Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μικρές φώκιες κάνουν surfing

Μικρές φώκιες κάνουν surfing

Για κάποιες όμως η γλιστερή επιφάνεια αποτελεί εμπόδιο...

Όταν μια ομάδα από μικρές φώκιες από Puget Sound της Ουάσινγκτον κουράστηκαν από το κολύμπι, προτίμησαν να ανεβούν σε μία ιστιοσανίδα και να συνεχίσουν από εκεί τη βόλτα τους. 

Ωστόσο, ένα από τα μικρά δεν μπορούσε να ανέβει εξαιτίας της γλιστερής επιφάνειας και μάλιστα όταν κάποια στιγμή ανέβηκε, κατευθείαν γλίστρησε και έπεσε από την άλλη πλευρά της σανίδας. Τ

Το βίντεο τράβηξε ο Ethan Janson με την GoPro κάμερά του, ενώ από το 30λεπτο κλιπ δημιούργησε ένα βίντεο 3 λεπτών και 44 δευτερολέπτων και τις καλύτερες… βουτιές. 

Στο βίντεο εξηγείται ότι η πρωινή βροχή είχε κάνει τη σανίδα τόσο γλιστερή και γι αυτό κάποιες φώκιες δεν μπορούσαν να ανέβουν. 

Σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Seal Sitters», ελάχιστες μικρές φώκιες έχουν εντοπιστεί στο δυτικό Σιάτλ το 2012, ενώ 15 από αυτές βρέθηκαν νεκρές. Οι ερευνητές ακόμα ψάχνουν την αιτία της αύξησης των θανάτων αυτών των μικρών ζώων στην περιοχή. 


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Γάτες... ικανές για όλα!


Μες στη σκανταλιά και στην πονηριά είναι


Διαβάστε περισσότερα »

Γορίλας αγκάλιασε 3χρονο που έπεσε στο κλουβί για να το σώσει! [video]

Στο ζωολογικό κήπο του Brookfield, στις 16 Αυγούστου 1996, ένα 3χρονο αγόρι έπεσε στο κλουβί ενός γορίλα. Όπως είναι λογικό οι...
παρευρισκόμενοι πάγωσαν πιστεύοντας ότι θα κάνει κακό στο παιδί.

Η Binti (το όνομα του γορίλα που είναι θηλυκός) πλησίασε το αγοράκι, το πήρε αγκαλιά ώστε να τον προστατεύσει μέχρι να καταφέρουν οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου να απομακρύνουν το παιδάκι με ασφάλεια.

Ένα φυλακισμένο από τον άνθρωπο ζώο δείχνει ευαισθησία και προστατεύει ένα μωρό, κάτι το οποίο πλείστες όσες φορές δεν μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν. Ίσως θα έπρεπε να επιδεικνύουν και οι άνθρωποι ελάχιστη συμπάθεια προς τα ζώα, αποφεύγοντας τα καθεστώτα αιχμαλωσίας.

almyrosinfo.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Χιμπατζήδες-πειραματόζωα βλέπουν το φως του ήλιου για πρώτη φορά


Απελευθερώθηκαν 110 ζώα από εργαστήριο - Δείτε το βίντεο

Τον Ιανουάριο μια ομάδα χιμπατζήδων που χρησιμοποιούνταν ως πειραματόζωα στο εργαστήριο πέρασε το κατώφλι του Παραδείσου, ενός κέντρου που ονομάζεται Chimp Haven και βρίσκεται στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

Πριν βρεθούν στον Παράδεισο, οι χιμπατζήδες έζησαν στην κόλαση, σε ένα εργαστήριο για πρωτεύοντα θηλαστικά του Πανεπιστημίου της Λουζιάνα στο Λαφαγιέτ.

Το εν λόγω εργαστήριο είχε κατηγορηθεί για παράνομη αναπαραγωγή χιμπατζήδων και για παραβιάσεις του νόμου για την Προστασία των Ζώων στις ΗΠΑ.

Την εβδομάδα που πέρασε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ δημοσιοποίησε την απόφαση ότι η χρήση χιμπατζήδων στην έρευνα βιοϊατρικής δεν είναι πλέον τόσο απαραίτητη.

Το συμβούλιο του ινστιτούτου έκανε τη σύσταση να απελευθερωθούν 110 χιμπατζήδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα εργαστήρια.

Αν το NIH αποφασίσει να απελευθερώσει όλους τους χιμπατζήδες, ακόμα 450 θα βρεθούν στον παράδεισο.

Πολλοί από τους χιμπατζήδες που εμφανίζονται στο συγκλονιστικό βίντεο δεν είχαν δει τον ουρανό ξανά ή περπατήσει σε φυσικό έδαφος. Μάλιστα πολλοί δεν είχαν ξανασυναντηθεί χωρίς σίδερα να τους κρατούν χωριστά.

 

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Δύο πάντα σμίγουν και γεμίζουν χαρά ένα ζωολογικό πάρκο


Οι εργαζόμενοι ελπίζουν πως η ένωση θα φέρει καρπούς

Μεγάλη χαρά γνώρισαν οι εργαζόμενοι του ζωολογικού πάρκου Ουένo στο Τόκιο, καθώς δύο γιγάντια πάντα ζευγάρωσαν.

Τα μέλη του ζευγαριού ήταν η κυρία Σιν Σιν και ο Ρι Ρι, οι οποίοι δανείστηκαν από την Κίνα, το Φεβρουάριο του 2011. Τα δύο πάντα είχαν αποκτήσει μωρό πέρυσι, δίνοντας μεγάλη χαρά σε όλη τη χώρα, καθώς ήταν τα πρώτα γεννητούρια ενός πάντα ύστερα από 24 χρόνια σε ζωολογικό του πάρκο. 

Ωστόσο, η χαρά δεν κράτησε πολύ, καθώς το μικρό πάντα προσβλήθηκε από πνευμονία και πέθανε ύστερα από μια εβδομάδα.

Χτες τα δύο ζώα ήρθαν πάλι σε επαφή, δημιουργώντας ελπίδες για τη γέννηση ενός ακόμη πάντα.

«Τα βάλαμε λοιπόν μαζί γύρω στις 17.20'. Αυτά κοιτάχτηκαν στα μάτια και μετά έγιναν ζευγάρι γύρω στις 18.00. Τα δύο πάντα χώρισαν εκ νέου και οδηγήθηκαν ξανά στους προστατευμένους χώρους τους στις 18.05΄», είπε ο Χιντετόσι Κουροτόρι, εκπρόσωπος του ζωολογικού πάρκου.




newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Λιοντάρι έρχεται σε απόσταση αναπνοής από κάμεραμαν [video]

Τη μια στιγμή φωτογραφίζεις ένα περήφανο λιοντάρι από απόσταση, και την επόμενη, μια γεμάτη περιέργεια λιονταρίνα 140 κιλών...
μυρίζει τον καβάλο σου. Πρόκειται απλά για μια ακόμη μέρα στη δουλειά για τον κάμεραμαν Graham Springer…


otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »