Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Δηλητηρίασαν σκύλο και τον έθαψαν ζωντανό


Αίσιο τέλος στην απίστευτη περιπέτεια του Ethan

Κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να τον βασανίσουν φρικτά. Για καλή του τύχη ο Ethan, ένα Jack Russell terrier από τη Γαλλία, γνώρισε κι ένα σωρό άλλους ανθρώπους που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον σώσουν. Και τα κατάφεραν.

Ο Ethan επέζησε παρότι τον δηλητηρίασαν και τον έθαψαν ζωντανό, γιατί κάποιος πρόσεξε πως το έδαφος… έτρεμε κι είχε σπασμούς κι έσπευσε να δει τι συνέβαινε 

Αλλά οι διασώστες του Ethan ήταν περισσότεροι: εκτός από τον άνθρωπο που τον εντόπισε ήταν οι πυροσβέστες που έτρεξαν για να τον μεταφέρουν στο κτηνιατρείο και ένας κτηνίατρος που τον φρόντισε και του έσωσε τη ζωή. 

Η πρόεδρος οργάνωσης για την προστασία των ζώων στο Charleville-Mezieres στη Γαλλία, Sabrina Zamora, περιέγραψε το πώς ο Ethan επέστρεψε από το θάνατο στη ζωή. «Ήταν επίπεδος σαν… πίτα όταν τον έβγαλαν από τον τάφο του. Ήταν απίστευτο, αυτά τα βλέπουμε μόνο στην τηλεόραση», είπε ο κτηνίατρος Philippe Michon. 

Όταν ο Ethan έφτασε στο ιατρείο του ήταν κρύος και με δυσκολία ανέπνεε. Ο Μichon χρησιμοποίησε ζεστά μπουκάλια για να ζεστάνει το σχεδόν άψυχο σώμα του. Ο οργανισμός του είχε καταρρεύσει σε βαθμό που ο κτηνίατρος δεν έβρισκε φλέβα για να του βάλει ορό και να τον ενυδατώσει. 

Κι όμως, με την απαραίτητη φροντίδα μέσα σε 24 ώρες ο σκυλάκος διεκδικούσε και πάλι μια θέση στη ζωή. 

Η διάσωση του Ethan άρχισε όταν ένας περαστικός έτυχε να προσέξει πως σε ένα σημείο το έδαφος είχε… σπασμούς, καθώς το δονούσε το σώμα του Ethan λόγω της δηλητηρίασης. Ο άνδρας πήρε ένα φτυάρι και έτσι τον ξέθαψε. 

Ο Ethan αναγνωρίστηκε καθώς έφερε microchip. Η ημέρα που σώθηκε ήταν η ημέρα των τρίτων του γενεθλίων ενώ ο ιδιοκτήτης του, που εντοπίστηκε, υποστηρίζει πως τον είχε δώσει αλλού. Ωστόσο η αστυνομία ερευνά την υπόθεση. 

«Ο Ethan είχε τύχη βουνό. Αν δεν έτρεμε το έδαφος και δεν τον είχε εντοπίσει ο περαστικός, δεν θα είχε βρεθεί ποτέ», είπε ο κτηνίατρος που τον επανέφερε στη ζωή.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Με τα μάτια του σκύλου


Μια διαφορετική προσέγγιση στη «σκυλίσια ζωή»





Διαβάστε περισσότερα »

Έφερε στον κόσμο οκτώ κουτάβια




Οι σκύλοι προορίζονται για να βοηθούν ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας

Οκτώ αξιολάτρευτα κουτάβια γέννησε η μητέρα «Chaos» της ράτσας «Μεγάλος Δανός». Η κάμερα της οργάνωσης explore.org, που εδρεύει στο Ipswich στη Μασαχουσέτη ήταν εκεί για να καταγράψει το περιστατικό που κάνει τώρα το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου.

Τα κουτάβια μετά τη γέννησή τους άρχισαν να θηλάζουν και η «Chaos» τους παρείχε την απαραίτητη φροντίδα.


Τα τέσσερα αρσενικά και τέσσερα θηλυκά όταν μεγαλώσουν θα προσφέρουν βοήθεια σε ανθρώπους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα «Dog Bless You» της οργάνωσης.

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Η οικονομική κρίση προκαλεί επιδημία αδέσποτων γατιών


Φιλοζωικές οργανώσεις στην Αγγλία δέχονται 31.000 κλήσεις ετησίως

Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιδίων εγκαταλείπουν τα κατοικίδια ζώα τους εξαιτίας της οικονομική κρίσης καθώς δεν μπορούν να τα συντηρήσουν στο σπίτι τους.

Όχι στην Ελλάδα, αλλά στη Μεγάλη Βρετανία όπου οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από αδέσποτες γάτες.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι γάτες πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς καθώς οι πρώην ιδιοκτήτες τους δεν άντεχαν ούτε καν το κόστος της στείρωσης.

Ο φαύλος κύκλος επιτείνεται καθώς ιδιοκτήτες γατιών γίνονται εκτροφείς, ώστε να ενισχύσουν το εισόδημά τους, πουλώντας ζώα σε ιδιοκτήτες (που συχνά τα εγκαταλείπουν).

Πλέον, φιλοζωικές οργανώσεις δέχονται 31.000 κλήσεις για αδέσποτες γάτες σε ετήσια βάση, 30% περισσότερες από το 2009. Μόνο κατά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, η οργάνωση Cats Protection εκτιμά ότι δέχθηκε 20.000 κλήσεις.

Η απώλεια θέσεων εργασίας και η οικονομική ύφεση στη Μεγάλη Βρετανία έχει καταστήσει αδύνατη τη συντήρηση κατοικιδίων για πολλούς ιδιοκτήτες.

To 2010 η Cats Protection διέθεσε πάνω από 6 εκατ. λίρες για τη χρέωση 191.000 ιδιόκτητων, αδέσποτων και άγριων γατιών και νεογνών σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Πλέον, ως λύση ελέγχου των πληθυσμών προτείνεται η στείρωση της γάτας σε ηλικία μικρότερη των έξι μηνών, όπως συνηθίζεται.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Μαθήματα... φυσικής (video)


Παίρνουν άριστα


Διαβάστε περισσότερα »

Μωρό με άποψη


Επιλέγει από μικρό το κατοικίδιό του


Διαβάστε περισσότερα »

Ο Bomber επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον


Θαλάσσιο λιοντάρι είχε παγιδευτεί σε πλαστική σακούλα

Στο φυσικό του περιβάλλον επέστρεψε ένα θαλάσσιο λιοντάρι το οποίο είχε παγιδευτεί σε πλαστική σακούλα στο Pier 39 του Σαν Φρανσίσκο. 

Μετά από τη διάσωση και τη θεραπεία του Κέντρου Marine Mammal της περιοχής, το θαλάσσιο λιοντάρι που ονομάστηκε «Blonde Bomber» επέστρεψε στη θάλασσα. 

Ο Bomber γύρισε στον ωκεανό πιο υγιής από ποτέ και μάλιστα σταμάτησε στα κύματα για να πει το τελευταίο «αντίο» σε όσους το φρόντισαν. 

«Η τύχη του άλλαξε. Είναι σίγουρα μια ευτυχισμένη μέρα για τον Blond Bomber» δήλωσε μέλος της ομάδας διάσωσης. 













newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Αχώριστη με τη μαμά της


Φωτογραφίες του μικρού ουρακοτάγκου στη Βρετανία

Είναι μόλις η τρίτη ημέρα ζωής για το μικρό της φωτογραφίας. Ο θηλυκός ουρακοτάγκος γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο του Chester στη βόρεια Αγγλία και δεν ξεκολλά από τη μαμά του. 

Κάτι που αναμένεται να διαρκέσει για πολύ καιρό ακόμα καθώς οι μητέρες μένουν με τα μωρά τους για έξι-εφτά χρόνια! 

Δείτε τις φωτογραφίες 



newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Χαλκιδική: Δηλητηρίασαν 10 σκυλιά - Απαρηγόρητοι οι άνθρωποι που τα φρόντιζαν (Βίντεο)



Σήμερα, 22 Οκτωβρίου 2012 στην Νέα Πλάγια Χαλκιδικής μια ολόκληρη οικογένεια σκύλων, 7 κουτάβια και 3 ενήλικα, δηλητηριάστηκαν από το χέρι κάποιου κτήνους που θέλει να λέγεται άνθρωπος.

Οι άνθρωποι που κλήθηκαν να καταγράψουν το συμβάν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις συγκλονιστικές εικόνες που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Ένας χώρος γεμάτος πτώματα..Γεμάτος νεκρά ζώα που πέθαναν μόνα και αβοήθητα..

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία να καταγράψει το περιστατικό. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να βρεθεί ο δολοφόνος και να τιμωρηθεί σκληρά για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.

Δείτε το βίντεο



  dogw0rld.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα »