Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Σε χειμέριο ύπνο έπεσαν οι αρκούδες στο Καταφύγιο του Νυμφαίου


Ραντεβού με τους επισκέπτες δίνουν και πάλι τον Μάρτιο

Σε χειμέριο ύπνο έπεσαν οι αρκούδες που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του «Αρκτούρου» στο Νυμφαίο της Φλώρινας. Οι έως τώρα καλές καιρικές συνθήκες κρατούσαν ξύπνιες τις δώδεκα πρώην αιχμάλωτες αρκούδες, οι οποίες είχαν όλο το χρόνο να προετοιμάσουν τις φωλιές τους σαν να ζουν σε φυσικό περιβάλλον. Ραντεβού με τους επισκέπτες δίνουν και πάλι τον Μάρτιο, στις αρχές της άνοιξης.

Τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία στο Νυμφαίο της Φλώρινας έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Σήμερα ο υδράργυρος έδειχνε -14 βαθμούς Κελσίου και όλα είναι χιονισμένα. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και αυτό το τοπίο οι αρκούδες έπεσαν σε χειμέριο ύπνο.

«Πέρσι που είχαμε πιο βαρύ χειμώνα οι αρκούδες κοιμήθηκαν νωρίτερα. Φέτος είμαστε σε λογικά πλαίσια. Τα ζώα του καταφυγίου έκαναν όλη την προεργασία, έφτιαξαν τις δικές τους φωλιές, όπως κάνουν και οι αρκούδες που ζουν ελεύθερες στη φύση, και έπεσαν σε χειμέριο ύπνο, ακολουθώντας τον βιολογικό τους κύκλο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Βάσω Πετρίδου.
Διαβάστε περισσότερα »

Θηροφύλακας σώζει ελάφι από σίγουρο πνιγμό!

Χθες το μεσημερι (09 Ιαν 2013) ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Ρωμανός Ευαγγελος κατόπιν εκκλήσεως φιλοζωικών σωματείων και πολιτών, έπεσε στα... παγωμένα νερά της θάλασσας του Πόρτο-Ράφτη και ανέσυρε αρσενικό ελάφι ηλικίας περίπου 3,5 ετών το οποίο έπεσε από απόκρυμνο παραλιακό μέρος. Το ελάφι δεν μπορούσε να κολυμπήσει λόγω υπερκόπωσης,υποθερμίας και σοκ.

'Οταν έβγαλε το ελαφι στην παραλία οι δεκάδες πολίτες που είχαν μαζευτεί επιδοκίμασαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα τον Ομοσπ. Θηροφύλακα.

Στο σημείο κατέφθασε και κτηνίατρος από το Αττικό Πάρκο, ο οποίος έδωσε και τις πρώτες βοήθειες στο ελάφι. Αφού το άτυχο ζώο συνήλθε, μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Αττικού Πάρκου για περαιτέρω περίθαλψη και παρακολούθηση.


TROMAKTIKO
Διαβάστε περισσότερα »

Τον πανικό έσπειρε ο τρίχρονος Τσάρλι, ο σκύλος που μοιάζει με λιοντάρι κινητοποιώντας την αστυνομία [photo+video]

Ένας σκύλος που μοιάζει με λιοντάρι έσπειρε τον πανικό στο Νόρφολκ των ΗΠΑ. Το πρωί της Τρίτης κάποιος κάλεσε πανικόβλητος την αστυνομία, λέγοντας ότι είδε ένα...
μωρό λιοντάρι να περπατάει σε κεντρική λεωφόρο, ψάχνοντας πιθανόν για τροφή.

Η αστυνομία στη συνέχεια ειδοποίησε τον ζωολογικό κήπο της Βιρτζίνια, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι τα δύο μικρά λιονταράκια που ζουν στον κήπο, βρίσκονται εκεί.

Οι αστυνομικές αρχές λένε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο τρίχρονος Τσάρλι έχει μπερδέψει τον κόσμο, καθώς το κούρεμα που του κάνει ο ιδιοκτήτης του, Ντάνιελ, ζωγράφος στο επάγγελμα, τον κάνει να μοιάζει πολύ με μικρό λιονταράκι.




Διαβάστε περισσότερα »

Γούστο του και καπέλο του


Για πολλαπλές εκκεντρικές εμφανίσεις




















Διαβάστε περισσότερα »

Ζωντανή πηγή αντιβίωσης τα γιγάντια πάντα


Το αίμα του περιέχει μια ισχυρή ουσία που σκοτώνει βακτήρια και μύκητες

Τα γιγάντια πάντα είναι μια πλούσια πηγή ισχυρών αντιβιοτικών ουσιών σύμφωνα με κινέζους επιστήμονες, ιδιότητα που αποτελεί έναν ακόμα λόγο για τον οποίο τα συμπαθή θηλαστικά πρέπει να σωθούν από την εξαφάνιση.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι στο αίμα των γιγάντιων πάντα, τα οποία αριθμούν μόλις 1.600 ελεύθερα μέλη στη φύση, παράγεται ένα ισχυρό αντιβιοτικό που σκοτώνει βακτήρια και μύκητες.

Εκτιμούν δε ότι το αντιβιοτικό στα πάντα μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων εναντίον εξαιρετικά ανθεκτικών ιών και άλλων ασθενειών.

Η αντιβιοτική ουσία παράγεται από το ανοσοποιητικό σύστημα των πάντα για να τα προστατεύει από μολύνσεις όταν ζουν στην άγρια φύση και ονομάζεται καθελισιδίνη-ΑΜ.

Η καθελισιδίνη φονεύει τα μη ιογενή παθογόνα, δημιουργώντας πόρους στις κυτταρικές μεμβράνες των βακτηριδίων.

Βέβαια, οι επιστήμονες δεν θα συλλέξουν την ουσία από τα πάντα, καθώς είναι σε θέση να την παράξουν στο εργαστήριο.

Το αντιβιοτικό των πάντα μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο σε μια εποχή που εμφανίζονται νέοι ιοί και βακτήρια που επιδεικνύουν ανθεκτικότητα στα συμβατικά φάρμακα, ενώ η δράση του είναι πολύ ταχύτερη από τα γνωστά αντιβιοτικά.

Τα πάντα είναι είδος υπό εξαφάνιση καθώς οι βιότοποί τους, τα δάση μπαμπού της Κίνας και της νοτιοανατολικής Ασίας, καταστρέφονται με ταχύτατους ρυθμούς. Πρόβλημα επίσης αποτελεί, η σχετική τους αποστροφή στο ζευγάρωμα, ακόμα και στην άγρια φύση, με τα θηλυκά να έρχονται σε περίοδο μια φορά το έτος. Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ούτε με την εφαρμογή ακριβών τεχνητών μεθόδων αναπαραγωγής.

Η ανακάλυψη των φαρμακευτικών ιδιοτήτων των γιγάντιων πάντα ίσως συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση για τη διάσωση του είδους.

Την έρευνα διενήργησαν επιστήμονες του Τμήματος Επιστημών της Ζωής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου του Ναντζίνγκ της Κίνας.

Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της λύσσας


Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της λύσσας

Αναλαμβάνει δράση το υπ. Ανάπτυξης μετά τα κρούσματα

Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της λύσσας σε όλη την επικράτεια θα υλοποιήσει εφέτος το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο και έχει προωθηθεί προς υπογραφή και στον συναρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη.

Οι δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα συγχρηματοδοτούνται κατά 75% από το Ενωσιακό Κτηνιατρικό Ταμείο. 

Το ποσό, δε, με το οποίο επιχορηγεί αρχικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη χώρα μας ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ, ενώ υπάρχει δυνατότητα εκταμίευσης επιπλέον ποσού κατά τη διάρκεια του έτους, εφόσον κριθεί απαραίτητο..

Ο ιός επανεμφανίστηκε στη χώρα μας έπειτα από 25 χρόνια τον περασμένο Οκτώβριο στο Παλαιόκαστρο Κοζάνης σε αλεπού. 

Ανιχνεύεται συχνότερα σε αλεπούδες, ρακούν, κουνάβια, νυχτερίδες και άγριους σκύλους, που αποτελούν τις «δεξαμενές» του ιού.

Στους ανθρώπους προκαλεί σοβαρή νευρική νόσο, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί, είναι θανατηφόρος μετά την έναρξη των κλινικών συμπτωμάτων και στη βιβλιογραφία είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις ανθρώπων που επέζησαν από λύσσα, χωρίς την έγκαιρη χορήγηση αντιλυσσικής αγωγής.

Τα τελευταία χρόνια, κρούσματα λύσσας καταγράφονται σε όλες τις χώρες με τις οποίες συνορεύει η Ελλάδα. 

Ο ιός ενδημεί στην άγρια πανίδα στην Αλβανία, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, ενώ καταγράφονται σποραδικά κρούσματα σε σκύλους αλλά κυρίως σε γάτες σε όλα τα Βαλκάνια.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ο φασιανός που νομίζει ότι είναι... σκύλος


Ο 39χρονος Barry Hutchinson είναι ταχυδρόμος στην περιοχή North Yorks της Μεγάλης Βρετανίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει ιστορίες με ταχυδρόμους που δέχονται επιθέσεις από τα κατοικίδια των σπιτιών που κάνουν τις παραδόσεις. 

Στην περίπτωση του Barry όμως ο «αντίπαλος» δεν είναι ένας επιθετικός σκύλος ή μια νευριασμένη γάτα… αλλά ένας πολύ επίμονος και θαρραλέος φασιανός!

Το πτηνό στήνει ενέδρα κάθε φορά που ακούει το αυτοκίνητο του ταχυδρόμου να πλησιάζει.

Κυνηγά το όχημα τσιμπώντας τα λάστιχα και τη μάσκα, ενώ όταν εκείνος βγαίνει από το αυτοκίνητο δε διστάζει να του επιτεθεί!

«Στην αρχή μου είχε φανεί φιλικός, όμως όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο επιθετικός» λέει ο Barry
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Μετά το ξενοδοχείο... τώρα και μπαρ για σκύλους στο Μανχάταν!


Με logo δύο κόκαλα άνοιξε ένα πρωτότυπο μπαρ για σκύλους στο κέντρο του Μανχάταν!
Το Ruff Club ήταν ιδέα ενός ζευγαριού Αμερικάνων, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα κέντρο φροντίδας και κοινωνικοποίησης των τετράποδων κατοικίδιων.

Τα σκυλιά δεν «πληρώνουν» είσοδο για να μπουν στο μπαρ αλλά περνούν από ειδικά ψυχολογικά τεστ για να διαγνωσθεί αν μπορούν να μείνουν μακριά από το αφεντικό τους και πως συμπεριφέρονται με άλλους σκύλους.

Ωστόσο τα αφεντικά τους θα πρέπει να καταβάλλουν ετήσια συνδρομή ύψους 149 δολαρίων, αλλά το μπαρ διαθέτει δερμάτινα καθίσματα και ταπετσαρίες εποχής!


star.gr
Διαβάστε περισσότερα »