Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Κατάσχεση γερακιού μέσω ίντερνετ!

Χθες, Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Δ' ΚΟ.Σ.Ε. αξιοποιώντας πληροφορίες από τις αγγελίες στο Ίντερνετ έδωσαν...
ραντεβού και έπιασαν στο Θριάσιο, άτομο το οποίο προσπάθησε να τους πουλήσει ένα γεράκι (Falco tinnunculus ), το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας, έναντι 150 ευρώ. Το γεράκι παρέδωσαν στην ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας Άγριων Ζωων) για περίθαλψη, ενώ η δικογραφία θα σταλεί στον εισαγγελέα.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Ένας άντρας βούτηξε σε βρώμικα νερά για να σώσει ένα σκυλάκι! [Video]

Αυτό το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Ουκρανία, όπου ένας τύπος αποφάσισε να βουτήξει μέσα σε κάτι πολύ βρώμικα νερά για να σώσει ένα σκυλάκι.
Σε ανάλογο περιστατικό οι περισσότεροι θα αδιαφορούσαν, ή θα καλούσαν την πυροσβεστική, όμως αυτός δεν φοβήθηκε να βρωμίσει τον εαυτό του και έτσι έσωσε τη ζωούλα από ένα μικρό σκυλάκι! Ένας άνθρωπος που του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γι΄αυτή του τη πράξη!
Διαβάστε περισσότερα »

Εντοπίστηκαν 512 νεκροί πιγκουίνοι!

512 νεκρούς πιγκουίνους εντόπισαν οι αρχές της Βραζιλίας, προσπαθούν να κατανοήσουν τα αίτια που τους οδήγησαν στον μαζικό θάνατο. 
Ο πιγκουίνος του Μαγγελάνου, Spheniscus magellanicus, είναι ένας πιγκουίνος της Νότιας Αμερικής, αναπαράγονται στην παράκτια Αργεντινή, τη Χιλή και τις Νήσους Φόκλαντ, κάποια μεταναστεύουν έως και τη Βραζιλία.
Την Παρασκευή 13 Ιούλη 2012, μεταξύ των...
πόλεων και Tramandai Cidreira (όπου και ο κόκκινος κύκλος στον χάρτη που ακολουθεί) στη νότια Βραζιλία, οι θαλάσσιοι βιολόγοι από το κέντρο των παράκτιων και θαλάσσιων Σπουδών (Ceclimar) συγκέντρωσαν 30 δείγματα ιστού από 512 νεκρούς πιγκουίνων του Μαγγελάνου που ξεβράστηκαν στις παραλίες. Η ανάλυση θα γίνει στο Πανεπιστήμιο του Πόρτο Αλέγκρε.
Κανονικά οι πιγκουίνοι του Μαγγελάνου ζουν κοντά νότια Αργεντινή και τη Χιλή και μεταναστεύουν έως το Σάο Πάολο, Βραζιλία (χάρτης κίτρινο κύκλο), μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου. Λίγες μέρες πριν πεθάνει 512, το BBC ανέφερε ότι πιγκουίνοι του Μαγγελάνου απρόσμενα εμφανίστηκε από την πορεία στο Ρίο ντε Τζανέιρο (χάρτης πράσινο κύκλο), ικανοποιώντας τους κατοίκους και τους τουρίστες που μαζεύονται στην παραλία να τους θαυμάσουν. Πρόσφατα όμως πολλοί από τους πιγκουίνους εμφανίστηκαν άρρωστοι και έπρεπε να διασωθούν. Το περίεργο είναι πως οι νεκροί πιγκουίνοι που εξετάστηκαν μέχρι σήμερα δεν φέρουν σημάδια τραυματισμού, η πείνας, ή ακόμα και λεκέδες από πετρέλαιο.
Μπορεί να χρειαστεί ένας μήνας για να μελετηθούν οι ιστοί που περισυνέλεξαν από την αυτοψία για να καθορίσουν αιτία θανάτου των 512 που βρέθηκαν μαζί.
Κύρια τροφή τους είναι τα μικροσκοπικά ψάρια και μαλάκια. Οι Πιγκουίνοι υπάρχουν στην γη περισσότερα από 50 εκατομμύρια χρόνια, αλλά τον 21ο αιώνα η κλιματική αλλαγή και η υπεραλίευση απειλεί την επιβίωσή τους.
Διαβάστε περισσότερα »

Μετά το τρίωρο σεξ, καλαμάρι της Αυστραλίας δεν μπορεί να πάρει τα πλοκάμια του

Ζευγάρι Euprymna tasmanica επί τω έργω. Ο εναγκαλισμός διαρκεί τρεις ολόκληρες ώρες (Πηγή: Flickr>saspotato)
Μελβούρνη

Ένα καλαμάρι ελαφρών ηθών που ζει στα νερά της Αυστραλίας κουράζεται τόσο πολύ από τις τρίωρες συνευρέσεις του ώστε χρειάζεται μισή ώρα ξεκούραση για να μπορέσει να κολυμπήσει και πάλι κανονικά, αναφέρουν ερευνητές που υπέβαλαν το πλάσμα σε τεστ αντοχής.

Η μελέτη του μικρού κεφαλόποδου, με την ονομασία Euprymna tasmanica, προσφέρει νέα στοιχεία για το πώς η ενεργειακή δαπάνη του ζευγαρώματος επηρεάζει τη ζωή και τη μακροβιότητα των ειδών, αναφέρουν Αυστραλοί ερευνητές στην επιθεώρηση Biology Letters.

To Euprymna tasmanica ζει λιγότερο από ένα χρόνο, γεγονός που δεν αποκλείεται να οφείλεται στην κούραση που επιφέρει το φρενήρες ζευγάρωμα με πολλούς συντρόφους.

Ο σεξουαλικός ανταγωνισμός ανάμεσα στους επίδοξους μνηστήρες κάθε θηλυκού έχει οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές: Στη διάρκεια της τρίωρης συνεύρεσης, το αρσενικό τυλίγει το θηλυκό με τα πλοκάμια του και το θωπεύει φυσώντας νερό κάτω από το μανδύα της, το φουσκωτό κάλυμμα που βρίσκεται πίσω από το κεφάλι. Η πράξη κορυφώνεται όταν το αρσενικό μεταφέρει στο ταίρι του τον σάκο σπέρματος που μεταφέρει στην άκρη ενός από τα πλοκάμια του.

Προκειμένου να εκτιμήσουν πόση ενέργεια δαπανάται σε αυτό το παράξενο τελετουργικό, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης αιχμαλώτισαν καλαμάρια έξω από της δυτικές ακτές της Αυστραλίας και τα μετέφεραν σε δεξαμενές στο εργαστήριό τους.

Σε πρώτη φάση, έκαναν ένα τεστ κόπωσης στα μαλάκια για να δουν πόσο αντέχουν στην άσκηση χωρίς σεξ. Κάθε καλαμάρι τοποθετήθηκε σε μια δεξαμενή με νερό που έρεε προς τη μία κατεύθυνση, οπότε αναγκαζόταν να κολυμπά κόντρα στο ρεύμα για να μην γίνει χαλκομανία στο πίσω τοίχωμα της δεξαμενής.

Την επόμενη ημέρα, 30 καλαμάρια τοποθετήθηκαν ανά ζεύγη σε ξεχωριστές δεξαμενές και αφέθηκαν να απολαύσουν τη συνάντηση όπως προστάζει η φύση. Μετά τη συνεύρεση, τα πειραματόζωα υποβλήθηκαν και πάλι στο τεστ κόπωσης.

«Διαπιστώσαμε ότι μετά το ζευγάρωμα τα καλαμάρια μπορούσαν να κολυμπούν για το μισό μόνο χρόνο. Χρειαζόταν έως και μισή ώρα για να ανακτήσουν την κολυμβητική αντοχή που είχαν πριν από το ζευγάρωμα» αναφέρει η Αμάντα Φράνκλιν, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Μάλιστα αυτό ίσχυε όχι μόνο για τα αρσενικά καλαμάρια αλλά και για τα θηλυκά.

Η δαπάνη ενέργειας για το ζευγάρωμα, επισημαίνει η ερευνήτρια, περιορίζει την ικανότητα των καλαμαριών να αναζητούν τροφή, να αποφεύγουν θηρευτές και να βρίσκουν νέους συντρόφους.

Περαιτέρω μελέτες, προσθέτει η Φράνκλιν, θα μπορούσαν να αποκαλύψουν το κατά πόσο ο σεξουαλικός ανταγωνισμός και οι ενεργειακές απαιτήσεις του σεξ είναι ο βασικός παράγοντας που μειώνει τη διάρκεια ζωής του Euprymna tasmanica.

Newsroom ΔΟΛ

πηγή http://news.in.gr
Διαβάστε περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ: Το σκυλάκι χορεύει και το μωρό γελάει!


Το σκυλάκι έχει εκπαιδευτεί να γυρνάει γύρω από τον εαυτό του και να σηκώνεται στα δύο πόδια του και το μωρό που το παρακολουθεί ξεσπά σε γέλια.


Το κέφι στο σπίτι χτυπάει κόκκινο καθώς ο μικρόσωμος σκύλος δείχνει να διασκεδάζει απίστευτα το μικρό.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί…


Το σκυλάκι έχει εκπαιδευτεί να γυρνάει γύρω από τον εαυτό του και να σηκώνεται στα δύο πόδια του και το μωρό που το παρακολουθεί ξεσπά σε γέλια.

Το κέφι στο σπίτι χτυπάει κόκκινο καθώς ο μικρόσωμος σκύλος δείχνει να διασκεδάζει απίστευτα το μικρό.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί…


πηγή http://www.tsantiri.gr/
Διαβάστε περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ: Κάνουν οι κατσίκες σερφ;


Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε ο Ντάνα Μακ Γκρέγκορ για να διατηρήσει… δροσερά τα αγαπημένα του τετράποδα.

Ο ιδιοκτήτης των δύο κατσικών δεν ισχυρίζεται απλώς πως τις παίρνει παντού μαζί τους – το κάνει κιόλας.
Εθεάθη, λοιπόν, να κάνει σερφ στην παραλία της Καλιφόρνια με τον Γκότι και τον Πίσμο, όπως έχει ονομάσει τα δύο τετράποδα, γινόμενος φυσικά θέμα στις ειδήσεις.
Ο Μακ Γκρέγκορ εξήγησε πως ήθελε να δει πώς οι δύο κατσίκες μπορούν να «δαμάσουν» τα κύματα. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως τις είχε εκπαιδεύσει πριν τις πάει στην παραλία.


πηγή http://www.tsantiri.gr
Διαβάστε περισσότερα »

O νέος έρωτας της Ελένης! (φωτό)

Η Ελένη Μενεγάκη συνεχίζει τις διακοπές της στα Άχλα της Άνδρου όπως και άλλα καλοκαίρια. Η παρουσιάστρια όμως φέτος είναι ξετρελαμένη με έναν νέο φίλο της, ο οποίος της έχει κλέψει την καρδιά. Αυτός δεν είναι άλλος...

...από ένα συμπαθέστατο λευκό σκυλάκι το οποίο είναι πλέον μέλος της οικογένειάς. Πρόκειται για ένα μικρό λαμπραντόρ, λίγο άτακτο και υπερκινητικό, αλλά πολύ παιχνιδιάρικο και με… τρέλα για χάδια. Η Ελένη το έχει αγαπήσει, το φροντίζει και το παίρνει μαζί της και στην παραλία. Μπορεί να μην την αφήνει σε… ησυχία, αλλά του έχει αδυναμία.



















sarotiko
Διαβάστε περισσότερα »

ΣΟΚ:Κλέβουν και πουλάνε σκύλους στην Κρήτη

O σκύλος της φωτογραφίας, o Rίγκο, κλάπηκε την περασμένη Δευτέρα από το Καβροχώρι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, από δύο γυναίκες που επέβαιναν σε ένα ασημί seat ibiza. Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση κλοπής...

Κατά καιρούς έχουν σημειωθεί αρκετές κλοπές σκύλων, είτε σαλονιού, είτε κυνηγόσκυλων. Περιπτώσεις, οι οποίες συνήθως δεν εξιχνιάζονται προς απογοήτευση των ιδιοκτητών των ζώων.

Κανείς δε γνωρίζει τι γίνονται αυτά τα σκυλιά ή που καταλήγουν. Αυτό που αναφέρουν κάποιοι είναι ότι συνήθως τα σκυλιά αυτά ταξιδεύουν εκτός Κρήτης σε υποψήφιους αγοραστές.

Σκυλιά, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις - ειδικά τα κυνηγόσκυλα- πωλούνται "χρυσάφι", όταν πρόκειται για καλούς θηρευτές.
Πηγή: creteplus

Διαβάστε περισσότερα »

Μαθήματα ζωής από ένα γατάκι...

Μαθήματα ζωής από ένα γατάκι...

Τίποτα, τίποτα δεν το σταματά!

Το συγκεκριμένο γατάκι παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στα δύο μπροστινά του πόδια, δε το βάζει κάτω. Χαίρεται το παιχνίδι σαν να μη συμβαίνει τίποτα...

NEWSBEAST
Διαβάστε περισσότερα »

Το… γάβγισμα έδιωξε την αρκούδα

Φωτογραφίες από τους δύο πιστούς τετράποδους φύλακες

Το σχέδιό της ήταν απλό. Θα κολυμπούσε στη λίμνη και θα ανέβαινε στη βάρκα για να ψάξει για φαγητό. Αλλά η αρκούδα γκρίζλι δεν είχε υπολογίσει τα δύο πιστά σκυλιά που φυλούσαν το σκάφος. 

Μόλις εντόπισαν την αρκούδα άρχισαν να γαβγίζουν με τόση επιμονή και ένταση που τελικά η αρκούδα εγκατέλειψε την ιδέα να ψάξει για φαγητό στη βάρκα. 

Ο φωτογράφος Sergey Gorskov κατέγραψε στο φακό του το περιστατικό στη λίμνη Kurile στη Ρωσία. 

Στη Ρωσία ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός των καφέ αρκούδων και οι αρκούδες γκρίζλι είναι πολύ συνηθισμένες. 

Δείτε τις φωτογραφίες 





NEWSBEAST

Διαβάστε περισσότερα »