Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο σκύλος με τα τρία πόδια και τη μεγάλη καρδιά


Έκανε ένα 7χρονο αγόρι να μην φοβάται πια τον κόσμο

Ο 7χρονος Owen Howkins είχε πολύ μεγάλο φόβο για τον «έξω κόσμο» και δεν τολμούσε να ξεμυτίσει από το σπίτι του. Η φιλία του όμως με τον Haatchi έχει αλλάξει τη στάση του και πλέον κυκλοφορεί χωρίς να φοβάται. Το παιδί και ο τρίποδος σκύλος έχουν γίνει αχώριστοι από τη στιγμή που ο Haatchi βοήθησε τον Owen να ξεπεράσει το άγχος του. 

Ο Owen άρχισε να γίνεται απόμακρος στο σχολείο, όταν κατάλαβε πως μία σπάνια γενετική διαταραχή τον έκανε να διαφέρει από τα άλλα παιδιά. 

Έτσι, άρχισε να φοβάται να μιλά σε άλλους ανθρώπους και να μην ξεκολλά από το σπίτι του, στο Hampshire της Βρετανίας. 

Αλλά ο Haatchi προσέφερε στον Owen μία νέα οπτική για τη ζωή, από τη στιγμή που ο μπαμπάς του 7χρονου, Will Howkins, έφερε το σκύλο στο σπίτι, από το καταφύγιο όπου ζούσε. 

Ο μικρός πάσχει από το σύνδρομο Schwartz-Jampel που κάνει τους μύες του να είναι συνεχώς σε ένταση. 

Αλλά και για τον Haatchi το ξεκίνημα στη ζωή δεν ήταν εύκολο: πριν από περίπου δέκα μήνες είχε τραυματιστεί πάρα πολύ σοβαρά όταν κάποιοι τον έδεσαν στις ράγες (!) με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει το τρένο. Έμεινε για τέσσερις ημέρες να βασανίζεται δεμένος και τραυματισμένος, μέχρι που εντοπίστηκε, με την ουρά και το ένα πίσω πόδι παραμορφωμένα από το χτύπημα. 

Μέχρι να φτάσει στον κτηνίατρο ήταν πια αργά για το πόδι και την ουρά του κι έτσι και τα δύο ακρωτηριάστηκαν. 
Το μέλλον του Haatchi έμοιαζε θολό καθώς η οργάνωση RSPCA και το Βρετανικό Καταφύγιο για τον Γερμανικό Ποιμενικό αγωνίζονταν να του βρουν σπίτι. 

Την ιστορία του διάβασε ο μπαμπάς του Owen και η σύντροφός του Colleen στο Facebook και αποφάσισαν να τον υιοθετήσουν. 

«Μόλις συναντήθηκαν, η επίδραση του Haatchi στον Owen ήταν απίστευτη: πριν την άφιξή του ο μικρός δεν ήθελε να βγαίνει έξω, ήταν αγοραφοβικός. Μόλις άρχισε το σχολείο συνειδητοποίησε τη διαφορετικότητά του και έγινε ακόμα πιο απόμακρος», περιγράφει η Colleen. 

Η κατάσταση του Owen απαιτεί συχνή νοσηλεία αλλά με τη βοήθεια του Haatchi ο μικρός τα βγάζει πέρα καλύτερα. 
Τώρα νιώθει διαφορετικά για τον εαυτό του, αφότου είδε και τον Haatchi να παίρνει το «φάρμακό» του.

«Ο Owen φοβόταν τους ξένους αλλά τώρα θέλει να μιλά σε όλους για τον Haatchi», προσθέτει η Colleen.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο







 







newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Οι ερωτικές τάσεις στο ζωικό βασίλειο


Έχουν και τα ζώα τα βίτσια τους

















Διαβάστε περισσότερα »

To parkour σε σκυλίσια έκδοση


Όλοι οι τοίχοι στα πόδια του


Διαβάστε περισσότερα »

«Σφαγή» στην ύπαιθρο από δηλητηριασμένα δολώματα


Ομάδα Ισπανών βρήκε 14 νεκρά ζώα στη Θεσσαλονίκη

Κλιμάκιο από την Ανδαλουσία που επισκέφθηκε τις περιοχές Natura 2000, Αντιχάσια Όρη - Μετέωρα και Κόζιακα μετά από πρόσκληση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, εντόπισε μέσα σε 10 μέρες δεκατέσσερα νεκρά ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα.

Η ομάδα, που αποτελούνταν από 2 οδηγούς και 4 εκπαιδευμένους σκύλους, επισκέφθηκε στο διάστημα 8-18 Οκτωβρίου χωριά και κυνηγητικές περιοχές προκειμένου να τις «καθαρίσει» από φόλες και δηλητήρια. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας δράσης της στις περιοχές των δήμων Καλαμπάκας (Βλαχάβα, Ψήλωμα, Αύρα και Κονισκό) και Πύλης (Καλογήρους, Άγιος Βησσαρίωνας, και Νεραϊδοχώρι) βρέθηκαν συνολικά 11 νεκρά ζώα και υπολείμματα 4 δολωμάτων (7 σκυλιά, 1 αλεπού, 1 κοράκι, 1 χελώνα και 1 σκαντζόχοιρος).

Τις επόμενες μέρες η Ευρωπαϊκή Ομάδα επικέντρωσε τις προσπάθειές της στον καθαρισμό χωριών του δήμου Καλαμπάκας (Κρύα Βρύση, Αγιόφυλλο και Καστράκι) από τα δηλητήρια που πέφτουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Τελικά βρέθηκαν άλλα 3 νεκρά ζώα (2 σκυλιά, 1 αλεπού) και δηλητηριασμένη τροφή που είχε χρησιμοποιηθεί ως δόλωμα.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ περισυνέλλεξε δείγματα από τα υπολείμματα των δολωμάτων καθώς και από τα νεκρά ζώα για να εξετάσει το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα με τίτλο: «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

(φωτογραφία από το arcturos.gr)
Διαβάστε περισσότερα »

Αυτό το κουνάβι έχει περίεργες συνήθειες


Το έχει πιάσει το νόημα

Διαβάστε περισσότερα »

Νεκρή θαλάσσια χελώνα στο Μύτικα Πρέβεζας


Το άτυχο ζώο δεν έφερε ίχνος τραυματισμού από δίχτυα

Μια ακόμα θαλάσσια χελώνα καρέτα - καρέτα ξεβράστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Μύτικα Πρέβεζας τη Δευτέρα το πρωί.

Σύμφωνα με το preveza-info, ερασιτέχνης ψαράς έστειλε την φωτογραφία με το άτυχο ζώο που κείτονταν στην άκρη της θάλασσας. Η χελώνα δεν έφερε ίχνος τραυματισμού από δίχτυα.


Διαβάστε περισσότερα »

Noc, η φάλαινα που μιλάει


Noc, η φάλαινα που μιλάει

Μιμείται την ανθρώπινη φωνή

Ο Noc όχι μόνο εντυπωσίασε τους επιστήμονες αλλά έδωσε τη θρυαλλίδα για μια ολόκληρη σειρά νέων ερευνών. 

Γιατί ο Noc είναι μια λευκή φάλαινα που μπορεί να μιμείται την ανθρώπινη φωνή!

Οι επιστήμονες στο Εθνικό Ίδρυμα Προστασίας Θαλάσσιων Θηλαστικών του Σαν Ντιέγο παρατήρησαν έκπληκτοι κάποιους περίεργους ήχους στο κομμάτι του πάρκου που ζούσαν οι φάλαινες και τα δελφίνια. Οι ήχοι έμοιαζαν εντυπωσιακά με ανθρώπινη ομιλία.

Αποφάσισαν να ερευνήσουν τι συνέβη όταν ένας δύτης, μέλος του επιστημονικού προσωπικού του πάρκου αναδύθηκε στην επιφάνεια στη διάρκεια ερευνητικής κατάδυσης και ρώτησε τους συναδέλφους του «ποιος μου είπε να βγω;». Οι συνάδελφοι του κοιτάχτηκαν μεταξύ τους και του απάντησαν έκπληκτοι «κανείς»!

Όπως αποδείχτηκε την... εντολή την είχε δώσει ο Noc, μια αρσενική φάλαινα που ανήκει στο είδος Beluga. O Noc ήταν εξοικειωμένος με την ανθρώπινη ομιλία καθώς άκουγε συχνά τους εργαζόμενους στο πάρκο να μιλούν.

Γενικά οι φάλαινες του είδους Beluga έχουν την ικανότητα να μιμούνται ανθρώπινους ήχους αλλά ο Noc δεν μιμήθηκε απλά τον ήχο... μίλησε σχεδόν κανονικά!

Τώρα οι επιστήμονες ερευνούν πώς το έκανε αυτό και -κυρίως- αν οι φάλαινες έχουν ένα σύστημα ομιλίας και επικοινωνίας παραπλήσιο με αυτό του δικού μας είδους. 


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ








Διαβάστε περισσότερα »

Συγκλονιστικό! Μισό εκατομ. κατοικίδια σκοτώνονται μέσω σεξουαλικής βίας στην Γερμανία



Δεν υπάρχουν όρια στη χρήση βίας κατά των ζώων. Όσο και αν μας φαίνεται αδιανόητη αυτή η διαστροφή, η σεξουαλική κακοποίηση των ζώων υπάρχει σε μεγάλο βαθμό και μάλιστα σε "πολιτισμένες χώρες", όπου βιάζουν τα ίδια τους τα ζώα ή ρυθμίζονται τα "ραντεβού" με πορνό ζώων μέσω διαδικτύου...
 


Τα πραγματικά περιστατικά: 

Εκατομμύρια είναι τα ζώα που κακοποιούνται σεξουαλικά. Ανυπεράσπιστα πλάσματα παραδομένα στην σεξουαλική βία, διεστραμμένα ένστικτα που διψούν για φαντασιώσεις Για διασκέδαση ή να κερδίσουν επιπλέον χρήματα. Τα σκυλιά, τα άλογα, τα βοοειδή που κακοποιούνται για πορνό ζώων είναι ανησυχητικά πολλά , όσο και ο αριθμός των επηρεαζόμενων σκύλων που κακοποιούνται σεξουαλικά από "ιδιοκτήτες" Τα αδέσποτα σκυλιά και γάτες έλκονται από ανθρώπους που είναι εθισμένοι. Τα άλογα, τα βοοειδή, τα πρόβατα, έρμαια της βίας των ανθρώπων. Ζώα για σεξουαλικές πρακτικές "ενοικιάζονται ή πωλούνται". Το Διαδίκτυο είναι η πρόσβαση στην πορνογραφία ζώων ακόμη και ως "Παιχνίδι του παιδιού" και χρησιμοποιείται επίσης αναλόγως. Όχι μόνο από τους ενήλικες! Μεταξύ των παιδιών και των εφήβων είναι διασκέδαση η βία κατά των ζώων, καθώς και με τη μορφή των σεξουαλικών πρακτικών, στα παιχνίδια της ομάδας, οι δοκιμές του θάρρους, ηχογράφηση ή και τελετουργίες . 


Η σεξουαλική κακοποίηση των ζώων περιλαμβάνει:

-Σωματική επιθετικότητα στα ζώα 
-Ενεργές σεξουαλικές πρακτικές 
-Καθορισμός των μεθόδων, τιμωρία με ηλεκτροπληξία, ακρωτηριασμοί, αφαίρεση των δοντιών, των νυχιών
-Νάρκωση του ζώου με αλκοόλ και αναισθητοποίηση.
- Άμβλυνση της πράξης πάνω στο ζώο, μείωση των αντιδράσεών του και πιο μαζική βία που συχνά οδηγεί στο θάνατο του ζώου. 

Οι επιπτώσεις στο ζώο είναι αφάνταστες. Εκτός από τις σωματικές βλάβες ( οι τραυματισμοί στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, οίδημα, μώλωπες, λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων, λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης, κόψιμο των γεννητικών οργάνων, τραυματισμοί ή ακρωτηριασμοί των άκρων κ.ά.) υπάρχουν και οι βλάβες στην προσωπικότητα των ζώων, η ψυχική οδύνη και η αδυναμία τους να καταλάβουν γιατί τους συμβαίνουν αυτά τα μαρτύρια. Αν και όπως κάποια ζώα επιβιώσουν, είναι φυσικό να παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς, όπως: απάθεια, εσωτερική υποχώρηση, έλλειψη επιθυμίας για παιχνίδια, φόβο για την προσωπική τους φροντίδα, επαναλαμβανόμενες αναγκαστικές μετακινήσεις, παράλυση, αυτο-ακρωτηριασμό, ανησυχία, άγχος, αμυντική γλώσσα του σώματος ή απρόβλεπτη επιθετικότητα, η τάση διαφυγής κ.λπ.. 

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία των ερευνητών σεξουαλικότητας για τη Γερμανία, όπου εκτιμούν ότι μόνο σε αυτή τη χώρα , μισό εκατομμύριο ζώα (στα κατοικίδια συμπεριλαμβάνονται κουνέλια, κοτόπουλα και άλλα μικρά ζώα) έχουν σκοτωθεί από τις υπερβολικές και άγριες σεξουαλικές πρακτικές των ανθρώπων πάνω τους. Οι οργανώσεις προστασίας των ζώων εκτιμούν ότι μόνο στη Γερμανία περίπου 8% των ανδρών και το 3% του γυναικείου πληθυσμού εξασκούν σοδομισμό σε ζώα. Στο FBI υπάρχουν μελέτες για τις γυναίκες δολοφόνους και βιαστές, σύμφωνα με τις οποίες διαπιστώθηκε ότι περισσότερο από το 80% των εγκλημάτων τους ενείχε παράλληλα βίαιο σεξ με ζώα. 

Στο διαδίκτυο είναι γνωστά τα σχετικά φόρουμ ή οι ιστοσελίδες με σεξουαλικές πρακτικές με ζώα, ενώ κλείνονται ραντεβού για σοδομισμό ζώων και ανταλλάσσονται και πορνό ζώων. Σε εθελοντική και ανώνυμη έρευνα στο internet, προέκυψε ότι 78% των συγκεκριμένων ανδρών είχαν κάποια στιγμή σεξουαλικές πράξεις με σκύλους, ενώ το 52% είπαν ότι αρκετές φορές την εβδομάδα διαπράττουν σεξουαλικές πράξεις με σκύλους . 

Δεν εντοπίσθηκαν στην έρευνα σεξουαλικές εμπειρίες γυναικών με σκύλους, αλλά υπήρχαν γυναίκες που δήλωσαν ότι επιθυμούν μια τέτοια επαφή. Δεν είναι ασυνήθιστο ότι πολλά σκυλιά έχουν κακοποιηθεί άνδρες και μάλιστα κακοποιούν σεξουαλικά τα ίδια τους τα ζώα.



Διαβάστε περισσότερα »