Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Στην «εξορία» τα αδέσποτα της Μόσχας


Το ενδεχόμενο να μεταφέρουν περίπου 26.000 αδέσποτα σε ένα απομονωμένο «καταφύγιο», έξω από την πόλη εξετάζουν οι Αρχές της Μόσχας.
Το καταφύγιο βρίσκεται στην περιοχή Yaroslavl, περίπου 250 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.
Οι φιλόζωοι, μεταξύ των οποίων γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές, αντιδρούν στην ιδέα και συγκεντρώνουν υπογραφές για να μη σταλούν τα τετράποδα στην «εξορία».
Τα αδέσποτα της Μόσχας είναι γνωστά για την εξυπνάδα τους, που τα βοηθά να επιβιώνουν στις δύσκολες συνθήκες. Πολλά από αυτά κοιμούνται στους σταθμούς του μετρό, ενώ άλλα σκαρφαλώνουν ακόμα και σε τρένα.
Ωστόσο, αν και τα περισσότερα σκυλάκια είναι ευγενικά και απίστευτα γοητευτικά, υπάρχουν και κάποια που επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά, τρομάζοντας τους περαστικούς.
Η αστυνομία της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας του Κιργιστάν, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να σκοτώσει 10.000 αδέσποτα σκυλιά μέσα στο 2011. Το σχέδιο της Μόσχας, δεν ακούγεται τόσο φρικαλέο, ωστόσο οι φιλόζωοι επισημαίνουν ότι δεν είναι λιγότερο βάναυσο.
Σε δηλώσεις του ο  Artyom Zverev, κτηνίατρος της ΜΚΟ για τα δικαιώματα των ζώων «BIM», προειδοποίησε ότι το «καταφύγιο» θα μετατραπεί σε θάλαμο ασθενειών με τόσα πολλά αδέσποτα.
«Για να μεταφέρουν τα σκυλιά έξω από την πόλη θα πρέπει να τα βάλουν σε καραντίνα για περίπου ένα μήνα και η Μόσχα δεν έχει εγκαταστάσεις ή προσωπικό για να πραγματοποιηθεί αυτό. Ένας άρρωστος σκύλος αρκεί για να κινδυνέψουν όλα τα υπόλοιπα», επισήμανε ο κ. Zverev.
«Αν ξεσπάσει επιδημία, τα ζώα θα πεθάνουν αργά και επώδυνα», προσέθεσε.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος της πόλης συναντήθηκε με δυο σκηνοθέτες και υποσχέθηκε να επανεξετάσει το σχέδιο απέλασης, ωστόσο, όπως δηλώνουν, οι ακτιβιστές «έχουν χορτάσει» από υποσχέσεις.
«Μας έχουν δώσει υποσχέσεις και στο παρελθόν οπότε έχουμε τις επιφυλάξεις μας και πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι συνεπείς», δήλωσε η Natalya Yunitsyna, διευθύντρια της ΜΚΟ «The Hope Bringers».
Για το econews
Newslink Hellas
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος: πιο επιθετικός με άνδρα ιδιοκτήτη και λουρί – Νέα έρευνα


Όταν ένα δεσποζόμενο σκυλί πηγαίνει βόλτα με άνδρα υπάρχει τέσσερις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να απειλήσει και να δαγκώσει άλλα σκυλιά, ενώ όταν είναι δεμένο με λουρί είναι περισσότερο επιθετικό απ’ ότι όταν που κυκλοφορεί ελεύθερο.
Αυτές είναι δύο από τα ευρήματαπου φέρνει στο φως νέα έρευνα πάνω στη συμπεριφορά των σκύλων. Μεταξύ των στοιχείων που λήφθηκαν υπόψη για την εξαγωγή των συμπερασμάτων είναι το μέγεθος, το φύλο και η ηλικία του σκύλου, καθώς επίσης το φύλο του ιδιοκτήτη και η χρήση ή μη λουριού κατά τον περίπατο.
Το πιο συναρπαστικό εύρημα της έρευνας, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Applied Animal Behavior Science, είναι η θεώρηση του φύλου του ιδιοκτήτη ως καθοριστικού παράγοντα για την εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς απέναντι σε άλλα σκυλιά.
Οι ερευνητές εικάζουν πως η επιθετική συμπεριφορά των δεσποζόμενων σκύλων που πηγαίνουν βόλτα συνδέεται με τις επιθετικές τάσεις ή συμπεροφορές των ιδιοκτητών τους.
Για τους σκοπούς της έρευνας εξετάστηκαν 2000 διεπαφές σκυλιών κατά τη διάρκεια περιπάτων, παρουσία των ιδιοκτητών, στην πόλη Μπρνο της Τσεχίας. Οι παρατηρήσεις έγιναν κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες σε 30 διαφορετικά σημεία της πόλης όπου ιδιοκτήτες βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους.
Ως γνωστόν, η πλέον συνήθης διεπαφή μεταξύ των σκύλων είναι η αμοιβαία όσφρηση. Όσον αφορά αυτό το χαρακτηριστικό τα αρσενικά μυρίζουν τα θηλυκά συχνότερα, τα σκυλιά προτιμούν το παιχνίδι με μέλη του αντίθετου φύλου, τα αρσενικά “μαρκάρουν” περισσότερο και τα κουτάβια παίζουν μεταξύ τους δύο φορές συχνότερα σε σύγκριση με τους ενηλίκους και έντεκα φορές συχνότερα σε σύγκριση με τα ώριμα σκυλιά. Τέλος, τα σκυλιά προτιμούν το παιχνίδι με “άτομα” παρόμοιου μεγέθους.
Ωστόσο, αυτό που διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στη συμπεριφορά του σκυλιού είναι το λουρί!
Τα ελεύθερα σκυλιά μυρίζονταν μεταξύ τους δύο φορές συχνότερα απ΄ότι τα δεμένα. Αντίθετα, τα δεμένα σκυλιά “εκτόξευαν απειλές” δύο φορές συχνότερα σε σύγκριση με τα ελεύθερα.
Οι ερευνητές αποδίδουν τη συμπεριφορά αυτή στη δυσαρέσκεια που νιώθουν οι σκύλοι όταν το λουρί τους εμποδίζει να εκφράσουν την κανονική συμπεριφορά προς τους ομοίους τους: δηλαδή να τρέξουν ο ένας γύρω από τον άλλο και να μυριστούν.
Οφείλεται επίσης σε μια αίσθηση προστασίας και κτητικότητας ή ζήλειας απέναντι στον ιδιοκτήτη.
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλος-θεραπευτής βοηθά μικρό κορίτσι να ξεπεράσει σπάνια ασθένεια



Ένα μικρό κορίτσι θεραπεύτηκε από ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημαχάρη σε ένα πρόγραμμα του νοσοκομείου παίδων της Μινεσσότα.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι κομβικό ρόλο στην αποκατάσταση της υγείας της 10χρονης Άλλυ Γκίλλεν διαδραμάτισαν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι-θεραπευτές.
Η Άλλυ ήταν ένα φυσιολογικό κορίτσι ώσπου το 2008, εμφάνισε προβλήματα στη βάδιση. Μέσα σε μια μέρα, η κατάστασή της επιδεινώθηκε δραματικά σε σημείο όχι απλά να μην μπορεί να περπατήσει αλλά να μην μπορεί να εκτελέσει την παραμικρή κίνηση.
Οι εξετάσεις έδειξαν ότι έπασχε από νεανική δερματομυοσίτιδα μια εξαιρετικά σπάνια αυτοάνοση ασθένεια που προσβάλλει ένα παιδί στο εκατομμύριο.
Κατά τη διάρκεια παραμονής της σε κλινική της Μινεσσότα την Άλλυ επισκέφθηκε ένας σκύλος-θεραπευτής.
Στις εβδομάδες που ακολούθησαν, η Άλλυ ξεκίνησε μια σειράασκήσεων αποκατάστασης με τη βοήθεια του σκύλου. Μεταξύ άλλων, κουνούσε τα χέρια της για το χαϊδέψει και το πήγαινε βόλτα με το αναπηρικό καροτσάκι της.
Μετά από 49 ημέρες, η Άλλυ απέκτησε την ικανότητα να σηκώνεται από το κρεβάτι και να κάθεται μόνη της στο αναπηρικό καροτσάκι και συνέχισε τη θεραπεία της ως εξωτερικός ασθενής.
Στα 12 της χρόνια επιθυμεί να γίνει κινησιοθεραπεύτρια και να συνεργαστεί με σκύλους-θεραπευτές για να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.
Μάλιστα, “έγραψε” τον επτάχρονο σκύλο της Έιντζελ σε πρόγραμμα εκπαίδευσης για σκύλους-θεραπευτές.
econews
Διαβάστε περισσότερα »

Άνθρωπος δάγκωσε σκύλο της αστυνομίας που τον καταδίωκε



Άνθρωπος
 δάγκωσε αστυνομικό σκύλο που τον καταδίωκε στην πόλη Γούλογογκ της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία.
Συγκεκριμένα, ο 31χρονος δράστης δάγκωσε τον σκύλο Dexter στο λαιμό.
Στη συνέχεια, το σκυλί απάντησε δαγκώνοντας  στο χέρι τονκαταδιωκόμενο, τον οποίο συνέλαβε η αστυνομία.
Στον δράστη που οδηγήθηκε στο τμήμα απαγγέλθηκε μεταξύ άλλων και κατηγορία για τον τραυματισμό του Dexter.
Διαβάστε περισσότερα »

10 ασυνήθιστα κατοικίδια!


Μπορεί να είναι ασυνήθιστη τακτική και συχνά επικίνδυνη για τους ιδιοκτήτες που επιλέγουν ένα ζώο της άγριας ζωής ως κατοικίδιο, όμως συμβαίνει αρκετά συχνά, ειδικότερα στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Λιοντάρια, ελέφαντες, φώκιες, νυφίτσες, φίδια όλων των ειδών αλλά και τα… ηπιότερα γαϊδούρια, γουρούνια και ποντίκια αποτελούν συχνά ένα ακόμη μέλος της οικογένειας με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, το δέσιμο μεταξύ ανθρώπου και ζώου, ο άρρηκτος δεσμός που δημιουργείται είναι πραγματικά αδιάσπαστος έστω κι αν δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστείς ότι θα συνέβαινε αυτό με άγρια ζώα, μη συνηθισμένα στην αιχμαλωσία και στη συναναστροφή με ανθρώπους.

1. Βίσσωνας
perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!
2. Ελέφαντας
perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!
3. Γαϊδούρι
perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!
4. Φώκια
perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!
5. Ελάφι
perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!
6. Πάντα
perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!
7. Κανγκουρό
perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!
8. Λιονταράκι
perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!
9. Τιγράκι
perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!
10. Νυφίτσα
perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος... ένας γλυκύτατος σκύλος!

Μια ακόμη πρωτοφανή υποψηφιότητα σε εκλογικό ψηφοδέλτιο εντοπίσθηκε... στην Ελβετία αυτή τη φορά!

Πρόκειται για ένα σκύλο, τον Σπίντι Γκονζάλες, ο οποίος είναι μόλις ενός έτους και αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, συγκεκριμένα με το συνδυασμό των "Ελβετών Φιλόζωων"!

Μάλιστα, πρόκειται να είναι ο μοναδικός υποψήφιος του Κόμματος των Σκύλων, όπως λέγεται το κόμμα που ιδρύθηκε πρόσφατα στο Λουγκάνο από ομάδα φιλόζωων.

Με εκλογικό σύνθημα το «εγώ δεν τα παρατάω» και με προεκλογική δέσμευση την κατασκευή ενός δικτύου διαδρομών για σκύλους, που θα τους επιτρέπει να διασχίζουν ελεύθεροι τον δρόμο χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο ατυχημάτων, ο Σπίντι θα διεκδικήσει μια καλή θέση στις δημοτικές εκλογές της πόλης του!

Το πρόγραμμά του προάγει μια πολιτική φιλική για τα κατοικίδια, όπως ειδικά πάρκα για σκύλους και δραστηριότητες για την εκπαίδευσή τους.
star.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ζούσε με 160 σκύλους!

Σε κυνοκομείο είχε μετατρέψει το σπίτι της μία γυναίκα την Ιαπωνία η οποία συνελήφθη απο την αστυνομία.
Μία γυναίκα η οποία κρατούσε 160 πεινασμένους σκύλους μέσα στο σπίτι της εν μέσω τόνων από τις ακαθαρσίες τους συνελήφθη από την ιαπωνική αστυνομία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Σώματος την οποία μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι από το σπίτι της Νορίκι Ισίι αφαιρέθηκαν δέκα τόνοι ακαθαρσίες σκύλων και άλλα απορρίμματα αφού προηγουμένως απομακρύνθηκαν οι σκύλοι.

Ένας ποιμενικός Βέρνης που κρατούσε στο σπίτι της η 43χρονη γυναίκα ζύγιζε μόλις επτά κιλά--το ένα έκτο από το βάρος που θα έπρεπε να έχει, δήλωσε ο αξιωματούχος στην Οζάκα.

Η Ισίι, η οποία είναι άνεργη, αντιμετωπίζει την επιβολή προστίμου μέχρι και 6.000 δολαρίων αν καταδικαστεί με βάση το νόμο περί προστασίας των ζώων που ισχύει στη χώρα.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »