για την ακρίβεια στρεσάρονται αρκετά εξαιτίας αυτής. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει έρευνα του πανεπιστημίου της Λωζάνης, που έγινε σε πιγκουίνους, σύμφωνα με την οποία, όταν τουρίστες και ερευνητές τους πλησιάζουν, η ένταση του χτύπου της καρδιάς τους αυξάνεται κατά 42%.

Oι ερευνητές, συνέκριναν 15 πιγκουίνους που μεγάλωναν σε περιοχές όπου η ανθρώπινη παρουσία ήταν καθημερινή, με 18 πιγκουίνους που ζούσαν σε ήσυχες περιοχές.

Στη συνέχεια μέτρησαν τους χτύπους της καρδιάς τους υπό τρεις διαφορετικές συνθήκες, όταν δηλαδή βρισκόταν σε απόσταση δέκα μέτρων ανθρώπινη παρουσία, όταν ακουγόταν ένας δυνατός θόρυβος και όταν ερευνητές τους κρατούσαν στα χέρια τους για να κάνουν κάποιες μετρήσεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι πιγκουίνοι δεν ενοχλούνταν τόσο με το θόρυβο ή την ανθρώπινη παρουσία σε κάποια σχετικά μακρινή απόσταση, όταν όμως βρίσκονταν υπό «αιχμαλωσία» η καρδιά τους χτυπούσε πολύ γρηγορότερα, γεγονός που αποτυπώνει το άγχος που νιώθουν.

Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Vincent Viblanc εκτιμά ότι η εξοικείωση των πιγκουίνων στην ανθρώπινη παρουσία θα μπορούσε να ευνοήσει την περαιτέρω επιστημονική έρευνα.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Παίζοντας με το φακό!

Απολαυστικές εικόνες


















undefined

Διαβάστε περισσότερα »

Φάλαινα έγλειψε τη Σακίρα

Μοιράστηκε τη φωτογραφία με τους φίλους της στο Twitter

Σε ένα θαλάσσιο πάρκο πήγε η Σακίρα μαζί με τον αγαπημένο της Ζεράρ Πικέ και ήρθε πολύ κοντά με μία... όρκα.

Η 36χρονη τραγουδίστρια, που ανέβασε φωτογραφίες στο Twitter τόλμησε και πλησίασε τόσο πολύ την όρκα που θεωρείται και δολοφόνος- φάλαινα που εκείνη άρχισε να τη γλείφει στο μάγουλο.



 radar.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Το πιο άτακτο καγκουρό!

Πισώπλατο χτύπημα


Διαβάστε περισσότερα »