Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

​​Γυμνά κοτόπουλα έχετε ξαναδεί;

Γενετικά τροποποιημένα κοτόπουλα, χωρίς φτερά και πούπουλα, δημιούργησε το Τμήμα Γεωπονίας του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ. Μετά από δύο χρόνια έρευνας από επιστήμονες, ανακοινώθηκε το "γυμνό" κοτόπουλο, όπως έχει ονομαστεί. Ένα πουλί χαμηλό σε θερμίδες, επειδή η έλλειψη φτερών σημαίνει ότι το κοτόπουλο έχει λιγότερο λίπος. Τα γυμνά κοτόπουλα μεγαλώνουν επίσης, νωρίτερα από ό, τι τα φτερωτά όμοια τους.
Δείτε τις εικόνες:



Διαβάστε περισσότερα »

Ο άνθρωπος και οι λύκοι


Ο Βέρνερ Φρόιντ θεωρεί τους λύκους οικογένειά του

Για περισσότερα από 40 χρόνια ο Βέρνερ Φρόιντ ζει μαζί με αγέλες λύκων, σε ένα δάσος της Γερμανίας. Ο 79χρονος συνταξιούχος και πρώην αλεξιπτωτιστής δεν… χορεύει απλώς με τους λύκους, αλλά μοιράζεται και το φαγητό του μαζί τους. 

Ο Φρόιντ έχει δημιουργήσει ένα καταφύγιο, στην περιοχή του Σάαρ, στο οποίο έχει συγκεντρώσει λύκους από έξι διαφορετικές ράτσες. Εδώ και δεκαετίες, μεγαλώνει λυκάκια, τα οποία ταΐζει στο στόμα! Για αρκετά από αυτά υπήρξε κάτι σαν γονιός αφού τα μεγάλωσε μέσα στο σπίτι του. 

Τα άγρια ζώα, που θα φόβιζαν οποιονδήποτε, είναι για τον Φρόιντ «φίλοι», παρόλο που είναι γενικά παραδεκτό ότι ο λύκος δεν μπορεί να εξημερωθεί όπως ένας οικόσιτος σκύλος. 

Οι λύκοι έχουν μάθει να τρώνε μετά από τον «κύριό» τους και έτσι τηρείται μια «ιεραρχία». Η ιστορία του Φρόιντ ξενίζει πολλούς, όμως ο ίδιος δηλώνει ότι οι λύκοι είναι η οικογένειά του. 





newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

"Δεν υπάρχει κίνδυνος λύσσας στις πόλεις"

“Κερκόπορτες” στην εφαρμογή του προγράμματος επιτήρησης της λύσσας διαπιστώνει ο Δήμος Βέροιας, καθώς, ενώ ο ίδιος διαθέτει... εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια καταφύγιο για τα αδέσποτα και ξεκίνησε τους εμβολιασμούς τους κατά της λύσσας, δεν ισχύει το ίδιο και για τους γειτονικούς δήμους.

Δεν είναι, μάλιστα, σπάνιο το φαινόμενο της μεταφοράς αδέσποτων από άλλες περιοχές εντός της επικράτειάς του, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της αντιμετώπισης της λύσσας αλλά και της συνολικής διαχείρισης των μη δεσποζόμενων ζώων.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου για το θέμα.

Όπως ανακοινώθηκε, ήδη άρχισε η διαδικασία συλλογής των ζώων από τους κτηνιάτρους της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, μεταφοράς τους στο καταφύγιο όπου εμβολιάζονται κατά της λύσσας, στείρωσής τους και απελευθέρωσής τους μετά από 15 μέρες.

Επιπλέον προετοιμάζεται η μελέτη για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του καταφυγίου και την επικαιροποίηση των πολεοδομικών του προδιαγραφών.

“Ο κόσμος δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τη λύσσα στον αστικό ιστό. Η πραγματική μάχη θα πρέπει να γίνει στην ύπαιθρο, όμως απαιτείται συνεργασία με τους γειτονικούς Δήμους που δεν διαθέτουν καταφύγια και συντονισμός από τις Περιφέρειες, διαφορετικά δημιουργούνται “κερκόπορτες” στην αντιμετώπιση της λύσσας” σχολίασε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου, θηραματοπόνοςΦώτης Αργυρίου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ειδικά η Βέροια βρίσκεται ανάμεσα σε δύο περιοχές όπου υπήρξαν κρούσματα, εκείνες της Κοζάνης και της Πέλλας ενώ υπογράμμισε τη σημασία των δολωματικών εμβολιασμών από αέρος που αναμένεται να ξεκινήσουν στην ύπαιθρο.

Και για την περίπτωση αυτή, ωστόσο, επισήμανε ότι το ποσοστό επιτυχίας του βρώσιμου εμβολίου αγγίζει το 20% , γι αυτό, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή εμπειρία, η ίδια διαδικασία θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 χρόνια.

Με αφορμή το φαινόμενο της μεταφοράς αδέσποτων από άλλους νομούς, σχολίασε ότι δημιουργούνται προβλήματα στο εσωτερικό της πόλης λόγω της επιθετικότητας ανάμεσα στα ζώα αλλά και πολλές φορές προς τον άνθρωπο. Ενδεικτικά ανέφερε την περίπτωση μίας γυναίκας που δαγκώθηκε από σκυλί και μεταφέρθηκε στο δημοτικό ιατρείο όπου εμβολιάστηκε δωρεάν με τα απαραίτητα εμβόλια.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Φάλαινες υιοθετούν δελφίνι με ειδικές ανάγκες


Το ρινοδέλφινο γεννήθηκε με παραμορφωμένη σπονδυλική στήλη

Το 2011 οι βιολόγοι Αλεξάντερ Γουίλσον και Γενς Κράουζε ταξίδεψαν στις Αζόρες για να μελετήσουν τις φάλαινες φυσητήρες του Βόρειου Ατλαντικού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνες κοντά στο νησί Πίκο, οι δύο ερευνητές συνάντησαν ένα κοπάδι φαλαινών, ενήλικων και ανήλικων, που είχαν υιοθετήσει στην παρέα τους ένα παραμορφωμένο ρινοδέλφινο.

Το δελφίνι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έδειχνε απόλυτα προσαρμοσμένο στην κοινότητα των φαλαινών και για οκτώ μέρες που διήρκεσε η παρατήρηση το θηλαστικό κολυμπούσε, τρεφόταν και έπαιζε με τα τεράστια κήτη.

Παρότι επαφές μεταξύ δελφινιών και φαλαινών έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι επιστήμονες έχουν μια διαφορετική εξήγηση.

Εικάζουν ότι η παραμορφωμένη σπονδυλική στήλη του δελφινιού και η αδυναμία του να κολυμπήσει γρήγορα το κατέστησαν αντικείμενο αποκλεισμού από τη δική του κοινότητα με αποτέλεσμα να αναζητήσει καταφύγιο σε μια πιο «αργή» στις μετακινήσεις και λιγότερο ανταγωνιστική ομάδα: τις φάλαινες φυσητήρες.



Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Iταλοί κυνηγοί δεν αφήνουν πουλί για πουλί στην Ήπειρο!

Ιταλοί κυνηγοί δεν αφήνουν, κυριολεκτικά, πουλί για πουλί στην Ήπειρο. Πλήρως εξοπλισμένοι, έχουν από όπλα μέχρι ψυγεία, πετυχαίνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Εκατοντάδες, για να μην πούμε χιλιάδες, τα πτηνά, που εξολοθρεύουν. Γιατί δεν είναι ένας και δύο, αλλά πάρα πολλοί. Γιατί το κάνουν, όμως, θα αναρωτηθεί κανείς; Για χόμπι; Τι τα θέλουν τόσα πτηνά; Δεν είναι για χόμπι, ούτε για προσωπική τους χρήση. Έχουν συμφέρον. Τα μοσχοπουλάνε σε ιταλικά εστιατόρια. Δηλαδή κάνουν ζημιά, μεγάλη μάλιστα, στην πανίδα της Ηπείρου, για να οικονομήσουν. Μάλιστα τα πουλιά γίνονται ανάρπαστα στη γειτονική χώρα.

katoci.com
Διαβάστε περισσότερα »

Φιλόζωη εθελόντρια στείρωσε 802 αδέσποτα το 2012!

Η φιλόζωη Χριστιάνα Κ. απο την Θεσσαλονίκη περιγράφει όσα έγιναν το 2012. Δεν ανήκει σε σωματείο, δεν επιδοτείται απ το κράτος, δεν διεκδικεί αναγνώριση.
Μα πώς να αγνοήσεις το μεγάλο έργο ενός μόνο ατόμου, όταν κατάφερε να στειρώσει 802 αδέσποτα;;; Η ίδια γράφει:

2012 μια χρονια που οταν μπηκε, μπηκε με την υποσχεση μιας πολυ δυσκολης χρονιας με το βαρυ φορτιο των 70 γατιων και 7 σκυλιων που αφησε πισω της με τον θανατο της η Βικη Χατζηαντωνακη. Μια χρονια που δεν εδινε και πολλες προοπτικες για ελευθερο χρονο για προγραμματα στειρωσεων και βοηθεια στα αδεσποτα ζωα της πολης μου.

Μια χρονια που πιστευα οτι θα κλεισει με την προσπαθεια στο να μπορεσω να βρω λυση για τα ζωα της Βικης. Υποσχεσεις για βοηθεια απο παρα πολλους στην πραξη ομως σχεδον ανυπαρκτη η βοηθεια στο πρακτικο κομματι της δουλειας.

Ομως παρα το βαρυ φορτιο και των τοσο δυσκολων συνθηκων η χρονια εκλεισε με ενα πολυ ικανοπιητικο απολογισμο τοσο για τα ζωακια της Βικης οσο και για τα αδεσποτακια της πολης μου. Με την βοηεθια των λιγοστων εθελοντων, την συμαπρασταση των εθελοντων κτηνιατρων τοσο απο την Ελλαδα οσο και απο την Αγγλια, την πολυτιμη συμπαρασταση του κτηνιατρου Νικου Δασκαλοπουλου που εξτασε τσεκαρε και περιεθλαλψε ολα τα ζωα της Βικης χωρις να δεχθει να παρει ουτε ενα ευρω σαν αμοιβη , με την δικη σας πολυτιμη βοηθεια και υποστηριξη ο καθενας με τον τροπο που μπορουσε να με στηριξει το αποτελεσμα ηταν πραγματικα ανελπιστο.

ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ

772 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΑΤΟΝΙΑ ΣΤΕΙΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 30 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.

Απο τα γατονια τα 455 θηλυκα ζωα και τα 317 αρσενικα

Απο τα σκυλουνια τα 17 αρσενικα και 13 θηλυκα ζωα.

33 προγραμματα στειρωσεων ετρεξαν στην διαρκεια της χρονιας (τα περισσότερα απ τα οποία δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς στο adespoto.gr για φιλόζωους που ενδιαφερόντουσαν να στειρώσουν αδέσποτα ζώα της γειτονιάς τους).

Δυο μονο θανατοι σε ολο αυτο τον αριθμο των ζωων που στειρωθηκαν. Και τα δυο αδεσποτα γατονια που ειχαν διαφραγματοκοιλη σε πολυ ασχημη κατασταση που παρα την τεραστια προσπαθεια των κτηνιατρων να αντιμετωπισουν την κατασταση τους εχασαν την μαχη για να ζησουν.

ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ

67 γατονια δοθηκαν για υιοθεσια μεσα στο 2012.

Για οσους απο εσας εχουν facebook μπορουν να δουν ολες τις φωτογραφιες των ζωων που δοθηκαν για υιοθεσια μεσα στο 2012. στο παρακατω link.

Απο τα 67 γατια που δοθηκαν για υιοθεσια τα 40 γατια ηταν απο τα καταφυγιο της Βικης Χατζηαντωνακη, Μια χρονια στην οποια τουλαχιστον 5 φορες χρειαστηκε να ταξιδεψω σε Γερμανια, Αγγλια προκειμενου να εξασφαλισω σαυτα τα ζωα μια καλυτερη τυχη για το μελλον τους. Μια χρονια στην οποια χρειαστηκε να ειμαι σε ενα συνεχες τρεξιμο αναμεσα σε κτηνιατρους και αεροδρομια προκειμενου και τα 67 αυτα ζωα να εχουν ενα καλυτερο μελλον.

8 σκυλια δοθηκαν για υιοθεσια απο τα οποια τα 7 της Βικης Χατζηαντωνακη

Τα δυο απο αυτα τα ανελαβε ο φιλοζωικη ομιλος Καρδιτσας οπου και μετεφερα τα ζωα.

Τα τρια μεγαλοσωμα αφου πρωτα στειρωθηκαν στην Κτηνιατρικη κλινκη και εγιναν οι απαραιτητες αιματολογικες εξετασεις τα ανελαβε Η Βασω Χατζημανωλη στο καταφυγιο της

Το pit bul δοθηκε για υιοθεσια στην Θεσσαλονικη με την βοηθεια μελους της οργανωσης pit bul resque.

Η μια μιρκουλα υιοθετηθηκε στην Στουτγκαρδη της Γερμανιας.

Μελανο στιγμα στην χρονια οι εννια απωλειες σε ζωα.

4 απο τα γατονια της Βικης πεθαναν απο διαφορετικη αιτια το καθενα.

Η μικρη τριποδουλα κατασπαραχθηκε απο τα σκυλια βοσκου της περιοχης.

Ο Σνουφελ αφου εζησε κοντα μου για 8 μηνες εχασε την μαχη απο νεφρικη ανεπαρκεια ‘

Η Τρινα εχασε την μαχη απο ηπατικη ανεπαρκεια και η

Μαυρουλα απο καρκινο στο προσωπο και χρειασθηκε να γινει ευθανασια.

6 απο τα ζωα που ηδη ειχα στο σπιτι εχασαν την μαχη

Ο Ριρικος απο βαθεια γεραματα (22 χρονων ) και νεφρικη ανεπαρκεια.

Ο Νινο απο καρκινο στο σηκωτι

Ο Αλητης μου απο νεφρικη ανεπαρκεια

Η Λουσυ απο αιτια που κανενας δεν μπορεσε να διαγνωσει και

Η μοναδικη η λατρεμενη μου αναπηρουλα Ζουζουνα απο ανεξελεγκτη αναιμια.

Το καθε ενα αφησε και ενα τεραστιο κενο στην ψυχη μου μα η απωλεια της μικρης αναπηρουλας μου ακομη ειναι σταθμος στην ζωη μου .

Αυτά έγραψε η Χριστιάννα. Η Χριστιάννα είναι ένας άνθρωπος όπως όλοι μας που όμως δεν κλείνει τα μάτια στα αδέσποτα. Παλεύει κάθε μέρα, κυρίως για τις γάτες και με βοήθεια κτηνιάτρων και οργανώσεων απ το εξωτερικό και την Ελλάδα κατάφεραν να στειρώσουν και να βοηθήσουν όλα αυτά τα ζώα.

Ένα μόνο άτομο με τη στήριξη πολλών.

Παρόμοιο έργο κάνουν πολλοί ακόμα άνθρωποι, ανώνυμα ή όχι, σε σωματεία ή ΜΚΟ. Και δεν αναγνωρίζονται ποτέ. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι η αναγνώριση αλλά η προσφορά προς τα ζώα, που είναι ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΗΣ, όσο κι αν κάποιοι δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν πώς δεν κρύβεται κανένα συμφέρον πίσω από αυτή την προσφορά, παρά μόνο θυσία προσωπικού χρόνου και χρήματος.

Και μετά οι Δήμοι λένε ” δεν έχουμε πόρους”;Θέληση δεν έχετε!

Διαβάστε περισσότερα »

Δελφίνια δημιουργούν «σχεδία» για να σώσουν μέλος τους

Δελφίνια δημιουργούν «σχεδία» για να σώσουν μέλος τους

Προσπαθούν να το κρατήσουν στην επιφάνεια του νερού

Είναι γνωστό ότι τα δελφίνια είναι ευφυή και φιλικά πλάσματα. Εκτός από αυτό όμως -όπως αποδεικνύει το παρακάτω βίντεο- τα δελφίνια ακόμη σώζουν ζωές!

Για πρώτη φορά καταγράφηκε σε βίντεο η συμπεριφορά ομάδας δελφινιών, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν ένα τραυματισμένο μέλος της ομάδας τους.

Οι εκπληκτικές αυτές εικόνες βιντεοσκοπήθηκαν στο θαλάσσιο πάρκο Kyum στην περιοχή Ulsan της Νότιας Κορέας.

Σε αυτό φαίνονται 12 δελφίνια να κολυμπούν πολύ κοντά το ένα στο άλλο και να προσπαθούν να κρατήσουν στην επιφάνεια ένα θηλυκό μέλος της ομάδας τους που δείχνει να αντιμετωπίζει δυσκολία.

Δυστυχώς, μισή ώρα μετά το θηλυκό σταμάτησε να αναπνέει.

Σύμφωνα με τους κινηματογραφιστές, πέντε δελφίνια από την ομάδα έμειναν κοντά του μέχρι που εκείνο εξαφανίστηκε στο βυθό.



newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ακόμα και οι τίγρεις χαίρονται το χιόνι!




Η Daseep είναι μια 2χρονη τίγρη της Σουμάτρας που ζει σε ζωολογικό κήπο στην πόλη Dudley του West Midlands, όπου επιδίδεται -όποτε ο καιρός το επιτρέπει- σε έναν διασκεδαστικό χιονοπόλεμο με τους φύλακες. Πιάνει τις χιονόμπαλες στον αέρα και ανταμείβεται με μια… έκρηξη χιονιού στο πρόσωπό της.
perierga.gr - Ακόμα και μια τίγρης δεν αντιστέκεται στον χιονοπόλεμο!
«Αυτό είναι το πρώτο βαρύ χιόνι που είδε ποτέ της η Daseep και δεν έχασε την ευκαιρία να το εξερευνήσει με το δικό της τρόπο. Οι φύλακες θέλησαν να παίξουν μαζί της πετάγοντας προς το μέρος της χιονόμπαλες. Κι αυτή συμμετείχε στο παιχνίδι αυτό, δείχνοντας ότι το απολάμβανε», αναφέρει ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Jill Hitchman. Και άδραξαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν την τίγρη σε μοναδικές στιγμές παιχνιδιού…
perierga.gr - Ακόμα και μια τίγρης δεν αντιστέκεται στον χιονοπόλεμο!
perierga.gr - Ακόμα και μια τίγρης δεν αντιστέκεται στον χιονοπόλεμο!
perierga.gr - Ακόμα και μια τίγρης δεν αντιστέκεται στον χιονοπόλεμο!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σκίουρος αντικρίζει λεοπάρδαλη…


Perierga.gr - Σκίουρος αντικρίζει λεοπάρδαλη...Όλα γίνονται στην έρημο Καλαχάρι της Αφρικής. Και το κατέγραψε η κάμερα του BBC στο πλαίσιο σειράς επεισοδίων για την άγρια ζωή στη «Μαύρη Ήπειρο».
Μια λεοπάρδαλη βρίσκεται στην αναζήτηση θηράματος και τα μικρότερα ζώα απομακρύνονται από το πέρασμά της. Μια αντιλόπη το βάζει στα πόδια και ο επόμενος που την αντιλαμβάνεται είναι ένας σκίουρος που ετοιμάζεται να ροκανίσει έναν καρπό. Η αντίδρασή του είναι πραγματικά θεαματική…
Διαβάστε περισσότερα »

Η αγκαλιά της μαμάς είναι μοναδική!


Δεν πάει πουθενά χωρίς τη μητέρα του.
Είναι μόνο μίας ημέρας και είναι λογικό να αισθάνεται ανασφάλεια μακριά από τη μητέρα του. Γι’ αυτό και ο μικρός ιπποπόταμος στις φωτογραφίες δεν απομακρύνεται καθόλου από κοντά της.
Όπως θα έκανε και οποιοδήποτε μικρό παιδί που κρύβεται «στα φουστάνια» της μαμάς του, έτσι και ο ντροπαλός ιπποπόταμος δεν την άφησε στιγμή και αναζητούσε συνεχώς την «αγκαλιά» της.
Τις συγκινητικές φωτογραφίες τράβηξε η Marina Cano στο πάρκο άγριας ζωής Cabarceno στην Cantabria της Ισπανίας.
Perierga.gr - Η αγκαλιά της μαμάς είναι μοναδική!
Perierga.gr - Η αγκαλιά της μαμάς είναι μοναδική!
Perierga.gr - Η αγκαλιά της μαμάς είναι μοναδική!
Perierga.gr - Η αγκαλιά της μαμάς είναι μοναδική!
Perierga.gr - Η αγκαλιά της μαμάς είναι μοναδική!πηγή: newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Κολυμπώντας στα… σαγόνια του θανάτου!


Τις τελευταίες στιγμές ενός πιγκουίνου συλλαμβάνει ο φωτογραφικός φακός λίγο πριν τον καταπιεί μια τεράστια φώκια-λεοπάρδαλη στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής Χερσονήσου. Τα ογκώδη αρπακτικά παραμονεύουν στα ρηχά νερά του λιμανιού Lockroy Λιμάνι, όπου οι πιγκουίνοι προσεγγίζουν για παιχνίδι χωρίς να γνωρίζουν τι τους περιμένει… ακριβώς από κάτω. Και από τη στιγμή που θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τη φώκια-λεοπάρδαλη η μοίρα του είναι προκαθορισμένη!
perierga.gr - Κολυμπώντας στα... σαγόνια του θανάτου!
Μάταια ο δυστυχής πιγκουίνος προσπάθησε να κολυμπήσει προς την επιφάνεια. Τα σαγόνια του τεράστιου αρπακτικού ματαίωσαν την πιθανή διαφυγή του. «Οι νεαροί πιγκουίνοι πηγαίνουν στα ρηχά νερά για να παίξουν και δεν είναι εξοικειωμένοι με τους κινδύνους που παραμονεύουν κάτω από το νερό. Έτσι οι περισσότεροι καταλήγουν στα σαγόνια και κατ’ επέκταση στο στομάχι των αρπακτικών ζώων», λέει ο Amos Nachoum, ένας Ισραηλινός 63χρονος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων που συνέλαβε τις απίθανες εικόνες που βλέπετε.
perierga.gr - Κολυμπώντας στα... σαγόνια του θανάτου!
perierga.gr - Κολυμπώντας στα... σαγόνια του θανάτου!
perierga.gr - Κολυμπώντας στα... σαγόνια του θανάτου!
perierga.gr - Κολυμπώντας στα... σαγόνια του θανάτου!
perierga.gr - Κολυμπώντας στα... σαγόνια του θανάτου!
perierga.gr - Κολυμπώντας στα... σαγόνια του θανάτου!
perierga.gr - Κολυμπώντας στα... σαγόνια του θανάτου!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Gouldian, ένα πουλί… ουράνιο τόξο


Το Gouldian ή αλλιώς Lady Gouldian ή σπίνος ουράνιο τόξο είναι ένας είδος πουλιού, της κατηγορίας των στρουθιόμορφων, ενδημικό στην Αυστραλία. Κύριο χαρακτηριστικό αυτού του πανέμορφου πουλιού είναι οτο πολύχρωμο φτέρωμα, το οποίο μάλιστα χωρίζεται σε ζώνες, εξού και ο χαρακτηρισμός ουράνιο τόξο.
Δυστυχώς, όπως και πολλά άλλα είδη, τα Gouldian απειλούνται με εξαφάνιση καθώς ο πληθυσμός τους στην ελευθερία μειώνεται συνεχώς και δραματικά. Στην αιχμαλωσία βέβαια ο αριθμός του μεγαλώνει αλλά σίγουρα αυτό είναι διαφορετικό.
Perierga.gr - Γκούλντιαν, τα ομορφότερα πουλιά!photo by: flickr
Perierga.gr - Γκούλντιαν, τα ομορφότερα πουλιά!photo by: flickr
Perierga.gr - Γκούλντιαν, τα ομορφότερα πουλιά!photo by: flickr
Perierga.gr - Γκούλντιαν, τα ομορφότερα πουλιά!photo by: flickr
Perierga.gr - Γκούλντιαν, τα ομορφότερα πουλιά!photo by: flickr
Perierga.gr - Γκούλντιαν, τα ομορφότερα πουλιά!photo by: flickr
Perierga.gr - Γκούλντιαν, τα ομορφότερα πουλιά!photo by: flickr
Perierga.gr - Γκούλντιαν, τα ομορφότερα πουλιά!photo by: flickr
Perierga.gr - Γκούλντιαν, τα ομορφότερα πουλιά!photo by: flickr
Perierga.gr - Γκούλντιαν, τα ομορφότερα πουλιά!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »