Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

SMART προτάσεις από όλο τον κόσμο: Πώς να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα… με το κατοικίδιο σου;

SMART προτασεις απο ολο τον κοσμο: Πως να γιορτασεις τα Χριστουγεννα… με το κατοικιδιο σου;

Τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι διασκεδαστικά, όχι μόνο για εσάς αλλά και για το κατοικίδιο σας! Ακούστε τις συμβουλές των φιλόζωων από όλον τον κόσμο και περάστε αξέχαστες διακοπές.
Ένας άγγλος κάθε χρόνο αντί για χριστουγεννιάτικο δώρο, στους φίλους του, στέλνει κάρτες με φωτογραφία.. της γάτας του! Κάντε και εσείς ένα photoset για το κατοικίδιο σας τα  Χριστούγεννα!

Στην Αμερική, όταν ετοιμάζουν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα, δεν ξεχνάνε να πάρουνε κάτι για το κατοικίδιο τους!  Σκεφτείτε και εσείς με τι μπορεί να χαρεί το ζωάκι σας.

Οι Κινέζοι αγαπούν να ντύνουν τα κατοικίδια ζώα τους με κοστούμια του Σάντα. Δοκίμασε το και εσύ!
Οι Ούγγροι πιστεύουν ότι τα Χριστούγεννα, μετά τα μεσάνυχτα μπορούν να γίνουν διάφορα θαύματα. Ακόμη και τα ζώα μπορούν να σου μιλήσουν! Για αυτό αν έχουν κατοικίδιο,  κάθονται  δίπλα του, μπας και πει κάτι!
Στις σκανδιναβικές χώρες λένε ότι σε σπίτια, όπου υπάρχει τουλάχιστον ένα ζώο, τα Χριστούγεννα έρχεται και η τύχη. Αν δεν έχετε όμως, θα πρέπει να αγοράσετε ένα ζωάκι απο... άχυρο.
http://travelstyle.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο μικρός... εξερευνητής


Αυτά κάνει η περιέργεια




Διαβάστε περισσότερα »

Σύρος: Σκοτώνουν γατιά και τ' αφήνουν επίτηδες κοντά στο σχολείο!

Η Φιλοζωική Ομάδα Σύρου φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ένα ακόμα έγκλημα που διαπράττεται από κάτοικο της Σύρου εις βάρος των γατιών του νησιού. Γονιός μαθητή ενημέρωσε γραπτώς τα μέλη της Φ.Ο.Σ. και τους έστειλε και το φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει ένα από τα δύο τουλάχιστον ζώα που χρησιμοποιήθηκαν νεκρά ως «ντεκόρ».

Ο γονιός, ο οποίος ανώνυμα κάνει την καταγγελία, τονίζει: «Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή των Τριών Ιεραρχών στο Βρονταδο, κάποιοι ασυνείδητοι έχουν βάλει στο μάτι τα γατιά της περιοχής.

Πριν από δυο εβδομάδες περίπου βρέθηκε ένα γατάκι ψόφιο επάνω στο παγκάκι (φωτο) που βρίσκεται ακριβώς έξω από το δημοτικό σχολειό και σήμερα το πρωί ακόμα ένα γατάκι βρέθηκε επάνω στο καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται και αυτό έξω από το δημοτικό (φωτο), προφανώς τα γατιά δεν έχουν πεθάνει στα σημεία αυτά αλλά αυτοί που τα σκοτώνουν τα τοποθετούν εκεί. Κατά καιρούς τα στολίζουν έξω από το σχολειό λες και είναι αξιοθέατα αίσχος τους.

Δυστυχώς για τα παιδιά που πηγαίνουν το πρωί στο σχολείο και αντικρίζουν αυτές τις εικόνες είναι πολύ άσχημο και λυπητερό.

Αίσχος και ντροπή σε αυτούς που κάνουν τέτοιες κινήσεις.

Γονέας μαθητή του σχολείου».

Αλήθεια πως σκοτώνει τα ζώα και δυσφημεί το νησί; Μα φυσικά κάτοικοι αυτού του τόπου…
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

11 νεκρές αρκούδες στην Εγνατία Οδό μέσα στο 2012!

Κατά τη διάρκεια μόνο μίας εβδομάδας, τρία τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες συνέβησαν στο δίκτυο της Εγνατίας οδού αλλά και...στο επαρχιακό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας. 

Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών αρκούδων σε τροχαία ατυχήματα έχει φτάσει τις 11 μόνο για το 2012, πλήττοντας ανησυχητικά τον πληθυσμό του είδους.Την Κυριακή το απόγευμα ακόμα μία αρκούδα προσπάθησε να περάσει την Εγνατία οδό (στο τμ. 4.1), κινούμενη μεταξύ του επαρχιακού οδικού δικτύου Γρεβενών-Κρανιάς και της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου των Μαυραναίων. 

Η μικρόσωμη αρκούδα η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον των οδηγών, κινούνταν για αρκετή ώρα παράλληλα με την περίφραξη του αυτοκινητόδρομου αλλά δεν κατάφερε τελικά να περάσει τον ενισχυμένο φράχτη ο οποίος είναι τοποθετημένος σε εκείνο το σημείο του δρόμου.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ ειδοποιήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Σηράγγων της Εγνατίας Οδού και έσπευσε στην περιοχή, χωρίς ευτυχώς να χρειαστεί να παρέμβει. Ο φράχτης συγκράτησε την αρκούδα, η οποία χρησιμοποίησε τελικά ένα παρακείμενο τεχνικό για να συνεχίσει την πορεία της στο δάσος. Η ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ παρέμεινε αρκετή ώρα στην περιοχή, ακολουθώντας τα ίχνη του ζώου, το οποίο κινήθηκε βόρεια. Από το 2008, η ΚΑΛΛΙΣΤΩ επιμένει για την αναγκαιότητα τοποθέτησης ειδικής περίφραξης η οποία θα πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές ώστε οι αρκούδες να μην μπορούν να περάσουν στον αυτοκινητόδρομο. Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται πως η ενισχυμένη περίφραξη σε συνδυασμό με τα κατάλληλα περάσματα για την πανίδα θα μπορούσαν να εγγυηθούν για την ασφάλεια ζώων και οδηγών, χωρίς την προηγούμενη θυσία τόσων αρκούδων όλα αυτά τα χρόνια. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων, η εγκατάσταση της ενισχυμένης περίφραξης έχει επιτέλους δρομολογηθεί, ωστόσο οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, ενώ τα τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες συνεχίζονται χωρίς πια να αποτελεί σοβαρή είδηση η απώλεια μίας ακόμα αρκούδας σε τροχαίο.
Διαβάστε περισσότερα »

Καταδικάστηκε γιατί βασάνισε γάτα


Την έβαλε σε στεγνωτήριο και το έθεσε σε λειτουργία

Σε φυλάκιση 56 ημερών καταδικάστηκε 23χρονος Άλαν Στόουτον, ο οποίος έκλεισε τη γάτα της πρώην συντρόφου του σε ένα στεγνωτήριο, το έθεσε σε λειτουργία και ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο με το μαρτύριο του ζώου.

Ο νεαρός Βρετανός παραδέχτηκε την ενοχή του και το δικαστήριο του απαγόρευσε να διατηρεί ζώα συντροφιάς εφ' όρου ζωής.

Στο βίντεο που τράβηξε ο Στόουτον, και το οποίο προβλήθηκε στο δικαστήριο του Χάντιγκντον, διακρίνεται ο νεαρός να βάζει τη γάτα στο στεγνωτήριο και να το θέτει σε λειτουργία για 12 δευτερόλεπτα. Κατόπιν παρατηρεί ότι το ζώο δείχνει λίγο ζαλισμένο και αποφασίζει να παρατείνει το βασανιστήριό του για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη. Η γάτα επέζησε αλλά όταν την έβγαλαν από το μηχάνημα είχε σπάσει ένα δόντι.

Ο 23χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα συμπεριφοράς, εξήγησε σε μια ζωοφιλική οργάνωση, την RSPCA, ότι βρήκε «διασκεδαστική» την ιστορία αυτή. 

Η γάτα, που ανήκε στην πρώην σύντροφο του νεαρού και ονομάζεται Πρίνσες, δόθηκε για υιοθεσία σε μια άλλη οικογένεια.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Γιατί οι σκύλοι βαριούνται τα παιχνίδια τους


Kαθοριστικοί παράγοντες που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον είναι η μυρωδιά, η γεύση και η υφή

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη συμπεριφορά των σκύλων φέρνει στην επιφάνεια νέα έρευνα της Κτηνιατρικής Σχολής του Μπρίστολ, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Animal Cognition» και αναλύει γιατί τα αξιαγάπητα τετράποδα «γυρνούν την πλάτη» σε κάποια παιχνίδια μόλις τα περιεργαστούν, ενώ παθιάζονται με άλλα.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες έδιναν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε οικόσιτα λαμπραντόρ πολλά παιχνίδια, με διαφορετικά χρώματα και μυρωδιά.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα έπαιρναν από τα σκυλιά τα παιχνίδια τους και τα αντικαθιστούσαν με ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τα προηγούμενα.

Αρχικά όλοι οι σκύλοι έδειχναν ενδιαφέρον για το νέο παιχνίδι, ωστόσο αυτό δεν κρατούσε για πολύ. Το πρόβλημα είναι ότι οι σκύλοι εξοικειώνονται πολύ γρήγορα με τα παιχνίδια τους, με αποτέλεσμα να τα βαριούνται και να τα παραμελούν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, καθοριστικοί παράγοντες που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των σκύλων για τα παιχνίδια είναι η μυρωδιά, η γεύση και η υφή.

«Εκτιμούμε ότι οι σκύλοι αντιλαμβάνονται τα παιχνίδια όπως οι λύκοι αντιλαμβάνονται το θήραμά τους, γι’ αυτό και προτιμούν παιχνίδια που έχουν γεύση φαγητού ή μπορούν να τεμαχιστούν, αν και το τελευταίο εγκυμονεί κινδύνους καθώς το ζώο μπορεί να καταπιεί κάποιο κομματάκι», τόνισε σε δηλώσεις του ο ερευνητής John Bradshaw, που συμμετείχε στη μελέτη.

Επιπλέον, η ερευνήτρια Anne Pullen επισήμανε ότι, βάσει των συμπερασμάτων της έρευνας, τα παιχνίδια των σκύλων πρέπει να είναι μαλακά ώστε να τα διαχειρίζονται και να τα δαγκώνουν εύκολα, αλλά και να κάνουν θόρυβο.

Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει η συμμετοχή του ιδιοκτήτη, καθώς όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, «για τους σκύλους που είναι τόσο κοινωνικά ζώα τα παιχνίδια γίνονται πραγματικά συναρπαστικά όταν παίζει και ο ιδιοκτήτης μαζί με το ζώο».

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σήμερα στην Ε.Ε. το θέμα των εθελοντών κτηνιάτρων


Παρουσία εκπροσώπων και δύο ελληνικών φιλοζωικών ομοσπονδιών της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) και της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Ο.). θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζήτηση σχετικά με την αναγκαιότητα των στειρώσεων των αδέσποτων ζώων, αλλά και το τι προβλέπει η ενωσιακή νομοθεσία για τους εθελοντές κτηνιάτρους.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, που πρωτοστατεί σε αυτή τη δράση (καθώς κατάγεται και από την Κρήτη και πληροφορείται το τι υφίστανται τα ζώα στο νησί) έχει προσκαλέσει στις Βρυξέλλες και τους εκπροσώπους των ελληνικών φιλοζωικών σωματείων, για να καταθέσουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους.

Επί του θέματος – μεταξύ άλλων – θα τοποθετηθούν σήμερα η πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο., Νατάσα Μπομπολάκη, ο κοσμήτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Θανάσης Ντινόπουλος, και ο νομικός, ειδικός σε θέματα Διοικητικού Δικαίου, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Στη σημερινή συζήτηση θα τεθεί υπ’ όψιν των ευρωβουλευτών το γεγονός, ότι το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) επί της ουσίας «παρανομοθετεί» βάζοντας εμπόδια στην έλευση των κτηνιάτρων, που θέλουν εθελοντικά (και όχι επ’ αμοιβή ούτε μόνιμα) να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στειρώνοντας κάποια από τα χιλιάδες αδέσποτα, τα οποία ζουν μαρτυρική – κατά κύριο λόγο – ζωή στη χώρα μας.


Η ομιλία της Νατάσας Μπομπολάκη

«Αξιότιμοι κύριοι,

Ονομάζομαι Νατάσα Μπομπολάκη και έχω την τιμή να παρευρίσκομαι σε τούτη τη συζήτηση προσκεκλημένη από τον Ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη, ως Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του διαδικτυακού Φόρουμ Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Φιλοζωικών Συλλόγων.

Καθώς η Ομοσπονδία μας είναι η μεγαλύτερη της χώρας αφού περιλαμβάνει ήδη 40 σωματεία, μπορώ να καταθέσω σήμερα μεγάλο στατιστικό ποσοστό εμπειρίας όλων μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι μας ανά την Ελλάδα, όπως και για τις δυσκολίες εφαρμογής τόσο του τρέχοντος νόμου όσο και των κοινοτικών οδηγιών.

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνω την εξαιρετική και άκρως επίκαιρη πρωτοβουλία του κ. Χατζημαρκάκη να ανάγει το εθνικό πρόβλημα των αδέσποτων της χώρας μας σε ευρωπαϊκό αφού φαίνεται πως μια τέτοια οπτική μπορεί να διευθετήσει προσφορότερα τις σχέσεις φιλοζωικών συλλόγων, Υπουργείου και του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., του εντεταλμένου δηλαδή φορέα εφαρμογής της εθνικής μας και κοινοτικής νομοθεσίας για τους ευρωπαίους εθελοντές κτηνιάτρους και ίσως σε τελική ανάλυση να απομυθοποιήσει τους οποιοδήποτε πλασματικούς φόβους του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, ιδιωτών κτηνιάτρων.

Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 2.000.000 αδέσποτα, αριθμός που καθημερινά αυξάνεται αλματωδώς με πρόσχημα την οικονομική κρίση, επομένως κατά την άποψή μας κανένας δεν περισσεύει.

Απαιτείται λοιπόν η σύμπραξη και συνεργασία τόσο των Ελλήνων όσο και των Ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα δραστικό περιορισμό των αδέσποτων.

Θεωρούμε λοιπόν τις εκάστοτε αντιδράσεις μερίδας Ελλήνων κτηνιάτρων απέναντι στους συναδέλφους τους Ευρωπαίους υπερβολικές, αφού τα αδέσποτα ζώα που καλούνται να στειρώσουν είναι χιλιάδες.

Νομίζουμε επομένως ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να ξεκινήσει μια αμοιβαία και επωφελής για όλους μας και προπάντων για τα ζώα συνεργασία μεταξύ των άξιων Ελλήνων κτηνιάτρων και των Ευρωπαίων εθελοντών, πράγμα που απαιτεί εξ άλλου και η ευρωπαϊκή τροχιά της Ελλάδας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ωστόσο ότι η μικρή κουλτούρα των Ελλήνων γύρω από τις στειρώσεις αποτελεί μια μόνο παράμετρο της ύπαρξης τόσων αδέσποτων στη χώρα.

Επειδή η ελληνική κυβέρνηση και το συναρμόδιο υπουργείο δεν έχουν χαράξει ποτέ μια εθνική πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος, που να συνεχίζεται οσάκις αλλάζει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία, και το αντιμετωπίζουν επιφανειακά, ευκαιριακά και σε κάποιες περιστάσεις ακόμα και ψηφοθηρικά

Ο νέος νόμος 4039/2012, περιέχει βέβαια κάποιες θετικές διατάξεις, με κορυφαία την απαγόρευση τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα και τις υψηλές ποινές γι’ αυτούς που δολοφονούν και κακοποιούν ζώα, δεν αποτελεί όμως σε καμία περίπτωση τομή στην κατεύθυνση της εξάλειψης του τεράστιου πληθυσμού των αδέσποτων ζώων.

Κι τούτο επειδή ποτέ δεν έγινε προσπάθεια φραγής του αγωγού εισαγωγής αλλά και δημιουργίας νέων αδέσποτων.

Για τον πραγματικό λοιπόν περιορισμό των αδέσποτων στην Ελλάδα απαιτούνται επειγόντως τα κάτωθι:

1. Η δραστική μείωση ή και κατάργηση, έστω για περιορισμένο χρόνο, των εισαγωγών χιλιάδων νέων ζώων κάθε χρόνο (40.000 περίπου), κυρίως από Βουλγαρία και Ουγγαρία.

2. Η δραστική μείωση των χιλιάδων ζώων (25.000 περίπου) που οι έλληνες εκτροφείς και κυνολογικοί όμιλοι προσθέτουν κάθε χρόνο στον ήδη τεράστιο, όπως προείπαμε, αριθμό ζώων συντροφιάς,

3. Η εισαγωγή στα σχολεία ειδικού μαθήματος , ως μέρους της αγωγής του πολίτη για τον σεβασμό απέναντι στα άλλα έμβια αλλά και την περιβαλλοντική ηθική.

4. Η συνεχής ενημέρωση των πολιτών εκ μέρους της πολιτείας από τα Μ.Μ.Ε. με μακροπρόθεσμη επιδίωξη να θεμελιωθεί στον μέσο Έλληνα φιλοζωική συνείδηση, η οποία σήμερα υπολείπεται κατά πολύ της αντίστοιχης ευρωπαϊκής

5. Η κατάργηση της πώλησης ζώων από τα pet shops, των οποίων η τύχη αγνοείται εάν δεν καταστούν αναλώσιμα.

6. Η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της στείρωσης των ιδιόκτητων ζώων συντροφιάς.

7. Η απρόσκοπτη εφαρμογή από το ελληνικό κράτος του ευεργετικού και κατοχυρωμένου θεσμικά, μέσω του νόμου 4039/2012, θεσμού των ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων.

Ο θεσμός αυτός έχει συστηματικά υπονομευτεί από την εφαρμοστική αρχή – ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – που εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στην οποία έχει ανατεθεί η αποδοχή και αξιολόγηση των δικαιολογητικών όσων ευρωπαίων εθελοντών επιθυμούν περιστασιακά και προσωρινά να προσφέρουν την τη βοήθειά τους στους φιλοζωικούς συλλόγους και του Δήμους.

Σε αντίθεση, η ανάλογη αρχή που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας και διαχειρίζεται τα δικαιολογητικά όσων κτηνιάτρων επιθυμούν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα, φαίνεται να εργάζεται απρόσκοπτα και υποδειγματικά.

Ως εκ τούτου από την μέχρι τώρα πρακτική του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. μας έχει καταστεί σαφές , ότι όχι μόνον δεν επιδιώκουν την ορθή εφαρμογή των νόμων και την παροχή των υπηρεσιών των εθελοντών κτηνιάτρων αλλά παίζουν τον ρόλο ενός ιδιότυπου “παρανομοθετικού” οργάνου, που αναρμοδίως νομοθετεί.

Περί του ζητήματος αυτού θα αναφερθεί αναλυτικά ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας μας μαιτρ κ. Βασίλης Παπαγεωργίου.

Επειδή ένα από τα επιχειρήματα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι η έλλειψη γνώσης της ελληνικής γλώσσα από τους εθελοντές ευρωπαίους , πράγμα που δεν προβλέπεται βέβαια από την εθνική Υ.Α., επιθυμούμε να προτείνουμε στην αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. να συμπληρώσει την οδηγία ώστε ως λογική επάρκεια να θεωρείται η γνώση μιας των επισήμων γλωσσών των χωρών - μελών της Ε.Ε. ήτοι η αγγλική, γαλλική ή γερμανική.

Εδώ με την ευκαιρία της σημερινής συζήτησης θέλουμε να καταθέσουμε και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε όλη την επικράτεια της χώρας στην εφαρμογή του νόμου.

Δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως η φιλοζωική κουλτούρα τα τελευταία χρόνια, χάριν των προσπαθειών των φιλοζωικών οργανώσεων της χώρας κυρίως, έχει κάνει αρκετά βήματα προόδου.

Αλλά δεν μπορούμε και να εθελοτυφλούμε για τις εκτεταμένες κακοποιήσεις και παραμελήσεις που καλούνται να εισπράττουν συχνά τόσο τα ζώα συντροφιάς όσο και τα ζώα φάρμας.

Στην Ελλάδα σε πολύ μεγάλη έκταση, εκατοντάδες χιλιάδες ιδιόκτητα ζώα διαβιούν κάτω από εξαιρετικά άθλιες συνθήκες.

Και τούτο επειδή το κράτος ουδέποτε προσδιόρισε τι σημαίνει παθητική κακοποίηση και ουδέποτε επιστράτευσε τα αστυνομικά του ανακλαστικά υπέρ της θωράκισης των στοιχειωδών έστω δικαιωμάτων όλων των ταλαιπωρημένων πλασμάτων.

Αυτό το τελευταίο καλούνται να επωμιστούν εξ ολοκλήρου τα οι φιλοζωικοί σύλλογοι , δίχως οικονομική και αρωγή. Προπάντων μάλιστα κατά την τελευταία δύσκολη και αιματηρή 5ετία.

Σε επιστολή της Ομοσπονδίας μας προς τις αρμόδιες Αρχές της Ε.Ε. στο παρελθόν λάβαμε, όπως ήταν φυσικό την απάντηση ότι, οι Ιδρυτικές Συνθήκες απαγορεύουν την ανάμειξή του Ε.Κ. στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών μελών.

Όμως λόγω της οξύτητας του τοπικού μας προβλήματος καθίσταται αναγκαία η λήψη εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας αλλά και της Ε.Ε. έκτακτων μέτρων προκειμένου να περιορισθεί η σύγχρονη αυτή ελληνική τραγωδία των ζώων.

Προτείνουμε επίσης:

Α. Tην έκδοση μιας Ευρωπαϊκής Οδηγίας που να αφορά στα ζώα συντροφιάς ιδιαίτερα, της οποίας η έλλειψη είναι προφανής, με βάσει την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για την Προστασία τωνΖώων Συντροφιάς.

Β. Την θέσπιση της δυνατότητας παρέμβασης της Ε.Ε. οσάκις κράτος – μέλος της αποδεδειγμένα και κατάφωρα δεν εφαρμόζει τους ίδιους του τους νόμους για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων

Για το θέμα αυτό επίκειται και η ημερίδα που συνδιοργανώνουμε σαν Ομοσπονδία με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τον Ιανουάριο του 2013 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, υπό την αιγίδα του πρύτανη.

Τελειώνοντας και αφού θέσω τον εαυτό μου στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση, θεωρώ αναγκαίο να ευχαριστήσω τον Κοσμήτορα της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, νευροεπιστήμονα κ. Θανάση Ντινόπουλο και τον επιφανή νομικό σε θέματα ευρωπαϊκού Διοικητικού Δικαίου, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, οι οποίοι θα φωτίσουν το ζήτημα που μας απασχολεί σήμερα εδώ.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους σας για την προσοχή σας».
Διαβάστε περισσότερα »

Το σκυλί που χωράει μέσα σε ένα παπούτσι


Η Μίνι είναι όνομα και πράγμα

Η Μίνι είναι το πιο μικρόσωμο σκυλί της Βρετανίας, όπως μαρτυρά και το όνομά της. Είναι τόσο μικρή ώστε για καιρό δεν μπορούσε να πάει βόλτα, επειδή... δεν της έκανε κανένα περιλαίμιο! 

Τελικά, η αφεντικίνα της βρήκε τη λύση. Πέρασε γύρω από λαιμό της σκυλίτσας, ένα δερμάτινο λουράκι και της επέτρεψε επιτέλους να κάνει μία αξιοπρεπή βόλτα, όπως όλα τα σκυλιά. 

Η Μίνι, η οποία έχει το μέγεθος μίας γάτας λίγων μηνών, είναι διασταύρωση Γιόρκσαϊρ τεριέ με Τσιουάουα. Εκτός του ότι δεν μπορεί να βρει περιλαίμιο, η Μίνι δεν μπορεί να φορέσει ούτε πουλόβερ για σκύλους, απλούστατα επειδή δεν υπάρχει κάτι τόσο μικρό. Η ιδιοκήτριά της βρήκε και σε αυτό μία λύση: φόρεσε στην Μίνι... μία παιδική κάλτσα, στην οποία είχε κάνει πέντε ανοίγματα για τα πόδια και για το κεφάλι. 
















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »