Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σας παρουσιάζουμε το καλύτερο τσοπανόσκυλο του κόσμου,την Τζες!(Και τι δεν κάνει!)(PHOTOS)

Η 10χρονη σκυλίτσα ακούει στο όνομα Τζες και έχει χαρακτηριστεί δικαίως το καλύτερο τσοπανόσκυλο στον κόσμο.
Στις φωτογραφίες τη βλέπετε να τριγυρίζει ανάμεσα στο κοπάδι με ένα μπουκάλι γάλα και ταΐζει τα ορφανά αρνάκια...
Η 10χρονη σκυλίτσα, καθαρόαιμο αγγλικό σπρινγκερ σπανιελ, έχε εκπαιδευτεί από κουτάβι να βοηθά όχι μόνο στη φύλαξη αλλά και στην εκτροφή του κοπαδιού.
Σύμφωνα με την ιδιοκτήτριά της, η οποία μίλησε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η Τζες φροντίζει ακόμα και για την τροφή των ενήλικων ζώων, μεταφέροντας όλα τα σύνεργα που απαιτούνται.
Διαβάστε περισσότερα »

Το μοσχάρι στο παπί

Πενία τέχνας κατεργάζεται... πάντα και παντού

Οι φωτογραφίες που βρήκαμε στο travelblog.it έχουν τραβηχτεί στο Ανόι, την πρώην πρωτεύουσα του πρώην Βόρειου Βιετνάμ και σε πρώτη θέαση προκαλούν το κοινό αίσθημα της φιλοζωίας. Μοσχάρια, γουρούνια και κότες να μεταφέρονται ασφυκτικά δεμένα με ένα παπάκι, το βασικό μέσο μετακίνησης και μεταφοράς στη χώρα, για κάθε επιβάτη και κάθε φορτίο... 

Στην προκειμένη περίπτωση το φορτίο έχει δεθεί χειροπόδαρα όχι για να μην φύγει, αλλά για να μην μπορεί να κουνηθεί ούτε χιλιοστό, αλλιώς θα ήταν αδύνατη η ισορροπία του Βιετναμέζου με τα λιγοστά κιλά. 

Τα ταλαίπωρα ζώα, θα σκεφτούν αρκετοί (και εμείς), αλλά είμαστε τόσο βέβαιοι ότι ο δικός μας «δυτικός» τρόπος μεταφοράς των ζώων είναι λιγότερο κτηνώδης; 





«Μεταφοραί - Εκδρομαί ο Μήτσος»... Δεν απέχουμε δα και τόσο. Θυμόμαστε ακόμα τα θρυλικά παπιά τη δεκαετία του '80 με ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί σαν φορτίο. Από τρικάβαλο, μέχρι καλοριφέρ, πολυθρόνα, σακί πατάτες και βυτίο νερού έβλεπε κανείς να κουβαλάει παπάκι χωρίς να βαρυγκομάει.

Και επιστρέφοντας στο θέμα μας, κάποιες ερωτήσεις. Πώς ανέβασαν το μοσχάρι στο παπί; Από μόνη της αυτή η ερώτηση αν την δεχτεί κανείς κυριολεκτικά, προκαλεί. Ένα μοσχάρι πάνω σε ένα παπί;

Τι γίνεται όταν τους πιάσει φανάρι; Αν τους κυνηγήσει κάποιος σκύλος; Αν χρειαστεί να γίνει κάποιος ελιγμός; Αλλά θα μου πείτε, οι άνθρωποι αυτοί κατατρόπωσαν τον αμερικάνικο στρατό, ένα μοσχαράκι θα τους ξεβολέψει;



newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Άνδρας συνελήφθη με μια σπάνια μαϊμού στο παντελόνι του

Το λαθρεμπόριο σπάνιων ειδών ανθεί στην Ασία

Με μια μαϊμού χωμένη στο παντελόνι του συνελήφθη ένας άνδρας από τελωνειακούς στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί στην Ινδία την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο λαθρέμπορος σπάνιων ειδών ταξίδευε από τη Μπανγκόκ στο Ντουμπάι, ενώ μαζί του κρατήθηκαν ακόμα δύο ύποπτοι επιβάτες.

Η μαϊμού μήκους 17 εκατοστών, ανήκει στην οικογένεια λόρις που ενδημεί στην Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Μια δεύτερη μαϊμού λόρις βρέθηκε πεταμένη σε κάδο απορριμμάτων του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ίντιρα Γκάντι» της ινδικής πρωτεύουσας καθώς οι λαθρέμποροι την παράτησαν γιατί δεν μπορούσαν να τη μεταφέρουν.

Οι επιβάτες Χαμάντ Αλ Νταχερί, Μοχάμεντ Αλ Σαμσί και Ρασίντ Αλ Σαμσί τέθηκαν υπό κράτηση.

Το λαθρεμπόριο σπάνιων ειδών ανθεί στην Ασία.

Πρόσφατα, τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου της Ντάκα κατάσχεσαν πάνω από 400 χελώνες που προορίζονταν για την Ταϊλάνδη.

Επίσης, άνδρας συνελήφθη πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Βομβάης στην Ινδία με δέκα χελώνες στα εσώρουχά του. Εκτός από τις χελώνες ο άνδρας και δύο συνεργοί του μετέφεραν έξι περσικές γάτες, τρεις δηλητηριώδεις αράχνες ταραντούλα και έντεκα αβγά πτηνών.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Οι πρώτες βόλτες του μικρού Jari

Φωτογραφίες από τον ζωολογικό κήπο του Basel

Τις πρώτες του βόλτες με τα φλας των φωτογράφων απολαμβάνει ο μικρός ρινόκερος Jari που γεννήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα στο Ζωολογικό Κήπο του Basel στην Ελβετία. 

Ο εννέα ημερών Jari, που ποζάρει μαζί με τη 18χρονη μητέρα του, ζυγίζει περίπου 60 κιλά και έχει εντυπωσιάσει όλους τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους του πάρκου. 















newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του

Εγχείρημα για μεγάλες προσδοκίες


Διαβάστε περισσότερα »

Δεν ξεκολλά από τη μαμά της!

Δεν φεύγει από το πλευρό της μαμάς της η Ayu Rosalina, το ελεφαντάκι της Σουμάτρας που ήρθε μόλις χθες στον κόσμο και φιλοξενείται στο καταφύγιο Conservation Response Unit Sampoiniet, στην επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας. 

Το συγκεκριμένο είδος ελέφαντα βρίσκεται αντιμέτωπο με την εξαφάνιση μέσα στα επόμενα τιράντα χρόνια, στην άγρια φύση, εκτός κι αν γίνουν άμεσα βήματα για την προστασία του διαρκώς συρρικνούμενου φυσικού του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τη WWF. 

Η Διεθνής Ένωση για την προστασία της φύσης αναβάθμισε τον κίνδυνο για τα είδη του ελέφαντα της Σουμάτρας κι από «απειλούμενα» χαρακτηρίζονται «κρίσιμα απειλούμενα» καθώς το 70% του φυσικού τους περιβάλλοντος και ο μισός πληθυσμός τους χάθηκαν μέσα σε μία γενιά. 

Δείτε τις φωτογραφίες 



newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

«Ο "Λουκάνικος" δε θα ξανακατέβει σε πορείες»...



Πρωτοστατούσε στις πορείες. Βρισκόταν πάντοτε με το μέρος των διαδηλωτών και γάβγιζε κάθε φορά που οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έριχναν δακρυγόνα και πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά των πολιτών.

Έγινε το πρόσωπο της χρονιάς για το 2011 και ... αρκετά παγκόσμια ΜΜΕ αφιέρωσαν ολόκληρα αφιερώματα στον «Θεόδωρο» γνωστό και ως «Λουκάνικο»!

«Ο επαναστάτης-σκύλος» τον αποκάλεσαν στο περιοδικό TIME ενώ οι συντάκτες του BBC στο βίντεο που παρουσίασαν για τα επεισόδια του 2011 έβαλαν τον τίτλο: «Ο σκύλος της πρώτης γραμμής στην Ελλάδα».

Ο «Θεόδωρος», όπως άλλωστε είναι και το όνομα που του έδωσαν οι άνθρωποι που τον πρόσεχαν, εμφανιζόταν σε κάθε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Υπήρξε το σύμβολο στις ελληνικές διαμαρτυρίες κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα μέτρα λιτότητας και φυσικά έγινε γνωστός ανά την υφήλιο λόγω της δράσης του αλλά και της… στάσης του.

Ποτέ ξανά σε… πορείες

Ο Λουκάνικος πήρε τη σκυτάλη από έναν άλλο σκύλο, τον Κανέλο, που έγινε τραγούδι και βρισκόταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων. Έτσι, πάντοτε με το μέρος των διαδηλωτών, αγωνιζόταν, για τα δικαιώματα των «Αγανακτισμένων».



Τον τελευταίο χρόνο όμως, ο «επαναστάτης-σκύλος» δεν έχει εμφανιστεί σε πορείες (στις λίγες που έγιναν) και διαδηλώσεις του κέντρου της Αθήνας. Πολλοί τον μπέρδεψαν με έναν σκύλο που του μοιάζει. Όμως, δεν ήταν εκείνος που έμπαινε μπροστά στα δακρυγόνα και τα ΜΑΤ στις διαδηλώσεις. Και ούτε πρόκειται να εμφανιστεί ξανά σε αυτές, όπως αναφέρουν στο newsbeast.gr οι άνθρωποι που τον έχουν τώρα.



Πλέον, ο «Θεόδωρος», δεν είναι ένα αδέσποτο σκυλί. Είναι περίπου επτά ετών και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Εμβολιάζεται, όποτε χρειαστεί, παρακολουθείται από κτηνιάτρους και έχει την αγάπη των ανθρώπων που τον φροντίζουν. «Οι τυχεροί», όπως λένε εκείνοι που ξέρουν που βρίσκεται, «μπορεί να τον πετύχουν σε κάποια μεσημεριανή βόλτα», αλλά φυσικά όχι σε μέρη, όπως το Σύνταγμα ή το κέντρο της Αθήνας.

Πώς τον ονόμασαν «Λουκάνικο»

Από μικρός σύχναζε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Έκανε παρέα με άλλα σκυλιά τα οποία φροντίζουν κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας. Έτρωγε το φαγητό του και είχε τη φροντίδα εκείνων που αγαπούν πραγματικά τα ζώα.



Το όνομα «Θεόδωρος» του το έδωσαν τυχαία. Του φόρεσαν ένα ταμπελάκι με το όνομα και με τα υπόλοιπα στοιχεία ώστε να μη χαθεί. Εκείνος όμως γυρνούσε όλο το κέντρο της Αθήνας.



Πήγαινε και στα Εξάρχεια, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τις κινήσεις του, και εκεί του έδωσαν το όνομα «Λουκάνικος». Κάποια παρέα έγραψε κάτω από το ταμπελάκι και αυτό το παρατσούκλι και έτσι ο σκύλος απέκτησε δύο ονόματα, στα οποία ανταποκρινόταν το ίδιο. Άλλωστε, το δεύτερο παρατσούκλι δεν το απέκτησε πρόσφατα. Τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν, όπως λένε οι ίδιοι άνθρωποι.

Ο σκύλος αυτός είναι πάρα πολύ κοινωνικός, δεν ενόχλησε ποτέ περαστικό και πάντοτε κάνει… χάδια με τον κόσμο. Αυτό ήταν που μπορεί και να τον τράβηξε στις διαδηλώσεις. Άλλωστε, είχε μάθει να ποζάρει στο φακό, χωρίς να... ξέρει ότι έχει γίνει παγκοσμίου φήμης. Όμως, ο «Θεόδωρος» ή ο «Λουκάνικος», όπως θέλει να τον φωνάζει ο καθένας, πλέον δεν είναι αδέσποτος. Και γι’ αυτό δεν θα τον ξαναδούμε σε πορείες...

«Παλιότερα που χρειαζόταν φροντίδα, γιατί δεν τον βοηθούσαν; Πλέον, ο “Θεόδωρος” δε θα κατεβαίνει στις πορείες. Μπορεί να τον συναντήσετε μόνο στις βόλτες του…», λένε οι άνθρωποι που τον προσέχουν.

newsbeast.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Τίγρης ή... λιοντάρι (video)

Ένα καινούργιο είδους αιλουροειδούς γεννήθηκε στη Σιβηρία

Ο ζωολογικός κήπος του Νοβοσιμπίρσκ, στη Σιβηρία, ανακοίνωσε τη γέννηση ενός πλάσματος που είναι μοναδικό στον κόσμο! Η μικρή Κιάρα είναι η κόρη ενός αρσενικού λιονταριού και ενός θηλυκού που είναι διασταύρωση τίγρης και λιονταριού. 

Είναι η πρώτη φορά που γεννιέται ένα μικρό από τέτοιους γονείς. 

Η μητέρα και ο πατέρας μιοράζονται το ίδιο κλουβί, αλλά μέχρι πρότινος δεν είχαν ζευγαρώσει ποτέ μεταξύ τους. 

Όπως είναι φυσικό, οι άνθρωποι του κήπου προσέχουν ως κόρη οφθαλμού την Κιάρα, η οποία αναμένεται να κάνει το «ντεμπούτο» της μπροστά στο κοινό του κήπου, μέσα στον Οκτώβριο. 

Η Κιάρα είναι ενός μηνός και, σύμφωνα με τους κτηνιάτρους θα γίνει ένα ήρεμο και ρωμαλέο ζώο. Προς το παρόν, πάντως, απολαμβάνει τη φροντίδα των ανθρώπων και έχει για παρέα μία οικόσιτη γάτα! 

newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Κάτι κουρασμένα «παλικάρια»

Σε φάση καταστολής



















Διαβάστε περισσότερα »