Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθησαν δύο βοσκοί στα Χανιά για τα «βαρελόσκυλα» τους

Δύο βοσκοί συνελήφθησαν την Τρίτη από το Α.Τ. Παλαιοχώρας στην Κρήτη επειδή είχαν τα σκυλιά τους να ζούν κάτω άθλιες συνθήκες στο χωριό Μουστάκος Χανίων.



Ο εντοπισμός των ζώων, που βρέθηκαν εξαθλιωμένα σε αυτό το απομακρυσμένο χωριό, έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας που διεξάγει σε όλο τον νομό σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Ο ένας εκ των βοσκών είχε υπό την κατοχή του τρία «βαρελόσκυλα» και ο δεύτερος ένα. Και οι δύο παραδέχτηκαν στην Αστυνομία, ότι δεν έλυναν ποτέ τα σκυλιά τους. Οι αστυνομικοί άσκησαν αυτεπάγγελτα δίωξη εναντίον τους, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο Α.Τ. Παλαιοχώρας.

Η εισαγγελέας υπηρεσίας δέχτηκε, ότι η παθητική κακοποίηση δηλαδή η μη τήρηση κανόνων ευζωίας (χωρίς κατάλυμα, τροφή, νερό, μονίμως αλυσοδεμένα) είναι ποινικό αδίκημα και διέταξε να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Πλέον αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» τονίζει αναφορικά και με αυτές τις δύο συλλήψεις:

«Μέριμνά μας βέβαια τώρα είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων. Οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να καταλάβουν τι κάνουν λάθος και τι πρέπει να αλλάξει ώστε να ζώα τους να ζουν φυσιολογικά».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ένας εκ των βοσκών κατήγγειλε τον γείτονα του για το «βαρελόσκυλο» στον φιλοζωικό σύλλογο και έτσι ξεκίνησε η δίωξη του. Όμως ο κατηγορούμενος προχώρησε σε εκείνος σε μήνυση εις βάρος του καταγγέλλοντος – αφού είχε και εκείνος έτσι τον σκύλο του – γι’ αυτό και οι δύο συνελήφθησαν για το ίδιο αδίκημα!
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Ιράν: Εικόνες από την αποστολή μαϊμούς στο Διάστημα

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη από την κρατική τηλεόραση του Ιράν και ...
δείχνουν μια μαϊμού μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πυραύλου, λίγο πριν την εκτόξευση του τελευταίου στο Διάστημα.

Επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της ασιατικής χώρας, η «Tehran TV» ανέφερε πως το θηλαστικό έφθασε σε ύψος μέχρι και τα 120 χλμ. από την επιφάνεια της Γης, πριν επιστρέψει σώο πίσω στο έδαφος.

«Η κάψουλα, με την κωδική ονομασία "Pishgam" (Πρωτοπόρος) και το φορτίο της ανακτήθηκαν άθικτα στο έδαφος», επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του Τμήματος Αεροδιαστημικής του υπουργείου.

Η είδηση έγινε δεκτή με σκεπτικισμό από κράτη της Δύσης, τα οποία αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία κάθε δοκιμή πυραύλου της Τεχεράνης, ερμηνεύοντάς τη ως μια προκλητική ενέργεια που στόχο έχει να εξελίξει τη βαλλιστική τεχνολογία του οπλοστασίου της έτσι ώστε μελλοντικά να μπορεί να πλήξει με πυρηνικά αντιπάλους της. Το Ιράν έχει επανειλημμένα αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς.

Στο παρελθόν έχει στείλει στο Διάστημα έναν αρουραίο, μια χελώνα καθώς και... σκουλήκια.

Διαβάστε περισσότερα »

Τον επικήρυξαν με 1.000 ευρώ για κακοποίηση σκυλιού


Ψάχνουν τον άνθρωπο που αλυσόδεσε σκυλί στα Χανιά

Επικηρυγμένος είναι στο νομό Χανίων ο ασυνείδητος που κακοποίησε το σκυλί που εντοπίστηκε αλυσοδεμένο σε άθλια κατάσταση από μικρούς μαθητές στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. 

Το σκυλί που ο ασυνείδητος είχε δέσει από τα γεννητικά του όργανα χάρη στην φροντίδα κτηνιάτρων και εθελοντών φιλόζωων αναρρώνει με τον φιλοζωικό σύλλογο Ζωόφιλη Δράση να επικηρύσσει τον δράστη προσφέροντας σε όποιον γνωρίζει την ταυτότητα του το ποσό των 1.000 ευρώ.

Ο σύλλογος κοινοποίησε αφίσες ζητώντας από όποιον γνωρίζει κάτι περισσότερο για το περιστατικό να επικοινωνήσει προκειμένου να εντοπιστεί η ταυτότητα του ανθρώπου αυτού ενώ προσφέρει τα χρήματα αυτά ως αμοιβή σε εκείνον που θα τον υποδείξει. 



Πηγή: prismanews.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Το ευθανάτωσαν για να το απαλλάξουν από το μαρτύριο του

Η Ρούμπι ήταν ένα όμορφο νεαρό ιπποδρομιακό άλογο ηλικίας 5 ετών. Όταν δεν τους ήταν πια χρήσιμη στον ιππόδρομο πουλήθηκε για λίγα ευρώ σε κάποιους, οι οποίοι θέλησαν μόνο να την εκμεταλλευτούν με τον δικό τους τρόπο.
Την περασμένη εβδομάδα το ζώο καλπάζοντας σε κεντρική λεωφόρο και στην προσπάθεια του να αποφύγει τα αυτοκίνητα έπεσε με δύναμη στην άσφαλτο σχίζοντας το σώμα του σε πολλά σημεία.

Η πληγωμένη Ρούμπι μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) και εκεί οι εθελοντές υπό την καθοδήγηση του ιππίατρου Παύλου Αντωνίου του Ιππικού Ομίλου Σείριος και του Παύλου Δαρεμά προσπάθησαν πολύ μέρα – νύχτα για να τη γιατρέψουν.

Της έφτιαξαν υπαίθρια βάση για τον ορό, τη φρόντιζαν και της κρατούσαν συντροφιά τις ώρες, που υπέφερε. Όμως το σκίσιμο ήταν τόσο βαθύ, που γέμισε με αέρα ο οποίος οδήγησε σε υποδόρια λοίμωξη.

Τα σκισίματα, που είχε η Ρούμπι στο μέσα μέρος των ποδιών της (στην υποτιθέμενη μασχάλη) είχαν το βάθος της παλάμης. Τα ράμματα σε αυτές τις πληγές έγιναν αλλά λόγω του ότι το άλογο έπρεπε να ξαπλώνει από τους πόνους αυτά έσπαγαν... Τρεις ιππίατροι ομόφωνα αποφάσισαν για την ευθανασία, ώστε το ζώο να μη βασανιστεί άλλο.
Δυστυχώς το τέλος ήταν αναπόφευκτο και το βράδυ της περασμένης Κυριακής πριν γίνει στο ζώο ευθανασία όλοι ήταν εκεί δίπλα στη Ρούμπι για να της δείξουν με τον δικό της τρόπο την αγάπη τους και για να νιώσει πως δεν υπάρχουν μονάχα οι κακοί άνθρωποι που κακοποιούν τα άλογα. Η άλλη πλευρά είναι εκείνη των ανθρώπων που παλεύουν με όλη τους την ψυχή για την προστασία τους.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Ένας γάτος με... φρύδια


Τον λένε Sam και διαφέρει από τους συνηθισμένους



















Διαβάστε περισσότερα »

Η επίθεση της φώκιας


Η επίθεση της φώκιας

Σκότωσε 5 μπλε καρχαρίες!

Μπορεί ο καρχαρίας να θεωρείται ο φόβος και ο τρόμος των θαλασσών, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου με φονικά ένστικτα.

Αντίστοιχα, ενώ η φώκια θεωρείται ένα όμορφο ζώο και πάντως όχι τρομακτικό, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τα βάλει με άλλα μεγαλόσωμα ζώα.

Τα παραπάνω έρχονται να αποδείξουν οι φωτογραφίες μιας νοτιοαφρικανικής φώκιας που καταβροχθίζει έναν μπλε καρχαρία, ο οποίος μαζί με άλλους 4 έπεσε θύμα του μεγαλόσωμου θηλαστικού. 

Το περιστατικό συνέβη στα ανοιχτά του Cape Point, στη Νότια Αφρική και καταγράφηκε από μια ομάδων έκπληκτων δυτών. 

«Ήταν απαίσιο να το βλέπει» δήλωσε ο φωτογράφος Chris Fallows, ιδιοκτήτης εταιρείας που διοργανώνει καταδύσεις. 



Ο άντρας βρέθηκε στο πέλαγος με ομάδα δυτών, όταν βρήκαν τους καρχαρίες, των οποίων το μήκος κυμαίνονταν από 1,1 σε 1,4 μέτρα. «Ξαφνικά μια μεγάλη φώκια εμφανίστηκε και ξεκίνησε να πιάνει και να σκοτώνει τον πρώτο και έπειτα το δεύτερο καρχαρία», διηγείται.

Όπως δήλωσε, είναι η δεύτερη φορά που βλέπει μια επίθεση φώκιας εναντίον μπλε καρχαρία. Υποψιάζεται ότι η φώκια έφαγε μόνο το στομάχι του καρχαρία καθώς αυτό περιείχε ψάρια ή καλαμάρια που ούτως σι άλλως αποτελούν βασική τροφή του είδους. Όσο για το συκώτι που επίσης καταβρόχθισε, ο Fallows πιστεύει ότι αποτελούσε μια καλή πηγή ενέργειας.

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Αθάνατη Μέδουσα: Το μόνο γνωστό είδος... που ζει για πάντα!

​Αν και από τους αιώνες των αιώνων, ο άνθρωπος έψαχνε να βρει το ελιξίριο της ζωής, το μυστικό της αιώνιας ζωής το έχει ένα είδος μέδουσας, που φαίνεται να μην πεθαίνει ποτέ!

Η Turritopsis nutricula είναι το είδος της μέδουσας που μπορεί να μετατρέψει τα κύτταρα της από την ώριμη κατάσταση στην νεανική! Είναι το μόνο είδος που μπορεί να «κινείται» μέσα σ’ένα τακτικό κύκλο της ζωής!


Η συγκεκριμένα μέδουσα κάνει κανονικά τον κύκλο ζωής της και μετά το ζευγάρωμα και την ωρίμανση, «επιστρέφει» στην αρχική της κατάσταση, γεγονός που την κάνει αθάνατη!

Το σχήμα καμπάνας που έχει το σώμα της αθάνατης μέδουσας είναι 4,5 χιλιοστά περίπου, το ίδιο στο μήκος και το πλάτος του. Οι αθάνατες μέδουσες ζουν στην Καραϊβική αλλά πλέον έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.


Η ανακάλυψη της μοναδικής τους αυτής ικανότητας έχει ξεσηκώσει τον επιστημονικό κόσμο, οι οποίοι όπως ισχυρίζονται θέλουν να εφαρμόσουν την ουσία της αναπαραγωγής των κυττάρων της μέδουσας στους ανθρώπους.
star.gr
Διαβάστε περισσότερα »