Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Κοιμάται με τον σκύλο του μέσα στην… μπλούζα του


Τον λατρεύει. Είναι φιλόζωος και έχει μεγάλη αδυναμία στον σκύλο του. Είναι άλλωστε και ένα μικροκαμωμένο κατοικίδιο που δεν πιάνει και πολύ… χώρο.
Είναι τόσο μικρό που χωράει ακόμα και στην μπλούζα του. Ο γνωστός Ολλανδός άσος των γηπέδων αποφάσισε λοιπόν να το βάλει κάτω από το t-shirt του και να κοιμηθεί με αυτό στην αγκαλιά του. Είναι η μικρή του αδυναμία άλλωστε το σκυλάκι αυτό και το δείχνει και στην φωτογραφία. Ο λόγος για τον Wesley Sneijder, τον διεθνή άσο της Ίντερ.


Διαβάστε περισσότερα »

Δείτε το πιο συγκινητικό βίντεο: ένα δελφίνι γεννάει live μέσα στο νερό

Δείτε το πιο συγκινητικό βίντεο: ένα δελφίνι γεννάει live μέσα στο νερό


H Keo έγινε μανούλα.
Ένα βίντεο με τη γέννηση ενός δελφινιού σε καταφύγιο της Χαβάης κάνει το γύρο του διαδικτύου και συγκινεί όποιον το έχει δει. Αρχικά στο βίντεο φαίνεται η ουρά του δελφινιού, ενώ βρίσκεται ακόμα στο σώμα της μητέρας του, Keo, ενώ μετά από ώρες προσπάθειας της μάνας, το νεογέννητο βγαίνει από το σώμα της και αμέσως την αναζητά για να κάνουν παρέα τις πρώτες τους βουτιές.

Το βίντεο τραβήχθηκε στο καταφύγιο«Dolphin Quest» στη Χαβάη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγγίζουν και να κολυμπούν μαζί με τα θαλάσσια θηλαστικά. Οι φροντιστές του πάρκου θα παρακολουθούν για το προσεχές διάστημα το νεογέννητο, καθώς όπως επισημαίνουν οι πρώτες 30 ημέρες είναι οι πιο επικίνδυνες.

Nα τους ζήσει το νέο μέλος της οικογενείας!

Διαβάστε περισσότερα »

Ρεπορτάζ: Απαγορεύεται η είσοδος των ζώων στο Χαϊδάρι!


ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΚΡΟΑΤΡΙΑΣ 
Για παράνομες πινακίδες οι οποίες απαγορεύουν την είσοδο των ζώων σε συγκεκριμένους χώρους πρασίνου στο Δήμο Χαϊδαρίου κάνει λόγο ακροάτρια του ΣΚΑΪ. Όπως υποστηρίζει η ίδια, οι πινακίδες αυτές είναι παράνομα τοποθετημένες και εκτός του ότι δεν προάγουν τον σεβασμό προς τα ζώα είναι συγχρόνως και επικίνδυνες για τα μικρά παιδιά.
Η ίδια απευθύνθηκε επανειλημμένα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, η οποία με τη σειρά της την παρέπεμψε στην Τεχνική Υπηρεσία. Η τελευταία αφού σημείωσε ότι δεν πρόκειται για ζήτημα που υπάγεται στις αρμοδιότητές της, την παρέπεμψε εκ νέου στον Υπεύθυνο Καθαριότητας του Δήμου, χωρίς όμως να υπάρξει μέριμνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Τέλος, η ακροάτρια υπογραμμίζει ότι αυτές οι πινακίδες γίνονται συχνά η αφορμή για να δημιουργηθούν εντάσεις και διαπληκτισμοί μεταξύ των δημοτών, καθώς κάποιοι «φιλόζωοι» εκμεταλλευόμενοι την παρουσία των παράνομων πινακίδων ζητούν την απομάκρυνση των ζώων, φτάνοντας μέχρι και στο σημείο να υβρίζουν τους ιδιοκτήτες τους.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χαϊδαρίου μας ενημέρωσαν ότι ήδη έχει δοθεί εντολή να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Όπως μας εξήγησαν, το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί οι ταμπέλες που τοποθετήθηκαν έπρεπε να αναγράφουν «απαγορεύονται τα απορρίμματα των ζώων» και όχι η είσοδος των ζώων. Το λάθος αυτό θα διορθωθεί, καθώς ήδη έχει ανατεθεί σε ειδικό συνεργείο να αλλάξει το κείμενο της πινακίδας, υπογραμμίζεται από το Γραφείο Τύπου.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, κ. Αναστασία Μπομπολάκη. Η κ. Μπομπολάκη διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει νομική διάταξη, η οποία να αναφέρει ρητά το που επιτρέπονται τα δεσποζόμενα ζώα και το που όχι. Έμμεσα, ωστόσο από το νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει την παρουσία των αδέσποτων μπορεί να συναχθεί το που επιτρέπονται τα δεσποζόμενα ζώα με βάση τον νόμο 4039/2012 άρθρο 9, παρ.10.
«Για την επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων ζώων συντροφιάς λαμβάνεται υπόψη η πυκνότητα του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή που επαναφέρονται. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι Δήμοι οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις.
Δεν επιτρέπεται επαναφορά σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, λιμάνια, αεροδρόμια και αρχαιολογικούς χώρους. Με απόφαση της πενταμελούς επιτροπής της  παραγράφου 12 του παρόντος άρθρου ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες προσδιορισμού της πυκνότητας του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή που αυτά επαναφέρονται, καθώς και η οριοθέτηση των περιοχών που δεν επιτρέπεται η επαναφορά τους».
Τέλος, η κα. Μπομπολάκη κάνει λόγο για ελλιπή φιλοζωική κουλτούρα στη χώρα, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι η ρίζα τέτοιων προβλημάτων.

Διαβάστε περισσότερα »

«Αστεγοι» χιμπατζήδες επιτίθενται εναντίον ανθρώπων


Εικόνες από την ταινία "η επανάσταση των πιθήκων" θυμίζουν τα περιστατικά με χιμπατζήδες στην....



Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Επιστήμονες συνδέουν το φαινόμενο με τη συρρίκνωση των ενδιαιτημάτων των ζώων, ιδιαίτερα στα ανατολικά της πολύπαθης χώρας, λόγω της αύξησης του ανθρώπινου πληθυσμού.

Σύμφωνα με εγχώρια μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 17 έχουν τραυματιστεί σε «επιθέσεις εκδίκησης», όπως χαρακτηρίζονται, εναντίον όσων απειλούν τους οικοτόπους των χιμπατζήδων. Ο Ρίτσαρντ Ράνγκαμ από το Χάρβαρντ εκτιμά ότι οι αναφορές στην έκταση και στον αριθμό των επιθέσεων είναι μάλλον υπερβολικές, όμως μιλώντας στο New Scientist, παραδέχεται ότι οι σχέσεις ανθρώπων - χιμπατζήδων στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι τεταμένες, ιδιαίτερα σε περιοχές, όπου παρατηρείται συρρίκνωση των οικοτόπων.

Οι υπεύθυνοι του Εθνικού Πάρκου Βιρούνγκα, πάνω στα σύνορα του Κονγκό-Κινσάσα με την Ουγκάντα και τη Ρουάντα λένε ότι πρόσφατα χιμπατζής επιτέθηκε εναντίον παιδιού, η μητέρα του οποίου παρενέβη για να το προστατεύσει. Το ζώο φέρεται να αντέδρασε ακόμη πιο επιθετικά, με αποτέλεσμα το παιδί να τραυματιστεί θανάσιμα.

«Σε γενικές γραμμές, φαίνεται ότι όταν ο κόσμος αντιδρά με επιθετικότητα, επίσης εισπράττει επιθετική συμπεριφορά», λέει η ’λισον Μόλον από τη Ζωολογική Εταιρία της Φρανκφούρτης, η οποία συνεργάζεται με το πάρκο. Επισημαίνει την επείγουσα ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης, κάτι που η ίδια φιλοδοξεί να επιτευχθεί μέσω ενημερωτικής εκστρατείας ώστε, σε περίπτωση «συνάντησης» με χιμπατζή, οι ντόπιοι να γνωρίζουν πώς θα μειώσουν τις πιθανότητες επίθεσης.

Σύμφωνα με τον Εμανιέλ ντε Μερόντ, αξιωματούχο του Εθνικού Πάρκου Βιρούνγκα, η αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού στην περιοχή δεν βοηθά την κατάσταση, με δεδομένο μάλιστα ότι συχνά κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν τμήματα του πάρκου σε καλλιέργειες. Όπως υποστηρίζει, έχουν επίσης καταγραφεί επιθέσεις εναντίον ανθρώπων από χιμπατζήδες που, εξαιτίας των καλλιεργειών, έχασαν τις πηγές τροφής τους.
planet-greece
Διαβάστε περισσότερα »

ΣΟΚ: Σκότωσαν θηλυκό καρχαρία, σώθηκαν τα μωρά του!


Είναι απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό, καθώς ψαράδες που είχαν πιάσει έναν θηλυκό καρχαρία, έμειναν έκπληκτοι όταν ανοίγοντας την...
...κοιλιά του είδαν να βγαίνουν από μέσα ζωντανά τα μωρά που κυοφορούσε. Οι σκηνές είναι σοκαριστικές, ωστόσο οι ψαράδες αντέδρασαν σωστά τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση ρίχνοντας τα νεογέννητα στη θάλασσα του Παναμά.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: onsports.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πρώτο βραβείο στους αναδυόμενους πιγκουίνους

Μια καταπληκτική φωτογραφία μιας ομάδας αυτοκρατορικών πιγκουίνων τη στιγμή που αναδύονται με ταχύτητα στην επιφάνεια της θάλασσας μέσα από...
ένα άνοιγμα στους πάγους κέρδισε ένα από τα πρώτα βραβεία του διαγωνισμού Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year.

Η σκηνή

Την εντυπωσιακή σκηνή τράβηξε ο καναδός φωτογράφος Πολ Νίκλεν που άντεξε τόσο το παγωμένο νερό μέσα στο οποίο βρισκόταν για να κάνει την λήψη καθώς και μια επίθεση από ευέξαπτες φώκιες. «Οι πιγκουίνοι επιστρέφουν πίσω στη βάση τους από τον ανοιχτό ωκεανό. Βρίσκονταν στη θάλασσα για διάστημα τριών εβδομάδων και επιστρέφουν με το στομάχι τους γεμάτο τροφή την οποία θα μοιραστούν με τα μικρά τους που τους περιμένουν εναγωνίως. Τη στιγμή της λήψης οι πιγκουίνοι ετοιμάζονται να εκτοξευθούν από το νερό πάνω στους πάγους. Μάλιστα οι πιγκουίνοι έκαναν την εμφάνιση τους ενώ εγώ βρισκόμουν κάτω από το νερό και τα πόδια μου είχαν παγιδευτεί σε ένα σημείο των πάγων. Ενώ προσπαθούσα να απεγκλωβιστώ οι πιγκουίνοι περνούσαν συνεχώς από μπροστά μου και πολλοί έρχονταν κοντά μου και με ακουμπούσαν στην πλάτη, στα χέρια και σε άλλα σημεία του σώματος» αναφέρει ο Νίκλεν που εργάζεται στο National Geographic Magazine και κάθησε τρεις εβδομάδες στη θάλασσα Ross της Ανταρκτικής καταγράφοντας συνολικά 50 χιλιάδες εικόνες.

 

Η απόδραση με τις φυσαλίδες

Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία την στιγμή που οι πιγκουίνοι ξεκινούν την ανάδυση τους στο νερό έχουν δημιουργηθεί αμέτρητες φυσαλίδες. Οι φώκιες λεοπαρδάλεις παρακολουθούν τους πιγκουίνους και περιμένουν την έξοδο τους από το νερό για να τους αρπάξουν και να τους φάνε. Οι πιγκουίνοι για να αποφύγουν τον κίνδυνο ανέπτυξαν εξελικτικά μια εντυπωσιακή τεχνική. Αρχικά βγάζουν προσεκτικά το κεφάλι τους από το νερό για να δουν αν υπάρχουν εχθροί και σε ποια σημεία βρίσκονται. Στη συνέχεια βουτούν πολύ βαθιά μέσα στη θάλασσα και παγιδεύουν όσο περισσότερο αέρα μπορούν στα φτερά τους. Κάποια στιγμή αρχίζουν να αναδύονται με μεγάλη ταχύτητα πιέζοντας τα φτερά τους.

Αυτή η κίνηση παράγει εκατομμύρια φυσαλίδες αέρα οι οποίες δημιουργούν μια «επίστρωση αέρος» όπως την ονομάζουν οι ειδικοί. Αυτή η επίστρωση μειώνει την αντίσταση του αέρα ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ταχύτητα αλλά και το ύψος του άλματος που θα επιχειρήσουν οι πιγκουίνοι. Με αυτόν τον τρόπο οι πιγκουίνοι καταφέρνουν να ξεφεύγουν από τους αντιπάλους τους.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Σκότωνε αρπακτικά και τα έκανε σκιάχτρα!


Συνελήφθη ο «έξυπνος» αγρότης

Ένας αγρότης από το Καστέλι Πεδιάδος, στην Κρήτη σκότωνε αρπακτικά, τα ταρίχευε και τα χρησιμοποιούσε στο χωράφι του για σκιάχτρα! 

Μετά από ανώνυμες καταγγελίες που έγιναν στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Κρήτης ο δράστης συνελήφθη το Σάββατο και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Χερσονήσου. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αγρότης έβρισκε νεοσσούς γερακιών, τους μεγάλωνε και αφού τους σκότωνε, ταρίχευε τις σορούς. Μάλιστα, δεν κρατούσε όλα τα σκιάχτρα για... τον εαυτό του, αλλά έδινε και σε φίλους του, ενώ ερευνάται και η πιθανότητα να τα πουλούσε.
newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »