Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ηλικιωμένοι έχουν αρκούδες για κατοικίδια!


Ηλικιωμένοι έχουν αρκούδες για κατοικίδια!

Φωτογραφίες με τα ζώα των Λεστσένκο

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δέκα μαύρες αρκούδες υιοθέτησε για κατοικίδια ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο χωριό Ντουμπόβι στη Ρωσία. 

Ο Ιβάν και η Λιουμπόφ Λεστσένκο φροντίζουν τέσσερις θηλυκές και έξι αρσενικές ασιατικές αρκούδες, οι οποίες έχουν ηλικία από 4 έως επτά ετών. 

Τα ζώα υιοθετήθηκαν αφότου έκλεισε ένα καταφύγιο άγριων ζώων που υπήρχε στην περιοχή. 

Το καταφύγιο φρόντιζε θηλαστικά που είχαν χάσει τους γονείς τους εξαιτίας της λαθροθηρίας. Πλέον οι Λεστσένκο δίνουν όλες τις οικονομίες από τις συντάξεις τους για να φροντίζουν τα ζώα. Η Λιουμπόφ δήλωσε ότι ο 79χρονος άντρας της είναι αρκετά άρρωστος και γι αυτό, σήμερα, μόνο η ίδια φροντίζει τις αρκούδες.









newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Εξωτικοί πίθηκοι εκλάπησαν από ζωολογικό κήπο

Εξωτικοί πίθηκοι εκλάπησαν από ζωολογικό κήπο

Ορισμένα είδη είναι απειλούμενα και απαγορεύεται το εμπόριό τους

Οι αστυνομικές αρχές της Ολλανδίας αναζητούν τους δράστες της διάρρηξης στο ζωολογικό κήπο Βίσελ Ντίρενπαρκ στο Έπε, οι οποίοι έκλεψαν δώδεκα εξωτικά, μικρόσωμα πιθηκάκια.

Η κλοπή ανακαλύφθηκε όταν ένας υπάλληλος του πάρκου διαπίστωσε ότι η ξύλινη πόρτα που οδηγούσε στον περίβολο των πιθήκων είχε παραβιαστεί, όπως εξήγησε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου, Μπέρνου Βάγκεναρ.

«Κλάπηκαν ορισμένοι από τους σπανιότερους πιθήκους μας», πρόσθεσε. Οι δράστες πήραν έξι ασημόχρωμα ουιστίτι, τρία ουιστίτι-πυγμαίους, δύο αυτοκρατορικούς ταμαρίνους και έναν ασπρόλοφο ταμαρίνο. Τα δύο τελευταία είδη θεωρούνται απειλούμενα, που σημαίνει ότι το εμπόριό τους απαγορεύεται, εξήγησε η Βάγκεναρ.

«Είναι σαφές ότι οι δράστες είχαν βάλει στο στόχαστρο τα συγκεκριμένα είδη», είπε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Λίζμπετ Οέλεν.

Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου ανησυχεί πολύ, είπε η Βάγκεναρ, επειδή τα πιθηκάκια είναι συνηθισμένα να ζουν σε τροπικές συνθήκες και δεν θα αντέξουν την παγωνιά της Ολλανδίας. Σήμερα το πρωί η θερμοκρασία στο Έπε ήταν -3 βαθμοί Κελσίου. Επιπλέον, πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένο διαιτολόγιο: η διατροφή τους αποτελείται από διάφορα φρούτα, έντομα και ένα βιταμινούχο συμπλήρωμα. Η Βάγκεναρ διευκρίνισε ότι ο ζωολογικός κήπος δεν είναι σε θέση να δώσει αμοιβή σε όποιον επιστρέψει τους πιθήκους.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Άλογο έπεσε σε βόθρο σπιτιού!

Ολόκληρη επιχείρηση έστησαν το πρωί Πυροσβεστική Υπηρεσία και ιδιωτικός γερανός, προκειμένου να απεγκλωβίζουν άλογο που είχε πέσει σε βόθρο ιδιωτικού κτήματος και ήταν γεμάτος λύματα.
Ευτυχώς, η επιχείρηση στέφθηκε από επιτυχία και το άλογο είναι εν ζωή, παρά την περιπέτεια που πέρασε.

Όπως έγινε γνωστό, το άλογο έπεσε μέσα στο βόθρο, λόγω κατάρρευσης του εδάφους στις 5 το πρωί και έκτοτε ξεκίνησε ο «μαραθώνιος, τόσο για το ίδιο, όσο και για τον ιδιοκτήτη του. Το σημείο που είχε πέσει το άλογο βρίσκεται στη συνοικία Αγίου Γερασίμου, κάτω από τον περιφερειακό.

Στις 8 το πρωί ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που πήγε επί τόπου με ένα ειδικό όχημα και πέντε πυροσβέστες.

Ο ιδιοκτήτης κατέβηκε στο βόθρο που ήταν γεμάτος με λύματα, έδεσε με ιμάντες το άλογο το οποίο ζύγιζε μισό τόνο περίπου και στη συνέχεια το τράβηξαν στην επιφάνεια. Μετά από επιχείρηση που κράτησε μιάμιση ώρα, το άτυχο ζώο απεγκλωβίστηκε με μικροεκδορές.

magnesianews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τα δύο γιγάντια πάντα του Τόκιο ζευγάρωσαν

Τα δύο γιγάντια πάντα του ζωολογικού πάρκου Ουένo στο βόρειο Τόκιο έγιναν ζευγάρι, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πάρκου του, εκφράζοντας την ελπίδα η ένωση αυτή να φέρει καρπούς.

Χιλιάδες επισκέπτες θαύμαζαν καθημερινά εδώ και έξι ημέρες την Κυρία Σιν Σιν και τον Κύριο Ρι Ρι που αναπαύονταν μέσα στους χωριστούς φράχτες τους. Τη Δευτέρα όμως έδειξαν χωρίς καμιά αμφιβολία ενδιαφέρον το ένα πάντα για το άλλο.

"Τα βάλαμε λοιπόν μαζί γύρω στις 17.20'. Αυτά κοιτάχτηκαν στα μάτια και μετά έγιναν ζευγάρι γύρω στις 18.00. Τα δύο πάντα χώρισαν εκ νέου και οδηγήθηκαν ξανά στους προστατευμένους χώρους τους στις 18.05΄'", είπε ο Χιντετόσι Κουροτόρι, εκπρόσωπος του ζωολογικού πάρκου.

Το ζευγάρι αυτό την επομένη το πρωί. Η διεύθυνση του ζωολογικού πάρκου ανάρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο από τη μοιραία στιγμή (www.tokyo-zoo.net). Η Κίνα δάνεισε το Φεβρουάριο του 2011 στην Ιαπωνία την Σιν Σιν και τον Ρι Ρι.

Τα δύο πάντα απόκτησαν ένα μωρό πέρυσι, δίνοντας μεγάλη χαρά σε όλη τη χώρα, καθώς ήταν τα πρώτα γεννητούρια ενός πάντα ύστερα από 24 χρόνια σε ζωολογικό του πάρκο. Ωστόσο το μικρό πάντα προσβλήθηκε από πνευμονία και πέθανε ύστερα από μια εβδομάδα. Οι εκπομπές στην τηλεόραση σταμάτησαν τη ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν τη θλιβερή είδηση μεταδίδοντας εικόνες από το ζωολογικό πάρκο, με τον διευθυντή του με δάκρυα στα μάτια να ανακοινώνει την απώλεια.

news.pathfinder.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η γάτα... Σαργκάνης!


Γκολκίπερ από τους λίγους


Διαβάστε περισσότερα »

Φιλόζωη η Ναταλία Γερμανού


Κάθε σαββατοκύριακο φιλοξενεί στο πλατό αδέσποτα

Η Ναταλία Γερμανού τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα ζώα και ύστερα από δική της πρόταση έχει ήδη συμπεριλάβει στην εκπομπή της «Μες την καλή χαρά»μια στήλη σχετικά με την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων.

Έτσι κάθε σαββατοκύριακο, η Ναταλία Γερμανού μαζί με την τηλεοπτική της παρέα και σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία φιλοξενούν στο πλατό αδέσποτα σκυλιά, γάτες με σκοπό να βρεθεί στέγη για εκείνα. 

Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού OΚ, την απαθανάτισε έξω από το στούντιο της εκπομπής να χαϊδεύει ένα τεράστιο σκύλο ενώ δίπλα της διακρίνεται και ο συνεργάτης της Παναγιώτης Χατζηδάκης.

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »