Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Απειλούμενα ζώα κλωνοποιούν Βραζιλιάνοι επιστήμονε


Απειλούμενα ζώα, μεταξύ των οποίων τζάγκουαρ, μυρμηγκοφάγους και ένα σπάνιο είδος λύκου με κόκκινη γούνα, θα επιχειρήσουν... να κλωνοποιήσουν Βραζιλιάνοι επιστήμονες, σε μια προσπάθεια να εκτονώσουν τις πιέσεις που υφίστανται τα ζώα αυτά στην άγρια φύση.

Τα ζώα θα κλωνοποιηθούν για τον εφοδιασμό των ζωολογικών κήπων, στο πλαίσιο αμφιλεγόμενου προγράμματος που έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις περιβαλλοντολόγων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στόχος μας πρέπει να είναι η προστασία των οικοτόπων και όχι η ικανοποίηση της ζήτησης για σπάνια ζώα.

Οι Βραζιλιάνοι επιστήμονες ξεκίνησαν τις εργασίες τους πριν δυο χρόνια συγκεντρώνοντας σωματικά κύτταρα και σπερματοζωάρια οκτώ απειλούμενων ειδών και σύντομα θα υποβάλλουν αίτηση στην κυβέρνηση για χορήγηση άδειας ώστε να μπορέσουν να διενεργήσουν πειράματα στα 420 δείγματα που συνέλεξαν, με απώτερο στόχο την κλωνοποίηση.

Τα κλωνοποιημένα, τα υβρίδια και τα ζώα που ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας έχουν ελάχιστη ως και μηδαμινή γενετική αξία και θεωρητικά με την αναπαραγωγή θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τους πληθυσμούς άγριων ζώων στη φύση.

Οι επιστήμονες πίσω από το ερευνητικό πρότζεκτ ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι στόχος τους είναι να αναθρέψουν ζώα που θα ζήσουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας και θα συμμετάσχουν σε παραστάσεις και θεάματα και δεν επιδιώκουν μέσω της κλωνοποίησης να αυξήσουν τον πληθυσμό των απειλούμενων ζώων στην άγρια φύση.

Με άλλα λόγια οι επιστήμονες δηλώνουν ότι σκοπεύουν να τροφοδοτήσουν την αγορά με κλωνοποιημένα ζώα, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τις πιέσεις και τους κινδύνους για τα απειλούμενα ζώα που ζουν στην άγρια φύση.
econews.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Θα θέλατε να είναι το παιδί σας στην θέση του ; Συγκλονιστικό σποτ για τα αδέσποτα !

Ένα σποτ γροθιά στο στομάχι , που περιγράφει τα όσα περνούν τα αδέσποτα και την κακοποίηση που υφίστανται .

Τα λογία είναι περιττά ,δείτε το εξαιρετικό video


rodosreport.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Κρίστιαν το λιοντάρι: Μια συγκινητική ιστορία!


Το 1969 ο John Rendall και ο Ace Bourke είδαν ένα μωρό λιοντάρι σε βιτρίνα του «Harrod» στο Λονδίνο και αμέσως αποφάσισαν να το αγοράσουν και να το μεγαλώσουν οι ίδιοι, αν και έμεναν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Του έδωσαν το όνομα Κρίστιαν και το έκαναν αμέσως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας. Σκοπός τους δεν ήταν να το κρατήσουν για πάντα, κάτι που δεν θα ήταν εφικτό έτσι ή αλλιώς στα πλαίσια της ζωής τους σε μια μεγαλούπολη, αλλά να το επιστρέψουν μετά από έναν χρόνο περίπου στο φυσικό του περιβάλλον, στην Αφρική. Στο διάστημα αυτό του πρόσφεραν απεριόριστη αγάπη και εκείνο ανταπέδισε κάθε φορά ό,τι καλό του έκαναν.

perierga.gr - Κρίστιαν το λιοντάρι: Μια συγκινητική ιστορία!
Μαζί ζούσαν, μαζί έπαιζαν και έδινε ο ένας στον άλλο σπουδαία συναισθήματα που πάντα έμπαιναν επάνω από τα άγρια ένστικτα του ζώου. Τους αγάπησε και το αγάπησαν πολύ, ενώμέσα σε μόλις πέντε μήνες έγινε η τοπική διασημότητα, παρουσιάστηκε σε εκπομές, ενώ γράφτηκε και βιβλίο για τη σχέση των τριών. Μέχρι που ήρθε η οδυνηρή ώρα του αποχωρισμού και ο Κρίστιαν βρέθηκε σε έναν ζωολογικό κήπο στην Αφρική, προκειμένου να ενσωματωθεί σιγά σιγά σε μια φυσιολογική για τον ίδιο ζωή.
perierga.gr - Κρίστιαν το λιοντάρι: Μια συγκινητική ιστορία!
Εκεί έγινε ο αρχηγός της αγέλης, απέκτησε σύζυγο και ζούσε πια τη ζωή του! Οι δύο φίλοι θέλησαν μετά από έναν χρόνο να τον επισκεφθούν αλλά οι υπεύθυνοι του πάρκου τούς είπαν ότι πλέον ο Κρίστιαν ήταν ένα άγριο λιοντάρι, αρχηγός ανάμεσα στους ομοίους του και προφανώς δεν θα τους θυμόταν, ενώ επισήμαναν πως δεν θα έπρεπε να ρισκάρουν μια συνάντηση μαζί του έστω και από μακριά. Όμως ο John και ο Ace αποφάσισαν να το ρισκάρουν.
perierga.gr - Κρίστιαν το λιοντάρι: Μια συγκινητική ιστορία!
Επισκέφθηκαν τον Κρίστινα στον Κήπο και βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη: Όχι μόνο τους αναγνώρισε, αλλά τους έδειξε και τόσο μεγάλη αγάπη, όπως παλιά. Γι’ αυτόν δεν είχε σημασία πως ήταν ένα άγριο ζώο, με άγρια ένστικτα! Σημασία είχε πως οι δυο φίλοι τού έδειξαν αγάπη και αυτό δεν μπορούσε να το ξεχάσει με τίποτα. Άλλωστε γι’ αυτούς ποτέ δεν υπήρξε άγριο ζώο ούτε το είδαν έτσι. Ήταν ο Κρίστιαν το λιονταράκι τους. Και έτσι ακριβώς τους υποδέχτηκε σαν το λιοντάρακι τους. Μόνο που έφερε και τη σύζυγό του να την γνωρίσουν… Το βίντεο των δύο φίλων έκανε το γύρο του κόσμου και πάνω από 50.000.000 θεατές δάκρυσαν…
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Γιατί τα ζώα βλέπουν καλύτερα στο σκοτάδι;

Perierga.gr - Γιατί τα ζώα βλέπουν καλύτερα στο σκοτάδι;

Η οπτική ικανότητα των ζώων εξαρτάται από το αν είναι δραστήρια την ημέρα ή τη νύχτα. Γι’ αυτό ορισμένα ζώα βλέπουν καλύτερα την ημέρα, ενώ άλλα βλέπουν καλύτερα τη νύχτα.




Τα νυκτόβια ζώα έχουν συνήθως μεγάλα μάτια σε σχέση με το σωματικό τους μέγεθος. Ήδη πρόκειται για πλεονέκτημα γιατί τα μεγάλα μάτια συλλαμβάνουν περισσότερο από το ασθενικό φως της νύχτας. Η καλή νυχτερινή όραση ενισχύεται από το γεγονός ότι ο αμφιβληστροειδής των νυκτόβιων ζώων περιέχει σχετικώς πολλά ραβδία που καταγράφουν φωτόνια σε χαμηλές φωτεινές εντάσεις. Τέλος, τα περισσότερα νυκτόβια έχουν πίσω από τον αμφιβληστροειδή τους μια κρυσταλλική στιβάδα που αντανακλά μη καταγεγραμμένα φωτόνια προς τον αμφιβληστροειδή.


πηγή: scienceillustrated.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Πιγκουίνος χορεύει ποντιακά! [video]


Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο...



Διαβάστε περισσότερα »

Απίστευτο! Δείτε το σκυλί που χορεύει απίστευτα σάλσα!

Απολαύστε στο παρακάτω βίντεο, αυτό το σκυλάκι το οποίο χορεύει καταπληκτικά σάλσα!
Αν φυσικά δεν πρόκειται για φτιαχτό κλιπάκι, τότε μιλάμε για κάτι εντελώς εξωπραγματικό. Γι' αυτό μην χάνετε άλλο χρόνο και δείτε τον Stuart να δίνει ρεσιτάλ στο χορό!
Διαβάστε περισσότερα »

Λατρεία οι φάτσες τους


Aκόμα κι όταν δεν κάνουν... τίποτα



















Διαβάστε περισσότερα »