Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Φωτογραφία που σοκάρει. Αυτή είναι η Κρήτη;

Δείχνει την απομάκρυνση των 30+ ζώων που βρέθηκαν δηλητηριασμένα στο ιδιωτικό καταφύγιο Βρετανίδας στα Χανιά, γιατί κάποιοι ενοχλούνταν από...την παρουσία τους!
Αυτή είναι λοιπόν η Κρήτη και οι άνθρωποι της; Αυτοί είναι οι Έλληνες που δεν ανέχονται άλλες μορφές ζωής πλαϊ τους ή δεν συμβιώνουν με ζώα που βρίσκονται ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ και τα φροντίζουν λίγοι ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι;

Προτιμάτε αυτή τη φωτό να κάνει το γύρο του κόσμου; Χαρείτε την λοιπόν και μην περιμένετε τουρίστες...αφού η φωτογραφία ανέβηκε σε ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ φιλοζωϊκή σελίδα στο facebook και σχολιάζουν άνθρωποι ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ για τα χάλια μας.
Διαβάστε περισσότερα »

Aυτός είναι ο «κρυφός» έρωτας του Κώστα Καραφώτη

Γνωρίζαμε εδώ και καιρό οτι ο γνωστός καλλιτέχνης = που αυτή την περίοδο ξεκίνησε εμφανίσεις με την Ελεάνα Παπαιωάνου και τον Γιώργο Γιαννιά- είναι ερωτευμένος. Ποτέ μέχρι σήμερα όμως δεν είχε πιαστεί επ αυτοφόρω από τον φωτογραφικό φακό να αγκαλιάζει και να παίζει με την αγαπημένη του. Η Έλεάνα είναι το άτομο που κατάφερε να κάνει κάτι τέτοιο ,μέσα στο καμαρίνι του Κώστα και η φωτογραφία είναι ντοκουμέντο απο μόνη της.

Μιλάμε για το σκυλάκι του τραγουδίστριας που ένα απο τα προηγούμενα βράδια το πήρε μαζί της και με τον Κώστα έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Η φωτογραφία αυτή ανέβηκε στο twitter και τα πειράγματα έδινα και έπαιρναν για το πως έπαιζε ο λαϊκός τραγουδιστής μαζί του. Τα παρασκήνια και το κλήμα όπως βλέπεται στο Frangeliko είναι μοναδικό και κάποια στιγμή θα έβγαινε στο φως της δημοσιότητας αυτός ο δεσμός αγάπης του Κώστα με τα τετράποδα ζωάκια.

Πηγή: markos.tv
Διαβάστε περισσότερα »

Τροχαίο με δύο μικρά αρκουδάκια νεκρά

Ήταν αδέλφια και μόλις 4-5 μηνών

Ατύχημα με δύο νεκρά αρκουδάκια φετινής γέννας σημειώθηκε χθες το βράδυ στον κάθετο οδικό άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής! Στον ίδιο άξονα έχουν σημειωθεί συνολικά 13 ατυχήματα με θύματα άγρια ζώα στα οποία έχουν σκοτωθεί 11 αρκούδες!

Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώθηκε από διερχόμενο οδηγό και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης έσπευσε στο σημείο του ατυχήματος. Τα δύο μικρά αρκουδάκια, που ήταν αδέλφια, βρέθηκαν διαμελισμένα και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Όπως διαπιστώθηκε τα δύο αρκουδάκια ήταν μόλις 4-5 μηνών, φετινής γέννας και ζύγιζαν περίπου 15 κιλά. Πιθανότατα το ατύχημα συνέβη την ώρα που τα δύο αρκουδάκια διέσχιζαν το δρόμο με τη μητέρα τους. 

Όλα τα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες μέσα στο 2012 αφορούν σε νεαρά αρκουδάκια που διανύουν τον πρώτο ή δεύτερο χρόνο εκπαίδευσης από τη μητέρα τους, γεγονός που σηματοδοτεί τον αφανισμό μιας γενιάς αρκούδων.

«Είναι ένα ζώο που αναπαράγεται δύσκολα και έχει μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας. Μία αρκούδα γεννάει 1-3 αρκουδάκια κάθε τρία χρόνια στην καλύτερη περίπτωση!», δήλωσε ο Επιστημονικός Συντονιστής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Αλέξανδρος Καραμανλίδης θέλοντας να υπογραμμίσει τους κινδύνους που εγκυμονούν για την επιβίωση των αρκούδων στην Ελλάδα τέτοια ατυχήματα.

Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή: Ένας… θανατηφόρος άξονας για την άγρια ζωή

Ο κάθετος οδικός άξονας Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής όπου σημειώθηκε το ατύχημα έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα άγρια ζώα. Η ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου και η απουσία ή ελλιπής διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα, συνεχίζουν να αποτελούν τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Με αφορμή το νέο περιστατικό ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πιέζει για την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του φράχτη κατάλληλων προδιαγραφών από την Εγνατία Οδό ΑΕ, κατά μήκος όλου του άξονα και ιδιαίτερα στα τμήματα υψηλού κινδύνου, όπως αυτά έχουν ήδη εντοπισθεί και χαρτογραφηθεί από την επιστημονική μας ομάδα. 

Η κατασκευή του ενισχυμένου φράχτη, για τον οποίο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πιέζει τις Αρχές από το 2007, έχει ήδη εγκριθεί και το έργο βρίσκεται στη φάση ανάθεσης αναδόχου εταιρείας.

Έργα περίφραξης αλλά και ενίσχυσης της ειδικής σήμανσης οδών ταχείας κυκλοφορίας στη Δυτική Μακεδονία που έχουν καταγραφεί ως περάσματα αρκούδας από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα προκειμένου να εξασφαλίσουμε τόσο την ασφαλή διέλευση των οχημάτων κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες και τους πληθυσμούς της αρκούδας.

Η φωτογραφία είναι από τον Αρκτούρο.
Διαβάστε περισσότερα »

Τα πρώτα βήματα του μικρού χιμπατζή

Όλοι είναι λίγο ασταθείς στην αρχή!

Τη στιγμή που ένας μικρός χιμπατζής πήρε την απόφαση να αφήσει την αγκαλιά της μαμάς του και να κάνει τα πρώτα του βήματα απαθανάτισε το φωτογράφος Konrad Wothe.

Βέβαια, η προσπάθεια δεν κράτησε πολύ ώρα και ο μικρός σύντομα επέστρεψε στην ασφάλεια της αγκαλιάς της.

Η οικογένεια των χιμπατζήδων ζει στο πάρκο άγριας ζωής Mahale Mountains στην Τανζανία.





 


newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Η γάτα Σούπερμαν


Έτοιμη να σώσει τον κόσμο


Διαβάστε περισσότερα »

Ευθανασία σε σκυλί επειδή… μοιάζει με πιτ μπουλ!

Μάχη για τη ζωή του Lennox στην Ιρλανδία

Ο Lennox από το Μπέλφαστ βρέθηκε στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης που διαρκεί εδώ και δύο χρόνια και διαμαρτυριών για τα δικαιώματα των ζώων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Αναμένεται όμως να του γίνει ευθανασία έπειτα από επιμονή του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Οι αρμόδιες αρχές τον χαρακτήρισαν δημόσιο κίνδυνο και τον απομάκρυναν από την οικογένειά του πριν από δύο χρόνια. Το ανώτατο δικαστήριο της Ιρλανδίας επικύρωσε δύο προηγούμενες αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Lennox πρέπει να πεθάνει. Το περιθώριο για περαιτέρω νομική δράση έληξε χθες…

Η οικογένεια του Lennox επιμένει πως ο 7χρονος σκύλος δεν είναι καν πιτ μπουλ, δεν έχει ποτέ επιτεθεί σε κανέναν και θα μπορούσε τουλάχιστον να μεταφερθεί εκτός Ιρλανδίας αντί να θανατωθεί.

Η υπόθεσή του έχει τραβήξει την προσοχή των φιλόζωων και σε άλλες χώρες. Διαδηλώσεις έγιναν στο Μπέλφαστ αλλά και στη Νέα Υόρκη ενώ στήθηκε στο διαδίκτυο και γραμμή δωρεών και ιστοσελίδες υποστήριξής του. 
Διαβάστε περισσότερα »

Επέστρεψαν οι καρέτα καρέτα στην παραλία Επιταλίου

Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτισμάτων

Στην παραλία του Επιταλίου, μια παραλία μοναδικού κάλλους, στον Πύργο, εκεί που άλλοτε υπήρχαν μόνο ερείπια και εγκαταλελειμμένα κτίσματα επέστρεψαν και πάλι μικρά χελωνάκια καρέτα-καρέτα, που είχαν εδώ και χρόνια εξαφανισθεί, αλλά και παραθεριστές.

Στην παραλία ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατεδάφισης των δεκαπέντε κτισμάτων, τα οποία είχαν κριθεί επικινδύνως ετοιμόρροπα, αποκαταστάθηκε στο σύνολό της και παραδόθηκε στην ελεύθερη χρήση των πολιτών, αλλά και των σπάνιων χελωνών.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρηση και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων θα συνεχίσει το έργο της, με την κατεδάφιση και άλλων κτισμάτων, αρχικά στην περιοχή της παραλίας της Ζαχάρως, ώστε να παραδοθεί κι αυτή στους πολίτες. Σειρά θα έχουν και άλλες παραλίες με την πλήρη υποστήριξη των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Διαβάστε περισσότερα »

ALL WE NEED IS LOVE!








PART 2
Διαβάστε περισσότερα »

Η ράτσα του σκύλου μας αντανακλά το… χαρακτήρα μας!



perierga.gr - Η ράτσα του σκύλου μας αντανακλά το χαρακτήρα μας!Σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα ευρήματα των επιστημόνων, οι κάτοχοι σκύλων μικρού μεγέθους (toy) όπως είναι, για παράδειγμα, ένα γιορκσάιρ τεριέ, εμφανίζουν έντονη εξωστρέφεια, είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, ενώ τείνουν να αγαπούν τις τέχνες και να παρακολουθούν τα πολιτιστικά δρώμενα. Από την άλλη πλευρά, οι κάτοχοι μεγαλόσωμων φιλικών σκύλων όπως π.χ. τα λαμπραντόρ διαθέτουν ιδιαίτερα ευχάριστο χαρακτήρα. «Τείνουμε να επιλέγουμε σκύλους που μας… μοιάζουν, όπως ακριβώς επιλέγουμε έναν σύντροφο με παρόμοια ενδιαφέροντα, εξηγεί ο ερευνητής Λανς Γουόρκμαν.
Αναλύοντας το δέσιμο ανθρώπου-σκύλου
Οι Βρετανοί επιστήμονες προχώρησαν σε μελέτη του τρόπου με τον οποίο στοιχεία της προσωπικότητας μπορούν να επηρεάσουν πραγματικές συμπεριφορές. Με δεδομένο ότι προηγούμενες μελέτες είχαν υποδείξει σημαντικές διαφορές στην προσωπικότητα ατόμων που είχαν σκύλο και ατόμων που δεν είχαν, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στην εξέταση του χαρακτήρα ιδιοκτητών καθαρόαιμων σκύλων. Κατά τη διάρκεια της μελέτης λοιπόν, διαπίστωσαν ότι συγκεκριμένες ράτσες σκύλων σχετίζονταν περισσότερο με συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων.
Στη συνέχεια, σε συνεργασία με το Kennel Club, το επίσημο κυνοτροφείο της Βρετανίας, οι ειδικοί δημιούργησαν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο το οποίο ανέβασαν στο Διαδίκτυο. Ζήτησαν από περίπου 1.000 ιδιοκτήτες καθαρόαιμων τετράποδων να απαντήσουν στις ερωτήσεις, προκειμένου να μπορέσουν να «μετρήσουν» πέντε βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς τους: την ειλικρίνεια, την εξωστρέφεια, την ευσυνειδησία, την τερπνότητα (όρος που περιλαμβάνει τον αλτρουισμό, την εμπιστοσύνη, την ευγένεια, τη στοργή και άλλες θετικές μορφές κοινωνικής συμπεριφοράς) και τον νευρωτισμό (περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως η συναισθηματική αστάθεια, ανησυχία, κατήφεια και θλίψη).
Για μεγαλύτερη διευκόλυνση μάλιστα, μοίρασαν τις ράτσες σε επτά βασικές κατηγορίες: κυνηγόσκυλα (π.χ. λαμπραντόρ, γκόλντεν ρετρίβερ), λαγωνικά (π.χ. γκρέιχαουντ), ποιμενικοί (π.χ. γερμανικοί ποιμενικοί, κόλεΐ), τεριέ (π.χ. Σταφορνσάιρ μπουλ τεριέ), μικρόσωμοι σκύλοι toy (π.χ. τσιουάουα), σκύλοι χρησιμότητας (π.χ. μπουλντόγκ), σκύλοι εργασίας (π.χ. ντόπερμαν).
Ράτσα και χαρακτήρας
Βάσει των αποτελεσμάτων φάνηκε ότι οι κάτοχοι ποιμενικών ή σκύλων χρησιμότητας ήταν πιο εξωστρεφείς από κάθε άλλον ιδιοκτήτη σκύλου. Οι ιδιοκτήτες κυνηγόσκυλων και μικρόσωμων σκύλων εμφανίζονταν πιο ευχάριστοι συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Επιπλέον, οι κάτοχοι σκύλων toy έδειχναν να έχουν ιδιαίτερα ανοιχτή προσωπικότητα και έντονη φαντασία.
Τα άτομα που κατά τους ειδικούς εμφάνιζαν μεγαλύτερη συναισθηματική σταθερότητα, ήταν εκείνα που είχαν λαγωνικά, συμπεριλαμβανομένων μπιγκλ και αφγανικών λαγωνικών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα στοιχεία αυτά, θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα τόσο σε όσους διαθέτουν ήδη έναν τετράποδο συγκάτοικο, όσο και σε άτομα που σχεδιάζουν να πάρουν σκύλο καθώς προσφέρουν καθοδήγηση κατά την επιλογή ενός ζώου, με στόχο την ιδανική συμβίωση.
πηγή: tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πανέμορφα άλογα στην παγωμένη Ισλανδία



Είναι μια ράτσα αλόγων που αναπτύχθηκε στην Ισλανδία εδώ και πολλούς αιώνες, έχει μέγεθος πόνυ και αναφέρονται σαν ισλανδικά άλογα. Τα ισλανδικά άλογα έχουν μακρά διάρκεια ζωής και είναι ιδαίτερα ανθεκτικά.
Είναι η μοναδική ράτσα αλόγων στην Ισλανδία, και χρησιμοποιείται ακόμα για τις παραδοσιακές γεωργικές εργασίες, για αναψυχή, αλλά και αγωνιστικά.
Perierga.gr - Άλογα στην παγωμένη Ισλανδίαphoto by: ng
Τα πρώτα άλογα έφτασαν στην Ισλανδία από Σκανδιναβούς εποίκους τον 9ο και 10ο αιώνα. Τα ισλανδικά άλογα ζυγίζουν περίπου 350 κιλά και έχουν ύψος περίπου 1,40 μέτρα.
Perierga.gr - Άλογα στην παγωμένη Ισλανδίαphoto by: flickr
Perierga.gr - Άλογα στην παγωμένη Ισλανδίαphoto by: flickr
Perierga.gr - Άλογα στην παγωμένη Ισλανδίαphoto by: flickr
Perierga.gr - Άλογα στην παγωμένη Ισλανδίαphoto by: flickr
Perierga.gr - Άλογα στην παγωμένη Ισλανδίαphoto by: flickr
Perierga.gr - Άλογα στην παγωμένη Ισλανδίαphoto by: flickr
Perierga.gr - Άλογα στην παγωμένη Ισλανδίαphoto by: flickr
Perierga.gr - Άλογα στην παγωμένη Ισλανδίαphoto by: flickr
Perierga.gr - Άλογα στην παγωμένη Ισλανδίαphoto by: flickr
Διαβάστε περισσότερα »

Τα τελευταία ασιατικά λιοντάρια…



Αυτές οι φωτογραφίες παρουσιάζουν τα τελευταία εναπομείναντα ασιατικά λιοντάρια πάνω στη Γη, τα οποία περιφέρονται σε ένα δάσος στην Ινδία.
Ο βραβευμένος φωτογράφος της άγριας φύσης, Uri Golman, συνέλαβε στο φακό του αυτό το σπάνιο είδος στο φυσικό του περιβάλλον, στο άλσος Γκιρ στο δυτικό κρατίδιο του Γκουτζαράτ.
Perierga.gr - Τα τελευταία ασιατικά λιοντάρια…
Σήμερα, ο πληθυσμός του ασιατικού λιονταριού δεν ξεπερνάει τα 411 ζώα, μεταξύ των οποίων τα 150 είναι ενήλικα, και ο καθηγητής Luke Hunter ισχυρίζεται ότι μόνη λύση είναι η μετακίνηση τους σε άλλο βιότοπο.
Ο ζωολόγος Ravi Chellam έχει ήδη αναπτύξει σχέδια για τη μετεγκατάσταση του είδους στο Kuno-Palpur Wildlife Sanctuary, στο γειτονικό κράτος Madhya Pradesh.
Ωστόσο, η πολιτειακή κυβέρνηση του Γκουτζαράτ αρνείται να δώσει άδεια για το εγχείρημα. Σύμφωνα με φιλοζωικές οργανώσεις, αυτό συμβαίνει λόγω των υψηλών εσόδων που προκύπτουν από τον τουρισμό στη συγκεκριμένη περιοχή.
Τα ασιατικά λιοντάρια είναι μικρότερα σε σχέση με εκείνα της Αφρικής, αλλά έχουν μεγαλύτερες τρίχες και πιο πορτοκαλί χρώμα. Σύμφωνα με τους ιστορικούς το συγκεκριμένο είδος μεταφέρθηκε και στο Ιράν, την Ελλάδα και την Ιταλία και χρησιμοποιούταν από τους Ρωμαίους στις μονομαχίες του Κολοσσαίου.
Ωστόσο, η καταστροφή του βιοτόπου τους και η ανεξέλεγκτη λαθροθηρία έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση του πληθυσμού τους.
Perierga.gr - Τα τελευταία ασιατικά λιοντάρια…
Perierga.gr - Τα τελευταία ασιατικά λιοντάρια…
Perierga.gr - Τα τελευταία ασιατικά λιοντάρια…
Perierga.gr - Τα τελευταία ασιατικά λιοντάρια…
Perierga.gr - Τα τελευταία ασιατικά λιοντάρια…
Perierga.gr - Τα τελευταία ασιατικά λιοντάρια…
Perierga.gr - Τα τελευταία ασιατικά λιοντάρια…
πηγή: newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ατρόμητος σκίουρος εναντίον… σκύλου!



Είναι ανθρώπινος νόμος και κανόνας απαράβατος οι γονείς να κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους, πόσω μάλλον όταν αυτά αντιμετωπίζουν κάποιον σοβαρό κίνδυνο. Σωστά; Το ίδιο, όμως, ισχύει και ανάμεσα στα ζώα, αφού όταν κι αυτά γίνονται «γονείς» προστατεύουν τα μικρά τους με κάθε τρόπο. Και σίγουρα δεν έχει καμία σημασία ο αντίπαλος με τον οποίο θα κληθούν κάποια στιγμή να τα βάλουν. Το σημαντικό είναι να σώσουν το «σπλάχνο» τους που κινδυνεύει. Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο σκίουρος που βλέπετε στις φωτογραφίες, ο οποίος τα βάζει με έναν αγριεμένο σκύλο που προσπαθεί να φάει το μικρό σκιουράκι που έχει πέσει από το δέντρο. Τι κι αν η «μάνα» έχει απέναντί της ένα… τέρας! Σίγουρα θα του βγάλει τα μάτια για να γλιτώσει το μωρό της… Και τα καταφέρνει μια χαρά, σώζοντας εν τέλει το απρόσεχτο σκιουράκι. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, «μάνα είναι μόνο μία» και ανάμεσα στα ζώα…
Ο σκύλος κοιτάζει απειλητικά το μικρό σκιουράκι που έχει πέσει στο έδαφος και είναι απροστάτευτο. Η μάνα, δε, ετοιμάζεται να ορμήσει στον εχθρό…
perierga.gr - Ατρόμητος σκίουρος εναντίον... σκύλου!
Επιτίθεται γεμάτη θάρρος στο σκύλο, αναγκάζοντάς τον να αφήσει το «θύμα» του κατά μέρος…
perierga.gr - Ατρόμητος σκίουρος εναντίον... σκύλου!
Η επίθεση συνεχίζεται και διαρκεί όσο ακριβώς χρειάζεται το σκιουράκι για να απομακρυνθεί από το σκύλο…
perierga.gr - Ατρόμητος σκίουρος εναντίον... σκύλου!
Η μάνα παίρνει το μικρό της και ανεβαίνουν μαζί στο δέντρο, ασφαλείς πια από τον άγριο σκύλο που κοιτάζει και τους δύο έκπληκτος!
perierga.gr - Ατρόμητος σκίουρος εναντίον... σκύλου!
PERIERGA.GR
Διαβάστε περισσότερα »

Παπαγάλος χάθηκε όμως ήξερε τη… διεύθυνση!


Perierga.gr - Παπαγάλος χάθηκε όμως ήξερε τη... διεύθυνση!Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ένας παπαγάλος που..χάθηκε κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του αφού γνώριζε την…διεύθυνση.
Κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του αφού μπόρεσε να πει στους αστυνομικούς την διεύθυνσή του.
Ένας παπαγάλος πέταξε μακριά από το σπίτι του στην πόλη Σαγκαμιχάρα, δυτικά του Τόκιο, και μετά από λίγη ώρα κάθισε στον ώμο ενός πελάτη ξενοδοχείου, ο οποίος τον παρέδωσε στην αστυνομία.
Το βράδυ της Τρίτης ο παπαγάλος επανέλαβε τρεις συνεχόμενες φορές το όνομα της πόλης και του διαμερίσματος που βρίσκεται η κατοικία του και αμέσως μετά πρόφερε καθαρά τον αριθμό του οικοδομικού τετραγώνου του σπιτιού της ιδιοκτήτριάς του, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Έτσι, οι αστυνομικοί τον επέστρεψαν στην 60χρονη, η οποία είχε χάσει πριν από δύο χρόνια έναν άλλο παπαγάλο και αποφάσισε να λάβει προληπτικά μέτρα: να μάθει στον καινούργιο παπαγάλο της να προφέρει την διεύθυνσή του.
Ο παπαγάλος, πριν επιστραφεί στην γυναίκα, είχε εξοικειωθεί με τους αστυνομικούς και τους είπε ακόμα και το όνομά του: Πίκο-τσαν.
πηγή: newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Βλέπουν οι πίθηκοι χρώματα;

Όλα τα πρωτεύοντα θηλαστικά έχουν καλή χρωματική όραση, η οποία τα βοηθά να ξεχωρίζουν πιο εύκολα αντικείμενα και τροφή στο περιβάλλον τους. Έχει μεγάλη σημασία για την επιβίωσή τους να μπορούν, για παράδειγμα, να διακρίνουν κόκκινα φρούτα μέσα σε πράσινα φύλλα.

Ωστόσο, η ικανότητα των πρωτευόντων θηλαστικών να διακρίνουν τα χρώματα διαφέρει, και αυτό σχετίζεται με το ότι αυτή η εξελιγμένη χρωματική όραση ειδικά στα ανώτερα πρωτεύοντα εξελίχθηκε για να μπορούν να βλέπουν κοκκινίλες στο δέρμα των ομοειδών τους. Κι αυτό γιατί είναι σημαντικό για τα πιο κοινωνικά ζώα να μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τα εξωτερικά σημάδια που δείχνουν τι συμβαίνει στο σώμα των μελών της ομάδας.

Στους χιμπαντζήδες, για παράδειγμα, τα κόκκινα οπίσθια των θηλυκών υποδηλώνουν περίοδο οργασμού, ενώ σε πολλά πρωτεύοντα ένα κοκκινισμένο πρόσωπο μπορεί να υποδηλώνει θυμό και εκνευρισμό. Ιδιαίτερη ικανότητα να ξεχωρίζουν το κόκκινο χρώμα έχουν τα πρωτεύοντα με άτριχες περιοχές στο σώμα τους.
scienceillustrated.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Γκαλαπάγκος: Γερμανός τουρίστας συνελήφθη για κλοπή ιγκουάνα

Έναν Γερμανό τουρίστα που προσπάθησε να «βγάλει» τέσσερα ιγκουάνα, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, έξω από τα νησιά Γκαλαπάγκος συνέλαβαν οι Αρχές.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Πάρκο των νησιών Γκαλαπάγκος, οι φύλακες του Πάρκου συνέλαβαν τον άνδρα στο αεροδρόμιο, πριν προλάβει να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Εκτός από τις αποσκευές του ο τουρίστας κουβαλούσε και ένα περίεργο δέμα, που τελικά περιείχε τέσσερις σαύρες τυλιγμένες σε πανί.

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για σαύρες του είδους conolophus subcristatus, που κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Το 1976 άγρια σκυλιά αφάνισαν μια αποικία 500 ιγκουάνα από το νησί Σαντα Κρουζ.

Το Εθνικό Πάρκο έσωσε περίπου 60 ερπετά και έκτοτε άρχισε να εφαρμόζει προγράμματα αναπαραγωγής των σπάνιων ιγκουάνα με στόχο την ανάκαμψη του πληθυσμού τους.

Σε περίπτωση που καταδικαστεί, ο Γερμανός τουρίστας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι τρία έτη.
econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Γιατί τα ψάρια δεν κολυμπούν προς τα πίσω;

Οι γρήγοροι «κολυμβητές», όπως ο τόνος, μετακινούνται συστέλλοντας εναλλάξ τους μυς στα δύο πλευρά τους. Έτσι, παράγουν ένα «ωστικό» κύμα κατά μήκος του σώματός τους...
που σπρώχνει το νερό τόσο από τα πλάγια όσο και από το πίσω μέρος του. Οι δύο αντίθετες δυνάμεις που ασκούν τα πλευρά αλληλοακυρώνονται, οπότε μένει η ώθηση που τους δίνει το πίσω μέρος τους, η οποία τα σπρώχνει μπροστά.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε ένα ψάρι να κάνει... όπισθεν θα ήταν ένα «ωστικό» κύμα με αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή από την ουρά προς τη μύτη. Από τη στιγμή όμως που το μπροστινό μέρος ενός ψαριού είναι μυτερό και έχει αεροδυναμικό σχήμα, αυτή η δύναμη δεν είναι τόσο έντονη. Εξάλλου, το μπροστινό μέρος του σώματος ενός ψαριού δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο το πίσω, οπότε και το «ωστικό» κύμα που θα μπορούσε να δημιουργήσει θα ήταν πολύ μικρότερο.

Βέβαια, τα ψάρια μετακινούνται και με έναν άλλο τρόπο: χρησιμοποιώντας τα πτερύγιά τους σαν κουπιά. Έτσι δεν κολυμπούν τόσο γρήγορα, αλλά μπορούν να κάνουν ευκολότερα μανούβρες. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι είδη που ζουν σε οικοσυστήματα με πολλά εμπόδια, όπως κοραλλιογενείς υφάλους, χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά τα πτερύγιά τους για να μετακινούνται, ενώ μερικά από αυτά μπορούν ακόμη και να κολυμπήσουν προς τα πίσω.

Στην πραγματικότητα, τα μόνα ψάρια που δεν μπορούν καθόλου να κολυμπήσουν προς τα πίσω είναι όσα δεν έχουν νυκτική κύστη (μια «φούσκα» που βοηθά στην κολύμβηση), όπως οι καρχαρίες. Αυτά δε βουλιάζουν χάρη στην ώθηση που δίνει η διαρκής κίνηση του νερού στα θωρακικά πτερύγιά τους.
TROMAKTIKO
Διαβάστε περισσότερα »

Η Coco Austin με τα μπουλντόγκ της!


Είναι η χαρά της ζωής της. Η πληθωρική Coco Austin πήρε τα δύο της αγαπημένα μπουλντόγκ, που ακούνε στα ονόματα Maximus και Spartacus και πήγαν στην παραλία. 

Φορώντας ένα μικροσκοπικό λεοπάρ μπικίνι, το οποίο συνδύασε με ένα ροζ κραγιόν, η 33χρονη τηλεπερσόνα δείχνει να διασκεδάζει παρέα με τους τετράποδους φίλους της.











NEWSBEAST

Διαβάστε περισσότερα »