Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!


Πέφτουν στο νερό σαν φτερωτές τορπίλες και καταδύονται μέχρι 8 μέτρα σε βάθος προκειμένου να συλλάβουν τη λεία τους. Τα θαλασσοπούλια Cape Gannet δεν αστειεύονται καθόλου και παράπλευρα αποτελούν τη χαρά του φωτογράφου!

perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!
«Φωτογραφίζοντας τα θαλασσοπούλια στις εντυπωσιακές καταδύσεις τους είναι ένα από τα πιο απίστευτα πράγματα που έχω κάνει μέχρι τώρα στη ζωή μου», λέει ο φωτογράφος Alexander Safonov και συμπληρώνει:
perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!
«Βλέποντας τα πουλιά που θα έπρεπε να κυνηγούν στον αέρα ή το έδαφος να βουτάνε βαθιά στο νερό είναι πραγματικά ένα σουρρεαλιστικό θέαμα».
perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!
Τα συγκεκριμένα πτηνά ανήκουν στην οικογένεια Gannet και διακρίνονται για την ταχύτητά τους αλλά και την ικανότητά τους να κυνηγούν υποβρυχίως.
perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!
Με δυναμική που πλησιάζει τα 120 χλμ./ώρα οι φτερωτές «τορπίλες» βουτάνε στο νερό όπου παραμένουν για μερικά λεπτά μέχρι να ικανοποιήσουν την πείνα τους.
perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!
«Σαν να γίνεται βομβαρδισμός στην επιφάνεια της θάλασσας. Δεν έχω δει ωραιότερο θέαμα στη ζωή μου και νομίζω οι εικόνες μιλάνε απόμόνες τους», συμπληρώνει ο φωτογράφος.
perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!
perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!
perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!
perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!
PERIERGA.GR
Διαβάστε περισσότερα »

Επιστήμονες απαντούν για το χρώμα της μύτης του Ρούντολφ

Οι μύτες των ταράνδων έχουν 25% περισσότερα αιμοφόρα αγγεία από τις ανθρώπινες

Ερευνητές από την Ολλανδία και τη Νορβηγία έδωσαν μια πειστική απάντηση στις απορίες για το έντονο κόκκινο χρώμα της μύτης του ταράνδου του Άγιου Βασίλη, Ρούντολφ.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στη χριστογεννιάτικη έκδοση της επιθεώρησης British Medical Journal αποφαίνεται ότι οι μύτες των ταράνδων έχουν 25% περισσότερα αιμοφόρα αγγεία από τις ανθρώπινες.

Οι ερευνητές μελέτησαν με μικροσκόπιο χειρός τη ρινική κοιλότητα έξι ανθρώπων και δύο ταράνδων.

Τα μικροσκοπικά αγγεία επιτρέπουν στον κοκκινομύτη Ρούντολφ να προσλαμβάνει περισσότερο οξυγόνο και να διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος αποβάλλοντας θερμότητα, καθώς οι τάρανδοι όταν τρέχουν δεν διαθέτουν ιδρωτοποιούς αδένες.

Αυξημένη ήταν επίσης η πυκνότητα των αδένων που παράγουν ρινική βλέννα, η οποία «βοηθά στη διατήρηση του βέλτιστου ρινικού κλίματος στις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες».

Κοινώς η μύτη του ταράνδου Rangifer tarandus του επιτρέπει να επιβιώνει στις παγωμένες συνθήκες που επικρατούν στη Λαπωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να μοιράσει δώρα σε 100 εκατ. σπίτια ο Άγιος Βασίλης, ο Ρούντολφ θα έπρεπε να ταξιδέψει με ταχύτητα 1040 χλμ/ώρα.

Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Σκελετό αρχαίας φάλαινας έφερε στην επιφάνεια ο Σάντι


Τον εντόπισε ζευγάρι ενώ περπατούσε στην παραλία

Τον απολιθωμένο σκελετό μιας εξαιρετικά σπάνιας φάλαινας έφερε στην επιφάνεια ο φονικος τυφώνα Σάντι που σάρωσε τις ανατολικές ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Το σκελετό της φάλαινας ανακάλυψε ένα ζευγάρι από το Ορλάντο, το οποίο, ενώ περπατούσε στην παραλία New Smyrna Beach ,είδε ένα οστό να εξέχει από έναν διαλυμένο αμμόλοφο. Σκάβοντας έφεραν στο φως ένα ολόκληρο σκελετό μήκους 3 περίπου μέτρων.

Καθώς το συγκεκριμένο είδος φάλαινας ζει σε πολύ μεγάλα βάθη, οι επιστήμονες πολύ σπάνια έχουν την ευκαιρία να τα μελετήσουν. Το είδος που έχει ένα χαρακτηριστικό ράμφος, βουτά βαθύτερα από οποιοδήποτε άλλο ζωικό είδος έχει πνεύμονες και αναπνέει.

newsbeast







Διαβάστε περισσότερα »

Κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το... κλαδί


Κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το... κλαδί

Λεμούριος αναζητά τροφή έχοντας στην αγκαλιά του το παιδί του

«Κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό» θα μπορούσε να είναι η φράση που αρμόζει στις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Με τη διαφορά ότι στην περίπτωση αυτή τη θέση του βουνού παίρνουν τα κλαδιά των δέντρων...

Ο φωτογράφος Andrey Gudkov απαθανάτισε έναν λεμούριο στη Μαδαγασκάρη ενώ βρισκόταν προς αναζήτηση τροφής. Το εντυπωσιακό όμως των φωτογραφιών είναι ότι δείχνουν τον λεμούριο να πηδάει απο κλαδί σε κλαδί έχοντας στην αγκαλιά το παιδί του ηλικίας μόλις τριών μηνών.

Ο μικρός λεμούριος εμφανίζεται κυριολεκτικά γαντζωμένος στο στομάχι της μητέρας του καθώς αυτή ακολουθεί τη διαδρομή από δέντρο σε δέντρο. Κι ενώ θα περίμενε κανείς η συγκεκριμένη στάση να είναι λίγο άβολη, αντιθέτως εκείνος φάνηκε να απολαμβάνει τη βόλτα τους. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα αποζημιώθηκαν στο τέλος της με ένα καλό γεύμα...








newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Κερδίζουν 1.500 ευρώ το δευτερόλεπτο από το δέρμα των μινκ


Παρά την κατακραυγή, άνθηση γνωρίζει η βιομηχανία γούνας στη Δανία

Μπορεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία να δοκιμάζεται από την κρίση, αλλά η βιομηχανία της γούνας από μινκ στη Δανία, γνωρίζει άνθηση.

Παρά την κατακραυγή στη Δύση σχετικά με τη χρήση γούνας, Κίνα και Ρωσία έχουν επιδοθεί σε έναν ακήρυχτο αγώνα για το ποια θα επικρατήσει στην κατανάλωση γούνας. Αυτές οι δύο χώρες είναι άλλωστε και οι βασικοί πελάτες της δανέζικης βιομηχανίας.

Η μεγαλύτερη εταιρεία δημοπρασίας γούνας στον κόσμο, Kopenhagen Fur, που εδρεύει στη Δανία, παράγει σχεδόν το ένα τέταρτο της παγκόσμιας αγοράς μινκ. Παρόλα αυτά, η εταιρεία μόλις και μπορεί να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από τη διογκούμενη μεσαία τάξη της Κίνας, που αναζητεί τέτοιου τύπου πολυτελή προϊόντα.

Ενδεικτικό είναι, ότι ένα τρίτο των εξαγωγών της Δανίας στην Κίνα, είναι τα μινκ. Μάλιστα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα της φετινής χρονιάς, έδωσαν μια επιπλέον ώθηση στην αγορά γούνας.

Η Kopenhagen Fur διοργανώνει δημοπρασίες 5 φορές το χρόνο. Πουλάει δέρματα αξίας που ξεπερνά τα 130 εκατ. ευρώ σε μόλις 5 μέρες, που σημαίνει περίπου 1.500 ευρώ ανά δευτερόλεπτο!

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις φάρμες εκτροφής μινκ και των προϊόντων γούνας…































newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα αλιγάτορες στη Λουιζιάνα

Σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα αλιγάτορες στη Λουιζιάνα
Ένα διαφορετικό και όσο γίνεται πιο γλυκό πρόσωπο ζώων της άγριας φύσης θέλησαν να προβάλουν οι ιδιοκτήτες φάρμας στη Λουιζιάνα.

Και για να είναι και στο πνεύμα των γιορτών έντυσαν δύο από τους είκοσι συνολικά αλιγάτορες που στεγάζονται εκεί με τη στολή του Άγιου Βασίλη.

Το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο καθώς για να χωρέσουν τη στολή στα επικίνδυνα αυτά ζώα, χρειάστηκε τα χέρια τους να περάσουν ξυστά από τα κοφτερά τους δόντια.

