Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Πιάστηκαν στα πράσα


Με την πανίδα να κλέβει την παράσταση

















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Επιτέλους τρέχει ελεύθερη


Φωτογραφίες της αξιολάτρευτης Emma

Η μικρή Emma χρειάστηκε να γίνει πέντε μηνών για να μπορέσει να τρέξει ελεύθερη και να εξερευνήσει τον κόσμο της. Το γαϊδουράκι είχε γεννηθεί με ένα παραμορφωμένο πόδι το οποίο ακρωτηριάστηκε όταν η Emma ήταν μόλις δύο ημερών. 

Πλέον με το νέο της πόδι με ίνες άνθρακα , παρόμοιο με τα τεχνητά μέλη που φτιάχνονται για αθλητές των Παραολυμπιακών, η μικρή απολαμβάνει το παιχνίδι της στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ. 

Το πόδι χρειάζεται βέβαια αντικατάσταση κάθε λίγους μήνες καθώς η Emma μεγαλώνει.

Ήδη αυτό είναι το δεύτερο τεχνητό μέλος για το γαϊδουράκι. 

Δείτε τις φωτογραφίες



newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Τρεις ελέφαντες απολαμβάνουν το μπάνιο τους

Τρεις ελέφαντες απολαμβάνουν το μπάνιο τους

Άφησαν τις... υποχρεώσεις και πήγαν στη λίμνη

Τρεις ελέφαντες απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα στη λίμνη Leman στη Λωζάννη της Ελβετίας. 

Όταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός, οι υπεύθυνοι του εθνικού τσίρκου Knie πηγαίνουν τους ελέφαντες Dehli, Ceylon και MaPalaj για μπάνιο στη λίμνη. 

Τα ζώα γεμίζουν έτσι τις… μπαταρίες τους παίζοντας στο νερό και είναι έτοιμα για το επόμενο σόου τους. 

Οι ελέφαντες των φωτογραφιών φαίνεται πως βρίσκουν το μπάνιο αρκετά αναζωογονητικό, ωστόσο οι φιλοζωικές οργανώσεις δεν σταματούν να καταγγέλλουν περιπτώσεις κακοποίησης ζώων σε διάφορα τσίρκο στον κόσμο. 

Σε πρόσφατη καμπάνια της γνωστής PETA για την απομάκρυνση των ελεφάντων από τα τσίρκο πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Alec Baldwin, ο οποίος έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν την αντίθεσή του για τη χρησιμοποίηση άγριων ζώων και ιδιαίτερα ελεφάντων στα τσίρκο.














newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Ένας «γατούλης» που δεν φοβάται το νερό

Ένας «γατούλης» που δεν φοβάται το νερό

Ριψοκίνδυνες βουτιές σε ζωολογικό πάρκο της Αριζόνα

Ποιος είπε ότι οι γατούληδες δεν αγαπούν το νερό; Ιδίως οι γατούληδες των 250 κιλών το λατρεύουν! Μια ματιά στην αρσενική τίγρη Ακάσα, θα σας πείσει. 

Το επιβλητικό αιλουροειδές πρωταγωνιστεί, εδώ και πέντε χρόνια σε καθημερινές παραστάσεις που εκτυλίσσονται σε ζωολογικό πάρκο της Αριζόνα. 

Μαζί με τον εκπαιδευτή του, ο Ακάσα κάνει βουτιές στην πισίνα και κυνηγά μπαλόνια. Η σκηνή που κόβει την ανάσα είναι όταν ο εκπαιδευτής πέφτει στο νερό και ο Ακάσα τον ακολουθεί. Είναι, φυσικά, εκπαίδευμένος, αλλά με ένα άγριο ζώο δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. 

Το θέαμα είναι πολύ εντυπωσιακό και, αν και κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το ζώο πέφτει θύμα εκμετάλλευσης, ο Ακάσα δείχνει να το απολαμβάνει.

















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Πώς βλέπει τον κόσμο ένα πουλί

Πώς βλέπει τον κόσμο ένα πουλί

Κλεφτές ματιές στην πλάση από ταξιδιάρικα πτηνά στο μεταναστευτικό τους ταξίδι

Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ μάς δίνει για πρώτη φορά την ευκαιρία να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός πουλιού...

Τέσσερα χρόνια χρειάστηκαν για να ετοιμαστεί το «Winged Planet». Τέσσερα χρόνια δυσκολιών και απαιτητικών συνθηκών: ο τεχνολογικός εξοπλισμός έπρεπε να αναβαθμιστεί και τα σμήνη των πουλιών να εκπαιδευτούν κατάλληλα για να γίνουν οι οπερατέρ μας.

Το ντοκιμαντέρ προσφέρει εναέριες λήψεις της Αφρικής, της Ευρώπης και της Αμερικής, καθώς τα σμήνη περνούν μεταναστεύοντας πάνω από τις ηπείρους και καταγράφουν τις συναρπαστικές εικόνες με τις κάμερες που έχουν προσαρμοστεί στα σώματά τους: αετοί, γερανοί, πελεκάνοι και χήνες μετατρέπονται σε πρόθυμους κινηματογραφιστές...



Ο σκηνοθέτης της ταινίας, John Downer, δήλωσε για τη συνεργασία του με τα πτηνά: «είναι τα πλέον εκπληκτικά πλάσματα. Είναι πολύ πιο έξυπνα απ' όσο νομίζαμε. Μπορούν να διασχίσουν ολόκληρες ηπείρους και να μας δώσουν εικόνες από τον αέρα. Γιατί ο κόσμος των πουλιών είναι ενιαίος και συνδέεται διαμέσου των ηπείρων. Μας χαρίζουν θέα που ποτέ άλλοτε δεν είχαμε δει»... 










newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Πρώτο γεύμα έπειτα από τρεις μήνες!


Ο κροκόδειλος ξύπνησε- δείτε φωτογραφίες

Ο κροκόδειλος Ρεξ ζει στον ζωολογικό κήπο άγριας ζωής του Σίδνεϊ στην Αυστραλία και χθες έφαγε το πρώτο του γεύμα έπειτα από τρεις μήνες, καθώς βρισκόταν σε χειμερία νάρκη. 

Όσο για το φαγητό του, μπορεί οι «μπουκιές» κρέατος να σας φαίνονται μεγάλες αλλά λάβετε υπόψη πως ο Ρεξ έχει βάρος 700 κιλά.

Δείτε τις φωτογραφίες









Διαβάστε περισσότερα »

Επίκαιρη ερώτηση της Έλενας Ράπτη για την βάναυση θανάτωση ζώων

από το Γραφείο Τύπου
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Έλεγχος στις πρακτικές βάναυσης θανάτωσης ζώων»...

Κύριε Υπουργέ,

Όποιος είδε το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα του ΑΝΤ1 με θέμα την κακοποίηση των ζώων νομίζω πως δε θα πρέπει πλέον να έχει καμία αμφιβολία για την αγριότητα του ανθρώπινου είδους. Το ντοκιμαντέρ ξένης παραγωγής παρουσίαζε ζώα να πολτοποιούνται σε απορριμματοφόρα, να συνθλίβονται ζωντανά σε μηχανήματα, να γδέρνονται ενώ ζούσαν, να θανατώνονται με τρόπο που θα χωρούσε μόνο στο νοσηρό μυαλό ενός ανθρώπου. Αυτό που περιέγραφε το ρεπορτάζ είναι μια πραγματικότητα που δυστυχώς συνεχίζει να συμβαίνει, που όμως δε βολεύει κανένα να αποτελεί μέρος της επικαιρότητας.

Εκτός από τις άγριες συνθήκες θανάτωσης των ζώων, υπάρχει και μια ακόμη διάσταση, εξίσου επικίνδυνη αλλά και άμεσα συνδεμένη με τη δημόσια υγεία. Οι ανάγκες του καταναλωτισμού επιβάλλουν ένα κώδικα μεταχείρισης των ζώων από τις εταιρείες που προκαλεί ανατριχιαστικά συναισθήματα. Ζώα ταΐζονται με καρκινογόνες τροφές, με ισχυρά αντιβιοτικά, με τεχνητές ορμόνες και διεγερτικά όρεξης και ανάπτυξης, περνώντας τον όλεθρο δεκάδων ασθενειών στην τροφική αλυσίδα.

Γνωρίζοντας, είμαι βέβαιη, πως χιλιάδες ζώα θανατώνονται με βάναυσο τρόπο για να γίνουν ρουχισμός και τροφή, χιλιάδες άλλα βασανίζονται σε αμφίβολης ηθικής πειράματα και πολλά ταλαιπωρούνται για τη διασκέδαση των ανθρώπων

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

1. Τι προβλέπει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον τρόπο θανάτωσης των ζώων και τους μηχανισμούς ελέγχου και αν υπάρχει ιστορικό τιμωρίας υπευθύνων στη χώρα μας για βάναυσες πρακτικές απέναντι στα ζώα.

2. Πόσο αυστηροί και επαρκείς είναι στη χώρα μας οι έλεγχοι της ποιότητας των ζωικών τροφών και των πουλερικών και αν μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς με την κατανάλωση ελληνικού και εισαγόμενου κρέατος.

Θεσσαλονίκη, 2 Οκτωβρίου 2012

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Έλενα Ράπτη
Διαβάστε περισσότερα »

«Καλαμάρι βαμπίρ»: Ένα μυστήριο πλάσμα του ωκεανού!

Το ολοκληρωμένο όνομα που του δόθηκε από τους βιολόγους είναι «καλαμάρι βαμπίρ από την κόλαση» (Vampyroteuthis infernalis), εξαιτίας του...παράξενου σχήματός του αλλά και της διαβίωσής του στα σκοτεινά βάθη της θάλασσας. Μια νέα ανακάλυψη, όμως, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς το καλαμάρι αυτό μόνο «βαμπίρ» δεν είναι, αφού αρνείται… πεισματικά να σκοτώσει το θήραμά του και τρέφεται αποκλειστικά και μόνο με νεκρά πλάσματα της θάλασσας.

Από τη μελέτη του στομάχου του, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εν λόγω είδος συλλέγει οργανικά υπολείμματα που βυθίζονται κάτω από την επιφάνεια του νερού, στη βαθιά θάλασσα όπου ζει. Σε αντίθεση με τους στενούς συγγενείς του -τα χταπόδια και τα καλαμάρια, τα οποία τρώνε ζωντανό το θήραμά τους-, το «καλαμάρι βαμπίρ» χρησιμοποιεί δύο νηματώδεις ίνες που υπάρχουν στο σώμα του για να συλλάβει την τροφή του.

«Είναι ένα… ζωντανό απολίθωμα το οποίο έχει και μία επιπλέον ικανότητα που δεν συναντάται σε κανένα άλλο πλάσμα: όταν απειλείται βγάζει όλα τα εσωτερικά του όργανα προς τα έξω, τρομοκρατώντας με τον τρόπο αυτό τους θηρευτές του», αναφέρει ο Bruce Robison από το Bay Aquarium στο Μοντερέι.

perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »