Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Σκυλιά με… κολάρο και γραβάτα!


Επειδή τα σκυλιά ως γνωστόν είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ο φωτογράφος Fran Veale από το Δουβλίνο είπε να τα ντύσει σαν τους ιδιοκτήτες τους, ανάλογα με τη ράτσα, την έκφραση και το τρίχωμά τους! Το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό ακριβώς επειδή καθένα από τα σκυλιά αποδίδει στην εντέλεια το χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του.

perierga.gr- Σκυλιά με... κολάρο και γραβάτα!
Η τσαχπινιά, η σοβαρότητα, η αναμελιά, η τσαντίλα συνδυάζονται με το ανάλογο σχέδιο, το μοτίβο στο ύφασμα του πουκαμίσου, ενώ εάν κάποιο σκυλί θα φορέσει ή όχι γραβάτα (και γυαλιά ακόμα) αυτό εξαρτάται από το στυλ του. «Γύρισα όλο το Δουβλίνο σταματώντας τους περαστικούς για να τους ρωτήσω εάν θα ήθελαν να φωτογραφίσω τους σκύλους τους με κολάρο και γραβάτα. Οι περισσότεροι το βρήκαν αστείο και εσείς τώρα βλέπετε αυτό το αποτέλεσμα», λέει ο 37χρονος φωτογράφος.
perierga.gr- Σκυλιά με... κολάρο και γραβάτα!
perierga.gr- Σκυλιά με... κολάρο και γραβάτα!
perierga.gr- Σκυλιά με... κολάρο και γραβάτα!
perierga.gr- Σκυλιά με... κολάρο και γραβάτα!
perierga.gr- Σκυλιά με... κολάρο και γραβάτα!
perierga.gr- Σκυλιά με... κολάρο και γραβάτα!
perierga.gr- Σκυλιά με... κολάρο και γραβάτα!
perierga.gr- Σκυλιά με... κολάρο και γραβάτα!
perierga.gr- Σκυλιά με... κολάρο και γραβάτα!
perierga.gr- Σκυλιά με... κολάρο και γραβάτα!
perierga.gr- Σκυλιά με... κολάρο και γραβάτα!
perierga.gr- Σκυλιά με... κολάρο και γραβάτα!
perierga.gr- Σκυλιά με... κολάρο και γραβάτα!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ποιο είναι το «μαρτύριο» ενός… ερωτευμένου γάτου;


Η συγκινητική ιστορία αγάπης που απαθανάτισε ο φακός δεν είναι καθόλου συνηθισμένη, αφού πρωτίστως αφορά ζώα και δεύτερον έχει να κάνει με τα τρυφερά συναισθήματα ενός γάτου. Ο κεραμιδόγατος που βλέπετε «ερωτεύτηκε» μια γάτα σε κάποια διπλανή κατοικία από τη δική του. Για να φτάσει, όμως, κοντά της πρέπει να περνά καθημερινά ορισμένα φυσικά… εμπόδια που τον καθιστούν -αν μη τι άλλο- «μάρτυρα του έρωτα».

perierga.gr - Το "μαρτύριο" ενός... ερωτευμένου γάτου!
Από το ένα πεζούλι στο άλλο υπάρχουν κατά μήκος μεταλλικά σύρματα που προεξέχουν, καθιστώντας το περπάτημα μια άκρως επίπονη διαδικασία για το γάτο μας. Στο τέλος του παραπετάσματος, όμως, βρίσκεται η αγαπημένη του, και έτσι ο «ερωτευμένος» γάτος αψηφά τον πόνο καθημερινά για να φτάσει κοντά της! Άλλωστε οι μεγαλύτεροι έρωτες ξεκίνησαν μέσα σε δύσκολες συνθήκες και χρειάστηκε υπομονή και επιμονή για να διατηρηθούν…
perierga.gr - Το "μαρτύριο" ενός... ερωτευμένου γάτου!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Κάηκαν ζωντανές 85 καμήλες στη Γερμανία


Άγνωστοι οι λόγοι της πυρκαγιάς στο αγρόκτημα

Ογδόντα πέντε καμήλες κάηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγρόκτημα στην νοτιοδυτική Γερμανία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μόνον πέντε καμήλες από αυτήν την φάρμα εκτροφής τους στο Ροτφέλντεν, στο Μέλανα Δρυμό, μπόρεσαν να σωθούν από τους πυροσβέστες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα αίτια της πυρκαγιάς σε αυτό το αγρόκτημα, το οποίο λειτούργησαν το 2002 λάτρεις των καμηλών, παραμένουν άγνωστα.

Στο αγρόκτημα αυτό, το οποίο προσφερόταν και για επισκέψεις σχολείων της περιοχής, μπορούσε κανείς να κάνει βόλτα πάνω σε καμήλα.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

«Καμπάνια» για εξαφάνιση των γατών στη Νέα Ζηλανδία

«Καμπάνια» για εξαφάνιση των γατών στη Νέα Ζηλανδία

Συμπίπτει με την έρευνα του Ινστιτούτου Smithsonian

Οι γάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες σκοτώνουν 3,7 εκατομμύρια πτηνά και περίπου 20,7 εκατομμύρια ποντίκια και μικρά θηλαστικά κάθε χρόνο σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Smithsonian που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Communications, οι γάτες συνιστούν μεγαλύτερη απειλή για τα παραπάνω είδη από γνωστούς και μη εξαιρετέους κινδύνους, όπως η απώλεια των φυσικών βιοτόπων, τα φυτοφάρμακα και το κυνήγι.

Η έκθεση συμπίπτει με την καμπάνια «Cats to Go» του φιλάνθρωπου και επιχειρηματία Γκάρεθ Μόργκαν ο οποίος κατέθεσε την παρακάτω πρόταση: οι γάτες πρέπει ναστειρωθούν και, όταν κάποτε πεθάνουν, οι ιδιοκτήτες τους να μην πάρουν άλλες.

Κι αυτό διότι οι γάτες, που έφεραν οι άποικοι στη Νέα Ζηλανδία και αποτελούν ξενικό είδος, προκάλεσαν την εξαφάνιση εννέα ειδών πτηνών και έθεσαν σε κίνδυνο την επιβίωση άλλων 33 ειδών.

Όπως είναι φυσικό, οι προτάσεις του Μόργκαν έχουν προκαλέσει την οργή φιλοζωικών οργανώσεων.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Μια μαϊμού με μπουφάν παίζει στο χιόνι [Video]

Το αξιαγάπητο ζώο απολαμβάνει το παιχνίδι...
Ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνει μια αξιαγάπητη μαϊμού στη Ρωσία να χοροπηδά στο χιόνι.



Τα αφεντικά του ζώου, που εικάζεται ότι ανήκει στο είδος «μακάκος rhesus», τράβηξαν το βίντεο και έντυσαν το κατοικίδιό τους με ένα ειδικό μπουφάν για τα χιόνια. Η μαϊμού φαίνεται να το απολαμβάνει…

Διαβάστε περισσότερα »

Λιμενικός πυροβολεί κατσίκες για την πλάκα του!

Βίντεο από τις Σποράδες που ανέβηκε στο διαδίκτυο αναστατώνει το Σώμα

Με το υπηρεσιακό του όπλο, πάνω σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένστολος εμφανίζεται να πυροβολεί τα κατσίκια της νήσου Κυρά Παναγιά στις Σποράδες. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος και όπως φαίνεται στο βίντεο ένστολος λιμενικός σε υπηρεσία στέκεται όρθιος στην πλώρη του σκάφους και σηκώνει το υπηρεσιακό του όπλο, τύπου FAL, και πυροβολεί προς τη μία πλαγιά του νησιού όπου βόσκουν κατσίκια που τρέχουν να σωθούν.

Συνάδελφοί του, λιμενικοί, που επιβαίνουν στο σκάφος, αρχίζουν να τον περιπαίζουν για την αστοχία του και τότε αρχίζει ο διάλογος. 

«Ελέφαντα στο μισό μέτρο δεν πετυχαίνεις», του λέει ένας.

«Δεν το 'δες το γ....ο πού πάει;», δικαιολογείται ο σκοπευτής.

«Έλα, έλα, έλα», τον προτρέπουν να συνεχίσει.
«Δεν έχει άλλες, ρε. Έξι σφαίρες είχε μέσα», απαντά εκείνος, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.

«Μήτσο, φέρε κι άλλες. Κάτω, κάτω, είναι ανοιχτά».

«Πουλάκι μου, όχι τις πέτρες, τα κατσίκια», ακούγεται να του λέει κοροϊδευτικά μια γυναικεία φωνή.

«Είναι στραβό το όπλο, μπορείς να το καταλάβεις αυτό το όπλο;», ξαναδικαιολογείται εκείνος.

Το βίντεο, με την επωνυμία «Κατσικοπόλεμος 2» διαρκεί 1 λεπτό και 9 δευτερόλεπτα και «ανέβηκε» στις 19 Ιανουαρίου στο διαδίκτυο. 

Ο διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, που εδρεύει στον Βόλο, πλοίαρχος, Θ. Κλιάρης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.

Το πόρισμα θα διαβιβαστεί στο υπουργείο και στο Ναυτοδικείο. Αξιωματικοί του Λιμενικού που μελέτησαν το συγκεκριμένο βίντεο, αλλά και ένα δεύτερο που δείχνει τέσσερα άτομα στο εσωτερικό του σκάφους, εκτιμούν πως το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2010, ενώ το περιπολικό και το προσωπικό ανήκει στο Λιμεναρχείο Σκοπέλου.

Σύμφωνα με το «Έθνος» το περιστατικό θα ερευνηθεί σε βάθος, καθώς πέρα από το παράνομο της πράξης η εικόνα προσβάλλει το Σώμα. 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της διοίκησης και του προσωπικού. 

