Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Γδέρνουν ζωντανά σκυλιά για μπότες UGG απομίμηση



Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, οι μπότες Ugg και φυσικά οι απομιμήσεις τους, που κατέκλυσαν τα δυο τελευταία χρόνια την αγορά λόγω χαμηλότερου κόστους, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους από την αρχή της σεζόν.
Απ’ ότι φαίνεται οι γυναίκες δυσκολεύονται πλέον να τις αποχωριστούν και τις «ξέθαψαν» από τις ντουλάπες με τα χειμωνιάτικα αμέσως μόλις πέρασε το καλοκαίρι. Άλλες πάλι έσπευσαν στα καταστήματα για ένα νέο ζευγάρι.
Με αφορμή την επανεμφάνιση των μποτών Ugg στα καταστήματα και τα τεράστια κέρδη που γύρω από το εμπόριο των συγκεκριμένων υποδημάτων, σας θυμίζουμε ότι πολλά ζώα στην Κίνα υφίστανται ασύλληπτα βασανιστήρια για την κατασκευή απομιμήσεων στην Αυστραλία.

Απάνθρωπες πρακτικές θανάτωσης σκύλων εφαρμόζονται σε εκτροφεία στην Κίνα, που εξάγουν το δέρμα των άτυχων ζώων στην Αυστραλία για την κατασκευή απομιμήσεων μποτών Ugg.
Σύμφωνα με την οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων«Humane Society», που προχώρησε στη διενέργεια ελέγχων, κατασκευαστές μποτών στην Αυστραλία προμηθεύονται τη «ματωμένη» γούνα των σκύλων, ωστόσο παραπλανούν τους ανυποψίαστους καταναλωτές αναγράφοντας στην ετικέτα ότι χρησιμοποιούν μαλλί προβάτων και άλλα υλικά.
Όπως προέκυψε από τους ελέγχους, στην πλειονότητα των απομιμήσεων χρησιμοποιείται γούνανυκτερευτών (raccoon dogs), που ζουν στην ανατολική Ασία και έχουν συγγένεια με παμφάγα και σαρκοφάγα θηλαστικά όπως οι λύκοι, οι αλεπούδες, τα τσακάλια και τα κογιότ.
Στο σοκαριστικό video που είδε το φως της δημοσιότητας, τα τρομοκρατημένα ζώα γδέρνονται ζωντανά από Κινέζους εργάτες που τα πετούν σε σωρούς.
Σε ένα στιγμιότυπο διακρίνεται ένας σκύλος χωρίς δέρμα και γούνα να σηκώνει αδύναμα το κεφάλι του.
Αν και η εισαγωγή γούνας από σκύλους και γάτες έχει απαγορευθεί επίσημα στην Αυστραλία από το 2004, δεν ισχύει το ίδιο για τη γούνα νυκτερευτών, με αποτέλεσμα το «ματωμένο» εμπόριο να συνεχίζεται.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε ένα ζευγάρι απομίμησης Ugg που εξετάστηκε από την «Humane Society», στην ετικέτα αναγραφόταν ότι οι μπότες κατασκευάστηκαν από μαλλί προβάτου, αν και οι έλεγχοι έδειξαν ότι η γούνα προερχόταν από σκύλο.
Σε δηλώσεις της η διευθύντρια της οργάνωσης τόνισε ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο και πως εκτός από τις απομιμήσεις μποτών Ugg, στην Αυστραλία εισάγονται και κυκλοφορούν δεκάδες προϊόντα με δέρμα σκύλων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε καθολική απαγόρευση στις εισαγωγές γούνας από γάτες και σκύλους το2008.
Διαβάστε περισσότερα »

Το μικρότερο πουλί στον κόσμο έχει μέγεθος… μέλισσας!


Το μέγεθός του συγκρίνεται με αυτό των αγριομελισσών, ενώ είναι ελαφρύτερο από ένα κέρμα! Το Bee Hummingbird είναι το μικρότερο πτηνό στον κόσμο, και μάλιστα με διαφορά!

perierga.gr - Το μικρότερο πουλί στον κόσμο σε μέγεθος... μέλισσας!
Ενδημεί στην Κούβα και είναι ένα μικρό κολιμπρί το μήκος του οποίου είναι περίπου 5 εκατοστά, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 2 γραμμάρια.Τα χρώματά του ποικίλλουν ανάλογα με το είδος, παρουσιάζοντας ροζ, ποστοκαλί και γαλάζια χρώματα στο φτέρωμά του.
perierga.gr - Το μικρότερο πουλί στον κόσμο σε μέγεθος... μέλισσας!
Βασικά χαρακτηριστικά του είναι ότι μπορεί να πετάξει εμπρός και πίσω, ενώ μπορεί να κουνήσει τα φτερά του μέχρι 80 φορές το δευτερόλεπτο(!), γεγονός που ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται σαν μια αχνή θαμπάδα.
perierga.gr - Το μικρότερο πουλί στον κόσμο σε μέγεθος... μέλισσας!
Το μικροσκοπικό του μέγεθος του επιτρέπει να μετακινείται γρήγορα από το ένα λουλούδι στο άλλο, αριθμώντας περί τις 1.500 επισκέψεις σε άνθη ημερησίως!
perierga.gr - Το μικρότερο πουλί στον κόσμο σε μέγεθος... μέλισσας!
Το Bee Hummingbird ήταν παλαιότερα πολύ διαδεδομένο, αλλά στις μέρες μας είναι σπάνιο, κινδυνεύοντας ακόμη και με εξαφάνιση.
perierga.gr - Το μικρότερο πουλί στον κόσμο σε μέγεθος... μέλισσας!
perierga.gr - Το μικρότερο πουλί στον κόσμο σε μέγεθος... μέλισσας!
perierga.gr - Το μικρότερο πουλί στον κόσμο σε μέγεθος... μέλισσας!
perierga.gr - Το μικρότερο πουλί στον κόσμο σε μέγεθος... μέλισσας!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο παπαγάλος-ανοιχτήρι


Βίβα!



Διαβάστε περισσότερα »

Ένα σκύλος ένας μύθος: Ο Λουκάνικος υποκλίνεται μπροστά σας!

Ένας σκύλος μια ιστορία, μια μορφή που ξεχωρίζει στις διαδηλώσεις με την αγωνιστική του παρουσία.
Είναι ο σκύλος που με τα άναρχα αγωνιστικά του γονίδια έχoυν κεντρίσει τα ΜΜΕ όλου του κόσμου.

Ο φιλόδοξος, ο ηγέτης, ο αναρχομπολσεβίκος και άλλα προσωνυμία του προσάπτουν.. αλλά, το όνομά του είναι Λουκάνικος .

Ο γλυκύτατος, o συμπαθητικός Λουκάνικος με τη συνεχόμενη παρουσία στα χαρακώματα του κοινωνικού αγώνα, παίρνει επάξια το όνομα ο ηγέτης της πορείας.
Τα φλας των φωτορεπόρτερ ανάβουν όταν ο Λουκάνικος κυνηγάει τις διμοιρίες των ΜΑΤ για να σώσει τους συντρόφους του από την σύλληψη.

Το καταπληκτικό του γαύγισμά του και το γρύλισμα όταν βλέπει τα ΜΑΤ να ρίχνουν δακρυγόνα στους διαδηλωτές είναι όλα τα λεφτά.
Τα δακρυγόνα πέφτουν... και άναρχος σκύλος πηγαίνει κοντά στα δακρυγόνα να τα απομακρύνει από την πορεία με μεγάλη αυτοθυσία, αλλά τα καφετί ματάκια του δακρύζουν μη αντέχοντας την χημική δράση του δακρυγόνου. Το σκυλί δεν καταλαβαίνει τίποτα, και μπαίνει ξανά στον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.

Η ιστορία του Λουκάνικου...
Ο υπέροχος σκύλος ο Λουκάνικος είναι κουτάβι μιας μάνας σκυλίτσας που μεγάλωσε στην σταδίου, τρώγοντας από τους πολίτες και φοιτητές κρουασάν και σάντουιτς.
Η σκυλίτσα έμεινε έγκυος από τον σκύλο παλιό σκύλο τον Λουκάνικο που είχε καφετί χρώμα και αυτός.. και συμμετείχε και αυτός στις πορείες την δεκαετία του 2000.

Η σκυλίτσα γέννησε μέσα σε ένα ερείπιο, από τα γνωστά του κέντρου της Αθήνας και έκανε 4 κουτάβια. Τα κουτάβια δυστυχώς έμειναν ορφανά, η μάνα τους δεν ξαναφάνηκε.. και λιμοκτονούσαν από την πείνα και το κρύο. Ένα μόνο κουτάβι κατάφερε να δραπετεύσει από την κόλαση, και βγήκε στο σημερινό κόσμο χάρις την βοήθεια ενός ζητιάνου, που έψαχνε μέσα στα ερείπια για μπουκάλια.
Τα αδέρφια του Λουκάνικου δεν τα κατάφεραν να επιζήσουν...
Ο Λουκάνικος αν και μικρό κουτάβι είδε το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας, με τους προνομιούχους και τους γραβατωμένους να τον κλωτσάνε στα φανάρια.. μη τους κολλήσει κανένα τσιμπούρι, και τους αλλεργικούς μαγαζάτορες της σταδίου να τον βρίζουν να φύγει από τις εισόδους των μαγαζιών, γιατί φόβιζε τους πελάτες της αριστοκρατίας και της δεξιάς και της αριστεράς .

Ο μικρός Λουκ πεινασμένος και κακόμοιρος σαν τον "ζητιάνο" γυροφέρνει την σταδίου, τι άλλο να βρει λίγη τροφή. Στη σταδίου τότε γίνονταν μια πορεία για το ασφαλιστικό, και στο άκουσμα της ντουντούκας, ο μικρός λαϊκός μας ήρωας πλησίασε στην αρχή της πορείας, και την ακολούθησε μέχρι το τέλος που ήταν μπροστά στην βουλή.

Το κουτάβι έδωσε τα πρώτα μαθήματα με άριστες εντυπώσεις.. και ξεσήκωσε τα πλήθη γαβγίζοντας εναντίον των ΜΑΤ.

Ο κόσμος τον αγκάλιαζε, άλλοι του έδιναν νερό να πιει.. και άλλοι του πήραν γύρο από το ψητοπωλείο και του έδωσαν να φάει.
Ο λουκάνικος κατάλαβε ένα πράγμα σε αυτή την πορεία ό,τι η μοίρα του, τον είχε καθορίσει να είναι ένας σκύλος διαφορετικός από τους άλλους.. σκύλους που άραζαν στο θησείο.
Το πρώτο βάπτισμα του άναρχου σκύλου το πήρε σε οδομαχίες εναντίον αναρχικών και ακροδεξιών στην σταδίου...που γαύγιζε εναντίον των ορκς του φασισμού.

Το σκυλί αυτό, πλέον είχε αρχίσει να γίνεται δημοφιλής.. σε όλες τις πορείες που ακολούθησαν, και φυσικά να κλέβει τα φλας τον φωτογράφων. 

Ο ίδιος μπορεί να μη καταλάβαινε τι σημαίνουν αυτά τα φωτάκια που αναβοσβήνουν επάνω του, αλλά, μπροστάρης στον αγώνα το απολαμβάνει, ζωγραφίζοντας στο φακό της κάμερας με την φινέτσα του και την χάρη του. 

Ο Λουκάνικος έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες του κόσμου, δέχθηκε ένα σωρό εγκώμια το όνομα του, αλλά.. αυτός εκεί πιστός στις αρχές του. 
 
Ο Λούκάνικος βρίσκεται εκεί έξω στο πεζοδρόμιο, πανέτοιμος για νέους κοινωνικούς αγώνες.. κατά των μεγαλοαφεντικών και των βουλευτών, που ροφούν το μεδούλι των φτωχών και των αδυνάτων.
Δεν χρειάζεται να τον ψάξει κανείς, βρίσκεται στην σταδίου και περιμένει.. για τη νέα συγκέντρωση, έτοιμος πάντα για δράση κάτω από την ομίχλη των δακρυγόνων των ΜΑΤ.




trikalaweb.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Διαβάστε περισσότερα »

Γάτος και παπαγάλος … με ταχύτητα λέιζερ! [video]

Ότι οι γάτες έχουν αδυναμία στο φως του λέιζερ, είναι γνωστό...

Ότι όμως ο γάτος θα καλούσε παπαγαλάκι για να ενώσουν τις δυνάμεις, εναντίον του φωτός λέιζερ, δεν το ξέραμε… μέχρι που είδαμε αυτό το βίντεο!

Διαβάστε περισσότερα »

Τα ζώα που απέκτησαν νέα οικογένεια


Τα ζώα που απέκτησαν νέα οικογένεια

Έχουν βολευτεί στο καινούριο τους σπίτι

Τα περισσότερα παιδιά δεν μεγαλώνουν με ένα λιοντάρι για κατοικίδιο (όπως ή ηθοποιός Melanie Griffith), ωστόσο μερικές οικογένειες έχουν υιοθετήσει ζώα της άγριας φύσης.

Παρόλο που αυτή η πρακτική απαγορεύεται σε κάποιες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτό δεν απαγορεύει στα ζώα να νιώθουν άνετα στο νέο τους σπίτι…




























newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »