Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Holly, η γάτα που κολυμπά σε πισίνα… για να χάσει βάρος!

Αν και μέχρι τώρα ξέραμε πόσο απεχθάνονται οι γάτες το νερό, καταλήγουμε πως σε κάθε κανόνα υπάρχει μια εξαίρεση, καθώς και πως μπρος στα κάλλη τι είναι ο φόβος!

Η 13χρονη γάτα Holly δεν φοβάται να πηδήξει στο νερό και να κολυμπήσει σε πισίνα, προκειμένου να χάσει πόντους!

Για την ακρίβεια πρέπει να χάσει 8 πόντους και η ιδιοκτήτρια της Dani Lawhorne σκέφτηκε πως το κολύμπι θα ήταν μια καλή λύση, αφού η γάτα τα είχε καλά με το νερό.

Η απόπειρα έγινε σε πολυτελές θέρετρο για κατοικίδια, το Olde Towne Pet Resort στη Βιρτζίνια.

Το ασυνήθιστο θέαμα στέφθηκε με επιτυχία, αφού η Holly κολυμπούσε με σωσίβιο και μεγάλη άνεση καθημερινά για 15-30 λεπτά για μια περίοδο 6 εβδομάδων κι όχι απλά κατάφερε να χάσει τους πόντους, αλλά να είναι και η πρώτη γάτα που υιοθετεί σκυλίσια συμπεριφορά!

star.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Νεκρό ακόμη ένα αρκουδάκι στην Εγνατία Οδό

Ένα θηλυκό αρκουδάκι ενός έτους βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένο σε κάθετο άξονα της Εγνατίας, δυστυχώς όμως... οι οργανώσεις Αρκτούρος και Καλλιστώ δεν κατάφεραν να το σώσουν. Ήταν η δεύτερη αρκούδα που σκοτώνεται στην περιοχή το 2013 και η 17η από το 2009.

Παρόλο που η «Εγνατία Οδός ΑΕ» ανακοίνωσε στις αρχές Ιανουαρίου ότι κατασκευάζει ειδικό φράχτη που θα προστατεύσει τα ζώα από τα αυτοκίνητα, ο Αρκτούρος επισημαίνει, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό, ότι «οι εργασίες εγκατάστασης του φράχτη δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, όπως θα όφειλαν».

Η νεαρή αρκούδα που προσπάθησε να διασχίσει νωρίς το βράδυ τον κάθετο άξονα ΚΑ45, «Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή», στο ύψος του κόμβου της Κορομηλιάς στον κλάδο προς Κοζάνη.
thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Κινέζοι σκοτώνουν ελέφαντες κατά παραγγελία...

Η Αφρική αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τεράστιας σφαγής, με δεκάδες χιλιάδες ελέφαντες να πέφτουν...κάθε χρόνο θύματα λαθροθηρών, οι οποίοι προωθούν το παράνομο εμπόριο χαυλιοδόντων στην Κίνα...

Η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της χώρα, την τελευταία δεκαετία, έχει δημιουργήσει μια ολοένα αυξανόμενη μεσαία τάξη, η οποία διαθέτει πλέον χρήματα για να αγοράσειελεφαντόδοντο, που στην κινεζική κουλτούρα θεωρείται σημαντικό για δώρο.

"Για πρώτη φορά στην ιστορία εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα είναι αρκετά πλούσιοι για να αγοράσουν κοσμήματα και στολίδια από ελεφαντόδοντο. Το γεγονός αυτό οδήγησε την παράνομη σφαγή των ελεφάντων στην Αφρική στα ύψη" γράφουν σε πρόσφατο άρθρο τους οι New York Times.

Στην Κίνα, υπάρχουν καταστήματα που πουλούν αντικείμενα από ελεφαντόδοντο, το οποίο μπαίνει νόμιμα στη χώρα, σημειώνεται ωστόσο παράλληλα και λαθραία εισαγωγή ελεφαντόδοντου από την Αφρική και τη ΝΑ Ασία.

Ειδικοί εκτιμούν ότι το 70% του παράνομου ελεφαντόδοντου διοχετεύεται στην Κίνα, όπου το κιλό πωλείται στο αστρονομικό ποσόν των 2.300 ευρώ!

"Περίπου πέντε τόνοι ελεφαντόδοντου μπαίνουν με νόμιμο τρόπο στην κινεζική αγορά κάθε χρόνο, ωστόσο η πραγματική ποσότητα ελεφαντόδοντου είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. Κι όλοι κάνουν τα στραβά μάτια, αφού η κατάσταση αυτή τους συμφέρει", αναφέρει στους βρετανικούς Times ο κινέζος ερευνητήςΖάο.

Πώς όμως το παράνομο ελεφαντόδοντο φτάνει στον πελάτη;

Στα νόμιμα μαγαζιά πώλησης ειδών από ελεφαντοστό, ο πωλητής ρωτά τον πελάτη εάν θέλει μια μικρή έκπτωση στο είδος που αγόρασε, με τον όρο ότι δεν θα πάρει μαζί του το πιστοποιητικό γνησιότητας που υποτίθεται πως φέρει κάθε τέτοιο προϊόν.

Προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα, ο πελάτης δέχεται και ο πωλητής κρατάει το πιστοποιητικό, το οποίο στη συνέχεια βάζει πάνω σε άλλα είδη, λαθραίας εισαγωγής, που θα παραλάβει.

Σύμφωνα με το CNN, το επίπεδο της σφαγής φτάνει την δεκαετία του 1980, όταν κατ' εκτίμηση κάθε χρόνο σκοτώνονταν 100.000 ελέφαντες...

Πριν ένα μήνα, μια συμμορία δέκα λαθροκυνηγών κυνήγησε και σκότωσε μια οικογένεια 11 ελεφάντων μέσα στο Εθνικό Πάρκο της Κένυας.

Πρόκειται για το χειρότερο περιστατικό δολοφονίας ελεφάντων στην ιστορία της χώρας.

Παράλληλα, στη Μαλαισία βρέθηκαν πρόσφατα νεκροί 14 ελέφαντες από δηλητηρίαση, χωρίς χαυλιόδοντες.

Τον περασμένο Οκτώβριο, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ κατάσχεσαν 3,8 τόνους ελεφαντόδοντο σε δύο κοντέινερ, τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ και η οποία θα απέδιδε στη μαύρη αγορά της Ασίας περίπου 2.7 εκατομμύρια ευρώ.

Για το φορτίο αυτό, οι λαθροκυνηγοί σκότωσαν, κατά παραγγελία, τουλάχιστον 600 αφρικάνικους ελέφαντες...
nooz.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σώθηκε από τη φωτιά χάρη στον παπαγάλο του


Το πτηνό δεν είχε την ίδια τύχη όμως

Ο 17χρονος Ben Rees από τη Νότια Ουαλία σώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στον παπαγάλο του. Ο νεαρός ήταν στο μπάνιο στο σπίτι του, όταν ο παπαγάλος άρχισε να πετάει σαστισμένος και να πέφτει επάνω του «σα να ήθελε κάτι να του πει».

Το πτηνό όντως προσπαθούσε με αυτόν τον τρόπο να του μεταφέρει το μήνυμα ότι είχε ξεσπάσει φωτιά στο δωμάτιό του.
Χάρη στον παπαγάλο ο Ben κατάφερε να διαφύγει από το φλεγόμενο σπίτι και να καλέσει για βοήθεια.

Ο παπαγάλος όμως δεν είχε την ίδια τύχη, καθώς δεν κατάφερε να βγει έξω.

«Είναι ο μικρός μας ήρωας. Ήταν ο φύλακας-άγγελος του Ben. “Μυρίστηκε” τον κίνδυνο και κατάλαβε ότι ο Ben δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε πιάσει φωτιά το δωμάτιό του. Αν δεν είχε πάει να τον ειδοποιήσει ίσως να είχε πεθάνει και ο Ben» είπε η μητέρα του αγοριού.



Η φωτιά ξεκίνησε από ένα stick που είχε ανάψει ο Ben στο δωμάτιό του, προτού πάει να κάνει μπάνιο. Τα καρβουνάκια που πετάχτηκαν ήταν αρκετά για να πάρει φωτιά το κρεβάτι του και σύντομα οι φλόγες είχαν επεκταθεί σε όλο το δωμάτιο.

«Είμαι συντετριμμένος που έχασα τον Cookie. Μου έσωσε τη ζωή» είπε ο Ben.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Μονομαχία δύο σκίουρων για… ένα φιστίκι!


Μια μονομαχία έλαβε μέρος στον «Βασιλικό Βοτανικό Κήπο» στο Οντάριο του Καναδά. Ο λόγος; Η διεκδίκηση ενός φιστικιού από δύο αξιαγάπητα σκιουράκια, που βάλθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους παλεύοντας σώμα με σώμα επάνω σε έναν κορμό δέντρου. Προκειμένου ο ένας εξ αυτών να προστατεύσει το πολύτιμο δείπνο του από την πείνα του έτερου δεν διστάζει να επιτεθεί στο σύντροφο και… ο καλύτερος ας κερδίσει τη μάχη για το φιστίκι!

Άλλωστε ο ένας θέλει να μοιραστεί το λαχταριστό σνακ ενώ ο άλλος ούτε λόγος να γίνεται για μοιρασιά. Μόνη λύση η… αρένα για τους δύο πεινασμένους σκίουρος. Οι εναγκαλισμοί δίνουν και πέρνουν, οι σπρωξιές, σαν μικροί… χνουδωτοί παλαιστές τα δίνουν όλα για τη νίκη! Τυχερός «αυτόπτης μάρυρας» και θεατής της παράδοξης αυτής πάλης ο 47χρονος φωτογράφος Andre Morozov που δεν έχασε ευκαιρία να απαθανατίσει στο φακό του καρέ καρέ όλα τα πλάνα από την επόμενη… ξεκαρδιστική ταινία του! Πάντως ο Ρόκι σίγουρα θα ζήλευε τη δόξα τους…




tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Μικροσκοπικό σωσίβιο για… χρυσόψαρο


Δε μπορούσε να κολυμπήσει με άνεση

Το χρυσόψαρο στο παρακάτω βίντεο αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και δε μπορούσε να επιπλεύσει μόνο του με άνεση, με αποτέλεσμα να μένει στον πάτο του ενυδρείου όλη την ημέρα.

Έτσι η ιδιοκτήτριά του, όπως γράφει στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο στο YouTube, αποφάσισε να του φτιάξει ένα σωσίβιο για να το βοηθήσει να… κολυμπάει με τους φίλους του!

Προβλήματα «πλευστότητας» αντιμετωπίζουν πολλά χρυσόψαρα, αναφέρουν οι ειδικοί, τα οποία προκαλούνται εξαιτίας της ασθένειας της νηκτικής κύστης, γράφει δημοσίευμα της The Sun.



newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Σκυλί πέθανε από ηλεκτροπληξία στην παραλία της Θεσσαλονίκη! Στο νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης του

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη ΔΕΗ και στο δήμο Θεσσαλονίκης σχετικά με το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη...
για το άμοιρο ζώο που έχασε τη ζωή του επειδή ακούμπησε σε επιδαπέδια λάμπα στην νέα παραλία.


Που να ήξερε ο άτυχος ιδιοκτήτης, όταν αποφάσισε να βγάλει βόλτα το σκύλο του, τι επρόκειτο να συμβεί! Μόλις το σκυλί ακούμπησε στην επιδαπέδια λάμπα στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που συναντιέται η Ανθέων με τη Μαρία Κάλλας, αμέσως το διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα και πέθανε σχεδόν ακαριαία. Φυσικά, μόλις ο ιδιοκτήτης είδε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το ζώο πήγε να το πιάσει με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει και αυτόν το ηλεκτρικό ρεύμα και να παραλύσει το χέρι και το πόδι του. Το ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και μετέφερε τον σοκαρισμένο νεαρό στο νοσοκομείο για να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας του,ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν τραυματίστηκε σοβαρα.

Αυτόπτης μάρτυρας καταγγέλει στο seleo ότι στο σημείο έσπευσαν και η ΔΕΗ, καθώς και ο δήμος Θεσσαλονίκης που άρχισαν να "τρώγονται" μεταξύ τους σχετικά με το ποιος φταίει για το συγκεκριμένο περιστατικό. Κανένας από τους δύο δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του με αποτέλεσμα στο σημείο να έχει φτάσει και περιπολικό της αστυνομίας προκειμένου να διαλευκανθεί το ζήτημα.

Seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Καταδικάστηκε γιατί σκότωσε ένα μεγάλο λευκό καρχαρία


Είναι προστατευόμενο είδος στη Νότια Αφρική

Ο νοτιοαφρικανός Leon Bekker από το Western Cape στη Νότια Αφρική είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που καταδικάζεται από δικαστήριο επειδή σκότωσε ένα μεγάλο λευκό καρχαρία, την ώρα που ψάρευε σε μια ακτή.

Ο Leon δήλωσε ένοχος για παράβαση του νόμου Marine Living Resources Act, ο οποίος απαγορεύει την δολοφονία, την απόπειρα δολοφονίας, την παρενόχληση ή την κατοχή λευκών καρχαριών χωρίς ειδική άδεια.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δε γνώριζε ότι το πλάσμα που πιάστηκε στο αγκίστρι του ήταν ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση, εξαγοράσιμη έναντι 9.913 ευρώ.

Οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες είναι προστατευόμενο είδος στη Νότια Αφρική από το 1991 και δεν επιτρέπεται σε κανέναν ούτε να προσπαθήσει να τους αιχμαλωτίσει, πόσο μάλλον να τους σκοτώσει.









newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Αλλαγές στο νόμο απειλούν τους σκύλους και την κυνοφιλία!

Η ελληνική κυβέρνηση επιτίθεται στους υπεύθυνους εκτροφείς και προστατεύει τα pet-shop που πουλάνε ζώα και τις κουταβοβιομηχανίες...
Βοηθήστε μας να ανατρέψουμε αυτούς τους άδικους και καταστροφικούς νόμους, να προστατέψουμε τους ερασιτέχνες εκτροφείς ενάντια στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα των κουταβοβιομηχάνων. Εκτροφείς ενωθείτε και αντισταθείτε ! Αρχαίες ελληνικές φυλές σαν τον θρυλικό Μολοσσό της Ηπείρου απειλούνται με εξαφάνιση !

Η ελληνική Κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει τροποποίηση του ν. 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό». Οι τροπολογιες που προταθηκαν ουσιαστικα καταργουν την υπευθυνη ερασιτεχνική εκτροφή καθαρόαιμων σκυλων στην χώρα, καθώς απαιτουν επαγγελματική άδεια κι εγκαταστάσεις πολλών στρεμμάτων και χιλιάδων Ευρώ για να αναπαραχθεί έστω κι ένας σκύλος. Με την μεθοδευση αυτή δίνεται πλεον απροκάλυπτα το νόμιμο περιθώριο σε φάρμες ζώων να λειτουργούν και να αναπαράγουν χαμηλής ποιότητας σκύλους, αφού δεν ορίζονται προϋποθέσεις υγείας (ψυχικής και σωματικής) και καθαροαιμίας των γεννητόρων.

Ταυτόχρονα και μετά την απαγόρευση συμμετοχής σκυλων με κομμένα αυτιά ή/και ουρές (ασχέτως ημερομηνίας γεννήσεως, ή χώρας προελεύσεως του ζώου κι αφού ανέκαθεν επέτρεπε την εισαγωγή τους) σε οποιαδήποτε κυνοφιλική εκδήλωση, τώρα έρχεται να απαγορεύσει και την εκτροφή αυτών των ζώων, διαπράττοντας μια πραγματική γενοκτονία εις βάρος πολλών καθαρόαιμων φυλών και αντισυνταγματική καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ασχολούμενων με την ερασιτεχνική εκτροφή, κεκτημένο δικαίωμα σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.

Σε άλλο άρθρο της τροποποίησης του ισχύοντος νόμου ορίζεται με μεγάλη ελαφρότητα το πώς θα χαρακτηρίζεται το οποιοδήποτε ζώο επιθετικό (δεσποζόμενο, ή αδέσποτο) και το πως θα οδηγείται στην ευθανασία μέσα από συνοπτικές διαδικασίες ελέγχου από επιτροπή αποτελούμενη από ακατάλληλους και χωρίς καμία σχετική κατάρτιση ανθρώπους, οι οποίοι θα αποφασίζουν για το θάνατό του απλά και μόνο διότι το ζώο ακολούθησε τα φυσικά ένστικτά του, ή αντέδρασε στην ανθρώπινη σκληρότητα και πρόκληση με αυτοάμυνα.
Ζητούμε τη βοήθεια όλων των κυνοφίλων - ζωοφίλων για να σταματήσουμε την ψήφιση αυτού του νόμου - εκτρώματος,
για να συνεχιστεί η ποιοτική εκτροφή στη χώρα μας,
για να εμποδίσουμε τον θάνατο χιλιάδων αθώων ζώων και να υποχρεώσουμε την Κυβέρνηση να ασχοληθεί με την περισυλλογή και περίθαλψη των αδέσποτων που πεθαίνουν καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους,
να απαγορεύσει την πώληση ζώων απο τα petshops,
να απαγορεύσει την εισαγωγή ζώων από φάρμες (puppy mills),
να ελέγξει και να σταματήσει την παράνομη εκτροφή που τροφοδοτεί την χώρα μας με αδέσποτα.

Παρακαλώ υπογράψτε για να μην περάσουν τα παραπάνω άρθρα!
change.org/petitions/stop-anti-breeding-pro-puppy-farming-legislation-in-greece-2#
Διαβάστε περισσότερα »

Οι καλύτεροι χτίστες της φύσης


Ο φακός κατέγραψε το έργο των «el hornero»

Θεωρούνται από τους καλύτερους χτίστες της φύσης και μάλλον δικαίως. Τα πουλιά «el hornero» ή αλλιώς «οι χτίστες σπιτιού» απαντώνται στη Νότια Αμερική.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τη σταδιακή δημιουργία της φωλιάς ενός τέτοιου ζευγαριού πουλιών.

Χρησιμοποιώντας λάσπη μαζί με ίνες, τρίχες ή άχυρο θηλυκό και αρσενικό συνεργάζονται προκειμένου να ολοκληρώσουν εγκαίρως τη φωλιά, πριν την αναπαραγωγική περίοδο.

Η δουλειά γίνεται τους χειμερινούς μήνες, ώστε ο τροπικός ήλιος να «ψήνει» τη λάσπη μέχρι αυτή να γίνεις σκληρή σαν πέτρα.

Αφού ζευγαρώσουν, το θηλυκό γεννά από 3 μέχρι και 4 αυγά, η εκκόλαψη των οποίων επιτυγχάνεται σε μόλις 20 μέρες, εξαιτίας της παγιδευμένης ζέστης εντός της φωλιάς.

Δείτε τις φωτογραφίες…















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Όλες οι μουσούδες έξω


Όσα παίρνει ο άνεμος...




















Διαβάστε περισσότερα »

Μόνο με… μικροτσίπ στα κατοικίδιά τους

Μικροτσίπ στα κατοικίδιά τους θα πρέπει να τοποθετούν όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων στην Αγγλία από το ...
2016, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων.

Τα μικροτσίπ θα περιέχουν τα στοιχεία των ιδιοκτητών και όσοι δεν συμμορφώνονται θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους έως 500 στερλινών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης, κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο περισσότεροι από 100.000 σκύλοι εγκαταλείπονται από τα αφεντικά τους ή χάνονται, κάτι που κοστίζει 57 εκατ. στερλίνες στους φορολογουμένους και τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Περίπου το 60% των 8 εκατομμυρίων σκυλιών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη μικροτσίπ, κάτι πού από τον Απρίλιο του 2016 θα γίνει υποχρεωτικό στην Αγγλία. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει επίσης να καταχωρούν σε μία από τις αναγνωρισμένες βάσεις δεδομένων οποιαδήποτε αλλαγή, σε περίπτωση που δώσουν ή πουλήσουν τον σκύλο τους.

karfitsa.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πουλί-μαθουσάλας γέννησε σε ηλικία 62 ετών


Το άλμπατρος επιβίωσε από το τσουνάμι του 2011 στην Ιαπωνία

Έναν υγιέστατο νεοσσό γέννησε το γηραιότερο άγριο πτηνό στον κόσμο. Το 62χρονο άλμπατρος, εν ονόματι «Wisdom» (Σοφία), είχε απασχολήσει πάλι τα μέσα ενημέρωσης το 2011, όταν επιβίωσε από το τσουνάμι που σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.

Εκτός αυτού, μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα η ηλικία του πτηνού, αφού έχει ζήσει τα διπλάσια χρόνια από τα κοινά άλμπατρος.

Η Σοφία εντοπίστηκε το 1956 από έναν ερευνητή του Αμερικανικού Κέντρου Γεωλογικής Έρευνας (USGS), ο οποίος της έδωσε και το όνομά της.

Όπως ανακοίνωσε το USGS, από τότε που εντοπίστηκε το πτηνό άρχισε να παρακολουθείται από το Κέντρο και υπολογίζεται ότι όλα αυτά τα χρόνια ταξίδεψε περίπου 2 με 3 εκατομμύρια μίλια, απόσταση που αντιστοιχεί σε 4 με 6 ταξίδια μετ’ επιστροφής από τη Γη στο φεγγάρι.

Αν και στην άγρια φύση έχουν εντοπιστεί και άλλα άλμπατρος που έφτασαν την ηλικία των 50 ετών, η Σοφία είναι το μόνο πτηνό που γέννησε σε τόσο προχωρημένη ηλικία.

Πριν δυο χρόνια η Σοφία είχε γεννήσει άλλον ένα νεοσσό, ενώ το 2006 είχε γεννήσει συνολικά πέντε πουλάκια.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »