Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Η μητέρα όλων των ζώων


Η Lisha, ένα θηλυκό λαμπραντόρ που ζει στο κέντρο άγριας ζωής Oudtshoorn Cango, στη Ν.Αφρική, δε γέννησε ποτέ δικά της κουταβάκια. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να γίνει μια καλή μητέρα για άλλα ζώα.
Συγκεκριμένα, υπήρξε μητέρα 30 ζώων, συμπεριλαμβανομένων, μικρά τσίτα και τίγρεις, γουρουνιών, ενός σκαντζόχοιρου, ενός πυγμαίου ιπποπόταμου, ενός κουναβιού, ακόμη και μίας κουκουβάγιας. Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες της Lisha με τα "παιδιά" της.


Πηγή: siteseeing.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Να γιατί τα σκυλιά είναι καλύτερα από τους ανθρώπους!

Μα τι κάνει αυτό το σκυλί με αυτό το κουτί; Και τι σχέση έχει αυτή η φωτογραφία με τον τίτλο; Για δες καλά… Βλέπεις το κουτί; Μπορείς να διακρίνεις τι έχει; Για δες παρακάτω, και άσε με να σου διηγηθώ μια ωραία ιστορία…
Αυτό είναι το περιεχόμενο του κουτιού. Μερικά μικρά κουταβάκια. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Μια μέρα λοιπόν, κάποιος αποφάσισε να υιοθετήσει ένα σκυλί. Πήγε στο χώρο της φιλοζωικής και ζήτησε να δει τα σκυλιά που είχαν προς υιοθεσία. Ο υπεύθυνος τον έβγαλε στην πίσω αυλή. Εκεί θα έβρισκε σίγουρα το σκυλί που ήθελε. Ψάχνοντας στο χώρο, είδαν αυτό το κουτί. Είχε μέσα 12 κουτάβια. 8 από αυτά ήταν μόλις 5 εβδομάδων. Τα μικρά αυτά έχουν ανάγκη από γάλα. Πρέπει να τρέφονται κάθε 2 ώρες. Όλο το 24ώρο…
Ο καιρός τις τελευταίες μέρες ήταν πολύ άσχημος και έτσι δεν μπορούσε η φιλοζωική να δεχτεί κόσμο πρόθυμο να αναλάβει ένα σκυλί. Στο διάστημα όμως αυτό, ο αριθμός των προς υιοθεσία σκυλιών αυξήθηκε… Με αποκορύφωμα φυσικά αυτά τα μικρά κουταβάκια.
Μια σκυλίτσα όμως ανέλαβε να τα προστατέψει. Πήγε και στήθηκε από δίπλα τους. Δεν άφηνε κανέναν να τα πλησιάσει. Το μητρικό φίλτρο χτύπησε μέσα της, κι ας μην ήταν δικά της… Κι ας μην ήταν μάνα η ίδια. Οι υπάλληλοι δεν ήξεραν τι να κάνουν. Τα μικρά είχαν άμεση ανάγκη από φροντίδα. Έπρεπε κάπως να πλησιάσουν το κουτί. Έπρεπε να βγάλουν τα μικρά από μέσα.
Μετά από αρκετές προσπάθειες και αρκετή ώρα, η σκυλίτσα «επέτρεψε» στους υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους. Έτσι αυτοί βγάλαν τα μικρά από το κουτί και τα τοποθέτησαν στην κοιλιά της σκύλας.
Τα μικρά ένιωσαν τη ζεστασιά της σκυλίτσας. Ένιωσαν ασφάλεια. Άρχισαν να πιπιλούν τη σκύλα. Ένστικτο βλέπεις…
Ένστικτο ε; Αυτό που έκανε όμως η σκυλίτσα πώς λέγεται; Μετά από μερικές ώρες, η σκυλίτσα αυτή που όπως είπα δεν είχε δικά της μικρά και δεν ήταν η ίδια μάνα, άρχισε να παράγει γάλα. Αρκετό ώστε να ταΐσει όλα τα μικρά. Αυτό δεν είναι ένστικτο;
Οι υπάλληλοι του χώρου ονόμασαν τη σκυλίτσα «Vida». Στα πορτογαλικά αυτό θα πει «ζωή».
endiaferonta.com
Διαβάστε περισσότερα »

Βρέθηκε φίδι με πέντε κεφάλια;

Πολυκεφαλία - Polycephaly (κυριολεκτικά «πολλά κεφάλια») έχουμε όταν ζώα γεννιούνται με περισσότερα από ένα κεφάλι. Την πολυκεφαλία συνήθως την κατατάσσουμε σε δύο είδη. Στην bicephalic (ζώα που γεννιούνται με δύο κεφάλια) και την tricephalic (ζώα που γεννιούνται με τρία κεφάλια). Ζώα με περισσότερα από τρία κεφάλια δεν έχουν βρεθεί στον πραγματικό κόσμο.
Ψάχνοντας όμως για εικόνες πολυκεφαλικών φιδιών συναντήσαμε κάποιους που ισχυρίζονται ότι αποθανάτισαν με την φωτογραφική τους μηχανή μια κόμπρα με.. πέντε κεφάλια. Μάλιστα στην περιγραφή που συνοδεύει τις εικόνες που θα δείτε στην συνέχεια, αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη πεντακέφαλη κόμπρα βρέθηκε σε ένα ναό στην Karnataka της Ινδίας.
Οι φωτογραφίες αυτές τελικά είναι αληθινές; Επεξεργασμένες; Τα συμπεράσματα δικά σας…
Φίδι με 5 κεφάλια;

Φίδι με 5 κεφάλια;

Φίδι με 5 κεφάλια;

Φίδι με 5 κεφάλια;


http://www.dinfo.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Άρχοντας!




Σκύλος συνεπιβάτης σε ποδήλατο.

Διαβάστε περισσότερα »

Τελικά και τα πουλιά έχουν συναισθήματα


Ποιος είπε ότι τα πουλιά δεν έχουν συναισθήματα; Λέγεται ότι ο φωτογράφος που αποθανάτισε τις εικόνες που θα δείτε στην συνέχεια, τις πούλησε σε πολύ καλή τιμή σε μια από τις  δημοφιλέστερες εφημερίδες της Γαλλίας.
Λέγεται επίσης ότι όλα τα αντίγραφα της εν λόγω εφημερίδας ξεπουλήθηκαν την ίδια ημέρα.
Η ιστορία αφορά ένα ζευγάρι πουλιών. Το θηλυκό χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο και βρίσκεται ξαπλωμένο στην άκρη του  δρόμου, αδύναμο να πετάξει..
Ποιός είπε ότι τα πουλιά δεν έχουν συναισθήματα

Το αρσενικό φέρνει φαγητό στο θηλυκό και προσπαθεί να το φροντίσει..
Ποιός είπε ότι τα πουλιά δεν έχουν συναισθήματα

Όταν το αρσενικό του ξαναφέρνει φαγητό, το περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Το θηλυκό δεν κουνιέται πια. Έχει πεθάνει εκεί στην άκρη του δρόμου.
Ποιός είπε ότι τα πουλιά δεν έχουν συναισθήματα

Όταν το αρσενικό συνειδητοποιεί ότι το θηλυκό δεν ζει πια αρχίζει να φωνάζει σπαρακτικά πάνω του..

Ποιός είπε ότι τα πουλιά δεν έχουν συναισθήματα

Δεν έχει το κουράγιο να φύγει μακρυά. Περνάει αρκετή ώρα και το αρσενικό συνεχίζει να κάθεται πλάι στο άψυχο σώμα του θηλυκού και να κλαίει..
Ποιός είπε ότι τα πουλιά δεν έχουν συναισθήματα

Μετά από αρκετή ώρα σταματάει τις σπαρακτικές κραυγές. Δεν φεύγει όμως από δίπλα του. Κάθεται εκεί, γεμάτο θλίψη και απόγνωση..
Ποιός είπε ότι τα πουλιά δεν έχουν συναισθήματα

http://www.dinfo.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο γάτος που χρησιμοποιεί το λεωφορείο


Ο γάτος που χρησιμοποιεί το λεωφορείο


Ο 15χρονος Ντότζερ είναι ένας γάτος που λατρεύει τις αστικές συγκοινωνίες – και τα αισθήματα είναι αμοιβαία καθώς είναι η μασκώτ επιβατών και οδηγών στο Ντόρσετ (Νότια Αγγλία), όπου μένει.
Ο κανελλής γάτος που πήρε το όνομά του από έναν χαρακτήρα στον Όλιβερ Τουίστ του Ντίκενς, ταξιδεύει με το λεωφορείο που περνά από το σπίτι του κάθε μέρα, κάνει μία κυκλική διαδρομή και επιστρέφει.
Όπως λέει η Telegraph, συνηθίζει μάλιστα να κάθεται στα γόνατα των επιβατών, ορισμένοι από τους οποίους τον γνωρίζουν και του κρατούν κάποιο δωράκι.
Η ιδιοκτήτριά του Φι Τζινς θεωρεί ότι ο Ντότζερ αγάπησε το λεωφορείο από όταν είχαν μπει μαζί μία φορά και διαπίστωσε πόσο ζεστά ήταν στη λιακάδα. Από τότε το παίρνει κάθε μέρα, πράγμα που εκείνη δεν ήξερε και αναρωτιόταν που χανόταν κάθε μέρα.
"Την περασμένη εβδομάδα η κόρη μου, μου είπε ότι μία φίλη της τον είδε στο λεωφορείο. Δεν το πίστεψα και μπήκα στο αυτοκίνητο για να πάω να τον βρω. Εκείνη την ώρα έφτασε το λεωφορείο, άνοιξε η πόρτα και τον είδα να κατεβαίνει", λέει η κ. Τζινς.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει τα λεωφορεία ανέφερε ότι δεν τους πειράζει να έχουν τον Ντότζερστα δρομολόγιά, ωστόσο ζήτησαν από τους οδηγούς να μην τον ταίζουν για να θυμάται να γυρίζει και στο σπίτι του.



Πηγή: perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

ΣΚΥΛΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ



Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων χρησιμοποιούν για τη μεταφορά του σκύλου τους το αυτοκίνητό τους για να πάνε εκδρομή, ή διακοπές, ή απλώς να τον έχουν μαζί τους, ή ακόμα και από ανάγκη, όπως είναι η επίσκεψη στον κτηνίατρο.
Υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό ιδιοκτητών που δεν μετακινούν το σκύλο τους καθόλου, και ακόμα και ο κτηνίατρος έρχεται ο ίδιος στο σπίτι ή στο χώρο του ζώου.

Η πρώτη επαφή

Αν ένα κουτάβι μάθει από μικρό το αυτοκίνητο, είναι όλα καλά, αν όχι πρέπει να ακολουθήσετε κάποια τακτική.
Συνήθως, η πρώτη τους επαφή με το αυτοκίνητο δεν είναι και η καλύτερη καθώς συνδυάζεται με την απομάκρυνση από τη μητέρα και τα αδελφάκια τους, ενώ μετά έχουν συνέχεια ο κτηνίατρος, τα εμβόλια και ο πόνος.
Προσπαθήστε η πρώτη μετακίνηση του μικρού αγαπημένου σας φίλου να είναι αγκαλιά σε κάποιον ή μέσα σε ένα κλουβί μεταφοράς για να νιώθει ασφάλεια. Μην το "πετάξετε" στο πορτ-μπαγκάζ, ούτε ελεύθερο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ούτε στο πάτωμα στη θέση του συνοδηγού, γιατί είναι επικίνδυνο να μπλεχτεί στα πόδια μας την ώρα που οδηγούμε.

Αν η ναυτία οφείλεται σε άγχος

Αν ο σκύλος σας έχει ήδη πρόβλημα με ναυτία, βάλτε τον μέσα στο αυτοκίνητο και καθυστερήστε να ξεκινήσετε. Αν δείτε ότι έχει σιελόρροια, τότε ο λόγος είναι το άγχος κι όχι η μετακίνηση.
Αν ο σκύλος σας παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα, ξεκινήστε να τον βάζετε 5λεπτα μέσα στο αυτοκίνητο, χωρίς να το μετακινείτε και μετά παίξτε μαζί του. Μετά από λίγες μέρες, οδηγήστε μικρές αποστάσεις για 5 λεπτά και πηγαίνετε κάπου το σκύλο για βόλτα ή για παιχνίδι. Αργότερα, μεγαλώστε τη διάρκεια της αυτοκινητάδας μέχρι να το συνηθίσει. Όσο πιο νεαρός είναι ο σκύλος τόσο πιο εύκολα θα τα καταφέρετε.

Ανοιχτά ή κλειστά παράθυρα;

Υπάρχουν κάποιοι που ανοίγουν το παράθυρο και ο σκύλος βγάζει το κεφάλι του έξω από το αυτοκίνητο και καμιά φορά και τα δύο του πόδια, με αποτέλεσμα να κρέμεται ο μισός απέξω. Μετρήστε πιθανά προβλήματα υγείας, στο αναπνευστικό ή στα μάτια, ασφάλειας καθώς κινδυνεύει να χτυπήσει από κάποιο δίκυκλο ή αν ο σκύλος είναι και "μυστήριος" να δαγκώσει κάποιον οδηγό δικύκλου ή και πεζό σε κάποιο φανάρι. Υπάρχει ακόμα και η περίπτωση να πηδήξει έξω από το αυτοκίνητο αν δει κάτι που μπορεί να του τραβήξει την προσοχή, όπως άλλο σκύλο ή γάτα.
Προσέχετε ιδιαίτερα τα ανοιχτά παράθυρα στο αυτοκίνητο. Αν σταματήσετε κάπου και βγείτε για λίγο έξω από το αυτοκίνητο, ο σκύλος μπορεί να πηδήξει από το παράθυρο και να σας ακολουθήσει, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό. Στα αξεσουάρ αυτοκινήτου θα βρείτε ένα πλέγμα που μοιάζει με πέργκολα φυτών, στηρίζεται εύκολα στο παράθυρο και ο σκύλος μπορεί να παίρνει αέρα χωρίς να βγαίνει έξω, αλλά και χωρίς να μπορεί να βάλει το χέρι του κάποιος μέσα.
Οι θάνατοι ξεχασμένων σκύλων μέσα στα αυτοκίνητα κατά τους θερινούς μήνες, από αμέλεια των ιδιοκτητών τους, νομίζω ότι είναι σκληρό μάθημα για όλους μας.
Στις μεγάλες αποστάσεις, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, κάνετε μία στάση για ξεμούδιασμα δικό σας και του σκύλου σας. Τους καλοκαιρινούς μήνες επιβάλλεται να έχετε αίρ κοντίσιον. Επίσης, προτιμάτε να ταξιδεύετε απόγευμα προς βράδυ ή πολύ πρωί για να αποφύγετε τη ζέστη.

Μεταφορά με άνεση και ασφάλεια

Αν δεν θέλετε ο σκύλος σας να αφήνει τρίχες στο κάθισμα, στρώστε ένα σεντόνι ή κάποια ανάλογα αξεσουάρ, τα οποία υπάρχουν στο εμπόριο.
Εκπαιδεύστε το σκύλο σας πριν μπει μέσα στο αυτοκίνητο να μάθει να κάθεται και να περιμένει και να κάνει το ίδιο όταν βγει, και όχι μόλις ανοίγει η πόρτα να έχουμε τη "μεγάλη φυγή".
Υπάρχουν ορισμένα σκυλιά που είναι πολύ ανήσυχα κατά τη διαδρομή, κινούνται πάνω-κάτω μέσα στο αυτοκίνητο και πολλές φορές γαβγίζουν ασταμάτητα και ενοχλητικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να το δένετε κάνοντας κάποια πατέντα ή χρησιμοποιώντας ένα λουρί, του οποίου η άκρη να είναι σαν πόρπη και να μπαίνει στην υποδοχή της ζώνης ασφαλείας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα δίχτυ που κυκλοφορεί στην αγορά και εμποδίζει το σκύλο να έρχεται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.
Επίσης, το κλουβί μεταφοράς είναι μια ασφαλής αλλά ογκώδης λύση. Βέβαια, όλα αυτά ισχύουν αν δεν έχετε μάθει στο σκύλο σας να κάθεται ήσυχα.
Είναι καλύτερα η θέση του σκύλου να είναι στο πίσω κάθισμα για να είναι πιο άνετα και αν προσπαθεί να έρχεται συνέχεια μπροστά, δέστε τον.
Για οικονομία χώρου, αν υπάρχει οικογένεια, σε κάποια μικρά αυτοκίνητα, αν βγάλουμε την εταζέρα από το πορτ-μπαγκάζ μπορούμε να βάλουμε εκεί το σκύλο μας, έτσι ώστε να είναι και παρέα μας αλλά και να παίρνει αέρα κανονικά.
Ρυμουλκούμενες μπαγκαζιέρες ή κρεμασμένες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι πολύ εξυπηρετικές για την οικονομία του χώρου, αλλά ο σκύλος είναι εκτεθειμένος ακόμα και σε ένα πολύ μικρό τρακάρισμα.
Τέλος να πούμε ότι πρέπει να δώσουμε στα σκυλιά να καταλάβουν ότι με το αυτοκίνητο πάμε κάπου για να περάσουν καλά, για να είναι χαρούμενα, αλλά και ταυτόχρονα υπάκουα και να έχουν συμπεριφορά συνοδηγού και συνταξιδιώτη για να είναι ευχάριστες και οι κοντινές και συνήθως αναγκαίες μετακινήσεις μας, αλλά και τα ταξίδια.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΚΥΛΩΝ
www.triadis.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ
www.doginthecity.gr
www.amazingdogs.gr  
Διαβάστε περισσότερα »

Διάσημοι σκύλοι:Κανέλος


 Ο Κανέλος ένα «αδέσποτο» από τα εκατοντάδες του κέντρου της Αθήνας έμελε να γίνει τραγούδι, σύμβολο ελευθερίας, αγώνα και διεκδίκησης. Προστάτης του χώρου του πολυτεχνείου αλλά και όσων θεωρούσε φίλους του (ανεξάρτητος χρώματος και ιδιότητας), ο Κανέλος χρησιμοποιήθηκε από πάσης φύσεως πλευρά ως επιχείρημα για  το δίκαιο. Ο όρος «σύντροφος» που του αποδόθηκε πιθανότατα να τον άφηνε αδιάφορο στα πλαίσια της πολιτικής χροιάς του και όχι της κυριολεξίας του. Ας μου επιτραπεί να πω ότι η εικόνα ενός σκύλου στη μέση συγκρούσεων διαδηλωτών και αστυνομίας μάλλον ντροπή μου προκαλούσε παρά εντυπωσιασμό. Γράφτηκαν δεκάδες σελίδες σε εφημερίδες για το ότι ο Κανέλος εκπαιδεύτηκε από αντιεξουσιαστές για να τον χρησιμοποιούν εναντίον των μονάδων καταστολής, στην πραγματικότητα ο Κανέλος υπερασπίστηκε τον χώρο του και όσους του έδωσαν ένα πιάτο φαί. Τα νευροπαραλυτικά αέρια που έπεσαν σε πορεία τον Νοέμβριο του 2006 και η μεγάλη του ηλικία πλέον άφησαν τον Κανέλο ανάπηρο στα πίσω πόδια. Παρόλα αυτά με την φροντίδα των φίλων του, τον είδαμε να κυκλοφορεί και πάλι στους δρόμους της Αθήνας με το ειδικό αναπηρικό καροτσάκι που του αγόρασαν. Τελικά ο Κανέλος έσβησε στα χέρια αυτών που τον αγάπησαν στις 2 Ιουλίου του 2008 επιστρέφοντας αυτή την φορά για πάντα στο σπίτι του το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στον παρανοϊκό κόσμο που έστησε ο άνθρωπος, το ποιος κατανόησε ή όχι τον Κανέλο θα μείνει απλά αναπάντητο…ας θυμόμαστε όμως όλοι ότι λίγα μέτρα από το σημείο που έζησε αυτός ο τετράποδος θρύλος ζουν και άλλοι Κανέλοι με την ίδια περηφάνια και τα ίδια ένστικτα … έτοιμοι και αυτοί να υπερασπιστούν χώρους και φίλους που θα τους αγκαλιάσουν.
dogNews.gr
Διαβάστε περισσότερα »