Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ο Milo και ο καθρέφτης [Video]

Τα βίντεο με τα γατάκια "εναντίον" του καθρέφτη πάντα έχουν πλάκα. Δείτε ακόμα ένα και ξεκαρδιστείτε στα γέλια!

piperies.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ουρακοτάγκος 50 ετών!

Με μια τούρτα στα χέρια, στο κέντρο της οποίας ξεχώριζε ο αριθμός "50" όσα δηλαδή και τα χρόνια ζωής του γηραιότερου εν αιχμαλωσία... πορτοκαλί ουρακοτάγκου στον κόσμο ο διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου «La Boissiere-du-Doree» κοντά στη Νάντη στη δυτική Γαλλία κ. Sebastien Laurent επισκέφθηκε τον Major.

Στις 17 Ιουλίου 2012 ο συμπαθής ουρακοτάγκος, που γεννήθηκε και ζει εδώ και 50 χρόνια στον ζωολογικό κήπο, είχε τα γενέθλιά του και το γεγονός έπρεπε να γιορταστεί αναλόγως.

«Είναι ένα από τα πιο φιλικά ζώα που πέρασαν ποτέ από τον Κήπο και οι περισσότεροι εδώ του έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία. Μια μικρή τούρτα για τα γενέθλιά του ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε γι’ αυτόν», λέει ο διευθυντης.

Και βέβαια, δεν υπήρχε περίπτωση ο Major να μη δοκιμάσει τη γεύση της. «Τρελαίνεται για τα γλυκά αλλά λόγω ηλικίας δεν πρέπει να φάει πολύ. Μια μικρή κουταλιά και ένα ζαχαρωτό νομίζω είναι αρκετά για την περίσταση», συμπληρώνει χαριτολογώντας ο Sebastien Laurent.
Διαβάστε περισσότερα »

Όλη η αλήθεια σε μια φωτογραφία!


Σε μια φωτογραφία αποτυπώνεται η ανιδιοτελής αφοσίωση, η παρηγοριά, ηρεμία, ευτυχία, ευγνωμοσύνη, αγάπη, εμπιστοσύνη, φιλία... 
...Διότι ο σκύλος δεν δίνει βάρος στην οικονομική ισχύ ενός ανθρώπου, ούτε στη δουλειά του, ούτε στην ηλικία του, ούτε στο χρώμα του. Ο σκύλος αγαπάει το παιδί επειδή απλά είναι ο ανθρωπός του και το παιδί ξέρει ότι ο σκύλος δεν θα τον προδώσει ποτέ...



Πηγή: newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σκυλιά εντοπίζουν τον καρκίνο


Ένα Λαμπραντόρ ειδικά εκπαιδευμένο, εντοπίζει με την όσφρηση του, με μεγάλη επιτυχία τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Τα ποσοστά του μάλιστα είναι όμοια με... 
...εκείνα της κολονοσκόπησης, και αγγίζουν το 95%, εάν μυρίσει την αναπνοή του πάσχοντος και 98%, εάν μυρίσει δείγμα κοπράνων. Μπορεί επίσης να διακρίνει τους καλοήθεις από τους κακοήθεις καρκίνους, κάτι που η κολονοσκόπηση δεν δύναται.  
 
Η επιτυχία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, όταν πρόκειται για τα πρώτα στάδια της νόσου. Όλα αυτά συμβαίνουν στην μακρινή Ιαπωνία και συγκεκριμένα στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Κιούσου στη Φουκουόκα.

Το Λαμπραντόρ, είναι ένα 8χρονο θηλυκό, και πριν οι επιστήμονες αρχίζουν να το χρησιμοποιούν, το πέρασαν από 74 διαγνωστικά τεστ όσφρησης. Το κάθε τεστ περιελάμβανε την αξιολόγηση πέντε δειγμάτων αναπνοής (100 έως 200 ml το καθένα) ή κοπράνων (50 ml), από τα οποία μόνο το ένα προερχόταν από καρκινοπαθή. Τα δείγματα προέρχονταν από 48 ασθενείς με καρκίνο του εντέρου σε διάφορα στάδια εξέλιξης της νόσου, καθώς και από 258 υγιείς εθελοντές.

Οι επιστήμονες αύξησαν τον βαθμό δυσκολίας για το σκυλί και φρόντισαν, περίπου τα μισά μη καρκινικά δείγματα να προέρχονται από ανθρώπους με πολύποδες εντέρου, που είναι καλοήθεις, αλλά θα μπορούσαν κάποια στιγμή να γίνουν κακοήθεις. Το 6% των δειγμάτων αναπνοής και το 10% των δειγμάτων κοπράνων προέρχονταν από άτομα με άλλα εντερικά προβλήματα, όπως έλκος ή σκωληκοειδίτιδα.

Το λαμπραντόρ εντόπισε σωστά όλα τα καρκινικά δείγματα σε 33 από τα 36 τεστ αναπνοής (ποσοστό επιτυχίας 95%), καθώς επίσης σε 37 από τα 38 τεστ κοπράνων (επιτυχία 98%). Τα πήγε θαυμάσια στον εντοπισμό των ατόμων στα πρώτα στάδια της νόσου και δεν μπερδεύτηκε από τα δείγματα που προέρχονταν από άλλα εντερικά προβλήματα, αλλά όχι καρκίνο.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι μπορούν επίσης να μυρίσουν άλλες μορφές καρκίνου (ουροδόχου κύστης, πνευμόνων, ωοθηκών, μαστού).
Με την έρευνα αυτοί οι επιστήμονες προσανατολίζονται στην ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού αισθητήρα που θα ανιχνεύει συγκεκριμένες πτητικές αρωματικές χημικές ουσίες στην αναπνοή ή τα κόπρανα και θα προλαμβάνει στα αρχικά στάδια, καρκίνους διαφόρων μορφών.

Πηγή: iatropedia.com
Διαβάστε περισσότερα »

Επιχείρηση διάσωσης πελαργού στη Λάρισα

Παγιδεύτηκε στην ίδια του τη φωλιά

Ένας πελαργός παγιδεύτηκε στη φωλιά του, την οποία κατασκεύαζε πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ, στη Λάρισα. Ο πελαργός είχε πιαστεί από σχοινιά που μετέφερε για να ενισχύσει την φωλιά του και δεν μπορούσε να απαλλαγεί από αυτά. 

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες που έβλεπαν τον αγώνα του πουλιού να απεγκλωβιστεί ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές. Άμεσα άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της ΔΕΗ έστησαν επιχείρηση και με τη βοήθεια καλαθοφόρου οχήματος έσωσαν τον πελαργό.
Διαβάστε περισσότερα »

Έδωσαν καθαρτικά σε γλάρους (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)


Νεαροί κακοποιούν τα πτηνά για… πλάκα

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο το βίντεο που τράβηξε ομάδα νεαρών εφήβων σε παραλία στις ΗΠΑ με τα αποτελέσματα των… καθαρτικών στους γλάρους!

Οι νεαροί ξεσπούν σε γέλια την ώρα που αρχίζει η δράση των καθαρτικών στα πουλιά επάνω από τα κεφάλια των λουόμενων, χωρίς όπως φαίνεται να δίνουν καμία σημασία στο αν αυτό που κάνουν μπορεί να βλάψει τα πτηνά ή όχι…


Διαβάστε περισσότερα »

Νεκρή βίδρα σε αλιευτικά εργαλεία στη λίμνη της Καστοριάς

Στην Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί ως είδος απειλούμενο με εξαφάνιση

Το θάνατο υδρόβιων πουλιών, ερπετών και θηλαστικών συχνά προκαλούν κάποια είδη αλιευτικών εργαλείων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥΣ», με αφορμή την ανακάλυψη, προ ημερών, νεκρής βίδρας στη λίμνη Καστοριάς. Ο κίνδυνος προέρχεται από το γεγονός, ότι πολλά από τα αλιευτικά εργαλεία περιέχουν ζωντανό δόλωμα, σε περιορισμένο χώρο και παραμένουν βυθισμένα για μεγάλο διάστημα στο ίδιο σημείο, επισημαίνει η οικολογική οργάνωση.

Το εγκλωβισμένο νεκρό ζώο εντοπίστηκε σε αλιευτικά εργαλεία (νταούλια: είδος κυκλικής ιχθυοπαγίδας), μόλις λίγα μέτρα από την ακτή, κοντά σε παράκτια βραχώδη περιοχή. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για ενήλικη θηλυκή βίδρα, νεκρή τουλάχιστον πέντε-επτά ημερών.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με καταγραφές, θεωρείται ότι υπάρχει ένας από τους πυκνότερους και με μεγάλη εξάπλωση πληθυσμούς βίδρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη συναντάμε σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και σε μερικά νησιά (Κέρκυρα, Λέσβο, Χίο και Εύβοια).

Στη χώρα μας η βίδρα έχει χαρακτηριστεί ως είδος απειλούμενο με εξαφάνιση. Σύμφωνα με το «Κόκκινο Βιβλίο» των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας, ανήκει στην κατηγορία «Κινδυνεύον». Η παρουσία της σε ποτάμια και λίμνες αποτελεί δείκτη καθαρότητας του νερού και εύρυθμης λειτουργίας του οικοσυστήματος.

«Από αντίστοιχα επιστημονικά δεδομένα, που ισχύουν για τα θαλάσσια θηλαστικά της χώρας μας, γνωρίζουμε ότι η παγίδευση σε αλιευτικά εργαλεία και ο πνιγμός, είναι μία από τις βασικές πηγές θνησιμότητας για πολλά θαλάσσια θηλαστικά, όπως το δελφίνι, η μεσογειακή φώκια κ.ά.», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ».

Καθώς η βίδρα δεν έχει μελετηθεί συστηματικά στη χώρα μας, η οργάνωση, σε συνεργασία με εταιρία πώλησης εμφιαλωμένου νερού, πραγματοποιεί ένα ολοκληρωμένο και πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα παρακολούθησης της κατάστασης του πληθυσμού και των απειλών που αντιμετωπίζει το είδος. Πέρα από τη συλλογή επιστημονικών δεδομένων, σχετικά με τη βιολογία του είδους, οι ερευνητές του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ» θα προσπαθήσουν να συλλέξουν επιστημονικά δεδομένα και να κατανοήσουν τις απειλές για την επιβίωση της βίδρας στην Ελλάδα, με απώτερο στόχο την κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την προστασία και διαχείριση του είδους στην Ελλάδα.

Για την αποτελεσματική προστασία του είδους, είναι αναγκαία η διατήρηση της φυσικής παρόχθιας βλάστησης στα ποτάμια και στις λίμνες όπου ζει, όπως και η εξασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ των γειτονικών υποπληθυσμών, μέσω φυσικών διαδρόμων. Εξίσου απαραίτητη είναι και η διασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητας των υδάτων στα υγροτοπικά οικοσυστήματα, όπως και η διατήρηση των πληθυσμών των ψαριών, που είναι και η βασική τροφή της βίδρας.
newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Θαλάσσιο λιοντάρι τον στρίμωξε στη γωνία

Ήθελε κι άλλα ψάρια… ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Εκ πρώτης όψεως θα πίστευε κανείς ότι το τεράστιο θαλάσσιο λιοντάρι στρίμωξε στη γωνία τον υπάλληλο του ζωολογικού κήπου της Βιέννης, καθώς τα δόντια του βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το κεφάλι του!

Στην πραγματικότητα όμως ο φροντιστής ξέρει πολύ καλά τι κάνει και προκαλεί το ζώο να τον πλησιάσει τόσο κοντά, δελεάζοντάς τον με μερικά ψάρια κι αυτό γιατί… θέλει να δει από κοντά σε τι κατάσταση βρίσκονται τα δόντια του!









newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Έχασε ένα δόντι πάνω στην προσπάθεια

Έχασε ένα δόντι πάνω στην προσπάθεια

Φωτογράφος ξεγέλασε έναν μεγάλο λευκό καρχαρία

Τη στιγμή που ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας πετάγεται έξω από το νερό και αρπάζει τη λεία του απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Βρετανού Dan Callister, κοντά στο νησί Seal Island στη νότια Αφρική.

Μάλιστα, ο καρχαρίας έχασε και ένα δόντι πάνω στην… υπερπροσπάθεια… η οποία όμως δεν ήταν και τόσο… νόστιμη, καθώς στην πραγματικότητα η φώκια που έπεσε στα κοφτερά δόντια του καρχαρία δεν ήταν παρά το δόλωμα που έριξε ο φωτογράφος στο νερό, για να μπορέσει να τραβήξει αυτές τις εντυπωσιακές εικόνες.
















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Μικρός ουρακοτάγκος αποζητά την αγκαλιά

Αρνείται να αφήσει τη θετή του μητέρα

Αρνείται να αφήσει την αγκαλιά της θετής του μητέρας, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να… κρεμαστεί από το παντελόνι της!

Ο μικρός Kalabatu είναι ένας ορφανός, θηλυκός ουρακοτάγκος που ζει στο πάρκο Sepilok στο Βόρνεο. Η μητέρα της σκοτώθηκε στο δάσος και η μικρή αναγκάστηκε να τα βγάλει πέρα μόνη της. Όταν τη βρήκαν οι υπεύθυνοι του πάρκου παρατήρησαν ότι για να ηρεμήσει συνήθιζε να κρύβεται κάτω από μια πετσέτα, που τύλιγε γύρω από το κεφάλι της.
Τις φωτογραφίες τράβηξε ο Ιάπωνας Yosuke Kashiwakura.







newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Στα Άγραφα η ΕΜΑΚ για την διάσωση σκύλου [Video]

Στο νομό Ευρυτανίας και πιο συγκεκριμένα σε περιοχή του δήμου Αγράφων έσπευσε σήμερα η ομάδα διάσωσης από την 7η ΕΜΑΚ προκειμένου να...
απεγκλωβίσει σκύλο που παγιδεύτηκε σε βράχια. Κυνηγός είχε πάρει μαζί του το σκυλί για να το εκπαιδεύσει ωστόσο κατά την διαδικασία το ζώο βρέθηκε σε δύσβατο μέρος και κλήθηκαν δύο άνδρες από την Λαμία για να το βοηθήσουν. Ο Πυροσβέστης Στέλιος Αγγελάκης μαζί με τον Νικόλαο Ανάγνου και πυροσβέστες από την ΠΥ Καρπενησίου κατάφεραν αργά το απόγευμα να σώσουν τον σκύλο.


lamiastar.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Κουτάβια αγγλικά bulldog στο πάρκο (Video)

Μια ομάδα απίστευτα χαριτωμένων κουταβιών ράτσας english bulldog απολαμβάνουν μια μέρα στο πάρκο παρέα με τους γονείς τους.


otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Δύο απρόσμενοι επισκέπτες έκαναν την εμφανισή τους στην παραλία του Κάτω Αλισσού

Ζευγάρι δελφινιών έκανε την εμφάνισή του στον Πατραϊκό και συγκεκριμένα στην παραλία Αλισσού, σύμφωνα με μαρτυρίες λουομένων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου ζώα θαλάσσης, που χρήζουν ιδιαίτερη προστασίας, γιατί απειλείται το είδος τους, να κάνουν βόλτα στα νερά του Πατραϊκού. Για τον όποιο θεατή είναι μια ωραία έκπληξη, αλλά για τα συγκεκριμένα ζώα είναι μια ταλαιπωρία, καθώς «βγαίνουν από τα νερά» τους, αποπροσανατολίζονται και συνήθως ακολουθούν τα καράβια της γραμμής Πάτρα – Ιταλία.

Μάλιστα, την προηγούμενη Κυριακή, σύμφωνα πάντα με μαρτυρία λουομένων, μια όμορφη φώκια πέρασε από θάλασσα της Δυτικής Αχαΐας, ενθουσίασε τους λουόμενους, όπου με ευαισθησία ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο, χωρίς όμως να δουν αν, αυτό επενέβη άμεσα.

Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες οφείλουν σε τέτοιες περιπτώσεις να ειδοποιούν το Λιμεναρχείο, προκειμένου να προστατευτούν τέτοια είδη.
thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Νορβηγία: Τρεις χώρες μεριμνούν λιγότερο ώστε να παταχθεί το λαθρεμπόριο των μερών του σώματος ζώων, σύμφωνα με την WWF

Το Βιετνάμ, το Λάος και η Μοζαμβίκη είναι οι χώρες που μεριμνούν λιγότερο ώστε να παταχθεί το λαθρεμπόριο των μερών του σώματος ζώων, από το οποίο κινδυνεύουν με...εξαφάνιση οι ελέφαντες, οι ρινόκεροι και οι τίγρεις, ανακοίνωσε σήμερα η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

Σε έκθεσή της, η οργάνωση επισημαίνει ότι 23 χώρες κυρίως στην Αφρική και την Ασία—κυριότερες πηγές προέλευσης μερών του σώματος ζώων—τις οποίες εξέτασε η οργάνωση, θα μπορούσαν όλες να κάνουν περισσότερα για να επιβάλουν την εφαρμογή νόμων που απαγορεύουν το λαθρεμπόριο αυτό, το οποίο, σύμφωνα με την WWF, διεξάγεται όλο και συχνότερα από διεθνή εγκληματικά δίκτυα.

"Τον περασμένο χρόνο σημειώθηκε το μεγαλύτερο σε έκταση λαθραίο κυνήγι ελεφάντων στην Αφρική που έχει ποτέ καταγραφεί", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς η Γουέντι Έλιοτ, διευθύντρια του προγράμματος "Global Species" της WWF.

Έχουν κατασχεθεί τεράστιες ποσότητες ελεφαντόδοντου προερχόμενου από ελέφαντες άνω των 800 κιλών, πρόσθεσε η ίδια, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ένδειξη ότι "υπάρχει όλο και μεγαλύτερη ανάμειξη του οργανωμένου εγκλήματος στο λαθρεμπόριο του είδους" αυτού.

Τα πορίσματα της έκθεσης πρόκειται να παρουσιαστούν αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο διάσκεψης της λεγόμενης Σύμβασης CITES που θα διεξαχθεί στη Γενεύη. Η CITES απαγορεύει σχεδόν απόλυτα το εμπόριο ελεφαντοστού, κέρατος ρινόκερου και μερών του σώματος της τίγρης—που συχνά χρησιμοποιούνται για φαρμακευτικούς σκοπούς—προκειμένου να σωθούν τα ζώα αυτά από την εξαφάνιση.

Τα ζώα κινδυνεύουν άλλωστε και από άλλους παράγοντες όπως η κλιματική αλλαγή, η μόλυνση και η απομάκρυνση από το φυσικό τους περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα »

Βουτήξτε στους ομορφότερους βυθούς του κόσμου & δείτε καταπληκτικές φωτογραφίες!

Βουτηξτε στους ομορφοτερους βυθους του κοσμου & δειτε καταπληκτικες φωτογραφιες!

Πόση μαγεία μπορεί να κρήβει ο βυθός της θάλασσας; Δείτε καταπληκτικές φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και ετοιμαστείτε για βουτιά διαρκείας!
Blue Maomao, Νέα Ζηλανδία
Corals, Kingman Reef
Southern Right Whale, Νέα Ζηλανδία
Moray Eel, Ιαπωνία
Batfish, Ιαπωνία
Black Coral, Νέα Ζηλανδία
Caribbean Reef Shark, Μπαχάμες
Giant Clams, Kingman Reef
Coral Goby, Ιαπωνία
Harp Seal, Καναδάς
Πηγή: photography.nationalgeographic.com
Διαβάστε περισσότερα »