Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Γάτες και σκύλοι για… δίαιτα!




Η Fifi κλέβει το φαγητό από τις άλλες γάτες της οικογένειας, ενώ ο Deco αποτελεί «υπόδειγμα» λαμπραντόρ που αρέσκεται στις μεγάλες ποσότητες ενός καλομαγειρεμένου ροστμπίφ! Και οι δύο είναι υπέρβαροι αλλά και «φιναλίστ» μαζί με άλλα παχύσαρκα κατοικίδια σε διαγωνισμό Fitness, που διοργανώνει η φιλανθρωπική οργάνωση ζώων PDSA.
perierga.gr - Γάτες και σκύλοι μπαίνουν σε δίαιτα!
Τα συμπαθή τετράποδα καλούνται να συνεργαστούν με τους Βρετανούς διαιτολόγους και κτηνιάτρους αλλά και με τους ιδιοκτήτες τους προκειμένου να ακολουθήσουν πιστά ένα ειδικό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης για να επανέλθουν στα φυσιλογικά κιλά.
perierga.gr - Γάτες και σκύλοι μπαίνουν σε δίαιτα!
Όποιο ζώο καταφέρει να χάσει περισσότερο βάρος μέσα στους επόμενους 6 μήνες θα κερδίσει τη διατροφή του για έναν ολόκληρο χρόνο, ενώ θα λάβει και το ποσό των 500 λιρών για να απολαύσει διακοπές μαζί με τον ιδιοκτήτη του!
perierga.gr - Γάτες και σκύλοι μπαίνουν σε δίαιτα!
Βασικός σκοπός του εν λόγω διαγωνισμού είναι όχι μόνο να επαναφέρει τα ζώα στα φυσιολογικά κιλά αλλά και να καταδείξει στους ιδιοκτήτες ότι «ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουν θετικές αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής του κατοικιδίου τους».
perierga.gr - Γάτες και σκύλοι μπαίνουν σε δίαιτα!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλοι οι διαγωνιζόμενοι μαζί (11 σκυλιά, 5 γάτες και 2 κουνέλια) ζυγίζουν πάνω από 152 κιλά(!), βάρος ισοδύναμο με 35 μεσαίου μεγέθους γάτες ή 50 τεριέ Γιορκσάιρ, ακόμη 380 κονσέρβες τροφής σκύλου!
perierga.gr - Γάτες και σκύλοι μπαίνουν σε δίαιτα!
Διαβάστε περισσότερα »

Στου κουφού σκύλου την πόρτα όσο θέλεις βρόντα

Σε αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει η λύση και λέγεται νοηματική για σκύλους! 
Ποτέ πριν δεν είχαμε σκεφτεί ότι ένας κουφός σκύλος θα μπορούσε να υπακούει στις εντολές του ανθρώπου. Το «τυχερό» ζωντανό θα μπορούσε να ζει τη ζωή του χωρίς να είναι υποχρεωμένο να κάθεται, να φέρνει ένα φρίσμπι ή να ακούει στο όνομά του κάθε φορά που η φωνή του αφέντη του τον πρόσταζε. Δεν θα μπορούσε όμως και να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο γενικότερα.
Ωστόσο ο Σπάρκι αποτελεί τη φωτεινή εξαίρεση του κανόνα, καθώς είναι ο πρώτος κουφός σκύλος που καταλαβαίνει και ανταποκρίνεται σε πολύ συγκεκριμένες χειρονομίες που του έχουν διδάξει. Έτσι λοιπόν, το έξυπνο ντατσχάουντ κάθεται, ξαπλώνει και σταματάει όταν τα ανθρώπινα χέρια του δείξουν τον κώδικα που έχει μάθει και καταλαβαίνει.
Δάσκαλοί του υπήρξαν οι κρατούμενοι στη φυλακή του Μιζούρι, οι οποίοι παίρνουν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο αναλαμβάνουν και εκπαιδεύουν ζώα με προβλήματα συμπεριφοράς, ή απλά άστεγα. Στη συνέχεια έδωσαν το Σπάρκι στα παιδιά από τη Σχολή Κωφών του Φούλτον, για να του προσφέρουν στέγη και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή του.
Αυτή τη στιγμή μαθαίνει τις λέξεις «φαγητό» και «έξω» και εκπαιδεύεται μαζί με άλλο ένα σκυλάκι, τον Πίτι, για να μάθει πολύ περισσότερες.
queen.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ένα πάντα κάνει… τα πάντα για να δροσιστεί!

Τις τελευταίες μέρες ο υδράργυρος έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ ανόδου, τόσο πολύ, μάλιστα, που ένα 8χρονο πάντα σε ζωολογικό κήπο της Κίνας τα βρήκε… σκούρα! Η Wei Wei, όπως ονομάζεται το συμπαθές τετράποδο, είδε κι απόειδε από τη ζέστη, αναζητώντας εναγωνίως έναν τρόπο για να δροσιστεί!
Οι υπεύθυνοι στο Ζωολογικό Κήπο Wuhan στην επαρχία Hubei της Κίνας έκαναν το θαύμα τους, λυτρώνοντας το ζώο από τον καύσωνα. Τοποθέτησαν μεγάλα κομμάτια πάγου στο κλουβί του και επέτρεψαν στο πάντα να κάνει μερικές βουτιές στην… πισίνα!
Λόγω της γούνας τους τα πάντα έχουν συνηθίσει να ζουν σε ψυχρότερες θερμοκρασίες και έτσι μια βουτιά στα δροσερά νερά ήταν ό,τι έπρεπε για την Wei Wei. Η ίδια, μάλιστα, έδειξε την προτίμησή της στους… πάγους, καθώς ξάπλωσε πάνω τους για πολλή ώρα και δεν ήθελε να σηκωθεί!
Επιπλέον, της έδωσαν μερικά καρότα, τα οποία -για περισσότερη δροσιά- τα τοποθέτησαν επάνω στους πάγους! Αυτό, μάλιστα, ήταν το πιο λαχταριστό σνακ για το πάντα, που τα μασουλούσε όλη μέρα εν είδει… γρανίτας! Έτσι για να πείρνουμε κι εμείς καμιά ιδέα!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος κυνηγάει τη σκιά του [Video]

Ένας σκύλος που τα βάζει με τη σκιά του. Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο που ακολουθεί και γελάστε με τη ψυχή σας!


piperies.gr
Διαβάστε περισσότερα »

The Penny Marathon 2012: Το Καλλιμάρμαρο «υποδέχτηκε» εκείνους που αγωνίζονται για τ’ αδέσποτα [video]

Στις 09:00 σήμερα το πρωί οι δρομείς και οι ποδηλάτες, που συμμετείχαν στον μαραθώνιο αγώνα δρόμου «The Penny Marathon 2012» έφτασαν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, το οποίο για πρώτη φορά κατ’ εντολή της...
Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, υποδέχτηκε δρομείς, οι οποίοι έτρεχαν, για να ενισχύσουν τ’ αδέσποτα ζώα.

Η Ελευθερία και η Δέσποινα Προδρόμου (οι δύο αδερφές από την Αυστραλία), ο Γιάννης Σπίνουλας και ο Λέων Χολέβας (που είναι μαραθωνοδρόμοι) έτρεξαν τα 42 χιλιόμετρα από τον Τύμβο του Μαραθώνα μέχρι το κέντρο τη πόλης. Είχαν ξεκινήσει σήμερα τα ξημερώματα στις 03:00 προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα και την θερμοκρασία, που κυμάνθηκε από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου εκείνες τις ώρες.

Η Στέλλα Μπελέση και η Παναγιώτα Φυτιλή έτρεξαν μαζί με τους δρομείς από τη Λ. Μεσογείων και το ύψος του ΥΠ.ΕΘ.Α. και τερμάτισαν επιτυχώς. Στον αγώνα μετείχαν και τερμάτισαν τρεις ποδηλάτισσες, η Αλεξία Συμεωνίδη, η Χριστίνα Μικέδη και η Μαργαρίτα Παπαλέκου και ο ποδηλάτης Βαγγέλης Τασιόπουλος.

Δείτε τα βίντεο την ώρα που οι δρομείς μπαίνουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Η είσοδος των ποδηλατών στο ταρτάν δεν επιτράπηκε γι’ αυτό και εκείνοι τερμάτισαν στην είσοδο του Παναθηναϊκού Σταδίου.


Μια ιδέα που έγινε αγώνας

Αυτόν τον αγώνα τον σχεδίαζαν εδώ και μήνες οι δύο αδερφές, η Δέσποινα και η Ελευθερία Προδρόμου, που κατάγονται από την Ελλάδα, αλλά ζουν στην Αυστραλία.

Οι δυο γυναίκες, προπονούνταν καθημερινά και εντατικά εδώ και μήνες, για να τρέξουν από τον Τύμβο μέχρι το Καλλιμάρμαρο με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα, ώστε να ενισχύσουν τη δράσης μιας οργάνωσης, που φροντίζει τ’ αδέσποτα στο Σίντεϋ της Αυστραλίας, το Monica’s Doggie Rescue (Οργάνωση Διάσωσης Σκύλων της Μόνικα) αλλά και για να προσφέρουν χρήματα, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες των αδέσποτων σκυλιών, που οι φίλοι και συνάδελφοι τους φροντίζουν μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Intracom στην Παιανία της Αττικής.

Ο αγώνας δρόμου ονομάστηκε «Penny Marathon 2012» γιατί Πένι έλεγαν ένα από τα σκυλάκια, που φρόντιζε η Ελευθερία με τους συναδέλφους της – όταν ζούσε και εκείνη στην Ελλάδα – το οποίο όμως δεν κατάφερε να ζήσει πολύ.

Η Πεπ (Δέσποινα) και η Ελευθερία συγκινημένες μετά τον τερματισμό και την ολοκλήρωση του άθλου τους εξήγησαν στο www.zoosos.gr, ότι έχουν καταφέρει, να συγκεντρώσουν από χορηγούς στην Αυστραλία 3.000 ευρώ και 1.500 ευρώ στην Ελλάδα.

Το www.zoosos.gr, που ήταν ένας εκ των χορηγών επικοινωνίας αυτού του αγώνα δρόμου, ενίσχυσε με δημοσιεύματα αυτή την αθλητική δραστηριότητα, που στοχεύει στην προώθηση της φιλοζωικής κουλτούρας.

Οι μαραθωνοδρόμοι, ο Γιάννης Σπίνουλας και ο Λεών Χολέβας, που εμπνεύστηκαν από την προσπάθεια των δύο γυναικών, την οποία διάβασαν στο διαδίκτυο, τους ζήτησαν, να συμμετέχουν και αυτοί στο αγώνα. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ποδηλάτες και μια ομάδα ανθρώπων, που φρόντισε, για τις αφίσες, τα μπλουζάκια, τα βραχιολάκια, τις επαφές με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Χρυσάνθη Ευσταθίου, φίλη των κοριτσιών και ψυχή της διοργάνωσης θέλησε μιλώντας στο www.zoosos.gr, να ευχαριστήσει όλους εκείνους, που προσέφεραν ό,τι μπορούσαν, για να γίνει αυτός ο αγώνας πραγματικότητα.

Μας εξηγεί: «Ευχαριστούμε τον Σπύρο Σέλληνα, τον Σπύρο Αυγουστή, τον Νεκτάριο Κανελλή από την εταιρία DHL, την Κάρεν Ρόλλαντ και τον σύζυγο της Γιώργο, τον Άκη Γιαννικόπουλο, τον Γιάννη Χρήστου, την Σταυρούλα Παπαδοπούλου, τον Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη από το bikeme.gr, την εταιρία KAE international Μovers, τον Κωνσταντίνο Τασιόπουλο απ’ την Pixel Brothers, την NEOS KOSMOS και φυσικά την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».

Η Ελευθερία και η Δέσποινα Προδρόμου αποχαιρετώντας σήμερα το πρωί τόνισαν: «Είναι κάτι που δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι θα καταφέρουμε. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο αγώνας αυτός θα πραγματοποιηθεί και του χρόνου για το καλό των ζώων».

Γιορτάστε απόψε μαζί τους!

Γιορτάστε μαζί με αυτή την παρέα των φιλόζωων τον άθλο τους για το καλό των ζώων στις 20:30 στο Booze Cooperativa, (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα).
Διαβάστε περισσότερα »

Βίντεο: Φάλαινα-καρχαρίας... κλέβει ψάρια από τα δίχτυα!

Στην Ινδονησία οι φάλαινες-καρχαρίες έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο για να... 

...τρέφονται. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, οι φάλαινες-καρχαρίες ''κλέβουν'' μέσα από τις τρύπες ψάρια από τα δίχτυα.

Δείτε το βίντεο:





 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Ημιδιαμονή για... κατοικίδια

Oι Βραζιλιάνοι ετοιμάζουν ερωτική φωλιά για τετράποδα

Τα διεθνή στερεότυπα θέλουν τους Βραζιλιάνους να είναι θερμοί και αγαπησιάρηδες και οι ίδιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να συντηρήσουν τη φήμη τους. 

Έτσι, σκέφθηκαν να δημιουργήσουν ένα «ροζ» ξενοδοχείο... για σκυλάκια! 

Η ιδέα βασίστηκε στη μεγάλη αγάπη που τρέφουν οι Βραζιλιάνοι για τους σκύλους τους. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Φαμπιάνο Λούρντες εξήγησε ότι «πολλές φορές οι άνθρωποι θέλουν να ζευγαρώσουν τα σκυλιά τους. Όμως αυτό προϋποθέτει χρόνο και από την πλευρά του ιδιοκτήτη. Και πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν χρόνο...».

Έτσι, το πρωτοποριακό ξενοδοχείο, που θα ανοίξει σύντομα στην πόλη Μπέλο Οριζόντε, θα προσφέρει στους τετράποδους ερωτευμένους «δωμάτια», όπου θα μπορούν να... κάνουν τη δουλειά τους με την ησυχία τους. Το τίμημα θα είναι 50 δολάρια για μία ημέρα. 

Τα δωμάτια θα είναι καταλλήλως διακοσμημένα με καρδούλες και θα έχουν χαμηλό φωτισμό, ενώ για τους πελάτες θα υπάρχει και επίβλεψη από κτηνιάτρους! 

Η επένδυση θα στοιχίσει συνολικά 1 εκατομμύριο δολάρια και ο Λούρντες, ο οποίος θα έχει για συνέταιρο την αδελφή του, αναμένει έσοδα 300.000 δολαρίων το χρόνο.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Το λαμπραντόρ που δίνει μάθημα... πίστης

Δεν είναι πάντα εύκολο να σταθείς όρθιος, πρέπει όμως να το παλέψεις!

Το όνομά της είναι Πίστη (Faith) και ολόκληρη η ζωή του θηλυκού αυτού λαμπραντόρ, είναι ένα μάθημα θάρρους και πίστης.

Η ιστορία δεν είναι τωρινή αλλά τέτοιες εποχές που οι περισσότεροι δοκιμάζονται είναι σημαντικό να υπάρχει πίστη. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να σταθούμε όρθιοι!

Γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 2002 με 3 πόδια, εκ των οποίων το μοναδικό μπροστινό ήταν παραμορφωμένο και έπειτα από 7 μήνες άρχισε να ατροφεί, κάτι που είχε οδήγησε να υποστεί ακρωτηριασμό.

Η ιδιοκτήτρια της, η Jude Stringfellow από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ, προχώρησε στην υιοθεσία του μικρού σκυλιού και ουσιαστικά του έσωσε τη ζωή, καθώς η μητέρα του θα το σκότωνε.

Αν και πολλοί συμβούλευσαν την Jude ότι η καλύτερη λύση για το άτυχο σκυλί είναι η ευθανασία, η ίδια δεν το δέχτηκε. Αντίθετα, μαζί με την οικογένειά της, έβαλε στόχο να κάνει την Πίστη να περπατήσει. Μέσα σε λίγους μήνες την δίδαξαν να στέκεται όρθια, να πηδάει και εν τέλει να μπορεί να περπατήσει αλλά και να τρέξει μονάχα με τα δύο πίσω πόδια!

Μέρος της διαδικασίας εκμάθησης, ήταν και η χρήση ενός σκέιτμπορντ με την Πίστη πάνω σε αυτό. Όπως δήλωσε σε αμερικανική εφημερίδα αυτό το έκαναν προκειμένου να αποκτήσει την αίσθηση της κίνησης.

Αν και δεν πρόκειται για το μοναδικό σκύλο στον κόσμο που περπατάει μόνο με τα δύο πίσω πόδια, είναι πιθανότατα το πιο διάσημο. Και αυτό γιατί η ιστορία της παρουσιάστηκε σε αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και στην τηλεοπτική εκπομπή της Όπρα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με την Πίστη… 



















Διαβάστε περισσότερα »

Αυτό σημαίνει λιώσιμο

Έπιασαν για τα καλά οι ζέστες!


Διαβάστε περισσότερα »

Πως "κυνηγούν" οι φάλαινες..;(video)

Το μεγαλύτερο θηλαστικό στον κόσμο έχει τεράστιες ανάγκες από τροφή που μόνο οι ωκεανοί μπορούν να του προσφέρουν...
Οι φάλαινες έχουν βρεί ένα έξυπνο τρόπο να "φυλακίζουν" την τροφή τους πριν τη κατασπαράξουν...Μια φάλαινα από το κοπάδι κατεβαίνει βαθιά...Αφήνει φυσαλίδες που εγκλωβίζουν τα ψάρια και τα ανεβάζουν στην επιφάνεια...Και τότε...
pikri-sokolata.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Έχετε ξαναδεί ....επίπεδες χελώνες;Νά η ευκαιρία!(PHOTOS)

Χελώνες λίγο διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει, με κύριο χαρακτηριστικό το μικρό του ύψος σε σχέση με τις άλλες τους διαστάσεις. Παραδόξως το καβούκι τους είναι αρκετά χαμηλό παρόλο το μεγάλο τους μέγεθος, με αποτέλεσμα να φαίνονται … επίπεδες.
πΗΓΉ:perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο πιο καλοντυμένος σκύλος στη Βρετανία


Η γκαρνταρόμπα του αξίζει 3.000 λίρες

Τελικά πράγματι τα ακριβά αρώματα χωράνε σε μικρά μπουκαλάκια. Περίτρανη απόδειξη, η περίπτωση του Rocky που αν και μικροσκοπικός, ντύνεται με ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά. 

Η ιδιοκτήτρια του από το Kent τον έχει κακομάθει αφού η γκαρνταρόμπα του συγκεκριμένου τσιουάουα αξίζει 3.000 λίρες.

Μεταξύ των συλλεκτικών κομματιών που θα βρει κανείς στη ντουλάπα του περιλαμβάνονται ένα λευκό σμόκιν, μια στολή μέλισσας καθώς και γυαλιά ηλίου τύπου John Lennon.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το συμπαθέστατο τετράποδο, έχει εξασφαλίσει για τον βραδυνό του ύπνο μια θέση στο κρεβάτι της ιδιοκτήτριας του, η οποία ισχυρίζεται ότι ο Rocky αξίζει μέχρι και την τελευταία δεκάρα. 









Διαβάστε περισσότερα »

Mήπως κάποιοι περνάνε κρίση ταυτότητας; (video)

Ή τα χτύπησε ο ήλιος...


Διαβάστε περισσότερα »

Τα σαγόνια του... σκύλου

Παιχνίδι και τσαμπουκάς μαζί


Διαβάστε περισσότερα »

Έρωτας με ένα... λεμόνι!

Αυτή η γεύση τον τρελαίνει


Διαβάστε περισσότερα »