Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!

Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο     Β Ι Ν Τ Ε Ο



Ποιος είπε ότι οι σκύλοι δεν είναι οργανωτικοί όταν πρόκειται για ... διακοπές!

Διαβάστε περισσότερα »

Τα πατουσάκια του Αγκι στο χολιγουντιανό Walk of Fame



Ο σκύλος του ''The Artist'' άφησε τα αποτυπώματά του στο Walk of Fame του Χόλιγουντ

Το αξιαγάπητο Τζακ Ράσελ του ''The Artist'' έγινε ο πρώτος σκύλος που άφησε τα αποτυπώματά του στο τσιμέντο του Grauman's Chinese Theatre στο Χόλιγουντ δίπλα σε αυτά διάσημων (δίποδων) συναδέλφων του.
Πιθανότατα πολλά τετράποδα έχουν μέχρι σήμερα ''αφήσει τα σημάδια τους'' στο πεζοδρόμιο έξω από τον μυθικό κινηματογράφο του χολιγουντιανού Walk of Fame, εκεί που οι διασημότεροι σταρ του Χόλιγουντ έχουν αποτυπώσει το σχήμα των χεριών και των ποδιών τους σε πλάκες από τσιμέντο, όμως ο Αγκι είναι ο πρώτος σκύλος που το κάνει επισήμως.
Η σεμνή τελετή που σηματοδότησε ταυτόχρονα την αποσυρσή του από την show biz και βολικά, την κυκλοφορία του ''The Artist'' σε DVD και Blu-ray, συνοδεύτηκε από μια τούρτα σε σχήμα πυροσβεστικού κρουνού για το χαριτωμένο τετράποδο.
Διαβάστε περισσότερα »

Είναι πανέμορφες αυτές οι πάπιες!


Ειναι πανεμορφες αυτες οι παπιες!
Όταν κάποιος πρωτοδεί τις πάπιες-μανδαρίνους, και ιδιαίτερα το αρσενικό πτηνό, εντυπωσιάζεται από τα εκπληκτικά χρώματα που έχει το φτέρωμά τους, τα οποία καλύπτουν όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, χωρίς υπερβολή!
Σαν κάποιος επίδοξος ζωγράφος να πρόσθεσε μερικές χρωματιστές πινελιές πάνω στο καστανό ή στο λευκό φτέρωμα μιας κλασικής πάπιας, σπάζοντας για λίγο τη... μονοτονία! Οι πάπιες-μανδαρίνοι είναι ξεχωριστά και σπάνια πτηνά.
Σπάνιες πολύχρωμες πάπιες... σύμβολο αγάπης!
Κατάγονται από την Ασία, και κυρίως από την Κίνα, ενώ ο μεγαλύτερος πληθυσμός τους βρίσκεται στην Ιαπωνία, όπου αριθμεί πάνω από 5.000 ζευγάρια, τα οποία προστατεύονται με κάθε τρόπο. Επιπλέον, ορισμένες ζουν στη Ρωσία, όπου ο πληθυσμός τους, όμως, έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να μειώνεται σημαντικά.
Σπάνιες πολύχρωμες πάπιες... σύμβολο αγάπης!
Οι πάπιες-μανδαρίνοι ενδημούν σε ρηχές λίμνες ή έλη με πλούσια βλάστηση και τρέφονται κυρίως με σπόρους, φυτά, έντομα, ψάρια και σαλιγκάρια, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι πάπιες μανδαρίνοι έχουν κάνει κατά καιρούς την εμφάνισή τους στη χώρα μας, τόσο στη λίμνη των Ιωαννίνων όσο και της Καστοριάς.
Σπάνιες πολύχρωμες πάπιες... σύμβολο αγάπης!
Στην Ιαπωνία θεωρούνται ιερά πτηνά που συμβολίζουν την παντοτινή αγάπη, τη συζυγική αφοσίωση και την πίστη και για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται ευρέως ως διακοσμητικά αντικείμενα στις γαμήλιες τελετές.
Σπάνιες πολύχρωμες πάπιες... σύμβολο αγάπης!

Σπάνιες πολύχρωμες πάπιες... σύμβολο αγάπης!

Σπάνιες πολύχρωμες πάπιες... σύμβολο αγάπης!

Σπάνιες πολύχρωμες πάπιες... σύμβολο αγάπης!
Πηγή: perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Διάσωση τραυματισμένου λύκου στις Σέρρες


Το άτυχο ζώο έφερε βλήματα πυροβόλου όπλου στο σώμα του

Κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει στη ζωή έναν τραυματισμένο και άρρωστο λύκο καταβάλει από χθες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 25 Ιουνίου, ο Αρκτούρος ενημερώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης για έναν ταλαιπωρημένο και αδύναμο λύκο στο χωριό Βαμβακόφυτο Σερρών. Το άτυχο ζώο βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση μέσα στα όρια του οικισμού από κτηνοτρόφους.

Σε συνεργασία με την τοπική Δασική Υπηρεσία, ο λύκος μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις πρώτων βοηθειών για την άγρια ζωή, του Φορέα στην Κερκίνη, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο λύκος που βλέπετε στη φωτογραφία του Αρκτούρου, παραδόθηκε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή του Αρκτούρου, η οποία τον μετέφερε στο Νοσοκομείο ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ όπου και παρέμεινε δύο ημέρες για να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Από την κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για νεαρό λύκο 3-4 ετών ο οποίος παρουσίαζε αδυναμία, κατάπτωση, πυρετό και σοβαρή αφυδάτωση.

Μετά από λεπτομερή εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά βλήματα πυροβόλου όπλου σε διάφορα σημεία του σώματος (παλιά τραύματα) καθώς επίσης ότι έπασχε από διροφιλαρίωση (νόσο συχνή και στους σκύλους που διαβιώνουν κοντά σε υγροτόπους της Βόρειας Ελλάδας).

Άμεσα πραγματοποιήθηκε η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση για τη σταθεροποίηση της κατάστασης του ζώου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Άγριας Ζωής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για συνεχή παρακολούθηση και αποθεραπεία από την επιστημονική μας ομάδας σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους κτηνίατρους για την άγρια ζωή της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. 

Ο ταλαιπωρημένος λύκος θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του με στόχο τη μελλοντική του επανένταξη στο φυσικό του περιβάλλον.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Η λύση για τον καύσωνα... (ΒΙΝΤΕΟ)


Δουλεύει το μυαλό τους

Διαβάστε περισσότερα »

Καλοκαίρι με τον ΑΡΧΕΛΩΝ

Οι δραστηριότητες του συλλόγου στην Κυπαρισσία

Καθώς προχωράει περαιτέρω η περίοδος ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών και η τουριστική περίοδος, ​​όλοι οι εθελοντές στο κάθε πρόγραμμα του συλλόγου για την προστασίας της θαλάσσιας χελώνας εργάζονται σκληρά.

Δραστηριότητες

«Αυτήν την τελευταία εβδομάδα είχαμε μαζί μας τον Rob Newman. Είναι πολύ καιρό εθελοντής μας και Υπεύθυνος στο Πρόγραμμα της Ζακύνθου και είναι εδώ για να μάθει για τα "μικροτσίπ" (PIT), και να μεταφέρει τις γνώσεις του στο Πρόγραμμα της Ζακύνθου. Η Κυπαρισσία χρησιμοποιεί PIT στις χελώνες για πολλά χρόνια, τεχνική που εφαρμοζόταν μόνο σε αυτό το Πρόγραμμα του ΑΡΧΕΛΩΝ. Τώρα θα εφαρμοστεί και στη Ζάκυνθο.

Το πλεονέκτημα του μικροτσίπ σε μια χελώνα είναι ότι ακόμη και αν οι εξωτερική ταυτότητα χαθεί, (όπως πολύ συχνά συμβαίνει), το μικροτσίπ παραμένει, έτσι όλες οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει ο ΑΡΧΕΛΩΝ δεν χάνονται.

Αυτή είναι η δεύτερη εβδομάδα που λειτουργεί το περίπτερό μας στο Καλό Νερό. Αν και ο Υπεύθυνος Πεδίου μας δεν θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τη δουλειά του μέχρι και τον Ιούλιο λόγω των υποχρεώσεών του στο Πανεπιστήμιο, η Παναγιώτα έχει αναλάβει διπλό (ή και τριπλό) ρόλο ως προσωρινή Υπεύθυνη Πεδίου ώστε να ξεκινήσει το πρόγραμμά μας. Αν και οι τουρίστες στο Καλό Νερό είναι λίγοι προς το παρόν, οι εθελοντές κάθονται στο περίπτερο για 8 ώρες κάθε μέρα και συλλέγουν ένα σταθερό και αυξανόμενο ποσό από τις δωρεές.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος στο χωριό, οι εθελοντές πραγματοποίησαν τον καθαρισμό της παραλίας στο Καλό Νερό.

Οι φωλιές αυξάνονται ραγδαία. Στις 15 Ιουνίου 2012, είχαμε 24 σε ένα πρωί στα 9 χιλιόμετρα της παραλίας που παρακολουθείται καθημερινά. Αυτό μας παραπέμπει σε ένα πρωινό του 2011όπου είχε συμβεί κάτι ανάλογο. Κοιτάζοντας την αύξηση του αριθμού των φωλιών σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται πως θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά. Μέχρι σήμερα, οι φωλιές μας έχουν φτάσει τις 135.

Ο Τοm Riggall, Επιστημονικός Σύμβουλος του ΑΡΧΕΛΩΝ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου, έχει έρθει εδώ και εργάζεται μαζί μας. Βρίσκεται δύο εβδομάδες μακριά από την εργασία του στο Λονδίνο, με σκοπό να μας βοηθήσει προτού ταξιδέψει για την Νότια Αμερική, ώστε να προσφέρει έργο σε ένα άλλο πρόγραμμα για χελώνες στο δεύτερο μισό του καλοκαιριού».

Πηγή: Archelon.gr
Διαβάστε περισσότερα »

ΚΑΘΑΡΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΕ ΒΕΛΗ ΣΤΗΝ ΆΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ!!!!!!!!!!!!



Αρχές Ιουνίου και ξαφνικά μου έρχεται απο το παραθυράκι της κουζίνας ο επι τεσσάρων χρόνων γάτος μου Θωμάς με ένα βέλος καρφωμένο!!!!Ευτυχώς δεν χτύπησε ζωτικά όργανα και σώθηκε.Πήγα στην αστυνομία και μίλησα και με δικηγόρο ολο αυτο το διαστημα πριν το ανεβάσω κυνηγώντας να δω τί μπορω να κάνω και τελικα ξεκινάω σύμφωνα με την δικηγορο και οτι με συμβούλεψε μήνυση.Το περιστατικό συνέβη στην Α.Γλυφάδα οπου και μένω.ΨΑΧΝΩ να βρώ ποιος μπορει να το έκανε θεωρώντας οτι ειναι παιχνίδι να σκοτώνεις αθώα γατια!!Οποιoσδήποτε μπορει να γνωρίζεi κάτι παρακαλώ να ενημερώσει. Είναι σίγουρο πάντως οτι ειναι κάποιος γείτονας μου!!!!
Διαβάστε περισσότερα »

20 υπέροχα πράγματα που μας μαθαίνουν τα κατοικίδια



Δείτε 20 πράγματα που μπορείτε να μάθετε από το κατοικίδιό σας!
1.Μην κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα...Όταν οι σκύλοι έχουν να κάνουν κάποια δουλειά της δίνουν την αμέριστη προσοχή τους. Φαίνεται ότι και οι άνθρωποι θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο. Ερευνητές του Stanford υποστηρίζουν ότι η προσοχή και η μνήμη χωλαίνουν σε εκείνους που προσπαθούν να αποδώσουν γρήγορα στην εργασία τους κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα, σε σύγκριση με εκείνους που επικεντρώνονται σε ένα πράγμα κάθε φορά. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η υπάλληλοι τελικά χάνουν χρόνο όταν ασχολούνται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

2.Πάρτε έναν υπνάκο
Ποτέ δε θα δείτε το κατοικίδιό σας να βγάζει όλη τη μέρα από το πρωί μέχρι το σούρουπο χωρίς να κλείσει στιγμή τα μάτια του. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι και οι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν έναν. μισάωρο μεσημεριανό υπνάκο. Μία έρευνα που συμπερίλαβε 24,000 ανθρώπους έδειξε ότι εκείνοι που παίρνουν τακτικά ένα μεσημεριανό υπνάκο έχουν κατά 37% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις. Η σύντομη σιέστα επίσης ενισχύει την ετοιμότητα και την εργασιακή απόδοση.

3.Περπατήστε καθημερινά
Είτε έχεις τέσσερα πόδια ή δύο, το περπάτημα είναι ο ασφαλέστερος και ευκολότερος τρόπος για να κάψεις θερμίδες και να διατηρήσεις μία υγιή καρδιά. Ο τακτικός περίπατος επίσης θα σας βοηθήσει:

· Να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη
· Να χάσετε βάρος
· Να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη Τύπου ΙΙ
· Να διατηρήσετε γερά τα κόκκαλά σας
· Να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και του παχέως εντέρου
· Να διατηρήσετε το μυαλό σας σε εγρήγορση

4.Καλλιεργείστε τις φιλίες σας
Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα και οι φιλίες έχουν μετρήσιμα οφέλη στην υγεία. Ερευνητές στην Αυστραλία ακολούθησαν 1,500 ηλικιωμένους ανθρώπους για 10 χρόνια. Εκείνοι που είχαν περισσότερους φίλους είχαν κατά 22% μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας.

5.Ζήστε την στιγμή

Το να ζεις κάθε στιγμή είναι ίσως το πιο σημαντικό μάθημα που μπορούμε να πάρουμε από τα κατοικίδιά μας. Σε μία έρευνα που ονομάζεται «Ένα Περιπλανόμενο Μυαλό Είναι Ένα Δυστυχισμένο Μυαλό» οι ψυχολόγοι του Harvard συμπέραναν ότι οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν εκτελούν δραστηριότητες που κρατούν το μυαλό εστιασμένο, όπως το σεξ και η άσκηση. Ο σχεδιασμός, η αναπόληση ή οι σκέψεις για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που κάνουμε τη δεδομένη στιγμή μπορούν να υπονομεύσουν την ευτυχία.

6.Μην κρατάτε κακίες
Ένα μέρος του να ζεις τη στιγμή είναι να εφαρμόζεις τη γνωστή παροιμία «περασμένα – ξεχασμένα». Το να αφήνουμε πίσω τα παλιά μίση μπορεί στη κυριολεξία να μας βοηθήσει να αναπνέουμε καλύτερα. Ο χρόνιος θυμός έχει συνδεθεί με μειωμένη πνευμονική λειτουργία ενώ η συγχώρεση βελτιώνει την πίεση του αίματος και μειώνει το άγχος. Οι άνθρωποι που συγχωρούν επίσης τείνουν να έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση.

7.Κουνήστε την ουρά σας!
Εντάξει, λογικά δεν έχετε ουρά. Αλλά μπορείτε να χαμογελάσετε και να αισθανθείτε ευγνώμονες για απλά πράγματα. Οι ερευνητές έχουν βρει μία ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στην ευγνωμοσύνη και στη γενική ευεξία. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οι άνθρωποι που διατηρούσαν ημερολόγια ευγνωμοσύνης για τη ζωή τους είχαν καλύτερη συμπεριφορά, ασκούνταν περισσότερο και είχαν λιγότερες ενοχλήσεις όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση. Τι και αν όλα γύρω μας φαίνεται να πάνε στραβά, ειδικά τις δύσκολες αυτές μέρες, σίγουρα υπάρχει κάτι, έστω και μικρό για το οποίο μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες.

8.Διατηρήστε την περιέργειά σας
Σύμφωνα με τη δημοφιλή παροιμία «η περιέργεια σκότωσε τη γάτα». Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ισχύει για τους ανθρώπους. Ερευνητές βρήκαν ότι οι πιο περίεργοι άνθρωποι τείνουν να αναγνωρίζουν περισσότερο το νόημα της ζωής. Άλλες έρευνες συνδέουν την περιέργεια με τη ψυχολογική ευεξία και την επέκταση των γνώσεων και των ικανοτήτων.

9.Βγάλτε το παιδί που κρύβετε μέσα σας
Το να κάνουμε χαζομαρίτσες που και που μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Καρδιολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Ιατρικού Κέντρου του Maryland έδειξαν μία ισχυρή αίσθηση του χιούμορ σε ανθρώπους με υγιή καρδιά σε σχέση με εκείνους που υπέφεραν από καρδιακά προβλήματα. Συμπεραίνουν ότι «το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο» κυρίως όσον αφορά την υγεία της καρδιάς.

10.Απολαύστε ένα καλό μασάζ
Η δύναμη του αγγίγματος είναι πραγματικά ισχυρή. Έρευνες δείχνουν ότι το μασάζ μπορεί να εξομαλύνει τους πόνους, να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να διευκολύνει τον χειρισμό χρόνιων παθήσεων όπως το άσθμα και ο διαβήτης. Το άγγιγμα από ένα αγαπημένο πρόσωπο μπορεί να είναι ακόμα πιο ισχυρό. Έρευνα έδειξε ότι παντρεμένες γυναίκες αντιμετώπισαν πιο αποτελεσματικά την αγωνία που πραγματοποιήθηκε από την απειλή ενός ηλεκτροσόκ όταν ο σύζυγός τους κρατούσε τα χέρια τους.

11.Πίνετε νερό όταν διψάτε
Οι σκύλοι δε χρειάζεται να πίνουν αθλητικά ποτά όταν παίζουν έντονα – το ίδιο και οι άνθρωποι. Κατά τη διάρκεια μία τυπικής άσκησης το να πίνουμε νερό είναι ο καλύτερος τρόπος να παραμένουμε ενυδατωμένοι. Το νερό προσφέρει στο μυς και στους ιστούς κρίσιμα υγρά χωρίς να επιβαρύνει με θερμίδες. Σιγουρευτείτε ότι πίνετε περισσότερο νερό τις ζεστές μέρες ή όταν ιδρώνετε πολύ.

12.Τρώτε ψάρι
Οι περισσότερες γάτες θα αντάλλαζαν ευχαρίστως την ξηρά τροφή με μία κονσέρβα τόννο. Eμείς μπορούμε να επιλέξουμε να προσθέσουμε το ψάρι στη διατροφή μας. Ο σολωμός, ο τόννος, η πέστροφα και τα υπόλοιπα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων και αρθρίτιδας. Επιπλέον, ερευνητές βρήκαν ότι οι άνθρωποι που τρώνε μία φορά την εβδομάδα ψάρι έχουν κατά 60% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν Alzheimer!

13.Αν αγαπάτε κάποιον δείξτε το!
Οι σκύλοι δεν «το παίζουν δύσκολοι» - όταν σε αγαπάνε σου το δείχνουν με όλα τους τα εκφραστικά μέσα. Αυτή είναι μία καλή προσέγγιση και για τους ανθρώπους ώστε να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους. Έρευνα έδειξε ότι οι μικρές χειρονομίες έκφρασης αγάπης μπορούν να έχουν ισχυρό αντίκτυπο στο να αισθανθεί ένα ζευγάρι σύνδεση και ικανοποίηση.

14.Βάλτε το παιχνίδι στη ζωή σας
Τα παιχνίδι δεν είναι κατάλληλο μόνο για τα παιδιά και τα γατάκια. Στο βιβλίο του «Play» ο γιατρός Stuart Brown γράφει ότι το παιχνίδι είναι μία βασική ανθρώπινη ανάγκη, όπως ο ύπνος και το φαγητό. Το παιχνίδι ενισχύει την ευφυΐα, τη δημιουργικότητα, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και τις κοινωνικές δεξιότητες. Έτσι, αντιγράψτε το κατοικίδιό σας και αφιερωθείτε σε μία δραστηριότητα που δεν έχει κανένα άλλο σκοπό από τη διασκέδασή σας!

15.Χαρείτε τη φύση και την εξοχή
Ένας περίπατος στο δάσος μπορεί να αποτελεί για έναν σκύλο την απόλυτη ευτυχία αλλά έχει σημαντικά οφέλη και για το ανθρώπινο πνεύμα και τη υγεία. Οι εξωτερικές δραστηριότητες ενισχύουν τη φυσική κατάσταση, αυξάνουν τα επίπεδα της Βιταμίνης D και μειώνουν το στρες. Όσον αφορά τα παιδιά το παιχνίδι της φύση έχει συνδεθεί με καλύτερη όραση, μειωμένα συμπτώματα ADHD (Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας) και καλύτερες σχολικές επιδόσεις.

16.Βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε με την εμφάνισή σας
Πέρα από τα προφανή οφέλη του μπάνιου και του βουρτσίσματος των δοντιών, η προσωπική υγιεινή έχει θετικά οφέλη και για τη ζωή μας. Η καλή προσωπική υγιεινή είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοπεποίθησή μας. Μία τακτοποιημένη εμφάνιση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βρείτε και να διατηρήσετε την εργασίας σας.

17.Δώστε σημασία στη γλώσσα του σώματος
Οι σκύλοι έχουν εξαιρετικές ικανότητες στο να διαβάζουν τις προθέσεις ενός άλλου ζώου από τη γλώσσα του σώματος. Οι άνθρωποι ωστόσο υστερούν σε αυτό. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς αποκαλύπτουμε τα συναισθήματά μας μέσω της στάσης μας, των λεκτικών μοτίβων και της οπτικής επαφής, οι άλλοι συνήθως δεν είναι εύκολο να διαβάσουν αυτά τα σήματα. Οι άνθρωποι μαθαίνουν να αποκωδικοποιούν τη γλώσσα του σώματος καλύτερα όσο μεγαλώνουν.

18.Τεντωθείτε συχνά
Το συχνό τέντωμα μας κρατά εύκαμπτους αλλά τα οφέλη του δε σταματούν εδώ. Σε μία μελέτη 10 ημερών, εθελοντές που δεν εκτέλεσαν καμία άλλη μορφή φυσικής άσκησης παρά μόνο συχνό τέντωμα έδειξαν εντυπωσιακές αλλαγές στη φυσική τους κατάσταση. Εκτός από τη βελτίωση της ευλυγισίας, αυξήθηκε η μυϊκή τους δύναμη και η αντοχή τους. Αν και η μελέτη ήταν μικρής διάρκειας, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το τέντωμα είναι μία καλή εναλλακτική για ανθρώπους που λόγω καταστάσεων δεν μπορούν να ασκηθούν με παραδοσιακούς τρόπους.

19.Ψάξτε για σκιά
Όταν είστε στο πάρκο και το σκυλάκι σας είναι έτοιμο για διάλλειμα από το παιχνίδι πιθανότατα θα ψάξει για ένα σκιερό σημείο για να ξεκουραστεί. Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν και εμάς να ακολουθούμε την ίδια τακτική, και κυρίως τις μεσημεριανές ώρες έντονης ηλιοφάνειας. Στο διάστημα 10 με 4 η βλαβερή UV ακτινοβολία είναι εντονότερη, κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι. Επίσης όλο το χρόνο είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε αντηλιακό στις εκτεθειμένες στον ήλιο περιοχές του σώματος.
20.Διατηρήστε ένα πρόγραμμα
Τα κατοικίδια αγαπούν τη σταθερότητα μίας ρουτίνας – δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μία Κυριακή από μία Δευτέρα. Το ίδιο ισχύει και για το ανθρώπινο βιολογικό ρολόι. Οι άνθρωποι κοιμούνται καλύτερα όταν ξαπλώνουν και σηκώνονται από το κρεβάτι την ίδια ώρα, ακόμα και τα σαββατοκύριακα. Η διατήρηση ενός σταθερού προγράμματος όσον αφορά το μπάνιο, το ντύσιμο και το φαγητό μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου

20.Διατηρήστε ένα πρόγραμμα
Τα κατοικίδια αγαπούν τη σταθερότητα μίας ρουτίνας – δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μία Κυριακή από μία Δευτέρα. Το ίδιο ισχύει και για το ανθρώπινο βιολογικό ρολόι. Οι άνθρωποι κοιμούνται καλύτερα όταν ξαπλώνουν και σηκώνονται από το κρεβάτι την ίδια ώρα, ακόμα και τα σαββατοκύριακα. Η διατήρηση ενός σταθερού προγράμματος όσον αφορά το μπάνιο, το ντύσιμο και το φαγητό μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.
ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΦΑΣ ΤΗ ΦΟΛΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕΣ...


Διαβάστε περισσότερα »

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Αυτό το Σαββατοκύριακο περιμένουμε την παρουσία σας σ'έναν υπέροχο χώρο για έναν πολύ καλό σκοπό: να βοηθηθούν οι τεράποδοι φίλοι μας! Από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ θα είμαστε στο πάρκο Α.Τρίτση στο Ίλιον και θα σας περιμένουμε! Μη λείψει κανείς!!!
Διαβάστε περισσότερα »

Μην εγκαταλείπετε τα κατοικίδιά σας!



Διαβάστε περισσότερα »

Κουτάβια Bulldog κυνηγούν τη μαμά τους (ΒΙΝΤΕΟ)


Κουτάβια Bulldog
Η μαμά Bulldog χρειάζεται λίγο χρόνο για τον εαυτό της, αλλά όπου και αν πάει ένας μικρός στρατός από πεινασμένα κουτάβια την ακολουθεί…
Διαβάστε περισσότερα »

Μαμά βίδρα μαθαίνει με το ζόρι κολύμπι στο μικρό της (BINTEO)


 

Μαμά βίδρα μαθαίνει με το ζόρι κολύμπι στο μικρό της
Οι βίδρες δεν γεννιούνται με την θέληση ή την ικανότητα να κολυμπάνε. Παρόλ’ αυτά το κολύμπι είναι απαραίτητο για την επιβίωση τους, κι έτσι οι μητέρες πρέπει να διδάξουν στα μικρά τους τα βασικά στοιχεία της κολύμβησης.
Τα μικρά πάντως δεν ενθουσιαζονται κιόλας με την ιδέα…
Διαβάστε περισσότερα »

Χταπόδι κόλλησε στα γεννητικά όργανα δελφινιού


Χταπόδι κόλλησε στα γεννητικά όργανα δελφινιού (3)
Ένα σπάνιο και παράξενο περιστατικό είχε την ευκαιρία να καταγράψει στα ανατολικά της Λευκάδας ο Ζοάν Γκονσάλβο, υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος Ionian Dolphin Project.
Ένα δελφίνι εθεάθη να κολυμπάει στα νερά του Αμβρακικού με ένα χταπόδι κολλημένο πάνω του, το οποίο εικάζεται ότι χρησιμοποίησε αυτόν τον τρόπο αντίστασης προκειμένου να βρεθεί σε ασφαλές σημείο και να μην γίνει γεύμα του δελφινιού.
Χταπόδι κόλλησε στα γεννητικά όργανα δελφινιού (1)
Χταπόδι κόλλησε στα γεννητικά όργανα δελφινιού (4)
Χταπόδι κόλλησε στα γεννητικά όργανα δελφινιού (2)
Χταπόδι κόλλησε στα γεννητικά όργανα δελφινιού (5)


www.otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πρόβατο γέννησε… σκυλάκι!


Πρόβατο γέννησε σκύλο
Μια πολύ παράξενη γέννηση πραγματοποιήθηκε σε αγρόκτημα στην Κίνα, αφού ένα πρόβατο, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Liu Naiying, έφερε στον κόσμο ένα μαλλιαρό… σκυλάκι! Εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν για να δουν από κοντά το «αρνί-κουτάβι».
Ο Liu είπε ότι συνάντησε τυχαία το αρνί-σκυλί σε ένα από τα χωράφια του, λίγο μετά την γέννηση του. «Έβοσκα τα πρόβατα μου, όταν ξαφνικά παρατήρησα ότι ένα από αυτά έγλειφε ένα νεογέννητο αρνάκι που ήταν ακόμα υγρό από την μήτρα» διηγείται. «Όταν πλησίασα στο αρνί σοκαρίστηκα καθώς έμοιαζε πολύ παράξενο, κάτι σαν διασταύρωση σκύλου με πρόβατο. Στα 20 χρόνια που εκτρέφω πρόβατα δεν έχω δει παρόμοιο πλάσμα».
Παρόλο που έχει το χαρακτηριστικό μαλλί ενός αρνιού, το στόμα, η μύτη, τα μάτια, τα πόδια, η ουρά και γενικά το σώμα του έχουν εκπληκτική ομοιότητα με αυτά ενός σκύλου. Ο Liu λέει ότι ακόμα και τα παιχνίδια που κάνει παραπέμπουν σε κουτάβι.
Οι κτηνίατροι πάντως υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο για ένα πρόβατο να γεννήσει ένα σκυλί. Από την άλλη οι ειδικοί σε αυτά τα θέματα, από το «Animal Husbandry Technology Centre» της πόλης Xi’an, πιθανολογούν πως το συγκεκριμένο ζώο είναι απλώς ένα αρνί με γενετικές ανωμαλίες.
Πρόβατο γέννησε σκύλο


.otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σε τι ζώο ανήκουν αυτά τα σαγόνια;


Σε τι ζώο ανήκουν αυτά τα σαγόνια; (1)
Μπορεί τα σαγόνια του καρχαρία να είναι τα πιο ξακουστά, όμως στη θέα του παραπάνω στόματος κάποιοι ενδεχομένως να αναθεωρούσαν…
Σε τι ζώο ανήκουν αυτά τα σαγόνια; (2)
Πρόκειται για μια θαλάσσια δερματοχελώνα του γένους Dermochelys coriacea, το μεγαλύτερο είδος θαλάσσιας χελώνας, η οποία παρά το τρομακτικό σε όψη στόμα της τρέφεται μόνο με μέδουσες και σε ορισμένες περιπτώσεις με κεφαλόποδα, πχ. καλαμάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μήκος μιας μέσης ενήλικης θαλάσσιας δερματοχελώνας φτάνει τα 1.8-2.2 μέτρα και ζυγίζει 250-700 κιλά, ενώ το άνοιγμα των μπροστινών άκρων της ξεπερνάει τα 2.7 μέτρα!
Σε τι ζώο ανήκουν αυτά τα σαγόνια; (3)
Σε τι ζώο ανήκουν αυτά τα σαγόνια; (4)
Σε τι ζώο ανήκουν αυτά τα σαγόνια; (5)



www.otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό


Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (15)
Ο μελανισμός είναι μια παράξενη γονιδιακή μετάλλαξη που προκαλεί την δημιουργία σκούρου χρώματος στο δέρμα και αποτελεί ουσιαστικά το αντίθετο του αλμπινισμού. Ακολουθούν ορισμένες εντυπωσιακές περιπτώσεις ζώων με μελανισμό.
Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (2)Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (1)
Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (14)
Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (4)Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (3)
Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (12)

Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (5)
Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (7)
Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (6)
Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (16)

Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (9)
Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (13)

Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (15)
Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (8)
Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (10)
Εντυπωσιακά ζώα που πάσχουν από Μελανισμό (11)

otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Φάλαινα «εκτόξευσε» ουράνιο τόξο!!! (BINTEO)


Ακούγεται απίστευτο; Δείτε το απίθανο στιγμιότυπο με μια φάλαινα που δημιουργεί ένα ουράνιο τόξο.




otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Επική μάχη σκύλου με κάβουρα!




Δείτε στο παρακάτω βίντεο την μάχη αυτού του σκύλου με τον κάβουρα! Ο καημένος ο κάβουρας προσπαθεί να ξεφύγει για να πάει στη θάλασσα...
όμως ο σκύλος δεν τον αφήνει, καθώς τον κυνηγάει όλη την ώρα από πίσω...

Διαβάστε περισσότερα »

Πελεκάνοι και ψαράδες: Οι καλύτεροι φίλοι!


Φωτογραφίες από το λιμάνι της Σινδόνης στο Λίβανο

Μια μικρή ομάδα πελεκάνων έχει κάνει δεύτερο σπίτι του το λιμάνι της Σινδόνης στο Λίβανο. Οι ψαράδες τους φροντίζουν καθημερινά και εκείνοι τους συντροφεύουν όταν βγαίνουν για ψάρεμα.

Ούτως ή άλλως, ψαράδες και πελεκάνοι έχουν ένα βασικό κοινό, τα ψάρια! Τρέφονται με αυτά και απολαμβάνουν εξίσου την διαδικασία του ψαρέματος.

Οι ντόπιοι της περιοχής, οι οποίοι βγάζουν τα προς το ζην ψαρεύοντας στα νερά του λιμανιού της Σινδόνης στη Λίβανο, έχουν πάρει υπό την προστασία τους πελεκάνους. Τους ταΐζουν και όταν μάλιστα ένας εξ αυτών τραυματίστηκε στο φτερό του πριν λίγα χρόνια, αρκετοί ψαράδες έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Κι εκείνος, δεν έφυγε ποτέ από τα λημέρια τους.





Διαβάστε περισσότερα »

Λαμπραντόρ έσωσε βρέφος από σίγουρο πνιγμό



Βούτηξε στη πισίνα και το ισορρόπησε στη πλάτη του

Ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου, κάτι που απέδειξε περίτρανα ο Bear, το Λαμπραντόρ μια οικογένειας στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Η 30χρονη Patricia Drauch συγύριζε το γκαράζ του σπιτιού της, μαζί με τον 14μηνών γιό της Stanley. Ύστερα από λίγα λεπτά συνειδητοποίησε ότι ο γιός της έλειπε και τον έψαχνε παντού. Λίγες στιγμές αργότερα, είδε τον Stanley να βρίσκεται μέσα στη πισίνα του σπιτιού και να έχει γένει όλος μπλε.

Προς μεγάλη της έκπληξη, ο τετράχρονος σκύλος της βούτηξε αμέσως στη πισίνα και, αφού ισορρόπησε τον Stanley στη πλάτη του, τον έβγαλε έξω από το νερό.

Η 30χρονη κάλεσε αμέσως για ασθενοφόρο, αλλά δεν είχε σήμα. Έβαλε τον αναίσθητο γιό της στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε αμέσως προς το νοσοκομείο. Μετά από λίγα λεπτά το παιδάκι ανέκτησε τις αισθήσεις του και οι ιατροί επιβεβαίωσαν στη μητέρα του πως δεν διέτρεχε κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Ο μικρός Stanley θα θυμάται για πάντα πως ο καλύτερος του φίλος, Bear, του έσωσε τη ζωή και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως τα ζώα ξέρουν τόσο να δέχονται αλλά και να προσφέρουν αγάπη.
Διαβάστε περισσότερα »

Ο έρωτας δεν κοιτάει… είδος! (ΒΙΝΤΕΟ)


Το «φιλί» ενός σκυλιού με ένα δελφίνι

Τελικά η αγάπη είναι απολύτως τυφλή και αυτό ακριβώς αποδεικνύει το παρακάτω βίντεο, το οποίο παρουσιάζει τον κεραυνοβόλο έρωτα μεταξύ ενός σκύλου και ενός δελφινιού.

Το δελφίνι αναδύεται από τη θάλασσα και «φιλάει» τον καφέ σκύλο, ο οποίος κάθεται σε μία βάρκα. Στη συνέχεια φεύγει και κάνει άλματα στο αέρα, παρουσιάζοντας τη χαρά και την αγάπη του.

Το βίντεο αποτελεί απόσπασμα από την βραβευμένη ταινία «Dolphins» της MacGillivray Freeman Films και μέσα σε δύο ημέρες έχει σημειώσει περισσότερες από 9.000 προβολές.

Απολαύστε…

 
Διαβάστε περισσότερα »

Φ Ρ Ι Κ Η!!! Σκότωσε και έφαγε το σκύλο του!


Σκότωσε και έφαγε το σκύλο του

Απίστευτη σκληρότητα κατά ζώου

Συνελήφθη ένας άνδρας από το Τέξας καθώς έδειρε και στραγγάλισε το σκύλο του, ενώ στη συνέχεια όπως φαίνεται τον έφαγε ωμό. 

Ο Michael Daniel είχε συληφθή ξανά στο παρελθόν, όταν με βάση τις περιγραφές των γειτόνων του είχε βγει στη γειτονιά πεσμένος με τα χέρια στο πάτωμα, προσποιούμενος ότι ο ίδιος είναι σκύλος και ακόμη μία φορά για κανιβαλιστική επίθεση εναντίον ανθρώπου. 

Ο Michael Daniel είχε κάνει χρήση μαριχουάνας εκείνη την ημέρα αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία έκανε χρήση και σκληρότερων ναρκωτικών κατά καιρούς. Κατηγορείται για βίαιη συμπεριφορά κατά ζώου.

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »