Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μουσείο διοργάνωσε φεστιβάλ ταινιών... για γάτες

Το βίντεο από τη Γαλλία που κέρδισε βραβείο

Πριν από λίγες ημέρες το Walker Art Center, το μουσείο σύγχρονης τέχνης της Minneapolis που θεωρείται ένα από τα κορυφαία ιδρύματα τεχνών των Ηνωμένων Πολιτειών, διοργάνωσε ένα φεστιβάλ ταινιών για... γάτες!

Σκοπός του φεστιβάλ ήταν ο πειραματισμός. Όπως αποκάλυψε η υπεύθυνη του μουσείου, Sarah Shultz «θέλαμε να δούμε αν, στο πλαίσιο ενός κοινωνικού πειράματος, μια online κοινότητα θα μπορούσε να συγκεντρωθεί γύρω από κάτι για το οποίο παθιάζεται».

Αναρωτήθηκε μάλιστα αν τα βίντεο με γάτες μπορούν να είναι τόσο διασκεδαστικά όταν τα βλέπουμε μαζί με άλλους σε μια μεγάλη οθόνη όσο είναι στον υπολογιστή μας.

Για το φεστιβάλ το μουσείο συγκέντρωσε πάνω από 10.000 βίντεο με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα μας τετράποδα, τα οποία χωρίστηκαν σε κατηγορίες όπως κωμωδίες, δραματικές, ντοκιμαντέρ και μιούζικαλ, όπως ακριβώς οι κανονικές ταινίες. 

Από όλες αυτές οι κριτές κατέληξαν στο «Henri 2: Paw de Deux», το οποίο κέρδισε το βραβείο «Golden Kitty» και ανακηρύχτηκε το καλύτερο γατο-βίντεο στο ίντερνετ.

Απολαύστε το νικητή του πρωτότυπου αυτού διαγωνισμού:


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Έπεσε με τα... μούτρα ο μικρός ελέφαντας


Έπεσε με τα... μούτρα ο μικρός ελέφαντας


Φωτογραφίες από το ζωολογικό κήπο της Βιέννης

Όταν είσαι ελεφαντάκι έχεις πολλά να μάθεις. Για παράδειγμα, πως υπάρχουν κάποιοι κορμοί πάνω από τους οποίους μπορείς να περάσεις και κάποιοι που είναι πολύ μεγάλοι και καλύτερα να πας γύρω- γύρω! 

Το μικρό της φωτογραφίας, στο ζωολογικό κήπο της Βιέννης, ήταν μάλλον άτυχο καθώς η μαμά του ήταν πολύ απασχολημένη για να το συμβουλεύσει και να το καθοδηγήσει, κι έτσι χρειάστηκε να μάθει αυτή την απλή και σκληρή αλήθεια με το δύσκολο τρόπο: πέφτοντας! 

Δείτε τις φωτογραφίες 












Διαβάστε περισσότερα »

Συνάντηση για τη φύση

Στόχος η δημιουργία Εθνικού Δικτύου Ανταποκριτών Άγριας Ζωής

Η Εθνική Συνάντηση Νέων Ανταποκριτών Άγριας Ζωής πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου 2012 στο Δήμο Σαρωνικού με τη συμμετοχή νέων από όλη την Ελλάδα καθώς και ειδικών επιστημόνων στους τομείς της βιοποικιλότητας και της άγριας ζωής. Κεντρικός στόχος της συνάντησης είναι η δημιουργία και λειτουργία ενός Εθνικού Δικτύου Ανταποκριτών Άγριας Ζωής το οποίο θα εργάζεται σε τοπικό επίπεδο υπό το συντονισμό και την επιστημονική υποστήριξη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ. 

Η Συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης και του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση καθώς επίσης και του Δήμου Σαρωνικού, θα εστιάσει στις εθνικές πολιτικές για την προστασία της βιοποικιλότητας καθώς και στις δράσεις που πρέπει να μπουν σε εφαρμογή από νέους εθελοντές με στόχο να προστατευτεί σε τοπικό επίπεδο η άγρια ζωή. 

Θα περιλαμβάνονται συνεδρίες θεωρητικής κατάρτισης, πρακτικής εφαρμογής στο πεδίο καθώς και αναλυτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τραυματισμένα και άρρωστα άγρια ζώα. Η Εθνική Συνάντηση Νέων του Οκτωβρίου θα αποτελέσει το ξεκίνημα για την ευρύτερη εφαρμογή και τη διάχυση δράσεων προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής σε ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών ανά την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα »

Γεννητούρια στον ζωολογικό κήπο της Ουάσινγκτον

Ένα πάντα ήρθε στον κόσμο την Κυριακή

Η εικονιζόμενη Mei Xiang είναι ένα θηλυκό γιγάντιο πάντα που φιλοξενείται στο ζωολογικό κήπο της Ουάσινγκτον και την Κυριακή το απόγευμα έφερε στον κόσμο το μικρό της, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του κήπου. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εικόνες του μικρού.

Δείτε τις φωτογραφίες 





newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Σοκαριστικό ντοκιμαντέρ για τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανδρών και γαϊδάρων στην Κολομβία!!!


Την κτηνοβασία και, πιο συγκεκριμένα, τη «στενή» σχέση των Κολομβιανών με τους γαϊδάρους τους, είχε ως θέμα η ταινία-ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την... 
...8η Σεπτέμβρη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Underground Ταινιών στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Το ντοκιμαντέρ φέρει τον τίτλο «Donkey Love» και εστιάζει στις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των ανδρών και των γαϊδάρων τους στην Κολομβία – μία πρακτική που υποτίθεται ότι προετοιμάζει τους άντρες για τις μελλοντικές τους «επαφές» με γυναίκες και τους αποτρέπει από το να γίνουν ομοφυλόφιλοι.

Η ταινία περιέχει σκηνές απροκάλυπτης κτηνοβασίας, ενώ σάλος έχει προκληθεί στην γκέι κοινότητα, λόγω της απόφασης της κυβερνητικής επιτροπής να επιτρέψει τη δημόσια προβολή της στο πλαίσιο του φεστιβάλ, τη στιγμή που έχει στο παρελθόν απαγορεύσει την προβολή ταινίας που περιείχε σκηνές με σεξ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Πηγή: iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Φιλιππιάδα: Ένα γεράκι τραυματισμένο διασώθηκε χάριν του ενδιαφέροντος ενός πολίτη!

Ένα γεράκι τραυματισμένο διασώθηκε χάριν του ενδιαφέροντος ενός πολίτη της Φιλιππιάδας. Συγκεκριμένα το γεράκι βρέθηκε... τραυματισμένο από σκάγια στο χωράφι του Μ. Κ. στον κάμπο της Φιλιππιάδας, ο οποίος έδειξε μεγάλη ευαισθησία και το μετέφερε στο φαρμακείο.

Εκεί το περιποιήθηκαν πρόχειρα και στη συνέχεια επικοινώνησαν με τους εθελοντές για να δρομολογήσουν την ασφαλή αποστολή του στο κέντρο περίθαλψης Άγριων Ζώων. Αμέσως ξεκίνησε η «επιχείρηση» διάσωσης και το τραυματισμένο γεράκι παραδόθηκε στην κ. Πέλλα Καλογήρου υπεύθυνη ΕΚΠΑΖ για την Πρέβεζα όπου διαπιστώθηκε ότι το γεράκι, γένους αρσενικού, πυροβολήθηκε από κυνηγετικό όπλο, ενώ ακολούθησε η ασφαλή του αποστολή στην Αθήνα και η παραλαβή του από τους εθελοντές του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων της Αίγινας.
epirusgate.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Αντι-καλλιστεία σκύλων στα Χανιά

Πρωταγωνιστές της ημέρας για τα αντιστάρ βραβεία, ήταν ο γκρινιάρης, ο αυτιάς, η ταβανόβουρτσα, η πιο ξεβιδωμένη ουρά, ο τρώω όλο το φαί μου και μου φαίνεται...
το πιο αστείο γαύγισμα...

Οι κατηγορίες αυτές, έδωσαν ένα άλλο χρώμα στην εκδήλωση, επιβεβαιώνοντας ότι τα ζώα είναι απολαυστικότατοι σύντροφοι στο παιχνίδι μας και ότι αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη.

Μεγάλη ήταν συμμετοχή του κόσμου στα Α' Αντικαλλιστεία Σκύλων που έγιναν την Κυριακή στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στα Χανιά και διοργάνωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων "Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ".

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, μασκότ ήταν ο Γκούλφι, ένα τρίποδο πολύπαθο αδέσποτάκι που υιοθετήθηκε από μέλος του συλλόγου και ήταν το "επίτιμο μέλος" της κριτικής επιτροπής άγρυπνος φύλακας των βραβείων.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Τεμπέλης σκύλος αρνείται πεισματικά να σηκωθεί για να περάσει το τραμ [Video]

Και όταν τελικά αποφασίζει να σηκωθεί, φροντίζει να καταλάβουν όλοι ότι δεν το κάνει επειδή του το ζήτησαν…

otherside
Διαβάστε περισσότερα »