Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Αναπαραγωγή σε αιχμαλωσία για πρώτη φορά

Φωτογραφίες από σπάνιο είδος χελώνας στη Βιέννη

Το φυσικό τους περιβάλλον είναι στην Κόσα Ρίκα και την Κολομβία. Εκεί ζει κανονικά η Chelydra acutirostris, ένα σπάνιο είδος χελώνας της Νότιας Αμερικής. Τέσσερα χελωνάκια του σπάνιου αυτού είδους γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο της Βιέννης στην Αυστρία. 

Είναι η πρώτη φορά που τέτοια χελωνάκια γεννιούνται σε συνθήκες αιχμαλωσίας και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ζωολογικού κήπου Schoenbrunn, το είδος είναι τόσο σπάνιο που υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για τη ζωή, την αναπαραγωγή και τον πληθυσμό τους. 

Δείτε τις φωτογραφίες







newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Οι καλύτεροι φίλοι μοιράζονται τα πάντα

Μέχρι και τον ίδιο μάρσιπο

Τα αντίθετα έλκονται και αυτό ισχύει μάλλον και για το ζωικό βασίλειο. Ο Anzac, ένα μικρό ορφανό καγκουρό, και η Peggy ένας επίσης ορφανός και λίγο αλλήθωρος φασκωλόμυς έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Ζουν στο κέντρο προστασίας άγριων ζώων Wildlife Kilmore Rescue Centre στη Victoria της Αυστραλίας και μοιράζονται μέχρι και τον ίδιο μάρσιπο!

Ευτυχώς είναι και τα δύο φυτοφάγα και δε θα αποτελούν απειλή το ένα για το άλλο όταν μεγαλώσουν… και ίσως η φιλία τους να μπορέσει να συνεχιστεί!









newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Άφησε τα σκυλάκια του ένα μήνα χωρίς φαγητό

Κατάφερε να επιζήσει μόνο το ένα

Ο 29χρονος Shane Maurice Potts αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακοποίηση ζώων, αφού άφησε επί ένα μήνα τα δύο Jack Russell σκυλιά του χωρίς τροφή μέσα στο σπίτι του.

Ο ίδιος μετακόμισε με τα δύο παιδιά του στο σπίτι της μητέρας του, αλλά για άγνωστους λόγους αποφάσισε να αφήσει τα σκυλάκια του στο παλιό διαμέρισμα. Σε ένα πάγκο είχε αφήσει ένα πακέτο με μπισκότα για σκύλους, μόνο που τα σκυλιά δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Μέχρι που το ένα δεν κατάφερε να επιζήσει…

Ένας γείτονας κάλεσε την αρμόδια υπηρεσία του Derbyshire. «Όταν είδα τον Simba στο παράθυρο ήταν φανερά αδυνατισμένος για σκυλί της ράτσας του. Κοίταξα μέσα στο διαμέρισμα και νόμιζα ότι αυτό που είχε στο στόμα του ήταν ένα παιχνίδι. Μου πήρε μερικά λεπτά μέχρι να καταφέρω να συνειδητοποιήσω ότι αυτό που κρατούσε ήταν… το άψυχο σώμα του δεύτερου σκυλιού που υπήρχε εκεί. Ήταν συγκλονιστικό» είπε η επιθεωρητής Lorna Campbell.

Ο ιδιοκτήτης τους τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακοποίηση ζώων, ενώ ο Simba πλέον έχει δοθεί σε νέους ιδιοκτήτες.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Έδωσε το φιλί της ζωής στη… χελώνα του!

Πνίγηκε σε ένα μπολ με νερό

Ο 34χρονος Ben Waterfall, γιατρός στο επάγγελμα, έσωσε τη… χελώνα του από πνιγμό, όταν εκείνη έπεσε μέσα σε ένα μπολ με νερό στην αυλή του σπιτιού του στο Swimbridge του Devon!

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Ben έπιασε τη χελώνα όταν την είδε μισοβυθισμένη μέσα στο μπολ και της έδωσε το φιλί της ζωής.
 
Χρειάστηκαν έξι ολόκληρα λεπτά για να επανέλθει η χελώνα και να αρχίσει να αναπνέει ξανά, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική Daily Mail.

«Ασχολιόμουν με τον κήπο όταν είδα τον Atlas μέσα στο νερό ανάποδα με τα πόδια ψηλά. Τον έβγαλα έξω και είδα ότι δεν ανέπνεε. Αμέσως του έδωσα το φιλί της ζωής. Στην αρχή έβαλα στο στόμα μου όλο το κεφάλι του, αλλά μετά άρχισα να αναπνέω μόνο μέσα στα ρουθούνια του» είπε ο ιδιοκτήτης της χελώνας.







newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Κατοστάρι για ρεκόρ!

Φωτογραφίες και βίντεο από τσιτάχ που τρέχει σαν τον άνεμο

Το ίδιο της το ρεκόρ έσπασε η Σάρα, ένα 11χρονο τσιτάχ στο ζωολογικό κήπο του Cincinnati στις ΗΠΑ, διανύοντας απόσταση 100 μέτρων  σε 5,95 δευτερόλεπτα! 

Η ταχύτητα της Σάρα μετρήθηκε στα 101 χιλιόμετρα/ώρα και με την επίδοση αυτή έσπασε το ρεκόρ που κατείχε η ίδια από το 2009 με χρόνο 6,13 δευτερόλεπτα.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο








newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Τρεις νεκρές θαλάσσιες χελώνες σε μία εβδομάδα στη Σαλαμίνα

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα τρεις θαλάσσιες χελώνες εντοπίστηκαν νεκρές στη Σαλαμίνα. Στο Αιάντειο (Σκυτάλη), στην Ψιλή Άμμο και στο Ρέστη. Για τα αλλεπάλληλα συμβάντα ενημερώσαμε... τον σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Αρχέλων.

Στην περιοχή της Σαλαμίνας έρχονται πολύ συχνά θαλάσσιες χελώνες και χρειάζεται όσοι χειρίζονται μικρά ή μεγάλα σκάφη να προσέχουν περισσότερο καθώς οι προπέλες είναι ο χειρότερος εχθρός τους μαζί με τις πλαστικές σακούλες τις οποίες τρώνε νομίζοντας πως είναι μέδουσες.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα περιστατικά είναι τυχαία και πως οι χελώνες δεν χτυπήθηκαν εκούσια. Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι πως εκτός από άκακο ζώο για τον άνθρωπο, παράλληλα είναι είδος υπό εξαφάνιση. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε τραυματισμένη χελώνα, παρακαλούμε τηλεφωνήστε στο Δίκτυο Ζωής στο 210 8944 444.
Διαβάστε περισσότερα »

Όταν μια γάτα προστατεύει το παιδί από τη μαμά του [Video]

Μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν ότι οι γάτες δεν πιάνονται εύκολα φίλες, όταν όμως πρόκειται να  προστατέψουν» μικρά παιδιά πολλές φορές από...
την υπερβολική αγάπη τους γίνονται τόσο επιθετικές που μπορεί να κινδυνέψουν ακόμη και οι ίδιοι οι γονείς μέσα στο σπίτι.
Κι αν δεν μας πιστεύετε… ιδού η απόδειξη! Εσωτερική κάμερα σπιτιού κατέγραψε την επίθεση μιας γάτας, η όποια νομίζει ότι η μαμά μαλώνει το παιδί. Στην πραγματικότητα βέβαια, η μητέρα δεν μαλώνει το παιδί αλλά προσπαθεί να το προστατέψει από ένα σπασμένο ποτήρι που βρέθηκε στο πάτωμα μετά από παιχνίδι.
Δείτε το βίντεο:

mothersblog.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Απίστευτο βίντεο με πίθηκο να δείχνει σε άνθρωπο πως να αποδράσει!

Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο πίθηκος έχει πολλές ομοιότητες με τον άνθρωπο. Και αυτό είναι ένα αδιάσειστο γεγονός.
Και υπάρχουν στιγμές που αυτό αντικατοπτρίζεται στην πραγματικότητα. Το εν λόγω βίντεο έχει κάνει θραύση στο διαδίκτυο με τον πίθηκο να προσπαθεί να δείξει σε έναν άντρα πως να αποδράσει. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που δείχνει το συγκεκριμένο θηλαστικό να δείχνει με το χέρι τι να κάνει αυτός ο άνθρωπος. Απλά εκπληκτικό όπως θα δείτε.

partyspirit.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ένα ασυνήθιστο μίνι γουρουνάκι…

Τα λεγόμενα micro pigs αποτελούν δημοφιλή κατοικίδια σε κάποιες χώρες όπως η Αγγλία.Πρόκειται για γουρουνάκια που φτάνουν μέχρι ένα μικρό μέγεθος και σταματούν να αναπτύσσονται.

Πριν από 1,5 χρόνο η οικογένεια που θα δούμε αποφάσισε να πάρει ένα τέτοιο γουρουνάκι, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως όλοι θα περίμεναν…




otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πανέξυπνος σκύλος! (video)

Το σκυλάκι που βλέπετε ήθελε να περάσει από την άλλη πλευρά του φράχτη για να βρεθεί με τους φίλους του… Δείτε τι λύση βρήκε!
Διαβάστε περισσότερα »

Βόλτα πάνω σε μία χελώνα [Video]

Λίγο αργή η βόλτα αλλά σίγουρα πιο ξεκούραστη. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...

Διαβάστε περισσότερα »

Άδοξο τέλος για το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο

Άδικο τέλος στη στεριά βρήκε ένας φαλαινοκαρχαρίας στην ακτή Pandansimo στην Ινδονησία. Οι φαλαινοκαρχαρίες είναι τα μεγαλύτερα ψάρια στον κόσμο... ζουν στους τροπικούς και θερμούς ωκεανούς και την ανοικτή θάλασσα και κινούνται αργά φιλτράροντας ταυτόχρονα την τροφή τους.

Ο συγκεκριμένος φαλαινοκαρχαρίας ξεβράστηκε στην ακτή όπου και εξέπνευσε.

Είχε μήκος 13 μέτρα.

tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Της φυλακής τα σίδερα δεν είναι για τα ... θηλυκά πτηνά!

Τα οικόσιτα πτηνά του Μπουτάν αποκτούν την ελευθερία τους αφού, με εντολή της κυβέρνησης, θα απαγορεύεται πλέον να μένουν σε κλουβιά.
Κι αυτό γιατί όπως εξηγεί ο επικεφαλής κτηνίατρος του υπουργείου Γεωργίας, Τάσι Ντόρτζι, “ο εγκλεισμός των πτηνών σε στενά κλουβιά και η χρησιμοποίηση των αβγών που γεννούν αντίκεινται στη βουδιστική φιλοσοφία”.

Η απόφαση της κυβέρνησης στοχεύει επίσης στο να περιοριστεί η πτηνοτροφία σε μεγάλη κλίμακα η οποία είναι αντίθετη στο κοινωνικοοικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθεί η χώρα, πρόσθεσε.

Περίπου το 59% των 740.000 κατοίκων του Μπουτάν εξαρτάται από τη γεωργία και την κτηνοτροφία για να εξασφαλίσει τα προς το ζειν.

Η απόφαση για ελεύθερη διαβίωση των πτηνών ελήφθη στις αρχές Ιουλίου αλλά οι αρχές περίμεναν μια "ευοίωνη" μέρα, την 13η ημέρα του έκτου βουδιστικού μήνα, για να την ανακοινώσουν. Σύμφωνα με αυτήν, κότες, γαλοπούλες, πάπιες, χήνες και φραγκόκοτες που εκτρέφονται για τα αβγά τους δεν θα πρέπει να ζουν σε κλουβιά που τις εμποδίζουν να τεντώσουν τα φτερά τους ή να συμπεριφερθούν με βάση τα φυσικά ένστικτά τους.

"Συνήθως οι πτηνοτροφικές μονάδες σε όλο τον κόσμο στοιβάζουν εκατομμύρια κότες σε τόσο μικρά κλουβιά που τα πουλιά δεν μπορούν ούτε καν να ανοίξουν τα φτερά τους. Τέτοιος ακραίος περιορισμός τα εμποδίζει να εκφράσουν τα σημαντικά ένστικτά τους", τονίζει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Humane Society International, επαινώντας την κυβέρνηση του Μπουτάν γιατί θέτει υψηλά πρότυπα προς μίμηση.

Το Μπουτάν είναι μια από τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου αλλά έχει κερδίσει τον θαυμασμό γιατί μεταμόρφωσε την οικονομία της, που βασίζεται στη γεωργία και τον τουρισμό, σε δυναμικό κομμάτι, παρουσιάζοντας ανάπτυξη 6% το 2011. Οι αρχές έχουν αντικαταστήσει επίσης το ΑΕΠ --το παραδοσιακό μέτρο εθνικής ευημερίας-- από μια μονάδα που την αποκαλούν
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Tι κάνει το δελφίνι στην κοπέλα; (Video)


Εντάξει, είναι απολύτως κατανοητό ότι τα δελφίνια αποτελούν τον καλύτερο θαλάσσιο φίλο των ανθρώπων. Μήπως όμως αρχίζουμε να... παραγνωριζόμαστε;

Η κίνηση που κάνει το συγκεκριμένο δελφίνι στο βίντεο που ακολουθεί είναι ελαφρώς έως πολύ παρεξηγήσιμη. Ακόμα και έτσι, πάντως, είναι τόσο γλυκά, αυτά τα θηλαστικά, που δεν μπορείς να τα παρεξηγήσεις με τίποτα... Και το γέλιο από την κοπέλα που δέχτηκε την επίθεση «φιλίας» του δελφινιού βγήκε αυθόρμητα...

Δείτε το βίντεο...


πηγή onsports.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ινδία: Οι τίγρεις απειλούνται από την ανάπτυξη του τομέα ενέργειας


Ο αναπτυσσόμενος τομέας της ενέργειας στην Ασία σημείωσε πρωτόγνωρη αύξηση με τα ορυχεία γαιάνθρακα και την ανέγερση εργοστασίων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας... 
...τα τελευταία χρόνια, κάτι που έχει θέσει πολλά είδη ζώων σε κίνδυνο. Συγκεκριμένα για την Ινδία, η Greenpeace προειδοποιεί ότι τα ορυχεία γαιάνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τις ινδικές τίγρεις και απαιτεί την αναστολή των διαδικασιών για την εξουσιοδότηση νέων ορυχείων.

Περισσότερες από τον μισό πληθυσμό των τίγρεων του πλανήτη ζουν και αναπαράγονται στην Ινδία.

Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει προσπαθήσει επί πολλές δεκαετίες να προστατεύσει τον αριθμό των τίγρεων από τη λαθροθηρία.

Πηγή: newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ασυνήθιστο ψάρι… διάσημο στο Facebook


Ένα ψάρι κατάφερε να γίνει διάσημο μέσα από το Facebook, χάρη στον ειδικό στις υποβρύχιες φωτογραφίες που το ξέθαψε από τον υπολογιστή του. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να βρεις σε έναν φάκελο... 
...στον υπολογιστή σου που έχεις να ανοίξεις καιρό. Στην περίπτωση του ειδικού στις υποβρύχιες φωτογραφίες Daniel Botelho από το Σαν Ντιέγκο ο φάκελος αυτός περιείχε… ξεχασμένες φωτογραφίες από ένα περίεργο και ασυνήθιστο ψάρι, που είχε τραβήξει πριν από δύο χρόνια!

Πρόκειται για ένα Mola mola ή αλλιώς γνωστό ως «sunfish». Μόλις ο Botelho τις ανέβασε στην σελίδα του στο Facebook έγιναν ανάρπαστες!

«Μέσα σε 36 ώρες είχε 1.000 likes και λίγες ημέρες μετά τα “likes” και τα “shares” έφτασαν τις 3.068 και 2.387 αντίστοιχα» είπε ο ίδιος. 
sarotiko
Διαβάστε περισσότερα »