Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Στειρώσεις αδέσποτων στο Ηράκλειο Αττικής

O Δήμος Ηρακλείου Αττικής υπέγραψε σύμβαση με τον Σύνδεσμο Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής (Σ.Κ.Μ.Ζ.) και ξεκινάει πρόγραμμα στειρώσεων, περίθαλψης, σήμανσης και εμβολιασμών αδέσποτων σκύλων, που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της πόλης του. Η προεκλογική δέσμευση του σχηματισμού «Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών - Ηράκλειο, επόμενη μέρα» γίνεται πραγματικότητα και ...
ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Παντελής Βλασσόπουλος, αποδεικνύει τη φιλοζωία του αλλά και κάνει αυτό, που η νομοθεσία ορίζει. Σε δύσκολες εποχές, που η υποκρισία γίνεται σωσίβιο, για να αποφευχθούν οι ευθύνες των αρμοδίων, οι αδύναμοι - στην προκειμένη τα αδέσποτα τετράποδα - χρειάζονται διπλή ασπίδα γιατί όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει τα ζώα δεν επιλέγουν παρά μόνο υφίστανται... Στο πλευρό του δημάρχου για τα θέματα που σχετίζονται με τα ζώα στέκεται και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Γιάννης Κεσκκινίδης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στειρώσεων καλέστε στο τηλέφωνο:  2132000100. Γιατί όχι και στειρώσεις γατιών; Εμείς από την πλευρά μας ελπίζουμε αυτό να επεκταθεί και στις αδέσποτες γατούλες, οι οποίες και στο Ηράκλειο Αττικής είναι πολλές αν και για τα μάτια των πολλών παραμένουν «άφαντες». Κανείς δεν θέλει εξαθλιωμένα στους δρόμους, άρρωστα και ασίτιστα αναλώσιμα γατάκια να υποφέρουν… 
Οι γάτες δεν γαυγίζουν αλλά κάποτε η φωνή τους πρέπει να ακουστεί…
 animalspress
Διαβάστε περισσότερα »

Pep, ο σκύλος που καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση

Ο Pep ήταν ένα μαύρο Λαμπραντόρ Ριτρίβερ που στις 12 Αυγούστου του 1924 φυλακίστηκε στις χειρότερες -τότε- φυλακές των ΗΠΑ, στο ...Eastern State Penitentiary, όπου είχε κρατηθεί ακόμη και ο Αλ Καπόνε. Πλέον το Eastern State Penitentiary έχει εγκαταλειφθεί.

Το έγκλημα του Pep; Φόνος. Η ποινή; Ισόβια χωρίς αναστολή!

Ο Pep ανήκε στον Κυβερνήτη της Πενσιλβανία, Gifford Pinchot, και στις 24 Αυγούστου τον έστειλε στον φίλο του και αρχιφύλακα της φυλακής Herbert "Hard-Boiled" Smith. Το έγκλημα του ήταν πως είχε σκοτώσει την αγαπημένη γάτα της συζύγου του Κυβερνήτη. Ο αριθμός του τρόφιμο Pep ήταν C-2559.

Ο αρχιφύλακας έδωσε όμως μια διαφορετική ιστορία. Είπε πως ο Pep εστάλη στη φυλακή ως μασκότ για τους φυλακισμένους και μάλιστα έγιναν καλοί φίλοι. Ο Pep ήταν πολύ αγαπητός από τους κρατούμενους και έζησε ανάμεσα τους για περίπου μια δεκαετία.

Όποια και είναι η εκδοχή της ιστορίας, βλέποντας τον Pep στη φωτογραφία -με το κεφάλι κάτω και τα αυτιά πίσω- μάλλον ήταν ένοχος...
Διαβάστε περισσότερα »

Παντού στην Ελλάδα πετούν τα νεογέννητα κουτάβια

Καθημερινές είναι πλέον οι κλήσεις και προς τον φιλοζωικό Σύλλογο Αριδαίας «Η Ελπίδα», ώστε οι εθελοντές του να μαζέψουν τα κουτάβια, που εντοπίζονται συνήθως ετοιμοθάνατα, πεταμένα...παντού πέριξ της πόλης!

Έγκλημα χωρίς τιμωρία

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα»: «Ασυνείδητοι, εγκληματίες, ανεύθυνοι ιδιοκτήτες ζώων, “ξεφορτώνονται” με αυτόν τον δραματικό τρόπο τα κουτάβια της σκύλας τους που δεν φρόντισαν να στειρώσουν.

Χωρίς καμία τύψη τα χωρίζουν βίαια από την μητέρα τους και τα πετάνε όπου βρούνε, μεταθέτοντας την δική τους ευθύνη σε μια ολόκληρη κοινωνία!

Για να σχηματίσουν την νέα γενιά των αδέσποτων. Και μετά έρχονται οι δεύτεροι ανεγκέφαλοι που φωνάζουν και απαιτούν από τους φιλόζωους να τα πάρουν στο σπίτι τους!

Και η πολιτεία κλείνει τα μάτια, αδιάφορη και αναποφάσιστη να πάρει μέτρα και να δώσει λύσεις σε ένα πρόβλημα που απασχολεί όλη την κοινωνία και την διχάζει.

Ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία…

Τα συγκεκριμένα κουτάβια της φωτογραφίας πετάχτηκαν στην Κωνσταντία Αλμωπίας στην Πέλλα, μέσα σε ένα ρέμα, μέσα στην βροχή, στις λάσπες, στο κρύο.

Αβοήθητα και μόνα, να κλαίνε και να “ενοχλούν” με τα σπαρακτικά κλάματά τους. Μακριά από την μητέρα τους, αβέβαια για το μέλλον, απορημένα για το μέρος όπου το καλό τους “αφεντικό” τα πέταξε.

Δεν μπορούμε πια να πούμε τίποτε… Κοιτάξτε μόνο τα μάτια τους… την απόγνωσή τους… την τρομάρα τους… αισθανθείτε το ρίγος που τα διαπερνάει…

Τα κουτάβια είναι τσομπανόσκυλα, θα γίνουν μεγαλόσωμα, απευθύνουμε στους φιλόζωους επείγουσα έκκληση για φιλοξενίες ή ακόμα καλύτερα υιοθεσίες. Για πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 6974711945».

Διαβάστε περισσότερα »

«Ο γάτος που μου έσωσε τη ζωή»


Μια συγκινητική ιστορία φιλίας που έγινε best seller

Μέχρι πριν από πεντέμισι χρόνια ο Τζέιμς Μπόουεν ήταν άλλος ένας ναρκομανής που αναζητούσε τη δόση του στα δρομάκια του Λονδίνου. Ώσπου βρέθηκε στο δρόμο του ο Μπομπ. Ένας πορτοκαλί αδέσποτος γάτος που κοιμόταν στα σκαλοπάτια του. 

Ο Τζέιμς είδε στον Μπομπ κάτι από τον εαυτό του. Τον υιοθέτησε και τον φρόντισε και ο γάτος, εν αγνοία του, έγινε ο άγγελος που έσωσε το αφεντικό του από την καταστροφή. 

Ο Τζέιμς, φροντίζοντας τον γατούλη βρήκε τη δύναμη που έψαχνε για να συνεχίσει με περισσότερη θέληση το πρόγραμμα απεξάρτησης και να σώσει την ίδια του τη ζωή. 

Στην αρχή ο Τζέιμς δεν σχεδίαζε να κρατήσει τον Μπομπ, όμως ο πεισματάρης γάτος δεν έφευγε από κοντά του. Ο Τζέιμς κατάλαβε ότι ο Μπομπ ήταν ένας πραγματικός φίλος. Του φόρεσε λουράκι και άρχισε να τον παίρνει μαζί του, όταν πήγαινε να παίξει μουσική, ως πλανόδιος στους δρόμους του Λονδίνου. 

Ο γάτος, όχι μόνο του κρατούσε παρέα, αλλά, με τη συμπαθέστατη παρουσία του, έγινε πόλος έλξης και πηγή εσόδων για τον Τζέιμς. Οι παραδοσιακά γατόφιλοι Βρετανοί, έδιναν το κάτι παραπάνω στον νεαρό με την κιθάρα και τον χνουδωτό φίλο! 

Κάπως έτσι, η ιστορία του γάτου και του μουσικού έγινε βιβλίο και το βιβλίο έγινε best seller! Πούλησε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα και δεν αποκλείεται, σύντομα, να πάρει και το δρόμο προς τη μεγάλη οθόνη! 







newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ένα σκυλί στο μέγεθος χαρτιού υγείας!


Ένα σκυλί στο μέγεθος χαρτιού υγείας!

Δείτε τη Meysi που ζυγίζει μόλις… 250 γραμμάρια

Η Meysi είναι ένα μικρό τεριέρ που πρόκειται σύντομα να ανακηρυχθεί ως το πιο μικρόσωμο σκυλί του κόσμου αφού ζυγίζει μόλις 250 γραμμάρια, είναι δηλαδή λίγο βαρύτερη από ένα hamster!

Το σκυλάκι είναι τριών μηνών, αλλά δεν αναμένεται να μεγαλώσει άλλο. Παρά το μέγεθος- μινιατούρα η ιδιοκτήτριά της υποστηρίζει ότι είναι ένα μικρό σκυλί με μεγάλη προσωπικότητα, σύμφωνα με την Daily Mail.

«Η Meysi δεν φοβάται τους ξένους και έχει πάντα διάθεση για παιχνίδι» λέει η 35χρονη ιδιοκτήτριά της Anna Pohl. Το μικροσκοπικό τεριέρ όταν γεννήθηκε παραλίγο να καταλήξει στα σκουπίδια μιας και η κτηνίατρος, εξαιτίας του μεγέθους της, την πέρασε για ένα κομμάτι του… πλακούντα!

Οι επόμενες μέρες της γέννησής της ήταν μια διαρκής μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μιας και τα τέσσερα αδέρφια της, που το καθένα ζύγιζε τέσσερις φορές περισσότερο από τη Meysi δεν την άφηναν να πλησιάσει τη μητέρα της για να τη θηλάσει.

Η Meysi ζύγιζε μόλις 40 γραμμάρια και η ιδιοκτήτριά της αποφάσισε να την ταίζει με σύριγγα, κάτι που τελικά αποδείχτηκε σωτήριο για το μικρό τεριέρ.

Η οικογένεια που την έχει περιθάλψει έχει απευθυνθεί στα ρεκόρ Γκίνες για να ενταχθεί στο βιβλίο η Meysi ως το μικρότερο σκυλί του κόσμου, αλλά το μικρό τεριέρ δεν μπορεί να πάρει το βραβείο μέχρι να κλείσει ένα χρόνο ζωής.











newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Ακόμα ένα νεκρό αρκουδάκι σε επαρχιακή οδό


Το άτυχο ζώο δεν πρόλαβε να περάσει το δρόμο

Μοιραία ήταν η διάβαση του δρόμου για ένα μικρό αρκουδάκι περίπου πέντε μηνών κατά το νυχτερινό μάθημα εύρεσης τροφής από τη μητέρα του.

Το τροχαίο συνέβη στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Νεστορίου, μόλις 500 μ. από τον οικισμό της Κολοκυνθούς. 

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού, το αρκουδάκι έκανε απεγνωσμένη προσπάθεια να αποφύγει τα διερχόμενα αυτοκίνητα παρακολουθώντας την μητέρα του από την απέναντι πλευρά του δρόμου που το καλούσε ανήμπορη να το βοηθήσει. Τέλος, εγκλωβισμένο από την αυξημένη κίνηση και αποπροσανατολισμένο καταμεσής στο οδόστρωμα παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον τραγικό τραυματισμό του από πολλαπλά κατάγματα σε όλο του το σώμα. 

Η μητέρα του συνέχισε να το αναζητεί στην περιοχή για αρκετή ώρα μετά συμβάν προσπαθώντας να προσεγγίσει το σημείο πιστεύοντας ότι είναι ακόμα ζωντανό. 

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου μετά από συντονισμένες ενέργειες απομάκρυνε τη μητέρα από την περιοχή, με την βοήθεια των υπηρεσιών αστυνομίας και πυροσβεστικής, συλλέγοντας, στη συνέχεια, το νεκρό ζώο.
Ακολούθως, καθαρίστηκε το οδόστρωμα αποκλείοντας έτσι, την πιθανότητα προσέγγισης άλλων ζωών δημιουργώντας νέο ατύχημα.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου μετέφερε το νεκρό αρκουδάκι στον συνεργαζόμενο με τον Αρκτούρο, Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Καστοριά, από όπου και θα παραδοθεί στη Δασική Υπηρεσία Καστοριάς. 

Παρόλο που έχουν πάψει να σοκάρουν οι ειδήσεις νεκρών άγριων ζώων σε τροχαία ατυχήματα, για τον Αρκτούρο αποτελεί πάντα σοβαρή είδηση η απώλεια ατόμων του είδους της καφέ αρκούδας. Η καφέ αρκούδα είναι είδος αυστηρά απειλούμενο στην Ελλάδα και η απώλεια κάθε ατόμου φέρνει το είδος πιο κοντά στον κίνδυνο της εξαφάνισης.

Ο τραγικός απολογισμός για το 2012 μέχρι σήμερα είναι 10 νεκρές αρκούδες, με 4 από αυτές νεαρά αρκουδάκια φετινής γέννας.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Έτοιμο να περπατήσει το μικρό πάντα του Σαν Ντιέγκο


Το μικρό πάντα του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο κάνει τα πρώτα του μικρά βήματα, ενώ αναπτύσσεται και το πρώτο του δοντάκι. 

Το αξιολάτρευτο ζώο που ονομάστηκε προσωρινά «Sausage»- «λουκάνικο» από τους γιατρούς είναι το έκτο γιγάντιο πάντα του ζωολογικού κήπου. Οι γιατροί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη γέννηση και των έξι ζώων του είδους στις ΗΠΑ και όχι στην Κίνα. Βέβαια ακολουθούν την κινέζικη παράδοση και θα δώσουν όνομα στο ζώο, όταν το πάντα φτάσει τις 100 ημέρες.


Διαβάστε περισσότερα »