«Φαίνονται σαν χαζά παιδιά που παίζουν μεταξύ τους ένα παιχνίδι το οποίο δεν τιμά το Λιμενικό Σώμα. Είναι κρίμα γιατί είναι ένα Σώμα αξιόμαχο, τιμημένο, και έχουμε άριστη συνεργασία. Το παράδειγμα που έδωσαν αυτά τα παιδιά είναι κακό. Φανταστείτε έναν αστυνομικό να πυροβολεί αδέσποτα σκυλιά στον δρόμο», είπε στο «Έθνος» ο πρόεδρος του Φορέα, καθηγητής του ΑΠΘ, Στ.Παρασκευόπουλος.

«Το βίντεο προκαλεί θλίψη σε όλη την τοπική κοινωνία», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου, Π. Βαφίνης. «Δεν αφορά τον τοπικό λιμενικό σταθμό, αφού δεν αναγνωρίζουμε τα πρόσωπα, ενώ η Αλόννησος δεν έχει περιπολικό», πρόσθεσε.


Διαβάστε περισσότερα »

«Ξεκλειδώθηκε» το DNA του περιστεριού


Η αποκωδικοποίηση επιβεβαιώνει πρόβλεψη του Δαρβίνου

Το DNA ενός ακόμη πουλιού «ξεκλειδώνουν» οι επιστήμονες, ανακαλύπτοντας ενδιαφέροντα ευρήματα. Το πουλί που πλέον «διαβάσαμε» το γονιδίωμά του, είναι το γνωστό περιστέρι. 

Η αποκωδικοποίηση έγινε από ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ, τη Δανία και την Κίνα, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι το γονιδίωμα του πουλιού περιέχει γύρω στα 17.300 γονίδια, τη στιγμή που του ανθρώπου κυμαίνεται στα περίπου 21.000.

Ένα ενδιαφέρον δεδομένο που αποκαλύφθηκε έχει να κάνει με το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για το λοφίο με φτερά που έχουν ορισμένα περιστέρια. Υπεύθυνο για αυτό, είναι μια μετάλλαξη στο γονίδιο EphB2. 

Το συγκεκριμένο γονίδιο εμπλέκεται στον καρκίνο του προστάτη στους ανθρώπους, ενώ μπορεί να παίζει ρόλο και στην εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ, υποστήριξε ο καθηγητής εξελικτικής βιολογίας Μάικ Σαπίρο.



Όπως συμβαίνει με τους σκύλους, έτσι και στην περίπτωση των περιστεριών, ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει πάνω από 350 διαφορετικές ράτσες περιστεριών, μέσω σκόπιμων διασταυρώσεων. Ανάλογα με τη ράτσα, διαφοροποιείται το μέγεθος, το χρώμα και η συμπεριφορά του περιστεριού. 

Από την ανάγνωση του γονιδιώματός προέκυψε ότι οι περισσότερες ποικιλίες προέρχονται από τη Μέση Ανατολή. Άλλωστε, τα συγκεκριμένα πουλιά εξημερώθηκαν πριν από περίπου 5.000 χρόνια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Μάλιστα, η σύγκριση των διαφόρων ειδών περιστεριών δείχνει ότι όλα σχεδόν τα οικόσιτα περιστέρια έλκουν την καταγωγή τους από το αγριοπερίστερο των βράχων με την επιστημονική ονομασία Columba livia, κάτι που είχε προβλέψει ο Δαρβίνος, ο οποίος τώρα επιβεβαιώνεται.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Gay σκύλος καταδικάστηκε σε θάνατο

Ένα πιτ μπουλ καταδικάστηκε σε θάνατο στο Τενεσί των ΗΠΑ επειδή ο ιδιοκτήτης του το παράτησε, νομίζοντας πως είναι…
gay! Το άτυχο σκυλάκι εγκαταλείφθηκε στο δρόμο από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος είπε στους υπεύθυνους ότι είδε τον σκύλο πάνω σε ένα άλλο αρσενικό...

Το πρόβλημα είναι τώρα ότι το κέντρο φιλοξενίας των αδέσποτων είναι υπερφορτωμένο και δεν μπορεί να φροντίσει όλα τα ζώα με αποτέλεσμα το άτυχο πιτ μπουλ να οδηγηθεί σε ευθανασία εκτός κι αν βρεθεί νέος ιδιοκτήτης.

Σύμφωνα με άρθρο της Huffington Post, πολλές φορές τα σκυλιά μπορεί να έχουν ανάλογη σεξουαλική συμπεριφορά, ενώ άλλες φορές μπορεί απλά να πρόκειται για επίδειξη ισχύος μεταξύ των αρσενικών.

Στο Facebook έχει δημιουργηθεί μια σελίδα ειδικά αφιερωμένη στο άτυχο σκυλί, η οποία καλεί τον όποιον ενδιαφερόμενο να πράξει σύντομα, πριν το σκυλί θανατωθεί. Το μήνυμα που είναι αναρτημένο στη σελίδα γράφει: «Μην αφήσετε αυτό το πανέμορφο σκυλί να πεθάνει επειδή ο ιδιοκτήτης του είναι ανίδεος σχετικά με τη συμπεριφορά των σκύλων!».

Διαβάστε περισσότερα »