Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Κουφός σκύλος απολαμβάνει τα μπλουζ (video)


Το σκυλί ράτσας μπουλντόγκ που πρωταγωνιστεί στο βίντεο έχει χάσει την ακοή του.
Και όμως νοιώθει τη μουσική καιλικνίζεται στον ρυθμό του μπλουζ που παίζει δίπλα του η ηλεκτρική κιθάρα.
Η ιδιοκτήτρια του αγγλικού μπουλντόγκ Jamynne Bowlesαπαθανάτισε τον σκύλο της την ώρα που χορεύει και ανάρτησε το βίντεο στο Facebook.
Μόλις ο φίλος της ιδιοκτήτριαςAshland Miller  παίζει στην κιθάρα του τις πρώτες νότες, το συμπαθητικό τετράποδο αρχίζει να κουνιέται.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα For The Love of Dog οι κουφοί σκύλοι αισθάνονται πραγματικά τις δονήσεις της κιθάρας.
Διαβάστε περισσότερα »

Λάρισα: πρόστιμο σε όσους εγκαταλείπουν το κατοικίδιό τους


Πρόστιμα σε όσους εγκαταλείπουν τα κατοικία τους ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει η δημοτική αρχή Λάρισας.
Σύμφωνα με το onlarissa, o αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Μπατζηλιώτης, προειδοποίησε τους δημότες για την επιβολή προστίμου ύψους 300 ευρώ για κάθε ζώο που είχε «υιοθετήσει» κάποιος, εγκαταλείποντας το στη συνέχεια.
«Οι κάτοχοι των ζώων συντροφιάς πρέπει προσπαθήσουν εάν όχι ναεξαλείψουν την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των ζώων, να την περιορίσουν.
Όταν ο ιδιοκτήτης ενός ζώου δεν επιθυμεί τη συντροφιά του, οφείλει σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία να φροντίζει για την υιοθεσία του και όχι να το εγκαταλείπει εντείνοντας το πρόβλημα των αδέσποτων» εξήγησε ο αντιδήμαρχος.
Το πρόστιμο που θα επιβάλει ο Δήμος Λάρισας, δεν είναι βάσει κάποιας νέας νομολογίας, αλλά ένας από τους πολλούς αδρανείς νόμους του κράτους, που αποφάσισε κάποιος να ενεργοποιήσει.
ECONEWS
Διαβάστε περισσότερα »

Τα κοράκια ξεχωρίζουν τους ανθρώπους από τη φωνή τους

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου τα κοράκια αντιμετωπίζονται αρνητικά και θεωρούνται επικίνδυνα, βρώμικα και κακοί οιωνοί. Ελάχιστοι φαίνεται να συμπαθούν τα μαύρα αυτά πτηνά, με το μεγάλο ράμφος και τα γαμψά νύχια.

Κι όμως νέα επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το ταπεινό κοράκι δεν είναι σωστός.

Τα κοράκια μπορεί να μην είναι όμορφα, είναι όμως πανέξυπνα. Μπορούν να ξεχωρίσουν τους ανθρώπους απλά και μόνο από τη φωνή τους.

Αναγνωρίζουν τους ανθρώπους που τα έχουν ταΐσει και ενοχλούνται από τη φωνή των ανθρώπων που δεν έχουν ξαναδεί.

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα κοράκια είναι αρκετά έξυπνα ώστε να συνεργάζονται με άλλα είδη πτηνών.

Στο αριστούργημα του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Τα πουλιά», τα πτηνά όντως συνεργάζονταν με στόχο να τρομοκρατήσουν τους ανθρώπους. Ελπίζουμε ότι η ευφυΐα των κορακιών θα περιοριστεί για καλούς σκοπούς.
econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πλατάνα: Το χωριό γέμισε με παπάκια!

Η ζέστη και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, έκαναν τα παπάκια να σουλατσάρουν.

Βαρέθηκαν όλη την ώρα να πλατσουρίζουν στο ποτάμι και είπαν να ξεκινήσουν τις βόλτες.
Σημειωτόν λες και έκαναν παρέλαση πέρασαν από τα μαγαζιά του χωριού και στην συνέχεια πήγαν να παίξουν σε μία αλάνα.
Το θέαμα ήταν απίστευτο. Πάνω από τριάντα πάπιες έκαναν τους κατοίκους του χωριού αλλά και τους επισκέπτες να πάρουν τα κινητά τους τηλέφωνα και να αποθανατίσουν την στιγμή.
Διαβάστε περισσότερα »

Έσκαβαν 5 ώρες για να βοηθήσουν ένα νεαρό ελέφαντα


Έσκαβαν 5 ώρες για να βοηθήσουν ένα νεαρό ελέφαντα

Το άτυχο ζώο είχε παγιδευτεί σε ένα πηγάδι

Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στήθηκε στην Ινδία προκειμένου να απελευθερωθεί ένας μικρός ελέφαντας που είχε βρεθεί μέσα σε ένα πηγάδι.

Το ζώο ηλικίας 8 ή 9 μηνών, έγινε αντιληπτό από τους κατοίκους, οι οποίοι άκουσαν τις κραυγές του. Αφού εντόπισαν το νεαρό ελέφαντα, κάλεσαν τις Αρχές και μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε.

Χρησιμοποιήθηκαν εκσκαφείς προκειμένου να ανοιχθεί ένα πέρασμα, ώστε να μπορέσει το ζώο να βγει. Το σκάψιμο διήρκεσε 5 ώρες υπό την επίβλεψη ενός πλήθους ντόπιων κατοίκων, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να παρατηρήσουν την επιχείρηση. 

Τελικά ο μικρός ελέφαντας κατάφερε να βγει έξω, μέσα στις ιαχές του πλήθους.

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης…

Διαβάστε περισσότερα »

Ο «άτακτος» φιλοξενούμενος του κήπου στο Σαν Ντιέγκο


Το νεαρό πάντα κλέβει τα βλέμματα των περαστικών

Ονομάζεται Xiao Liwi, μετράει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής και όμως τραβάει τα βλέμματα των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια.

Πρόκειται για ένα πάντα, που γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου του 2012. Το κοινό μπόρεσε να δει το νέο κάτοικο του κήπου μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα.

Το νεαρό ζώο, συνοδεύει φυσικά η μητέρα του Bai Yun, η οποία ποζάρει σε ορισμένες από τις φωτογραφίες που ακολουθούν…















Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται η μητέρα του νεαρού πάντα, Bai Yun...



newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Πετροβόλησαν κοιμώμενους κροκόδειλους σε ζωολογικό κήπο


Έντεκα ζώα πέθαναν στο Σενζέν της Κίνας

Οι ζωολογικοί κήποι αποκαλύπτουν τη στρεβλή σχέση που έχει αναπτύξει ο άνθρωπος με το φυσικό του περιβάλλον. Ωστόσο, στην Κίνα έχουν ξεπεράσει τα εσκαμμένα και σε αυτό τον τομέα.

Πρόσφατα, το προσωπικό καθαριότητας του ζωολογικού κήπου του Σενζέν, καθαρίζοντας μια τεχνητή λίμνη ανακάλυψε πως έντεκα κροκόδειλοι του πάρκου ήταν νεκροί (μόλις δύο γλύτωσαν).

Οι αρχές του ζωολογικού κήπου πιστεύουν ότι οι κροκόδειλοι πετροβολήθηκαν μέχρι θανάτου από επισκέπτες (πιθανότατα ήθελαν να διαπιστώσουν εάν τα θαυμαστά ερπετά που έμεναν ακίνητα ήταν ζωντανά), ενώ ο χώρος ήταν μολυσμένος από απορρίμματα.

Οι κροκόδειλοι έμεναν ακίνητοι καθώς είχαν μπει σε χειμερία νάρκη. Εκτός από πέτρες, πληροφορίες κάνουν λόγο για επισκέπτες που «φώναζαν, έφτυναν και πέταγαν πράγματα» για να δουν αν είναι ζωντανοί.

Πρόσφατα, η Huffington Post δημοσίευσε φωτογραφίες επισκεπτών στον ζωολογικό κήπο της Hangzhou να πετούν χιονόμπαλες σε δύσμοιρα λιοντάρια, ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Shenyang άφησαν έντεκα τίγρεις της Σιβηρίας να πεθάνουν από την πείνα.

Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Διαλέξεις για τη φροντίδα των αδέσποτων


Το νέο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων για τους πιο καλούς φίλους του ανθρώπου

Κύκλο διαλέξεων σε δημοτικά σχολεία της Αθήνας, για τη διαχείριση και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων της εγκαινιάζει ο δήμος της πρωτεύουσας από σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013. 

Οι διαλέξεις, που απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στοχεύουν στην ανάπτυξη ζωοφιλικής και φιλικά προσκείμενης στο περιβάλλον νοοτροπίας, έχουν την έγκριση και υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για το σχολικό έτος 2012-2013.

Οι διαλέξεις με θέμα, «Μαθαίνουμε για το Φυσικό Περιβάλλον και τα Ζώα στην Πόλη μας», είναι διάρκειας περίπου μίας ώρας, και πραγματοποιούνται στους χώρους των σχολικών κτιρίων από κτηνιάτρους, μέλη της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας και εργαζόμενους του τμήματος Αστικής Πανίδας της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Αθηναίων. 

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται σε ώρες και ημέρες που ορίζονται σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των δημοτικών σχολείων, τα οποία βρίσκονται στα όρια αρμοδιότητας του δήμου Αθηναίων και εκδηλώνουν το σχετικό ενδιαφέρον.

Η παρουσίαση γίνεται με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και με διαδραστικό τρόπο, καλώντας τα παιδιά να συμμετάσχουν στη συζήτηση με ερωτήσεις και σχετικές εργασίες .

Σήμερα, η πρώτη διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο 151ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, επί της οδού Λιοσίων 195 και Αγίου Μελετίου, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Γ΄, Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »