Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ?





Διαβάστε περισσότερα »

Ουρακοτάγκος σώζει πουλί από πνιγμό


Perierga.gr - Ουρακοτάγκος σώζει πουλί

Ο oυρακοτάγκος ήταν στο θάλαμο του σε ένα ζωολογικό κήπο, όταν αντιλήφθηκε το νεαρό πτηνό στη λίμνη. Έκοψε ένα φύλλο από ένα κοντινό θάμνο και άπλωσε το χέρι του προς το πουλί, με την ελπίδα ότι θα προσκολληθεί στο φύλλο.
Έπειτα από αρκετή προσπάθεια κατάφερε τελικά να βγάλει το πουλί από το νερό υπό τος επευφημίες του πλήθους.
Στη συνέχεια τοποθέτησε τρυφερά το πουλί κάτω στο χορτάρι και το περιποιήθηκε με ιδιαίτερη στοργή.
Ο ειδικός Cathy Smith, είπε: «Είναι πολύ έξυπνα ζώα και μπορεί να είναι πολύ περίεργα.
Αυτό δείχνει πόσο καταπληκτικά πλάσματα είναι στην επίλυση προβλημάτων. Είναι δύσκολο να πούμε αν ήξερε ότι σώζει το πουλί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ποτέ δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο πριν.»
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Το χασμουρητό μας είναι… μεταδοτικό στα σκυλιά!


perierga.gr - Το χασμουρητό μας είναι μεταδοτικό στα... σκυλιά!

Αυτό αποκάλυψε έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Lund στη Σουηδία, αποδεικνύοντας ότι τα σκυλιά χασμουριούνται «κατ’ εικόνα και ομοίωση» των ιδιοκτητών τους, συμπάσχοντας μαζί τους και αντιγράφοντας πιστά τα ανθρώπινα συναισθήματα. «Το ανθρώπινο χασμουρητό είναι μεταδοτικό στους σκύλους και τις περισσότερες φορές υποδηλώνει μιμητική πράξη, χωρίς να είναι κατά βάση αποτέλεσμα κούρασης, νύστας ή κόπωσης από την πλευρά των τετραπόδων», αναφέρει ο επικεφαλής.
Για να αποδείξουν ότι τα σκυλιά όντως αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη συμπεριφορά και τη μιμούνται και ότι το χασμουρητό δεν είναι… απλή σύμπτωση, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν 35 σκυλιά ηλικίας από 4-18 μηνών. Τα συμπαθή κατοικίδια χασμουριούνταν ακολουθώντας την έκφραση των ιδιοκτητών τους, καταδεικνύοντας πως συμπάσχουν απόλυτα μαζί τους στην κόπωση, παρουσιάζοντας έτσι στους ερευνητές ένα επιπλέον δέσιμο με τον άνθρωπο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι το χασμουρητό είναι μεταδοτικό στον άνθρωπο, καθώς «είναι ένας τρόπος να δείξουμε σε αυτούς που χασμουριούνται ότι καταλαβαίνουμε πώς αισθάνονται. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα σκυλιά. Το χασμουρητό μας είναι μεταδοτικό και στα σκυλιά όχι επειδή έχουν βαρεθεί ή κουραστεί αλλά επειδή οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τα συναισθήματά μας και θέλουν να μας το δείξουν», καταλήγει ο επικεφαλής της έρευνας.
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τρεις συλλήψεις για κακοποίηση ζώου στη Βρετανία


Ένας ελέφαντας βρέθηκε χτυπημένος

Τρεις φύλακες του ζωολογικού κήπου Twycross στο Leicestershire της Βρετανίας συνελήφθησαν με την υποψία πως έκαναν ένα ζώο να υποφέρει. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι τρεις συνελήφθησαν και ανακρίνονται σχετικά με την κακοποίηση ενός ελέφαντα, που βρέθηκε χτυπημένος. 

Η επίθεση σημειώθηκε το Σεπτέμβριο και σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο, οι εργαζόμενοι απολύθηκαν. 

Οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση ενώ το περιστατικό διερευνάται, όπως μεταδίδει το BBC. 

Σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο, η υπόθεση αφορά δύο ελέφαντες αλλά η αστυνομία γνωρίζει μόνο για κακοποίηση ενός ζώου. 

«Το προσωπικό είναι εξαιρετικά ανήσυχο», δήλωσε εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου. «Ο ζωολογικός κήπος ανταποκρίθηκε αμέσως καλώντας την αστυνομία, η οποία ανέλαβε την έρευνα», πρόσθεσε. 

«Τα ζώα ελέγχονται τακτικά από κτηνιάτρους που ανέφεραν πως όλα είναι καλά στην υγεία τους και συμπεριφέρονται φυσιολογικά», κατέληξε. 
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ασυνείδητος στο Ρέθυμνο είχε 4 γεράκια αιχμάλωτα δεμένα από τα πόδια!

Τα γεράκια, που βλέπετε στη φωτογραφία, εντοπίστηκαν την Τετάρτη μέσα σε μια οικοδομή στην περιοχή... της Αγίας Γαλήνης στο Ρέθυμνο.

Η παράνομη αιχμαλωσία των νεαρών αρπακτικών διαπιστώθηκε τυχαία από έναν αστυνομικό ο οποίος πήγε εκεί εξαιτίας μιας πολεοδομικής παράβασης. Ο αστυνομικός προχώρησε στην κατάσχεση και μέσω της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας επικοινώνησε με την ΑΝΙΜΑ.

Ο δασολόγος Γιάννης Αρνέλλος καθοδήγησε τον άνδρα της ΕΛ.Α.Σ. ώστε να τα πιάσει και να τα τοποθετήσει σε χαρτόκουτα χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Εθελόντρια τα παρέλαβε και τελικά τα μετέφερε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο.

Από την Κρήτη ταξίδεψαν το βράδυ στον Πειραιά και πλέον φιλοξενούνται προσωρινά στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ. Αν οι εξετάσεις που θα τους γίνουν δεν δείξουν κάποιο πρόβλημα, θα επιστρέψουν στην Κρήτη και θα αφεθούν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον το συντομότερο.

Διαφορετικά θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων «ΑΛΚΥΟΝΗ» στην Πάρο για όσο κριθεί απαραίτητο. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν εις βάρος εκείνου που αιχμαλώτισε παράνομα τα αρπακτικά σχηματίστηκε δικογραφία.
flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Απελευθέρωση Αρπαχτικών στη Γέργερη

Θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή, στις 11.30 η ώρα, η απελευθέρωση γερακίνων (buteo buteo) στη Γεργερη (πλησίον γηπέδου ποδοσφαίρου 2ο χιλιόμετρο της διαδρομής Γεργερη – Δάσος Ρουβα).
Τα πουλιά...
είχαν βρεθεί στη ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου σε αδύναμη κατάσταση φέτος και μετά από τις διαδικασίες αποθεραπείας στο κέντρο, ήλθε η ημέρα επανένταξης τους.
Η εκδήλωση πραγματοποιείτε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα Κέντρα Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Η Αλκυόνη και Ανιμα σε συνεργασία με το Σχολείο Ανεβος, το Δασαρχείο και την θηροφυλακη.

flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τη δάγκωσε λιοντάρι και της έσωσε τη ζωή!

Μια γυναίκα που εργαζόταν εθελοντικά με τα λιοντάρια, είπε ότι ένα από αυτά της έσωσε τη ζωή της όταν... τη δάγκωσε στο στήθος της.

Η Katie Krivan, 30 ετών, εργαζόταν ως εθελόντρια σε ένα πάρκο λιονταριών στη Νότια Αφρική το περασμένο έτος, όταν ένα εννέα μηνών λιονταράκι ανέβηκε πάνω της και τη δάγκωσε.

Παρά το γεγονός ότι το δάγκωμα δεν ήταν σοβαρό παρακολουθούσε καθημερινά την πληγή και τον επόμενο μήνα ανακάλυψε ένα γρομπαλάκι στο στήθος της.

Η Krivan, αναλύτρια επενδύσεων από το Λονδίνο, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης τέσσερις ημέρες αργότερα.

Υπεβλήθη για μήνες σε επίπονη θεραπεία και είχε έκδηλη ανησυχία όλο αυτό το διάστημα, αλλά η κατάσταση της είναι πλέον σε ύφεση και η ίδια λέει ότι αισθάνεται τυχερή που είναι ζωντανή.

Η 30χρονη δηλώνει σήμερα: «Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που μπορούν να πουν ότι το δάγκωμα ενός λιονταριού έσωσε τη ζωή τους, αλλά αυτό για μένα είναι μια πραγματικότητα». Η Krivan λέει ότι αποφάσισε να περιγράψει την ασυνήθιστη δοκιμασία της το Οκτώβριο που είναι μήνας αφύπνισης για τον καρκίνο του μαστού. Ποτέ δεν είχε ελέγξει το στήθος της για σημάδια καρκίνου πιο πριν, μέχρι τα 30 της χρόνια δεν θεώρησε ποτέ ότι θα μπορούσε να αναπτύξει καρκίνο του μαστού.

Μόνο μετά το δάγκωμα που υπέστη από το λιοντάρι στη Νότια Αφρική, τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, άρχισε να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το στήθος της λόγω της πληγής. «Πάντα μου άρεσαν τα μεγάλα λιοντάρια, έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να εργαστώ εθελοντικά κάπου για να είμαι μαζί τους κάθε μέρα.

«Την πρώτη μέρα στη δουλειά, με πήγαν σε ένα κλουβί και ένα εννέα μηνών λιοντάρι έτρεξε πάνω μου και με δάγκωσε. Δεν ήταν σοβαρό, αλλά υπέστην σοκ»
Διαβάστε περισσότερα »

Οι 10 πιο ένοχοι σκύλοι στο Internet [Video]

Απίθανες αντιδράσεις από σκύλους που έκαναν σκανδαλιά και το ξέρουν!



otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »