Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αδέσποτα ενημερώνουν για την ασφάλεια των πεζών

Η τροχαία στη Ρουμανία “επιστράτευσε” αδέσποτους σκύλους στη νέα ενημερωτική εκστρατεία της για την ασφάλεια των πεζών. ”

Αν μπορούν εκείνοι, μπορεί ο καθένας- διασχίστε το δρόμο από τις διαβάσεις πεζών” αναφέρεται στο σύντομο τηλεοπτικό μήνυμα, στο οποίο προβάλλονται αδέσποτοι σκύλοι να περνούν απέναντι στο δρόμο από διάβαση πεζών. Τα στιγμιότυπα με τα αδέσποτα τετράποδα έχουν βιντεοσκοπηθεί σε διάφορες πόλεις της Ρουμανίας.

“Μας στέλνουν ένα εξαιρετικό μήνυμα, ότι τα ζώα μπορούν να τηρούν βασικούς κανόνες ασφάλειας” δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ο διευθυντής της τροχαίας στη Ρουμανία, Λουσιάν Ντίντα.

Το παράδειγμα που δίνουν οι αδέσποτοι
σκύλοι μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας στη χώρα, στην οποία το 2012 έχασαν τη ζωή τους 360 άνθρωποι λόγω ανεπαρκούς εκπαίδευσης όσον αφορά τους κανόνες κυκλοφορίας των πεζών, ανέφερε η τροχαία. Περισσότερα από 1200 άτομα τραυματίστηκαν για τον ίδιο λόγο.

“Σοκαρίστηκα όταν έμαθα πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν, επειδή δεν διέσχισαν το δρόμο από το κατάλληλο μέρος” δήλωσε στο AFP η Σέμιντα Ντουρίγκα, καλλιτεχνική διευθύντρια της διαφημιστικής εταιρείας “Nekst Advertajzing”, που επινόησε την εκστρατεία ενημέρωσης.

“Σκέφτηκα πόσες φορές είδα στο Βουκουρέστι αδέσποτους σκύλους να περνούν το δρόμο από τη διάβαση πεζών ή να περιμένουν να ανάψει το πράσινο φως του σηματοδότη. Δεν έχουν μάθει να τηρούν τους κανόνες, αλλά ενστικτωδώς γνωρίζουν τί είναι ασφαλέστερο” εξήγησε η κ. Ντουρίγκα.
Περίπου 40.000 αδέσποτοι σκύλοι ζουν στο Βουκουρέστι που έχει πληθυσμό 2 εκατομμύρια κατοίκους. Φίλοι των ζώων και ομάδες προστασίας των ζώων ταϊζουν και φροντίζουν τα αδέσποτα σκυλιά.
Διαβάστε περισσότερα »

Πέντε μικρά σκυλιά αναζητούν οικογένειες


Δίνονται σε φιλόζωους

Σε αναζήτηση οικογένειας βρίσκονται 5 μικρά σκυλιά που ήρθαν στον κόσμο λίγες εβδομάδες πριν. Τα μικρά ζώα βρέθηκαν στο Φαληράκι της Ρόδου και σήμερα φιλοξενούνται προσωρινά σε δύο σπίτια.

Τα 2 εξ αυτών είναι θηλυκά , και τα 3 αρσενικά. Μετρούν 1-2 μήνες ζωής, έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες, είναι πολύ τρυφερά και υπάκουα και θα γίνουν όπως φαίνεται μικρά προς μεσαία σε μέγεθος.

Τα ζώα είναι αποπαρασιτωμένα και εμβολιασμένα, φορούν microchip και δίνονται σε φιλόζωους που ζουν είτε στη Ρόδο, είτε στην Αθήνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με email στο strayshelp@gmail.com και στο info@strayshelp.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Αξιολάτρευτα κουτάβια πίνουν… κυκλικά γάλα! [Video]

Τα έξι αξιολάτρευτα κατάμαυρα κουτάβια που θα δείτε στη συνέχεια ήρθαν στη ζωή πριν από μερικούς μήνες σε ένα μικρό χωριό της Σκωτίας.
Αγαπημένη τους τροφή -τι αλλο;- το γάλα και μάλιστα το κατσικίσιο, όπως αναφέρει η ιδιοκτήτριά τους. καθημερινά λοιπόν παρατηρείται συνωστισμός όταν η γυναίκα έρχεται για να τα ταΐσει. Μόλις ρίξει το γάλα στο στρογγυλό μπολ τους αυτά έχουν το δικό τους αμίμητο τρόπο για να το πιουν…

perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

8 σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα σας είναι στην πραγματικότητα σκύλος! [Video]

Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται περίεργα όταν…


Διαβάστε περισσότερα »

Τα βρήκε σκούρα το σκυλί


Τα βρήκε σκούρα το σκυλί

Άραγε θα τα καταφέρει;

Διαβάστε περισσότερα »

Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων


Το Σάββατο 16/2 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το θέμα της κακοποίησης των ζώων θα τεθεί επί τάπητος στην ημερίδα που διοργανώνεται το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα του πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Η ημερίδα έχει θέμα «Τα Παρεμπίπτοντα Ζητήματα του Δικαιϊκού μας Συστήματος απέναντι στις Κοινοτικές Οδηγίες, την Εφαρμογή τους και την ευρύτερη Κοινωνική Αποδοχή: Προβλήματα που απορρέουν από την Εφαρμογή του Ν. 4039/2012». 

Πάνω σε αυτό το θέμα θα μιλήσουν εισαγγελικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία είναι αρμόδια για την Προστασία των Ζώων, επιφανείς πανεπιστημιακοί, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα εξετασθούν τα προβλήματα που απορρέουν από την καθημερινή εφαρμογή του Ν. 4039/2012, ασάφειες και κενά αυτού, πώς ανταποκρίνονται οι Αρχές καθώς και το ζήτημα της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι στα άλλα ζωικά είδη στη χώρα μας αλλά και στη σύγχρονη Ευρώπη.
Διαβάστε περισσότερα »

Εφτάψυχη χελώνα έμεινε κλεισμένη 30χρονια σε αποθήκη και επέζησε

Σώα και αβλαβής βρέθηκε μία χελώνα στη Βραζιλία, η οποία είχε μείνει κλειδωμένη επί 30 χρόνια σε μία αποθήκη...

Η χελώνα, που ονομάζεται Μανουέλα, ήταν οικόσιτη και ανήκε σε μία οικογένεια που διέμενε στο Ριο ντε Τζανέιρο, αλλά μια μέρα του 1982, που έκαναν εργασίες στο σπίτι και οι εργάτες είχαν αφήσει την εξώπορτα ανοιχτή, χάθηκαν τα ίχνη της.

Η οικογένεια προσπάθησε να τη βρει, αλλά εις μάτην και θεώρησε ότι η χελώνα «το έσκασε».

Όμως, στις αρχές του μήνα, ο πατέρας της οικογένειας απεβίωσε και τα παιδιά του έκαναν μία εκκαθάριση στα πράγματά του. Έτσι, άνοιξαν ένα δωμάτιο με παλιά πράγματα, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη και ήταν κλειδωμένο για χρόνια.

Ανάμεσα στα πράγματα που βρήκαν ήταν και η Μανουέλα...

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας από τους γιους του Λεονέλ Αλμιέδα, Λεάντρο, στην βραζιλιάνικη εφημερίδα Globo G1, έβγαλε στο πεζοδρόμιο μερικά σκουπίδια. Ένας γείτονας τότε τον ρώτησε «δε θα πετάξεις και τη χελώνα μαζί ε» και τότε συνειδητοποίησε ότι μέσα σε μία κούτα ήταν η Μανουέλα.

Ιδιαίτερα χαρούμενη ήταν η αδελφή του Λενίτα, η οποία είχε λάβει τη Μανουέλα ως δώρο όταν ήταν μικρή.

Πάντως παραμένει μυστήριο το πως κατάφερε η χελώνα να επιβιώσει τόσα χρόνια χωρίς τροφή και νερό. Ένας κτηνίατρος της περιοχής εκτίμησε ότι πιθανότατα έτρωγε μυρμήγκια και για νερό έπινε ό,τι μπορούσε από την υγρασία στους τοίχους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συγκεκριμένο είδος χελώνας μπορεί να ζήσει δύο με τρία χρόνια χωρίς τροφή...

himaira.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »