Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Γηροκομείο για… χιμπατζήδες!


Ένα γηροκομείο για χιμπατζήδες, που στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν ως πειραματόζωα σε ομοσπονδιακές έρευνες, λειτουργεί στην περιοχή Τσιμπ Χέβεν, στο Κίθβιλ της Λουιζιάνα. Οι υπεύθυνοι του χώρου δηλώνουν ότι κάποιοι από τους χιμπατζήδες βρίσκονται για πρώτη φορά στη ζωή τους σε ανοιχτό χώρο, ελεύθεροι να τρέχουν και να σκαρφαλώνουν σε δέντρα.

perierga.gr - Γηροκομείο για χιμπατζήδες!
Οι περισσότεροι βρίσκονταν συνεχώς μέσα σε κλουβιά. Οι ηλικιωμένοι χιμπατζήδες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας όπως όλοι οι ηλικιωμένοι. Για αυτό και έχουν ανάγκη ιατρικής φροντίδας. Όπως, όμως, τονίζουν οι υπεύθυνοι, η χρηματοδότηση από την πολιτεία έχει στερεύσει και για αυτό μπορούν πλέον να βασίζονται μόνο σε χορηγίες ιδιωτών.
πηγή: in.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Μυρμήγκια… υπερ-ήρωες σε επίδειξη δύναμης!


Τα μυρμήγκια είναι έντομα κοινωνικά και οργανωτικά, ενώ διακρίνονται για την ευφυΐα και την προνοητικότητά τους. Κατασκευάζουν εντυπωσιακές φωλιές και φροντίζουν πάντα για τις δύσκολες ώρες, αποθηκεύοντας φαγητό που θα τους χρειαστεί σε περίπτωση… ανυδρίας! Τι γίνεται, όμως, όταν ένα κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτά έντομο χρειαστεί να μετακινηθει προς τη φωλιά;
perierga.gr - Μυρμήγκια υπερ-ήρωες σε επίδειξη δύναμης!
Τότε ζητούν βοήθεια και βάζουν σε εφαρμογή τις… υπερδυνάμεις τους παράλληλα με τα ακροβατικά, που όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες τα γνωρίζουν πολύ καλά. Το ένα με το στόμα, το άλλο με πόδια… χέρια, μετακινούν το «βαρύ» έντομο και μπορούν να το μεταφέρουν σε κάθε απίθανο σημείο. Καλή διάθεση να υπάρχει και πειθαρχία! Ο φωτογράφος Lessy Sebastian υπήρξε μάρτυρας μιας παρόμοιας μεταφοράς σε ένα δάσος της Τζακάρτας και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, παρουσιάζοντας τα μυρμήγκια σε ρόλο υπερ-ήρωα!
perierga.gr - Μυρμήγκια υπερ-ήρωες σε επίδειξη δύναμης!
perierga.gr - Μυρμήγκια υπερ-ήρωες σε επίδειξη δύναμης!
perierga.gr - Μυρμήγκια υπερ-ήρωες σε επίδειξη δύναμης!
perierga.gr - Μυρμήγκια υπερ-ήρωες σε επίδειξη δύναμης!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τυφλός & κουφός σκύλος είναι αχώριστοι!


Ο Tank γεννήθηκε τυφλός και ο Mozart κουφός. Η αναπηρία τους, όμως, δεν τους εμπόδισε να δεθούν πολύ και να γίνουν αχώριστοι φίλοι. Τα δύο φιλαράκια γεννήθηκαν σε ένα κέντρο Υιοθεσίας Ζώων στη Βρετανία και όπως ήταν φυσικό κανείς δεν ήθελε να τα υιοθετήσει, ενώ τα άλλα σκυλιά δεν τους έδιναν και πολύ σημασία ούτε τους ήθελαν στην παρέα τους, καθώς και οι δύο είχαν σοβαρά προβλήματα. Έτσι απέμειναν οι δυο τους και δέθηκαν πολύ μεταξύ τους.

perierga.gr - Τυφλός & κουφός σκύλος είναι αχώριστοι!
Έγιναν αχώριστοι έστω κι αν ο ένας δεν μπορούσε να δει τον άλλον και ο άλλος να τον ακούσει. Περνούσαν όλο το χρόνο τους μαζί, βρίσκοντας το νόημα της ζωής σε αυτή τη δυνατή σχέση. Μέχρι που μια μέρα ο κ. Redditor αποφάσισε να υιοθετήσει τον Mozart χωρίς να γνωρίζει για τη φιλία τους. Οι υπεύθυνοι του Κέντρου τον ενημέρωσαν για την ύπαρξη του Tank και το δέσιμο των δύο σκύλων. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο κ. Redditor υιοθέτησε και τους δύο αχώριστους φίλους, προσφέροντάς τους το σπίτι και μια ζεστή αγκαλιά που δεν είχαν ποτέ.
perierga.gr - Τυφλός & κουφός σκύλος είναι αχώριστοι!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Όταν ο σκύλος κρυώνει… ξέρει τι να κάνει!


perierga.gr - Όταν ο σκύλος κρυώνει... ξέρει τι να κάνει!

Μπορεί τα σκυλιά να είναι μαθημένα στο κρύο, όμως τα περισσότερα είναι και… καλομαθημένα! Για να αντιμετωπίσουν, λοιπόν, την παγωνιά θέλουν να έχουν μια ζεστή «φωλιά», έναν χώρο όπου θα τους ζεσταίνει και θα τους δημιουργεί συνθήκες θαλπωρής. Το σπιτόσκυλο ή μια θέση δίπλα στο τζάκι, να μπουν μέσα σε μια κουβέρτα ή να ξαπλώσουν πάνω σε ένα ζεστό χαλί είναι τις περισσότερες φορές γι’ αυτά ο χειμωνιάτικος… παράδεισός τους! Άλλωστε πάντα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν όταν κρυώνουν. Κι αν εσείς δεν έχετε φροντίσει γι’ αυτό, δείτε το σκύλο στο βίντεο που ακολουθεί για να καταλάβετε…
Διαβάστε περισσότερα »

Απίστευτη διάσωση ελαφιού με ελικόπτερο!!!!



Απιστευτη διασωση ελαφιου με ελικοπτερο!!!!
Η επέμβαση ενός ελικοπτέρου χρειάστηκε για να σωθεί ένα ελάφι που είχε κολλήσει σε παγωμένη λίμνη στον Καναδά.
Το ελικόπτερο πλησίασε το ελάφι και με την ένταση του ανέμου από τους έλικές του κατάφερε να το σπρώξει κατά μήκος της παγωμένης λίμνης, μέχρι να φτάσει σε ασφαλές σημείο.
Το περιστατικό συνέβη όταν το θηλυκό ελάφι μαζί με το μικρό της ελαφάκι προσπάθησαν να διασχίσουν τη λίμνη για να βγουν σε ασφαλές έδαφος. Ενώ το μικρό ελαφάκι τα κατάφερε η μητέρα του κόλλησε στον πάγο.
Διασώστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ήταν αδύνατο να πατήσουν πάνω στην παγωμένη λίμνη γιατί ο πάγος στο αλμυρό νερό είναι πολύ εύθραυστος και ήταν πολύ πιθανό να συμβεί κάποιο ατύχημα.
Έτσι επιστράτευσαν ένα ελικόπτερο το οποίο προσέγγισε πολύ χαμηλά στη λίμνη και με τον άνεμο από τον έλικα κατάφερε να σύρει μέχρι την ακτή με ασφάλεια το ελάφι.


Πηγή: in.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Ερωτικά φιλιά με προβοσκίδες


Αφρικανικοί ελέφαντες μοιράζονται τρυφερές στιγμές

Αγαπιούνται και το δείχνουν. Ο λόγος για τρεις ελέφαντες στη Νότια Αφρική που θέλησαν να εκδηλώσουν τα μεταξύ τους συναισθήματα παίζοντας με τις προβοσκίδες τους προσέχοντας ωστόσο να μην τραυματίσουν ο ένας τον άλλον. 

Το τρυφερό ενσταντανέ εκτυλίχθηκε στο εθνικό πάρκο Addo και διήρκησε για περίπου μισή ώρα. 

Οι τρεις αφρικανικοί ελέφαντες ξέφυγαν από το κοπάδι, καθώς όπως αποδείχτηκε ήταν οι μόνοι που ένιωσαν τόσο οικεία μεταξύ τους από την πρώτη στιγμή και είπαν να το απολαύσουν.







newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Η εκδίκηση του σκύλου


Η εκδίκηση του σκύλου

Και νόμιζαν πως έπαιζαν


Διαβάστε περισσότερα »