Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Το ψάρι δράκος που φέρνει… γούρι!


Το ψάρι «κόκκινος δράκος», επίσης γνωστό και ως  Arowana, θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη κατά την κινεζική λαϊκή παράδοση.

Πρόκειται για ένα ψάρι το οποίο φτάνει το ένα μέτρο σε μήκος και μπορεί να ζήσει μέχρι 25 χρόνια.
Perierga.gr - Arowana
Ωστόσο δεν είναι αυτό που το κάνει τόσο δημοφιλές μεταξύ των πλουσίων της Κίνας, αλλά η ομοιότητά του με δράκο. Πολλοί από αυτούς θα πλήρωναν πολλά χρήματα για να αποκτήσουν ένα από αυτά τα ψάρια, το οποίο όπως και το καλό κρασί η τιμή του αυξάνεται με την ηλικία.
Ο «κόκκινος δράκος» θεωρείται ότι φέρνει ευημερία στον ιδιοκτήτη του και πολλοί είναι αυτοί που πληρώνουν μέχρι και $8000 για να αποκτήσουν ένα. Εξαιτίας αυτού ο πληθυσμός των ψαριών απειλείται με εξαφάνιση!
Perierga.gr - Arowana
Perierga.gr - Arowana
Perierga.gr - Arowana
Perierga.gr - Arowana
Perierga.gr - Arowana
Perierga.gr - Arowana
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Το πουλί που «πετάει» κάτω από το νερό!




      Όσο παράξενο κι αν φαίνεται το μικρόσωμο πουλί με την ονομασία dipper, που ανήκει στην οικογένεια Cinclus cinclus, έχει την ικανότητα να «πετάει» κάτω από το νερό, προκειμένου να συλλέξει την τροφή του που περιλαμβάνει υδρόβια ασπόνδυλα, προνύμφες υδρόβιων εντόμων, μικρά ψάρια, αβγά σολομού και γυρίνους.
perierga.gr - Dipper: Το πουλί που "πετάει" κάτω από το νερό!
Πιο συγκεκριμένα, ο dipper κάνει μεγάλα μακροβούτια μέσα στο νερό, χρησιμοποιώντας τις ισχυρές φτερούγες του για να κολυμπήσει υποβρυχίως, ενώ έχει την ικανότητα να περπατάει στα ρηχά, ψάχνοντας με το κεφάλι του για τροφή ανάμεσα στους βράχους και τα βότσαλα.
perierga.gr - Dipper: Το πουλί που "πετάει" κάτω από το νερό!
Κάνοντας την ίδια ακριβώς κίνηση, όπως όταν πετάει, το πουλί «σχίζει» τα νερά, αρπάζοντας ό,τι βρει μπροστά του, επιστρέφοντας πάλι «νικητής» στην ακτή. Συχνάζει κοντά σε ποτάμια και ορμητικούς χειμάρρους, όπου τα νερά είναι ρηχά, επιλέγοντας να ζήσει κατά μήκος των ακτών όπου βρίσκει ευκολότερα τροφή.
perierga.gr - Dipper: Το πουλί που "πετάει" κάτω από το νερό!
Έχει παχουλό σώμα και το μήκος του δεν ξεπερνά τα 18-20 εκατοστά, ενώ το βάρος του είναι περίπου 65 γραμμάρια. Το φτέρωμά του είναι σκούρο καστανό με λευκές πινελιές στο λαιμό, με αρκετά ισχυρές φτερούγες που λειτουργούν ως πτερύγια μέσα στο νερό.
perierga.gr - Dipper: Το πουλί που "πετάει" κάτω από το νερό!
Ο dipper κουρνιάζει στα βράχια, ψάχνοντας για θηράματα ή πετά χαμηλά στα νερά, ανιχνεύοντας την περιοχή. Μόλις εντοπίσει το υποψήφιο θύμα του κάνει μια ξαφνική κατάδυση μέσα στο νερό και κολυμπάει γρήγορα μέχρι να πιάσει την τροφή του, αναταράζοντας πολλές φορές το βυθό, για να «ξυπνήσει» τα ασπόνδυλα.
perierga.gr - Dipper: Το πουλί που "πετάει" κάτω από το νερό!
Επιστρέφει μετά τάχιστα στην επιφάνεια, απολαμβάνοντας τους… καρπούς των κόπων του ή μοιράζοντας την τροφή στα μικρά του. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται μια άκρως ενδιαφέρουσα κατάδυση του dipper στο βυθό ενός ποταμού στο Zion Park των ΗΠΑ. Απολαύστε τον…
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Θλιβερό: Εγκατέλειψαν τον σκύλο τους, επειδή... είχε καρκίνο

Σοκαρίστηκαν οι υπάλληλοι του κέντρου βοήθειας μικρών ζώων, όταν είδαν ένα σκυλάκι να τουρτουρίζει από το κρύο στα σκαλοπάτια τους.

Δεν ήταν μόνο το γεγονός πώς το σκυλάκι εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του στην παγωνιά, που προκάλεσε φρίκη στους ανθρώπους, αλλά και το γεγονός ότι έπασχε από καρκίνο.

Πώς είναι δυνατόν ένας φιλόζωος άνθρωπος, που έχει μεγαλώσει ένα σκύλο, να το εγκαταλείπει στην χειρότερη στιγμή του και σε τόσο δύσκολες καιρικές συνθήκες;

Ο Χάρι όπως τον ονόμασαν οι υπεύθυνοι του κέντρου RSPCA της Μ. Βρετανίας, είναι ένα γλυκύτατο και ευγενικό Ροτβάιλερ.

«Είναι η πιο τραγική περίπτωση εγκατάλειψης που έχουμε συναντήσει», είπε ένας από τους υπαλλήλους του κέντρου, ενώ οι αρχές αναζητούν τον δράστη.
tuned.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η μαϊμού που αμείβεται με... 12.000 δολάρια το επεισόδιο!

Η Crystal κατακτά το Χόλιγουντ

Σε ηλικία 18 ετών η Crystal σηκώνει στους μικρούς της ώμους το βάρος του… NBC. Το τηλεοπτικό δίκτυο δεν μέτρησε τα χρήματα με την ελπίδα ο μικρός πίθηκος καπουτσίνος μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του στην κωμωδία «Animal Practice» να ανεβάσει τα νούμερα της τηλεθέασης, όπως γράφει το New York Magazine.

Η Crystal αμείβεται με 12.000 δολάρια το επεισόδιο. Πετάει μόνο business class και μένει στο Chateau Marmont στο West Hollywood- όταν δεν κοιμάται στο κρεβάτι του εκπαιδευτή της. 

Η εφημερίδα USA Today τη χαρακτηρίζει «την πιο καυτή μαϊμού του Hollywood» και οι Los Angeles Times «το πιο ισχυρό κατοικίδιο στο Hollywood». 

Στην καριέρα της η Crystal μετρά εμφανίσεις στις ταινίες American Pie, Dr Dolittle, Zookeeper, We Bought a Zoo, Night at the Museum και George of the Jungle. 

Τώρα η Crystal αναλαμβάνει το ρόλο του Dr Rizzo, ενός βοηθού γιατρού που φορά τις ειδικές μάσκες και μετακινείται με ένα μικρό ασθενοφόρο σε όλα τα κτηνιατρικά νοσοκομεία. 

Ο εκπαιδευτής της Tom Gunderson λέει πως ο ρόλος αυτός θα την αναδείξει στον πιο διάσημο ρόλο ζώου στην τηλεοπτική ιστορία.

Ο Gunderson υιοθέτησε την Crystal πριν από 16 χρόνια. Ήταν τότε 2,5 ετών και πολύ επιθετική. Δούλεψαν μαζί στο Hollywood για οκτώ χρόνια μέχρι το μεγάλο της «άνοιγμα» στο «George of the Jungle» το 1997.

Όταν γυρίζει καλά μία σκηνή ανταμείβεται με λιχουδιές: γιαούρτι, πραλίνα, σοκολάτα, σταφύλια, φυστίκια, μπανάνες και μερικές φορές… αράχνες και μύγες. 







newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Τα «φυτά» του ζωικού βασιλείου

Το έριξαν στη μελέτη

















  


Διαβάστε περισσότερα »

Τα περισσότερα σκυλιά που παίζουν σκοινάκι

Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες - Δείτε το βίντεο

Συνολικά 13 σκυλιά που συμμετείχαν σε τσίρκο στην Ιαπωνία, κατάφεραν να πηδήξουν ταυτόχρονα ένα σκοινάκι.

Το ρεκόρ καταγράφηκε στο Tochigi, στην Ιαπωνία στις 27 Οκτωβρίου του 2007. 

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Διάσωση ορφανής μεσογειακής φώκιας στη Νάξο

Μία νεογέννητη φώκια βρίσκεται στο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης Μεσογειακής Φώκιας της MOm όπου αν όλα πάνε καλά, θα παραμείνει για περίπου 4 μήνες μέχρι να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον.

Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται να περάσουν ατελείωτες ώρες φροντίδας, ταΐσματος και εξετάσεων από τους εξειδικευμένους συνεργάτες της MOm και τους εθελοντές που συμμετέχουν. Όλη αυτή η δύσκολη διαδικασία πραγματοποιείται πάντα με βάση επιστημονικά πρωτόκολλα, διεθνώς αναγνωρισμένα.

Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου το Λιμεναρχείο Νάξου ειδοποίησε τη MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, για την παρουσία μιας μικρής φώκιας στην παραλία της Αγίας Άννας. Από την περιγραφή και τις φωτογραφίες που στάλθηκαν στην Ομάδα Διάσωσης, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ένα μικρό ζώο, αρκετά αδύνατο και πολύ παθητικό.

Ακολουθώντας τις οδηγίες της Υπεύθυνης Διάσωσης της MOm Μαριάννας Ψαραδέλλη, το Λιμεναρχείο Νάξου παρακολούθησε το ζώο όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί και αφού η μικρή Monachus monachus, βρισκόταν ακόμη στο ίδιο σημείο χωρίς τη μητέρα του, αποφασίστηκε η μεταφορά της στο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης Μεσογειακής Φώκιας της MOm στην Αλόννησο.

Από την πρώτη εξέταση του ζώου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ένα αρσενικό ζώο, ηλικίας περίπου 3 εβδομάδων, και βάρους 20 κιλών, πολύ αφυδατωμένο και εξαντλημένο. Αφού πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις και με τις οδηγίες της υπεύθυνης κτηνιάτρου Δρ. Νατάσσας Κομνηνού, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ξεκίνησε η φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε περισσότερα »

Αυτή κι αν είναι έξοδος!

Βάζει κάτω και τους καλύτερους κασκαντέρ

Διαβάστε περισσότερα »

Μία γάτα με οικολογική συνείδηση

Ο Νόρμαν ανακυκλώνει και εξοικονομεί ενέργεια

Μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση από τους περισσότερους ανθρώπους έχει ο Νόρμαν, ο «οικολογικός πολεμιστής» που κάνει θραύση στο YouTube.

Ο Νόρμαν περνά μεγάλο μέρος της ημέρας του προσπαθώντας να σκεφτεί πώς θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ «σαρώνει» το σπίτι ψάχνοντας για «πράσινες» μικροαλλαγές που θα μπορούσε να κάνει.

Είναι η πρώτη γάτα που εξερευνά την ηλιακή και την αιολική ενέργεια και εφαρμόζει πρακτικές λύσεις για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Τον απασχολεί το πρόβλημα της διαχείρισης αποβλήτων και ως εκ τούτου χρησιμοποιεί οικολογικές τσάντες μακράς διάρκειας, βγάζοντας για πάντα από τη ζωή του τις πλαστικές σακούλες.

Επιπλέον, ο Νόρμαν μετατρέπει παλιά αντικείμενα σε γατο – παιχνίδια και στο σπίτι του εφαρμόζει αυστηρό πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Σημειώνεται επίσης ότι τον απασχολεί το πρόβλημα της κατασπατάλησης υδάτινων πόρων, ενώ οι λιχουδιές που τρώει είναι αποτέλεσμα βιώσιμης αλιείας.

Ο «οικολογικός πολεμιστής» εντάσσεται στη διαφημιστική εκστρατεία του «Loblaws», της μεγαλύτερης αλυσίδας παντοπωλείων στον Καναδά, η οποία δεσμεύτηκε για 100% βιώσιμα θαλασσινά μέχρι το 2013 αλλά και για την υιοθέτηση πολλών «πράσινων» πολιτικών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.



Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Μικρό πάντα ψάχνει... όνομα

Έγινε 58 ημερών κι έκανε το πρώτο του εμβόλιο

Προς μεγάλη χαρά των υπευθύνων του Ζωολογικού Κήπου του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, το μικρό της φωτογραφίας έκλεισε αισίως τις 58 ημέρες ζωής και οι ιατρικές εξετάσεις δείχνουν πως είναι υγιές- έτσι, έκανε και το πρώτο του εμβόλιο. 

Το μικρό πάντα δεν έχει ακόμα όνομα και η διοίκηση του ζωολογικού κήπου ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών. Η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη που έλαβε... 7.500 προτάσεις! 

Δείτε τη φωτογραφία 

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »