Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Μην το δένετε!!!


Διαβάστε περισσότερα »

Η μεταμόρφωση της Βιολέτας, ενός αδέσποτου πομεράνιαν που μύριζε θάνατο




Όταν η Βιολέτα, το μικρό πομεράνιαν, έφτασε πριν μερικούς μήνες στο καταφύγιο ''OCPoundHounds'', ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το δέρμα της ήταν μωβ και κίτρινο και προφανώς χρειαζόταν άμεσα ιατρική περίθαλψη. 

Μεταφέρθηκε λοιπόν σε εξειδικευμένη κλινική και εξετάστηκε από τους γιατρούς, οι οποίοι έκριναν πως η κατάστασή της είναι σοβαρή, αφού το δέρμα της σάπιζε και έπεφτε.



Οι κτηνίατροι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Βιολέτα είχε δαγκωθεί από μεγαλύτερο σκυλί ή κάποιο κογιότ και επειδή δεν έλαβε καμία ιατρική θεραπεία, η σάρκα της νεκρώθηκε κάνοντας το δέρμα της μωβ.



Το πρώτο εμπόδιο για την ανάκαμψη της Βιολέτας ήταν κατά πόσον διέθετε αρκετό πρόσθετο δέρμα για μόσχευμα. Στους σκύλους τα μοσχεύματα συνήθως λαμβάνονται από το σβέρκο. Δεδομένου όμως πως εκεί ακριβώς ήταν το σημείο που η Βιολέτα χρειαζόταν το δέρμα, οι πιθανότητες ήταν λίγες. Παρόλα αυτά, οι γιατροί τα κατάφεραν και το μικρό πομεράνιαν ήταν έτοιμο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.


Η Βιολέτα πέρασε τέσσερις ώρες στο χειρουργείο μάταια, αφού το πρώτο μόσχευμα δέρματος νεκρώθηκε, διότι η κακή κατάσταση των φλεβών της Βιολέτας δεν μπορούσε να υποστηρίξει την νέα σάρκα.  


Η γιατρός που είχε αναλάβει το περιστατικό όμως αρνήθηκε να παραιτηθεί και μετά από δεύτερη χειρουργική επέμβαση έξι ωρών, τα κατάφερε. 


Η μικρή Βιολέτα έμεινε τον πρώτο καιρό τυλιγμένη με ειδικούς επιδέσμους, τρεφόταν και ενυδατωνόταν με ορό. Καθώς, σιγά-σιγά οι πληγές επουλώνονταν, έπρεπε να φορέσει μια ειδική ''στολή'' από χαρτόνι προκειμένου να αποφευχθεί η επιδείνωση της πληγής.
 


Μετά από μήνες και έπειτα από μια αργή αλλά σταθερή πρόοδο, η μικρή σκυλίτσα μοιάζει με άλλο σκυλί. Η γιατρός ανέφερε πως ήταν πολύ συνεργάσιμη ασθενής. ''Της άρεσε να ντύνεται με το ειδικό χαρτόνι, αλλά μισούσε να της κόβουμε τα νύχια της'', αναφέρει.


Η μικρή Βιολέτα από την στιγμή που της επετράπη να κινηθεί και πάλι, απέκτησε αυτοπεποίθηση και δεν διστάζει να χορέψει για να τραβήξει την προσοχή του προσωπικού!Όλοι την έχουν ερωτευτεί και το σίγουρο είναι πως αυτοί που θα την υιοθετήσουν είναι πολύ τυχεροί! 

Διαβάστε περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Μαϊμού σώζει κουτάβι από σπίτι που πέφτει !!!

To-Parakseno (1)

Αυτή είναι μια εικόνα που ένας φωτογράφος τράβηξε κατά λάθος, ενώ έκανε ρεπορτάζ για τις πλημμύρες της Ταϊλάνδης…
Η μαϊμού σώζει αυτό το μικρό κουτάβι από ένα σπίτι που έπεφτε!!!Είναι από αυτά τα μικρά πράγματα (μεταξύ των μεγάλων) που πραγματικά μας κάνουν να εκτιμήσουμε και να σκεφτούμε με τι εκπληκτικά πλάσματα μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη …. » Μας διδάσκουν, κάθε μέρα, ότι θα ήταν εύκολο να ζούμε σε αρμονία, αν χρησιμοποιούσαμε μόνο την καρδιά μας.Είμαστε και εμείς ζώα, αλλά έχουμε χάσει την ικανότητα να νιώθουμε την συμπόνια, την αγάπη, για να βοηθήσυμε τα αδέρφια μας…To-Parakseno (1)


πηγή: to-parakseno.gr
Διαβάστε περισσότερα »

ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΕΣ ?



Είναι γνωστό ότι πολλές φορές τα σκυλιά μας μπορεί να έχουν το λεγόμενος άγχος αποχωρισμού.
Αυτό σημαίνει ότι αγχώνονται κάθε φορά που μένουν μόνα στο σπίτι. Και αντιδρούν κάνοντας ζημιές, μασώντας πράγματα, πόρτες, παπούτσια ή γαυγίζουν.
Προσοχή όμως. Δεν είναι άγχος αποχωρισμού όταν το κουτάβι σας μια στο τόσο κάνει κάποια ζημιά, όπως το να ξεπουπουλιάσει ένα μαξιλάρι πάνω στο παιχνίδι του ή να σκίσει τη σακούλα με τα σκουπίδια. Αυτά μπορεί να είναι λόγω βαρεμάρας ή αν ξέφυγε από την προσοχή σας.

Πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος αποχωρισμού:

1. Άσκηση
Προσφέρετε στο κουτάβι σας αρκετή άσκηση για το μέγεθος του και την ηλικία του. Μία βόλτα πριν φύγετε για τη δουλειά σας ή παιχνίδι (να του πετάτε το μπαλάκι και να το ξαναφέρνει) για 15 λεπτά είναι πολύ καλές ασκήσεις για να το κουράσετε.

2. Άνετο περιβάλλον
Προσφέρετε στο κουτάβι σας ένα μαλακό κρεββάτι, μια μαλακή κουβέρτα, κόκκαλα μασουλήματος και μπόλικο νερό. Υπάρχουν επίσης στο εμπόριο ειδικά σκυλο-παιχνίδια που έχουν κρυφές οπές όπου μέσα μπορείτε να βάλετε φαγητό ή γιαούρτι ώστε να το γλύφει και να είναι απασχολημένος για ώρες.

Σιγουρευτείτε όμως ότι δεν μπορεί να το σπάσει σε μικρά κομμάτια που ίσως καταπιεί όσο εσείς λείπετε. Υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.

3. Τηλεόραση
Πολλά σκυλιά αισθάνονται καλύτερα όταν ακούνε φωνές και συνηθισμένους ήχους. Μπορείτε λοιπόν να αφήνετε ανοιχτή την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο όταν φεύγετε από το σπίτι για να μη νιώθει το κουτάβι την απόλυτη ησυχία και αγχώνεται. Ειδικά κανάλια με εκπομπές ζώων ή καρτουν είναι τα καλύτερα για τα κουτάβια, αφού οι ήχοι και τα περίεργα σχέδια τους τραβούν την προσοχή.

4. Δεύτερο ζώο
Τα σκυλιά είναι ζώα αγέλης. Αν μπορείτε να έχετε δεύτερο σκύλο, σκεφτείτε να υιοθετήσετε ακόμα ένα για να κάνει παρέα στο πρώτο σας. θα παίζουν μεταξύ τους και δεν θα αγχώνονται ότι είναι μόνα.

5. Απλή αναχώρηση
Όταν είναι να φύγετε από το σπίτι μην κάνετε ιδιαίτερες ετοιμασίες, μην χαϊδεύετε υπερβολικά το ζώο, μην το λυπάστε. Λίγη ώρα πριν δώστε του λιγότερη σημασία απ ότι συνήθως. Το καλύτερο, είναι αυτό να γίνεται από όταν είναι κουτάβι, από τις πρώτες μέρες στο σπίτι. Αγνοήστε το σκύλο σας για 10 λεπτά και μετά φύγετε αθόρυβα από την πόρτα. Έτσι ο αποχωρισμός γίνεται πιο εύκολα αποδεκτός.

6. Απλή άφιξη
Και όταν γυρίσετε στο σπίτι, όσο δύσκολο και αν σας είναι, ην επιβραβεύετε υπερβολικά το σκυλί σας. Παραμείνετε ήρεμοι, αλλά ταυτόχρονα θετικοί, χαϊδέψτε τον, είτε μπράβο και συνεχίστε τις δουλειές σας στο σπίτι.

Και καλή τύχη.

Θυμηθείτε: Αν δεν τα καταφέρνετε, ζητήστε τη βοήθεια θετικού εκπαιδευτή, που δεν χρησιμοποιεί βία, ηλεκτρικά κολλάρα ή πνίχτες.

www.adespoto.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Αλμπίνο-ροζ ελέφαντα συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός!


Το σπάνιο είδος που ζει στην Ταϊλάνδη

Μια από της πιο σπάνιες περιπτώσεις ροζ ελέφαντα συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός στην Ταϊλάνδη.

Το ελεφαντάκι απεικονίζεται να πίνει νερό στο Kaeng Krachan, το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της χώρας, στην επαρχία Πετσαμπούρι με ένα κοπάδι ασιατικών ελεφάντων.

Ο αλμπίνος ελέφαντας είναι ευαίσθητος στο ηλιακό φως και για αυτό προσπαθεί πάντα να είναι στην σκιά.

Αν και ο ακριβής αριθμός των λευκών ελεφάντων δεν είναι γνωστός, φαίνεται πως υπάρχουν χιλιάδες στην Ασία.

Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, τα σπάνια ζώα χαρίζονται στο βασιλιά της Ταϊλάνδης Bhumibol Adulyadej, με αποτέλεσμα ο μονάρχης της χώρας να έχει σήμερα στην κατοχή του δέκα ροζ ελέφαντες.



newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Το πέταγμα του… σκίουρου!

Η φωτογράφος Kim Taylor κατάφερε να απαθανατίσει το εντυπωσιακό πέταγμα του…σκίουρου σε ένα δάσος της Βόρειας Αμερικής, δίνοντας σε εμάς την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα ένα σπάνιο είδος.

Ο ιπτάμενος σκίουρος ή αλλιώς Flying Squirrel ανήκει στην οικογένεια Glaucomys volans, η οποία περιλαμβάνει δύομόνο είδη που ζουν κυρίως στη Βόρεια Αμερική και στο νοτιοανατολικό Καναδά. Επιπλέον, ορισμένοι πληθυσμοί έχουν καταγραφεί στις ορεινές περιοχές του Μεξικού και στη Γουατεμάλα.

Έχουν γκρι-καφέ γούνα και μεγάλα σκούρα μάτια, ενώ μια μεμβράνη που εκτείνεται ανάμεσα στα μπροστινά και στα πίσω πόδια τούς δίνει τη δυνατότητα να πετούν από δέντρο σε δέντρο.

Τρέφονται κυρίως με φρούτα και βελανίδια αλλά το… δείπνο τους μπορεί να περιλαμβάνει επιπλέον φίδια, ρακούν, κουκουβάγιες ή νεοσσούς πτηνών. Αν και είναι ιδιαίτερα χαριτωμένα ζώα κατά τις πτήσεις τους, στο έδαφος είναι ιδιαίτερα ευάλωτα από τους εχθρούς τους.
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τα πάντα σε κίνδυνο από τους Κινέζικους αμπελώνες

Οι οικότοποι των υπό εξαφάνιση pandas, απειλούνται από τις προγραμματισμένες φυτεύσεις αμπελώνων στις κινεζικές επαρχίες Shaanxi και Sichuan.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της South China Morning , οι αρχές στην επαρχία Shaanxi, σχεδιάζουν να φυτέψουν 18.000 στρέμματα αμπελώνων, και παρόμοια προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη για την Sichuan, βάζοντας τα 1.600 άγρια ​ pandas που κατοικούν στις επαρχίες, σε κίνδυνο.

Ενώ η κινεζική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει οριοθετημένες περιοχές για τα γιγαντιαία pandas, τα ζώα δεν μπορούν πάντα να παραμένουν μέσα σ΄αυτά.

«Αμπελώνες γύρω από μια περιοχή με panda μπορεί να επηρεάσουν σίγουρα τα ζώα.
«Τα Pandas κινούνται εκτός των περιοχών, έτσι ώστε η περιοχή έξω από το δάσος, είναι ένας σημαντικός βιότοπος. Αν το δάσος εκκαθαριστεί για φυτεύσεις αμπελώνων, μπορεί να υπάρχει άμεση απώλεια των οικοτόπων panda», είπε ο ειδικός αλλαγής κλίματος Δρ Lee Hannah, σε μια μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής για την παραγωγή κρασιού και την διατήρηση .

«Αν τα σταφύλια καλλιεργούνται σε εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για βοσκή, τα ζώα μπορεί να μετατοπιστούν στους οικότοπους των panda,» πρόσθεσε ο Hannah.

Οινοποιοί από τη Γαλλία, Ισπανία, Αυστραλία και τις ΗΠΑ δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Sichuan πρωτεύουσα της Chengdu, ως ένα σημείο για αμπελοκαλλιέργεια.
Εν τω μεταξύ, οι νομοί Liangshan, ABA και Ganzi, οι οποίοι αναγνωρίζονται επίσημα ως φυσικοί οικοτόποι για γιγαντιαία pandas, έχουν επίσης διατεθεί για μελλοντική φύτευση.

Η Aba σχεδιάζει να επεκτείνει τους αμπελώνες έξι φορές σε περισσότερα από 6.600 εκτάρια μέχρι το 2020 και να μετατρέψει περισσότερους από 40.000 Θιβετιανούς αγρότες σε εργαζόμενους σε αμπελώνες.

«Θα κάνουμε την Aba το Bordeaux της Κίνας,» δήλωσε σε απευθείας σύνδεση η κυβέρνηση της Aba .
Παρά τον κίνδυνο για τα απειλούμενα είδη, ένας υπάλληλος της κυβέρνησης στη Danba County, Ganzi, δήλωσε ότι ενώ η προστασία των giant pandas ήταν σημαντικό, τα οφέλη της φύτευσης αμπελώνων ήταν «άμεσα» και «ακαταμάχητα».
krasiagr.com
Διαβάστε περισσότερα »

Τα πιο χαμογελαστά ζώα


Ωραία τα πρόσωπά τους


























Διαβάστε περισσότερα »