Ωστόσο οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι η προσπάθεια τους άξιζε τον κόπο γιατί περνάει στους επισκέπτες και ειδικότερα στα παιδιά το μήνυμα ότι δεν πρέπει να φοβούνται τα ζώα αυτής της κατηγορίας.

Μάλιστα για να μεταδώσουν τη φιλοσοφία αυτή, οι ιδιοκτήτες της φάρμας David και Karen Milliken δανείζουν τα μεταμφιεσμένα ζώα σε γιορτές και σχολικές εκδηλώσεις, προκειμένου, όπως λένε, τα παιδιά να ξεπεράσουν τη φοβία τους απέναντι σε αυτά.

Μέχρι στιγμής η φάρμα Milliken περιλαμβάνει είκοσι αλιγάτορες, τρία ρακούν, δύο αλεπούδες, δύο λύκους, τρεις χελώνες και μία αγριόγατα. 












newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Πληγωμένο από τις σφαίρες ασυνείδητου κυνηγού


Το πυροβόλησε από μικρή απόσταση στο δέλτα του Έβρου

Προκαλούν θλίψη οι εικόνες ενός πληγωμένου κυνηγόσκυλου, το οποίο δέχτηκε τα πυρά ενός ασυνείδητου κυνηγού στο δέλτα του Έβρου.

Σύμφωνα με το thrakinet.tv, κυνηγός από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης σήκωσε και πυροβόλησε από μικρή απόσταση το κυνηγόσκυλο άλλου κυνηγού, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή για κυνήγι από την Θεσσαλονίκη. 


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Δείτε τι συμβαίνει με τον ιδρώτα του ιπποπόταμου!

Ο ιδρώτας του ιπποπόταμου, δεν είναι ο συνηθισμένος ιδρώτας που ξέρουμε...

Για την ακρίβεια έχει χρώμα... κόκκινο!

Ο κόκκινος ιδρώτας του ιπποποτάμου, χρησιμεύει ως φυσική άμυνα ενάντια στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου, καθώς επίσης και ως αντισηπτικό -εναντίον των μικροβίων!
coolweb.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Δράσεις κατά της λαθροθηρίας νανόχηνας


Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα η σημαντικότερη έως τώρα προσπάθεια εθνικής συνεργασίας για την προστασία της Νανόχηνας, ενός παγκοσμίως απειλούμενου είδους του οποίου λίγες δεκάδες πλέον άτομα, το σύνολο του φιννοσκανδικού πληθυσμού, ξεχειμωνιάζουν κάθε χρόνο στους ελληνικούς υγροτόπους.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Y.Π.E.K.A.) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+ για τη Νανόχηνα [1] είχαν ως στόχο τη συζήτηση για την οργανωμένη αντιμετώπιση της λαθροθηρίας και την παρακολούθηση της κυνηγητικής δραστηριότητας στους υγροτόπους της βόρειας Ελλάδας.

Στα σεμινάρια συμμετείχαν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, τα Δασαρχεία Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας. Στη συζήτηση που ακολούθησε τις εργασίες των σεμιναρίων, διαπιστώθηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση περιστατικών λαθροθηρίας, αλλά και περαιτέρω οργάνωσης και παρακολούθησης της κυνηγετικής δραστηριότητας στο πλαίσιο της αειφορίας του θηραματικού κεφαλαίου παράλληλα με την αποτελεσματικότερη διαφύλαξη των μη θηρεύσιμων ειδών της άγριας πανίδας.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι απαραίτητη η σωστή εποπτεία και φύλαξη των υγροτόπων, έτσι ώστε η θήρα να ασκείται νόμιμα και σε ορθολογικά πλαίσια. Επίσης, στα σεμινάρια δόθηκε έμφαση στη σωστή και έγκαιρη αναγνώριση της Νανόχηνας, ώστε ο καταρτισμένος κυνηγός να μπορεί να την ξεχωρίσει από την Ασπρομέτωπη Χήνα, το μοναδικό θηρεύσιμο είδος χήνας στην Ελλάδα το οποίο συγχέεται πολύ εύκολα, λόγω της ομοιότητάς της, με την παγκοσμίως απειλούμενη Νανόχηνα.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας που υλοποιεί το Υ.Π.Ε.Κ.Α. για το Πρόγραμμα LIFE+, διοργανώθηκαν συναντήσεις εργασίας στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη, όπου οι εμπλεκόμενοι στην εποπτεία και τον έλεγχο της λαθροθηρίας φορείς (Δασοφυλακή, Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, επόπτες των Φορέων Διαχείρισης) συνεργάστηκαν για το σχεδιασμό Τοπικών Σχεδίων Δράσης για τον περιορισμό της λαθροθηρίας στο Δέλτα του Έβρου, στους υγρότοπους της λίμνης Ισμαρίδας και Βιστωνίδας, στο Πόρτο Λάγος και το Δέλτα του Νέστου.
Διαβάστε περισσότερα »

Κομμώτρια-ψυχοπομπός ζώων ακούει τις σκέψεις τους και κάνει διαγνώσεις ασθενειών

Απατεώνες υπάρχουν πολλοί και οι τομείς της δράσης τους ποικίλουν. Στη Βρετανία μια 39χρονη εισπράττει έως 100 λίρες από ανυποψίαστους ιδιοκτήτες ζώων για να ακούει τι “λένε” τα κατοικίδιά τους...

Η Μάντυ Κάρ, κομμώτρια από το Σέφιλντ της Βόρειας Αγγλίας, υποστηρίζει ότι ακούει τη σκέψη και τα συναισθήματα των ζώων.

Οι “ικανότητές” της Καρ δεν σταματούν εκεί, καθώς ισχυρίζεται ότι μπορεί και λαμβάνει μηνύματα από νεκρά ζώα, ενώ βοήθησε στη διάγνωση της ασθένειας ενός σκύλου στην Αυστραλία με προβλήματα στα νεφρά.

Η 39χρονη ανακάλυψε το χάρισμά της στην ηλικία των 20 ετών όταν άκουσε μια παράξενη φωνή να την καλεί, την ώρα που έκοβε τα μαλλιά ενός πελάτη. “Όταν συνειδητοποίησα ότι ο σκύλος ανήκε στον πελάτη φοβήθηκα πάρα πολύ, δεν ήξερα αν ήμουν καλά ή αν τρελάθηκα” λέει η Καρ στη Daily Mail.

“Αρκεί να κοιτάξω τη φωτογραφία ενός ζώου για να διαγνώσω μια πάθηση ή για να ακούσω τι λέει το ζώο, ακόμα και ιστορίες για τον ιδιοκτήτη του” προσθέτει.

Η Καρ γεννήθηκε κωφή και φοράει βοηθητικά ακοής, μια αναπηρία στην οποία αποδίδει την ψυχικές της ικανότητες, οι οποίες της επιτρέπουν να ακούει ακόμα και τα πνεύματα των ζώων.

Για 100 Λίρες Αγγλίας, μέρος των οποίων υποτίθεται ότι καταλήγει σε φιλοζωικά σωματεία, η κομμώτρια κρατάει συντροφιά σε ετοιμοθάνατα ζώα και μεταφέρει τις τελευταίες τους επιθυμίες.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες ζώων πέφτουν θύματα της Καρ που φέρνει σε κάτι από Dr. Dolittle.

Η ψυχοπομπός ζώων Καρ που τον επόμενο μήνα θα δει τον εαυτό της στις σελίδες του περιοδικού Cheeky Angels δεν έχει δικά της κατοικίδια, καθώς οι συγγενείς του συζύγου της Πωλ έχουν αλλεργία στα ζώα.

Διαβάστε περισσότερα »

Το δώρο του χιμπαντζή


Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το ζώο

Μια έκπληξη περίμενε έναν τυχερό χιμπαντζή που φιλοξενείτε στο ζωολογικό κήπο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι υπεύθυνοι του κήπου αποφάσισαν να του προσφέρουν για δώρο Χριστουγέννων, ένα καλάθι γεμάτο λιχουδιές.

Μόλις αυτός αντιλήφθηκε την ύπαρξη του «δώρου», δεν περίμενε πολύ για να το πάρει και να φάει το εύγεστο περιεχόμενό του. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε την αντίδραση του χιμπαντζή αφού βρήκε το καλάθι…







Ανάλογο χριστουγεννιάτικο καλάθι έλαβε και ένας ουρακοτάγκος του ίδιου ζωολογικού κήπου στη Βραζιλία. Το ζώο έδειξε γρήγορα την προτίμησή του στο περιεχόμενο, παρά στη συσκευασία… Ο φωτογράφος βρίσκονταν εκεί και απαθανάτισε το αστείο στιγμιότυπο…



newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »