Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Τριάντα σκυλιά βρήκαν μαρτυρικό θάνατο σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων στα Χανιά, καθώς άγνωστοι δράστες τα δηλητηρίασαν με φόλες!



 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας

Διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία του χωρίου Κάινα πραγματοποίησαν το μεσημέρι, τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων του νομού Χανίων εξαιτίας της ομαδικής δηλητηρίασης...
30 σκυλιών, που έγινε χθες. Τα ζώα ζούσαν σε ιδιωτικό καταφύγιο εκτός του οικισμού.

Η Βρετανίδα Λίντα Λούκας το 2008 δημιούργησε σε ιδιόκτητη έκταση στα Χανιά στην περιοχή Κάινα ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα. Το καταφύγιο αυτό, που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον οικισμό, φιλοξενεί περισσότερα από 100 σκυλιά, τα οποία η κα Λούκας συντηρεί με δικά της έξοδα (δωρεές, χορηγίες).

Όλα αυτά τα χρόνια η κα Λούκας είναι αποδέκτης των αντιδράσεων των ντόπιων, οι οποίοι ενοχλούνται από τα σκυλιά, που είναι σε περιφραγμένο χώρο αρκετά μεγάλο και τηρούνται εκεί οι κανόνες ευζωίας τους (φαγητό, νερό, σπιτάκια, περίθαλψη, στειρώσεις).

Αυτοί, που αντιδρούν για το καταφύγιο – που δεν είχε εξασφαλίζει άδεια λειτουργίας από τη νομαρχία – δεν φαίνονται, να ενοχλούνται καθόλου για τα εγκλήματα, που συμβαίνουν καθημερινά εις βάρος των ζώων στην Κρήτη.

Δεν τους είδαμε, να αντιδρούν για τις φόλες, για τα βαρελόσκυλα, για τα σκελετωμένα ζώα, για τα ιδιόκτητα - που περνούν μαρτυρική ζωή - αφού αρκετοί είναι εκείνοι, που δεν τους προσφέρουν ούτε κτηνιατρική περίθαλψη, ούτε επαρκή ποσότητα φαγητού και νερού.

Αυτοί οι άνθρωποι, που ενοχλούνται από το καταφύγιο, και αποδίδουν στην ύπαρξη του όλα τα δεινά, που πλήττουν τα Χανιά, χθες βράδυ δηλητηρίασαν 30 από αυτά τα σκυλιά, αφού έριξαν φόλες μέσα στον περιφραγμένο χώρο.

Ενημερώθηκε και το BBC

Άλλο ένα δείγμα του πολιτισμού μας και της κρητικής λεβεντιάς! Σύμφωνα με πληροφορίες καθώς το καταφύγιο ανήκει σε Βρετανίδα υπήκοο έχει ενδιαφερθεί για το θέμα και το BBC, το οποίο φυσικά και θα εκθέσει τη χώρα μας παγκοσμίως, αφού και αυτό το έγκλημα αποδεικνύει πόσο ουσιαστικά απολίτιστοι και βάρβαροι είμαστε!

Τόσο η κα Λούκας όσο και οι εθελοντές (από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες), οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς υπηρεσίες φρόντιζοντας τα ζώα, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους καθώς μάζευαν τα πτώματα των ζώων.

Όλοι αυτοί, όταν γυρίσουν στις πατρίδες τους, τι θα λένε για τους Έλληνες; Τι θα λένε για τους Κρητικούς; Τι θα λένε για την ηθική μας; Για τον σπουδαίο πολιτισμό μας;

Διαβάστε περισσότερα »

Καλά νέα για τέσσερις μικρές κουκουβάγιες

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, με αφορμή το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού Λουδία Αλιάκμονα, μέλη της Δράσης για την Άγρια Ζωή ήρθαν στα...
γραφεία του Φορέα, φέρνοντας μαζί τους τέσσερις μικρές κουκουβάγιες που είχαν χρειαστεί περίθαλψη.

Αφού ανέκτησαν τις δυνάμεις τους ήταν έτοιμες για απελευθέρωση.

Τα χαλάσματα σε γειτονικά κτίρια στις παρυφές της Χαλάστρας μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό τόπο φιλοξενίας των νυκτόβιων αρπακτικών και έτσι, μπροστά στα γραφεία του Φορέα, απέκτησαν το εισιτήριο για την ελευθερία.

Παρά την γνωστή παροιμία με την κουκουβάγια και τα κουκουβαγιάκια της, εμείς τα βρήκαμε πανέμορφα!

Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού Λουδία Αλιάκμονα

Διαβάστε περισσότερα »

Οι πρώτες εικόνες του νεογέννητου πάντα!

Φωτογραφίες και βίντεο από τις πρώτες του στιγμές

Αυτό το μικρό ροζ πραγματάκι στην αγκαλιά της Shin Shin είναι το μικρό πάντα που έφερε χθες στον κόσμο στο ζωολογικό κήπο του Τόκιο. Ήταν η πρώτη γέννηση πάντα στον κήπο εδώ και είκοσι τέσσερα χρόνια αλλά οι υπεύθυνοι είχαν διπλή χαρά: το μικρό προέκυψε από φυσιολογικό ζευγάρωμα ανάμεσα στη Shin Shin και τον Ri Ri και όχι από τεχνητή γονιμοποίηση. 

Η Shin Shin και ο Ri Ri έφτασαν στο Τόκιο από την Κίνα το Φεβρουάριο του 2011. 

Δείτε τις φωτογραφίες 








newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ο Happy είναι πραγματικός μαχητής

Νίκησε τον καρκίνο και επανέκτησε την ουρά του!

Την ίδια στιγμή που οι κτηνίατροι ανακάλυπταν πως ο «Happy» είχε αναπτύξει όγκο στη βάση της ουράς του, η εταιρία «Horse Hair Extensions» έκανε το ντεμπούτο της. 

Οι κτηνίατροι αφαίρεσαν ένα τεράστιο μελάνωμα από την ουρά του, αφήνοντας τον Happy ουσιαστικά χωρίς ουρά. Ευτυχώς, η νέα εταιρία ήρθε να λύσει το πρόβλημα του χαριτωμένου αλόγου και να το επαναφέρει στη παλιά του δόξα.

Ο Happy είναι πρώην άλτης και σήμερα αναρρώνει στο Knaresborough του Βόρειου Γιόρκσαϊρ. Το ζώο ζούσε στο παρελθόν στο Λιντς σε ένα καταφύγιο αλόγων, αλλά μετά την εγχείρηση υιοθετήθηκε από μια οικογένεια.

Η εταιρία «Horse Hair Extensions» προμηθεύει τους ιδιόκτητες αλόγων με extension για διακοσμητικούς σκοπούς, ιδιαίτερα για τα ζώα που λαμβάνουν μέρος σε παραστάσεις τσίρκων κλπ.

«Είναι πολύ σημαντικό για τα άλογα να έχουν μακριά ουρά, καθώς καθ’ αυτό τον τρόπο απωθούν τις μύγες. Επειδή είμαστε μη κερδοσκοπική φιλοζωική οργάνωση, δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τα έξοδα για την ουρά. Ευτυχώς βρέθηκε μια πολύ καλή οικογένεια και τα ανέλαβε», δηλώνει εκπρόσωπος του καταφυγίου στο Λιντς.

«Η εταιρία μας έστειλε διάφορα χρώματα και μας ρώτησε το μάκρος που επιθυμούμε. Ήταν πολύ εξυπηρετικοί. Όταν του βάλαμε το extension, ο Happy ήταν και πάλι ευτυχισμένος», δηλώνει καταληκτικά.






Διαβάστε περισσότερα »

Κουταβάκι έξι μηνών «πληρώνει» την αμέλεια του αφεντικού του

Αυτές οι αποκαρδιωτικές φωτογραφίες παρουσιάζουν την άθλια κατάσταση, στην οποία περιήλθε ένα κουταβάκι έξι μηνών στην Αγγλία, λόγω της αμέλειας του αφεντικού του. 

Η 44χρονη ιδιοκτήτρια, τύλιξε το άτυχο ζώο με μια κουβέρτα και το μετέφερε στο τοπικό κτηνιατρείο. Ωστόσο, σύμφωνα με το δικαστήριο, η γυναίκα υποκρίθηκε πως το σκυλάκι δεν ήταν δικό της και πως το βρήκε έξω από το σπίτι της. Κι αυτό για να μην πληρώσει την αμοιβή του κτηνίατρου, που υπολογίζεται στις 600 λίρες.

Το άτυχο ζώο βρισκόταν σε άθλια κατάσταση και έπασχε από ψώρα – μια σοβαρή λοίμωξη του δέρματος που μεταδίδεται μέσω των τσιμπουριών. Αιμορραγούσε από αρκετές ανοιχτές πληγές του σώματος του και μετά βίας μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.

Σύμφωνα με το δικαστήριο του Χέρεφορντ, η 40χρονη προσποιήθηκε πως το ζώο δεν ήταν δικό της για να αποφύγει τα έξοδα της ιατρικής περίθαλψης του ζώου. Κρίθηκε ένοχη για τη πρόκληση άσκοπης ταλαιπωρίας στο ζώο, την αμέλεια αναζήτησης θεραπείας και την κακομεταχείριση του.

Το σκυλάκι έπασχε τους τελευταίους τρεις μήνες από ψώρα – δηλαδή τη μισή διάρκεια της ζωής του. 


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Τέσσερα μικρά πάντα... το διασκεδάζουν (video)

Κάνουν τσουλήθρα!

Παίζουν, αγκαλιάζονται, κατεβαίνουν τσουλήθρες και γενικώς... το διασκεδάζουν. Τέσσερα μικρά πάντα μέσα σε ένα ζωολογικό πάρκο φαίνεται να εχουν πολύ καλή διάθεση και να χαίρονται ευχάριστα παιχνίδια κάτω από τον ήλιο. Απολαύστε τα.


Διαβάστε περισσότερα »

Ομαδικό κυνήγι

Για να είναι σίγουρη η «ψαριά»

Ο φωτογράφος Jon Cornforth απαθανάτισε με τη μηχανή του μια ομάδα φαλαινών να κυνηγά την… ψαριά της στη θαλάσσια περιοχή Frederick Sound στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στην Αλάσκα.

Φυσώντας αέρα από βάθος μεγαλύτερο των 180 μέτρων δημιουργούν ένα είδος «διχτυού-φουσκάλα» μέσα στο οποίο παγιδεύουν τη λεία τους. Στη συνέχεια τα 35 τόνων πλάσματα κολυμπούν με απόλυτο συγχρονισμό προς την επιφάνεια και… απολαμβάνουν το γεύμα τους!



























newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Μουσούδες στον αέρα (video)

Τσάρκα με το ΙΧ, η χαρά του σκύλου


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Αγώνας δρόμου για σπάνιο φαλαινάκι

Βρέθηκε μόνο του στις ακτές της Αλάσκα

Σε συναγερμό βρίσκεται το προσωπικό του ενυδρείου Sealife Center της Αλάσκα, καθώς τρέχουν συνεχώς για να φροντίσουν έναν πολύ σημαντικό φιλοξενούμενο: ένα φαλαινάκι του είδους μπελούγκα, το οποίο έχασε τη μητέρα του στη διάρκεια καταιγίδας και βρέθηκε μόνο του στις ακτές της Αλάσκα. 

Το σπάνιο φαλαινάκι ήταν μόλις δύο ή τριών ημερών όταν βρέθηκε. Οι διασώστες το μετέφεραν αμέσως στο ενυδρείο και, ταυτόχρονα, κάλεσαν στην Αλάσκα τους πιο εξειδικευμένους επιστήμονες για να επιβλέψουν τη φροντίδα του. 
Το μωρό είναι σε καλή κατάσταση, όμως υπάρχει ανησυχία για το ανοσοποιητικό του σύστημα, καθώς αναγκάστηκε να στερηθεί πολύ νωρίς το, πολύτιμο για την υγεία του, μητρικό γάλα. 

Το φαλαινάκι βρίσκεται υπό παρακολούθηση όλο το 24ωρο, από 3 υπαλλήλους που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό. 
Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμη για το μικρό, όμως οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι και, σίγουρα, θα του παράσχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Διαβάστε περισσότερα »

Συνάρτηση ήχου και... γλώσσας (video)

Πώς αντιλαμβάνεται τα ερεθίσματα


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Οι σκίουροι το… έσκασαν

Η μεγάλη απόδραση των 30 ή μήπως των 38;

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά τριάντα σκίουροι απέδρασαν την προηγούμενη εβδομάδα από το ζωολογικό πάρκο Inokashira του Τόκιο και οι υπάλληλοι ρίχτηκαν αμέσως στη δουλειά για να τους εντοπίσουν!

Τα μικροσκοπικά πλασματάκια βρήκαν την ευκαιρία να το σκάσουν όταν έπεσε ένα δέντρο εξαιτίας ενός τυφώνα που έπληξε την περιοχή και κατέστρεψε τμήμα του πάρκου.

Όπως ανακοίνωσε όμως ένας υπεύθυνος του πάρκου οι υπάλληλοι κατάφεραν να τους βρουν όλους και οκτώ ακόμη! Σύνολο 38!

Η Ιαπωνία δεν έχει «ιθαγενείς» σκίουρους και τώρα οι επιστήμονες προσπαθούν να λύσουν το «μυστήριο» του έξτρα πληθυσμού!

Ο Hioshi Mashima, βιολόγος, μιλώντας στο AFP δήλωσε ότι ίσως μια εξήγηση να είναι ότι οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δε γνώριζαν τον ακριβή αριθμό των σκίουρων που φιλοξενούσαν! «Δεν υπάρχουν άγριοι σκίουροι εδώ, κι αυτό είναι σίγουρο» είπε.

Διαβάστε περισσότερα »

Η θεριακλού Τόρι ετοιμάζεται να κόψει το τσιγάρο


Η απίστευτη περίπτωση του καπνιστή ουρακοτάνγκου

Η Τόρι είναι ένας αξιαγάπητος θηλυκός ουρακοτάνγκος, που έχει υιοθετήσει μία κακή συνήθεια: εδώ και δέκα χρόνια, καπνίζει σαν φουγάρο! 

Η συμπαθής Τόρι είναι ατραξιόν του ζωολογικού κήπου της πόλης Σόλο, στην Ινδονησία. Οι επισκέπτες γνωρίζουν το... μεράκι της και της πετούν αναμμένα τσιγάρα μέσα στο κλουβί της. Η Τόρι τα παίρνει από το έδαφος και τραβάει τις... τζούρες της γεμάτη ικανοποίηση. 

Κι αν το φτωχό ζωντανό δεν καταλαβαίνει ότι βλάπτει την υγεία του, οι φύλακες επιτέλους το κατάλαβαν και ετοιμάζονται να κόψουν μαχαίρι το τσιγάρο. 

Αφού κάνουν εξετάσεις στην Τόρι για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει κάνει το τσιγάρο στον οργανισμό της, σχεδιάζουν να βάλουν ένα πυκνό συρματόπλεγμα γύρω από το κλουβί της, ώστε να μην χωρούν τα τσιγάρα των επισκεπτών. 

Στη συνέχεια, η Τόρι θα μετακινηθεί σε ένα απομακρυσμένο σημείο, για να μην έρχεται σε ερπαφή με ανθρώπους και... «ξανακυλήσει»!
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Έκτακτα μέτρα για τις αρκούδες ζητεί ο Αρκτούρος

Για τις συχνές προσεγγίσεις κατοικημένων περιοχών

Άμεση επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αρκούδα ζητάει και εγγράφως ο Αρκτούρος από την Πολιτεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά προσέγγισης κατοικιών και οικισμών από αρκούδες. Η οργάνωση απηύθυνε επιστολή προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Τα νέα δεδομένα:

-η μεγάλη συχνότητα των προσεγγίσεων του είδους σε κατοικημένες, ορεινές και πεδινές περιοχές.
-η επέκταση της εξάπλωσης του είδους και η επανεμφάνισή του σε περιοχές με απουσία μεγαλύτερη των 80 ετών, καθώς και τις μεγάλες διαφορές στην πληθυσμιακή εκτίμηση του πληθυσμού στην Ελλάδα.
-το γεγονός ότι δεν έχουν εξαλειφθεί οι βασικές αιτίες θνησιμότητας όπως η λαθροθηρία και η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων.
-η εμφάνιση νέων απειλών, όπως η θνησιμότητα που σχετίζεται με τα τροχαία ατυχήματα στους δρόμους και ο αυξημένος κατακερματισμός του βιοτόπου του είδους

επιβάλλουν την άμεση αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αρκούδα στην Ελλάδα, έτσι ώστε, να διαμορφωθεί νέο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών με σαφείς στόχους και ανάληψη ευθυνών από τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς της Ελληνικής Πολιτείας καθώς και την αντιμετώπιση κρίσεων σε σχέση με το μεγάλο θηλαστικό.

Προτεραιότητα του Σχεδίου Δράσης θα πρέπει να είναι η δημιουργία συγκεκριμένου σχεδίου αντιμετώπισης των προβλημάτων από την προσέγγιση των αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές από εθνική επιτροπή συντονισμού με την εμπλοκή και των αρμόδιων υπουργείων και σύμφωνα με ένα Πρωτόκολλο κοινά συμφωνημένο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όλες τις κοινωνικές ομάδες αναφοράς, έτσι όπως απαιτούν οι πρακτικές σε διεθνές επίπεδο.

Τέλος, για το περιστατικό της αρκούδας στο Δισπηλιό Καστοριάς, ο Αρκτούρος από την αρχή συνέστησε τη συστηματική αλλά κατά το δυνατόν μη επεμβατική απομάκρυνση της αρκούδας. Επιμένουμε στην εφαρμογή προληπτικών μέτρων (όπως οι ηλεκτροφόρες περιφράξεις, οι ελληνικοί ποιμενικοί σκύλοι, η συχνή αποκομιδή των απορριμμάτων και η δημιουργία ζώνης κενής από βλάστηση στις περιοχές εμφάνισης αρκούδας) για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκαλούν τα μεγάλα άγρια θηλαστικά στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Οι αρκούδες είναι άγρια και απρόβλεπτα ζώα, οπότε θα πρέπει να αποφεύγεται η ανθρώπινη προσέγγιση και να επιδιώκεται η εξ΄αποστάσεως απώθησή τους. Ως ύστατο μέτρο σε περιπτώσεις προβληματικών ζώων, τα διεθνή πρωτόκολλα προτείνουν την απώθησή τους με τεχνικά μέσα από ειδικά εκπαιδευμένους ανθρώπους.

Τα επιτυχημένα παραδείγματα αντιμετώπισης ανάλογων περιστατικών κατά τα προηγούμενα έτη, όπως αυτό στην Κλεισούρα και στο Νεστόριο Καστοριάς, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα, συστήνουν ανάλογη αντιμετώπιση.

Συστήνουμε ψυχραιμία και σε περίπτωση συνάντησης με αρκούδα ήρεμη απομάκρυνση και δημιουργία θορύβου. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου δραστηριοποιείται πανελλαδικά για τη μείωση αρνητικών αλληλεπιδράσεων ανθρώπου και αρκούδας με στόχο την αρμονική τους συνύπαρξη.

Διαβάστε περισσότερα »

Η επέλαση των δελφινιών (video)


Μοναδικό θέαμα...

Διαβάστε περισσότερα »

Το απόλυτο παιχνίδι για τα σκυλιά σας (video)

Μαζευτείτε παρέα και αράξτε…


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Κεραυνοβόλος έρωτας... (video)

Κεραυνοβόλος έρωτας...

Κάποιος να το ηρεμήσει!

newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »