Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Με προϋποθέσεις τα ζώα συντροφιάς στα πάρκα

 

Δεμένα και με τον ιδιοκτήτη να μαζεύει τις ακαθαρσίες

Επιτρέπεται, πλέον, η είσοδος των ζώων συντροφιάς στα δημοτικά πάρκα των Χανίων, αλλά με προϋποθέσεις.

Ο δήμος αντικατέστησε τις παλιές πινακίδες που υπήρχαν και απαγόρευαν την είσοδό τους σε πάρκα και πλατείες με δέκα νέες πινακίδες τόσο με φιλοζωικό περιεχόμενο όσο και σεβασμού προς το περιβάλλον.

Με τις νέες πινακίδες ο δήμος στέλνει το μήνυμα ότι τα ζώα συντροφιάς έχουν θέση στον κοινόχρηστο χώρο αλλά και ότι ο σεβασμός της καθαριότητας των πάρκων αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση του κάθε ιδιοκτήτη του ζώου, που βγάζει βόλτα.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου έχει την υποχρέωση να το έχει δεμένο με λουράκι, να φέρει μαζί του το βιβλιάριο υγείας του τετράποδου αλλά και να μαζεύει ο ίδιος τυχόν ακαθαρσίες του.

Η πρωτοβουλία του δήμου υποστηρίζεται ενεργά και από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων και όπως δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου Αναστασία Μπομπολάκη καλό θα είναι οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να αποφεύγουν, κατά τη βόλτα του ζώου, τις παιδικές χαρές του δήμου.
Διαβάστε περισσότερα »

Ο «χρυσός» πίθηκος που μοιάζει με λιοντάρι

Ανήκει στην οικογένεια Callitrichidae και είναι γνωστή με την κοινή ονομασία «Χρυσό Λιοντάρι» (σ.σ. Gold Lion). Ο σπάνιος πίθηκος του Ατλαντικού οφείλει την ονομασία του στη χρυσή χαίτη αλλά και στις εκφράσεις του προσώπου του που προσομοιάζουν με αυτές ενός λιονταριού.

Πιστεύεται, μάλιστα, ότι το χρώμα των τριχών οφείλεται στην έκθεση στον ήλιο αλλά και στα καροτενοειδή της διατροφής του. Πρόκειται για ένα είδος υπό εξαφάνιση που ζει κυρίως στις ακτές του Ατλαντικού, ενώ μόλις 1.500 άτομα υπάρχουν κατά μήκος της νοτιοανατολικής Βραζιλίας.

Επιπλέον, 500 τέτοιοι πίθηκοι ζουν σε αιχμαλωσία σε διάφορους ζωολογικούς κήπους ανά τον κόσμο, γεγονός που καθιστά το εν λόγω είδος ιδιαίτερα σπάνιο. Το βάρος τους δεν ξεπερνά τα 600 γραμμάρια και το ύψος τους τα 26 εκατοστά, ενώ τα αρσενικά είναι λίγο μεγαλύτερα.

Το φωτεινό χρώμα του τριχώματος καθιστά τα ζώα αυτά αρκετά ευάλωτα στους εχθρούς τους, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κατ’ όψιν ομοιότητα με το λιοντάρι καθόλου δεν βοηθάει στη σωτηρία τους!
perierga.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλοι ενάντια σε αυτόματο πότισμα [Video]

Μια συλλογή από ξεκαρδιστικά βιντεάκια που δείχνουν τι ακριβώς παθαίνουν οι σκύλοι όταν έρχονται αντιμέτωποι με τους ψεκαστήρες του αυτόματου ποτίσματος.
Διαβάστε περισσότερα »

Χορηγούνται αναισθητικά για στείρωση σε 100 αδέσποτα

Τη χορήγηση αναισθητικών ουσιών για την άμεση στείρωση 100 αδέσποτων ζώων από τους κτηνιάτρους του...
δημοτικού κυνοκομείου Σερρών, αποφάσισε ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών καθώς διαπίστωσε ότι στο κυνοκομείο, τους τελευταίους 7 μήνες, δεν πραγματοποιούνται στειρώσεις λόγω έλλειψης κατάλληλων φαρμάκων.

Μάλιστα ο Φιλοζωικός Όμιλος, θα διαθέσει και το συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων ζώων το οποίο είναι εγκεκριμένο από την κτηνιατρική περιφερειακή ενότητα Σερρών, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αδέσποτα.
Διαβάστε περισσότερα »

Προστατευτική μαμά

Φωτογραφίες της τίγρης με το μικρό της

Την παρέα και την ασφάλεια της μαμάς του απολαμβάνει το τιγράκι της φωτογραφίας, στο ζωολογικό κήπο του Chester στη βόρεια Αγγλία.

Η τίγρη της Σουμάτρας Kirana επιτρέπει να φωτογραφίζεται το μικρό της- είναι μόλις ενός μηνός- αλλά ταυτόχρονα παρακολουθεί με άγρυπνο μάτι ό,τι συμβαίνει και με την επιβλητική φιγούρα της στέλνει το... μήνυμα για το ποιος είναι το αφεντικό.

Δείτε τις φωτογραφίες 






Διαβάστε περισσότερα »

Κρέμασαν σκυλίτσα σε εγκατελειμένο σπίτι στο Καλαμάκι Χανίων

Στο Καλαμάκι σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές των Χανίων εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής χθες το απόγευμα μια σκυλίτσα κρεμασμένη μέσα σ’ ένα...
εγκαταλελειμμένο σπίτι στο οποίο είχε βρει καταφύγιο για να γεννήσει.

Γύρω από το πτώμα της μάνας το οποίο αιωρούνταν από την αγχόνη, ήταν τα έξι της κουτάβια τα οποία έκλαιγαν.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ανέλαβε τα μωρά τα οποία περιθάλπονται και θα φιλοξενηθούν στη συνέχεια στο καταφύγιο της κας Στούπη.
Διαβάστε περισσότερα »

Ο... κερασφόρος λαγός και ο μύθος του «jackalope»

Ένας ιός ευθύνεται για τους όγκους στο κεφάλι του

Δεν παραξενεύτηκε η οικογένεια Boettcher στη Μινεσότα των ΗΠΑ όταν είδε ένα λαγό να χοροπηδάει στην αυλή του σπιτιού της. Μια πιο προσεκτική ματιά όμως τους έκανε να απορούν: ο λαγός είχε στο κεφάλι του κάτι σαν… κέρατα.

Το βίντεο με τον «εισβολέα» αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και το είδαν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι σε λιγότερο από μία εβδομάδα.



Ο λαγός είχε μολυνθεί από τον ιό CRPV (cottontail papilloma virus ), ο οποίος προκαλεί τη δημιουργία όγκων πάνω ή κοντά στο κεφάλι. Οι όγκοι γίνονται τόσο μεγάλοι που τελικά δεν επιτρέπουν στο ζώο να φάει, με αποτέλεσμα να πεθαίνει από ασιτία.



Ο 20χρονος Gunnar Boettcher και ο 15χρονος αδελφός του Zander κατάφεραν έπειτα από πολλές προσπάθειες να αποτυπώσουν το λαγό στο φακό κι έφτιαξαν το βίντεο.



Οι λαγοί με αυτό τον ιό έχουν εμπνεύσει πολλές ιστορίες για το μυθικό «jackalope», ένα πλάσμα που είναι λαγός αλλά έχει κέρατα σαν της αντιλόπης.


Διαβάστε περισσότερα »

Έκαψε κατά λάθος ζωντανό κουταβάκι, που τον συντάραξε με τα ουρλιαχτά!

Σε χωριό των Ιωαννίνων συνέβη ένα απίστευτο γεγονός. Χωρικός έκαψε κατά λάθος ζωντανό κουταβάκι, που τον συντάραξε με τα ουρλιαχτά.
Πως έγινε το περιστατικό; Ο άνθρωπος έκαιγε κλαδιά στο χωράφι του. Πριν βάλει φωτιά, τα είχε συγκεντρώσει σ' ένα σημείο. Χωρίς να το αντιληφθεί, το κουταβάκι είχε φωλιάσει μέσα στα κλαριά. Όταν έβαλε φωτιά δεν το πήρε
είδηση. Μόλις άναψαν τα κλαριά και το κουταβάκι άρχιζε να ουρλιάζει, τότε συνταράχτηκε. Προσπάθησε να το σώσει, αλλά δεν τα κατάφερε...

katoci.com
Διαβάστε περισσότερα »