Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Θα ρίξουν με ελικόπτερο 2.000 ποντίκια

Αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα βρίσκονται οι κάτοικοι του Γκουάμ, αφού ένα συγκεκριμένο είδος φιδιού απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο το οικοσύστημα του νησιού.

Έτσι οι Αρχές αποφάσισαν να «ψεκάσουν» το νησί με νεκρά ποντίκια ως δόλωμα για τα φίδια. Με τη διαφορά ότι στα νεκρά ποντίκια θα έχουν τοποθετήσει ένα δηλητηριώδες φάρμακο.

Το συγκεκριμένο είδος φιδιού, γνωστό ως brown tree snake, έφτασε κατά λάθος στο νησί του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου με αμερικανικά μαχητικά.

Από τότε έγινε κυριολεκτικά η μάστιγα της περιοχής, αφού έχει εξαφανίσει πολλά είδη πουλιών.

Το όλο σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου με αφετηρία τη στρατιωτική βάση που διατηρούν οι ΗΠΑ στο νησί. Η ζούγκλα γύρω από τη βάση είναι το σημείο που συγκεντρώνεται το συγκεκριμένο φίδι.

Συνολικά θα πέσουν από ελικόπτερα 2.000 ποντίκια. Στόχος δεν είναι να εξολοθρευτεί παντελώς το φίδι, αλλά να μπορέσει να ελεγχθεί ο πληθυσμός του.

Το Γκουάμ αποτελεί μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ. Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατακτήθηκε από τους Ιάπωνες, οι οποίοι φέρθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα στον πληθυσμό. Απελευθερώθηκε το 1944.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Ξέρουν να πουλάνε μούρη


Ξέρουν να πουλάνε μούρη

Πολύ κουλ το ζωικό βασίλειο

























Διαβάστε περισσότερα »

Ινδονησία: Βάζουν ζωάκια να δουλεύουν μέχρι θανάτου

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες η φωτογραφία από έναν πίθηκο που απεικονίζεται αλυσοδεμένος και υπό...
καθεστώς αιχμαλωσίας προκειμένου να μεταφερθεί σε χώρο στον οποίο αναγκάζονται οι πίθηκοι να εργαστούν.

Στη Σουμάτρα της Ινδονησίας οι άτυχοι μικροί μακάκοι επιλέγονται να εργαστούν στην περισυλλογή καρύδας. Με αυτόν τον τρόπο οι ντόπιοι τσιφλικάδες γλιτώνουν από τα ημερομίσθια που πρέπει να δώσουν στους εργάτες, γλιτώνουν και από την κατακραυγή καθώς δεν χρησιμοποιούν μικρά παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα »

Μυρμήγκια… υπερ-ήρωες σε επίδειξη δύναμης!

Τα μυρμήγκια είναι έντομα κοινωνικά και οργανωτικά, ενώ διακρίνονται για την ευφυΐα και την προνοητικότητά τους. Κατασκευάζουν εντυπωσιακές φωλιές και φροντίζουν πάντα για τις δύσκολες ώρες, αποθηκεύοντας φαγητό που θα τους χρειαστεί σε περίπτωση…
ανυδρίας! Τι γίνεται, όμως, όταν ένα κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτά έντομο χρειαστεί να μετακινηθεί προς τη φωλιά;

Τότε ζητούν βοήθεια και βάζουν σε εφαρμογή τις… υπερδυνάμεις τους παράλληλα με τα ακροβατικά, που όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες τα γνωρίζουν πολύ καλά. Το ένα με το στόμα, το άλλο με πόδια… χέρια, μετακινούν το «βαρύ» έντομο και μπορούν να το μεταφέρουν σε κάθε απίθανο σημείο. Καλή διάθεση να υπάρχει και πειθαρχία! Ο φωτογράφος Lessy Sebastian υπήρξε μάρτυρας μιας παρόμοιας μεταφοράς σε ένα δάσος της Τζακάρτας και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, παρουσιάζοντας τα μυρμήγκια σε ρόλο υπερ-ήρωα!



Διαβάστε περισσότερα »

Όλα τα μυστικά για να εκπαιδεύσετε τους σκύλους σας


Όλα τα μυστικά για να εκπαιδεύσετε τους σκύλους σας


Σκύλοι πιστοί στα αφεντικά τους και σκύλοι εκπαιδευμένοι για να τους προστατεύουν. Τα λαγωνικά, όπως τα αποκαλούν οι περισσότεροι, μπορούν να κάνουν τα πάντα… Να σας προστατεύσουν, να σας διασκεδάσουν αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι με το ανεπτυγμένο ένστικτό τους μπορούν να σας σώσουν, όταν και όποτε αισθανθούν ότι ο κίνδυνος πλησιάζει…

Στην τριήμερη έκθεση για την Προστασία και την Αυτοάμυνα που διοργανώνεται από τις 8 μέχρι τις 10 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo στον Διεθνή Αερολιμένα μπορείτε να μάθετε τα μυστικά για το πώς να εκπαιδεύσετε τους «σωματοφύλακές» σας. 

Η εκπαιδευτής Μαρία –Χριστίνα Πιαλόγλου από το Working Devils σας δίνει μία πρόγευση για το τι σημαίνει εκπαιδευμένος σκύλος. 

- Σε ποια σκυλιά απευθύνεται η εκπαίδευση που παρέχετε;
«Η εκπαίδευσή μας απευθύνεται σε σκυλιά φύλακες και σωματοφύλακες. Απευθύνεται σε λυκόσκυλα, ροντβάιλερ. Σε γενικές γραμμές σκυλιά τέτοιου τύπου».

- Πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να διαρκέσει η εκπαίδευση των σκυλιών;
«Η εκπαίδευση των σκύλων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Όπως για παράδειγμα, τα ένστικτα του σκύλου, την ηλικία του ή τι θέλει ο πελάτης. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν και διαμορφώνουν το χρόνο που χρειάζεται για την εκπαίδευσή τους».



- Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσουν την εκπαίδευση οι σκύλοι;
«Το βελγικό ποιμενικό μπορεί να αρχίσει την εκπαίδευση από την ηλικία των 6 μηνών ενώ όλοι οι άλλοι σκύλοι μπορούν να ξεκινήσουν να εκπαιδεύονται από 17 ή 18 μηνών». 



- Πόσο κοστίζει η εκπαίδευση των σκύλων;
«Η τιμή για την εκπαίδευση των σκύλων αρχίζει από τα 600 με 800 ευρώ για διάστημα περίπου τριών μηνών. Η τιμή όμως διαμορφώνεται ανάλογα με το τι ζητά πάντοτε ο πελάτης. Μπορεί για παράδειγμα να φτάσει και τα 25.000 ευρώ για διάστημα περίπου τριών ετών. Όλα εξαρτώνται από το εάν ο πελάτης θέλει έναν φύλακα για το σπίτι ή έναν σκύλο για εταιρείες κ.ά. Οι εκπαιδεύσεις των σκύλων γίνονται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και κάθε προπόνηση έχει διάρκεια μιας ώρας».



- Κατά πόσο είναι επικίνδυνο να κυκλοφορούν οι σκύλοι έξω;
«Οι εκπαιδεύσεις διαφέρουν αρκετά. Υπάρχει η εκπαίδευση του κοινωνικού σκύλου, του σκύλου δηλαδή που είναι σωματοφύλακας του αφεντικού του. Αυτόν τον σκύλο μπορεί να τον βγάζει έξω το αφεντικό του με ασφάλεια γιατί έχει μάθει να είναι κοινωνικός. Λειτουργεί μόνο βάσει των εντολών του αφεντικού του και όποτε εκείνος αισθανθεί ότι το αφεντικό του κινδυνεύει».

Υπάρχει όμως και ο σκύλος που είναι μόνο για φύλαξη. Δεν πρόκειται για έναν σκύλο που μπορεί να τον βγάλει έξω το αφεντικό του. Έχει εκπαιδευτεί σε καθήκοντα ασφάλειας και είναι ο πιο σωστός φύλακας».



Στο Μetropolitan Expo, στο πιο άρτιο εκθεσιακό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης το οποίο διαθέτει 45.000 τ.μ. μικτής στεγασμένης εκθεσιακής επιφάνειας, θα χτυπήσει η καρδιά της έκθεσης Safety Expo. 
Διαβάστε περισσότερα »

ΣΟΚ: Πυροβόλησαν αδέσποτο σκύλο

Η βαρβαρότητα του ανθρώπου αποτυπώνεται σε όλο της το μεγαλείο όταν ξεσπάει σε ένα ανυπεράσπιστο σκυλάκι. Ένας ακόμα σκύλος βρέθηκε...
πυροβολημένος μέσα σε κάδο σκουπιδιών στην Κρήτη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Βενεράτο του Ηρακλείου το μεσημέρι της Παρασκευής. Η Ελένη Τσαγκαράκη, που δραστηριοποιείται για την προστασία των ζώων μέσω του συλλόγου Ζωόφιλη Δράση ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το έγκλημα και έσπευσε στην περιοχή.

Ο αυτόπτης μάρτυρας της είπε ότι ένας βοσκός πυροβόλησε το ζώο μέσα στη μέση του δρόμου, όμως ο ίδιος δεν ήταν διατεθειμένος να καταθέσει εις βάρος του συντοπίτη του. Όταν η κα Τσαγκαράκη έφτασε επί τόπου μαζί με τον κ. Ορφανίδη αναζήτησαν το ζώο και τελικά εντόπισαν το πτώμα του μέσα στον κάδο σκουπιδιών, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε στο www.zoosos.gr.

Οι φιλόζωοι, αφού έβγαλαν το νεκρό σκυλί από τον σκουπιδοτενεκέ, το μετέφεραν σε κτηνιατρείο και οι ακτινογραφίες έδειξαν πως στο άψυχο κορμί του τα σκάγια ήταν διάσπαρτα… Χωρίς όμως την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα - ο οποίος φοβάται τ' αντίποινα γι' αυτό και δεν καταθέτει εις βάρος του βοσκού - και αυτός ο εγκληματίας θα μείνει ατιμώρητος.

Τι και αν μια μέρα πριν το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδίκασε έναν 71χρονο σε ποινή 18 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 5.200 ευρώ επειδή πυροβόλησε στις 17/2 ένα αδέσποτο σκύλο στην περιοχή της Φιλοθέης Ηρακλείου.
prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ποιοι φολιάζουν τα αδέσποτα στην περιοχή της Λαμίας;

Διαβάστε την καταγγελία που έστειλε στο LamiaReport, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας.
<< Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καταγγέλλει τις δηλητηριάσεις δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων που έγιναν τόσο στο Φραντζή, όσο και σε οδούς της πόλης μας π.χ. Αθηνών, Μπότσαρη και αλλού.

Διερωτόμαστε ποιος έχει συμφέρον και γιατί σκόρπισε το θάνατο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε........

Είναι κάποιο διαταραγμένο άτομο που γύριζε όλη την πόλη διασκεδάζοντας, με το να βλέπει ζώα να πεθαίνουν με φρικτούς πόνους?

Μήπως δεν είναι ένας... αλλά πολλοί που δρουν συντονισμένα.... και για ποιό λόγο άραγε?

Μέχρι να απαντηθούν από τους αρμόδιους φορείς τα παραπάνω, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι η χρήση φόλας είναι ανήθικη και παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση εως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο εως 30.000 ευρώ.

Είναι μια πράξη απάνθρωπη που χαρακτηρίζει τους δράστες.

Καλούμε τους πολίτες:

Α)Να προσέχουν τα μικρά παιδιά που παίζουν πιθανά σε μολυσμένο από τη φόλα μέρος.

Β)Να μην αφήνουν τα κατοικίδιά τους να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Γ)΄Οταν πάνε βόλτα τους σκύλους τους, να μην τους επιτρέπουν να γλύφουν και να τρώνε τροφές που βρίσκονται εκτεθειμένες στο περιβάλλον.

Κ α λ ο ύ μ ε όποιον ξέρει τους δράστες να μας ενημερώσει, για να τον οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Και υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι άνθρωποι εκείνοι που βασανίζουν ή δολοφονούν ανυπεράσπιστα ζώα, κάποια στιγμή ,αν τους δοθεί η ευκαιρία, δεν θα διστάσουν να κάνουν το ίδιο στους συνανθρώπους τους. >>
lamiareport.gr
Διαβάστε περισσότερα »