Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Αυτοί είναι φερόμενοι ως δράστες του τσουβαλιασμένου σκύλου στη Νέα Κίο Άργους!



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΤΟ agapotazoa.blogspot.gr

  Στη φωτογραφία που έχει στη διάθεσή του αποκλειστικά το agapotazoa.blogspot.gr βλέπετε τους δύο Πακιστανούς που σύμφωνα με την  φιλόζωη κάτοικο Νέας Κίου και μέλος του Φ.Σ. «οι Αδέσποτοι Ναυπλίου», Σ.Π, μετέφεραν πριν από λίγες ημέρες μέσα σε τσουβάλι σκύλο με προορισμό απομονωμένη αγροτική περιοχή κοντά στο ποτάμι.
 Όπως δήλωσε η αυτόπτης μάρτυρας που κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία, «όταν τους ρώτησε τι έχει μέσα το τσουβάλι, εκείνοι αρχικά απάντησαν ξύλα!». Βλέποντας τον όγκο του περιεχομένου η γυναίκα επέμεινε, μέχρι που της αποκάλυψαν ότι κουβαλούσαν ένα σκυλί σε σπίτι φίλων τους! Οι Πακιστανοί με τις φωνές της φιλόζωης, αναγκάστηκαν να ανοίξουν το τσουβάλι από το οποίο πετάχτηκε έντρομο το σκυλί.
Το agapotazoa.blogspot.gr βρέθηκε στο αστυνομικό Τμήμα μαζί με την αυτόπτη μάρτυρα. Ο αστυν. Υποδ/ντής κος Παππάς μας κατέπληξε με την κατάρτισή του σε θέματα κακοποίησης ζώων. Έδειξε γνώστης του θέματος και όπως ανέφερε στο agapotazoa.blogspot.gr έδωσε οδηγίες στους υφισταμένους του για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Η εξαφάνιση κατοικίδιων από την περιοχή, των οποίων αργότερα βρίσκονται πεταμένα μόνο τα δέρματά τους ή μόνο τα κεφάλια τους, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Πακιστανός της περιοχής εξομολογήθηκε πως όταν πρόκειται για αδέσποτο το ταΐζουν για 10 ημέρες ρύζι για να <<καθαρίσει>> και μετά …
Οι πρωταγωνιστές των αποτρόπαιων πράξεων έχουν κάνει κατάληψη με δεκάδες συμπατριώτες τους σε εξοχική κατοικία όπου πριν μήνες έγινε φονικό μεταξύ των Πακιστανών με ένα νεκρό.
Χαρακτηριστικός είναι ο έντονος φόβος που υπάρχει σε όσους γνωρίζουν για να καταθέσουν στις Αρχές, γι αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους τολμούν.
Το μήνυμα που θα πρέπει να δοθεί είναι ότι όποιος κακοποιεί τα ζώα, θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τον νόμο. Το agapotazoa.blogspot.gr θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ώστε να καταγγέλλονται όσοι θεωρούν τα κατοικίδια αντικείμενα χωρίς ψυχή ή ακόμα χειρότερα. φαγητό.

Το agapotazoa.blogspot.gr συγκεντρώνει στοιχεία κακοποιήσεων ζώων από όλη την Ελλάδα στο info@agapotazoa.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Αυτή η κατσίκα δεν είναι μόνο για άρμεγμα

Το ταλέντο της κάνει τη διαφορά


Διαβάστε περισσότερα »

Πέταξαν νεογέννητα κουτάβια σε κάδο απορριμμάτων

Τα παρέλαβαν εθελοντές του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Πύργου

Έξι κουταβάκια λίγων μόλις ωρών βρήκε ένας κάτοικος της Αμαλιάδας, μέσα σε κάδο απορριμμάτων σε γειτονιά της πόλης. Στο απάνθρωπο αυτό γεγονός βρήκε στήριξη από τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Πύργου που τα φιλοξενεί από προχθές στις εγκαταστάσεις που έχει παραχωρήσει ο δήμος Πύργου δίπλα στα φυτώριά του.

Σύμφωνα με το ilialive, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης ο κάτοικος Αμαλιάδας, έφερε και παρέδωσε στα μέλη και τους εθελοντές του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Πύργου τα έξι κουταβάκια που τα μετέφερε και τα τάισε με πολύ μεγάλη προσοχή και φροντίδα.

Αν και είναι αμφίβολο αν τα έξι κουτάβια καταφέρουν να επιζήσουν χωρίς τη στήριξη της μητέρας τους ή έστω ενός θηλυκού σκύλου, παρόλα αυτά από τη στιγμή που εντοπίστηκαν δεν αφέθηκαν στην τύχη τους. Ο κ. Τραγουστής τα τάισε με μπιμπερό και τα μετέφερε για να τα παραδώσει στο Φιλοζωϊκό Σύλλογο.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού συλλόγου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει ο σύλλογος και ζήτησε περισσότερη ευαισθησία από τους πολίτες σε φιλοζωϊκά θέματα, επισημαίνοντας ότι ο νέος νόμος για τα ζώα είναι ιδιαίτερα αυστηρός με τους δράστες κακοποιήσεων.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Φάλαινες εμφανίστηκαν σε παραλία στην Καλιφόρνια


Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον Bill Bouton

Ένα απίστευτο θέαμα στο San Luis Obispo τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών στην Καλιφόρνια. Μία παρέα από φάλαινες μήκους 12-16 μέτρων (!) έκανε την εμφάνισή της και προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη στους ψαράδες της περιοχής. 

Ο συνταξιούχος βιολόγος Bill Bouton βρισκόταν στην παραλία της California προκειμένου να φωτογραφίσει τα πουλιά της περιοχής αλλά τα τεράστια θαλάσσια θηλαστικά του είδους «Humpback» έκαναν ακόμα πιο ενδιαφέρον το χόμπι του. 







NEWSBEAST
Διαβάστε περισσότερα »

Ροζ πατερίτσες για την Primrose

Η μικρή γαϊδούρα χρειάζεται βοηθήματα στα πόδια για να περπατήσει

Το μικρό γαϊδουράκι που βλέπετε στο βίντεο γεννήθηκε πρόωρα και γι αυτό το λόγο χρειάζεται ιατρική περίθαλψη. Βέβαια, οι ροζ γάζες που τοποθέτησαν οι γιατροί, το κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο γλυκό. 

Η γαϊδουρίτσα Primrose γεννήθηκε στο κέντρο Κτηνιατρικής Bind Equine στο Shropshire της Αγγλίας και χρειάζεται βοηθήματα στα μπροστινά πόδια για την ανάπτυξή της. 

Σύμφωνα με την κτηνίατρο Kate Maxwell, η Primrose δεν μπορούσε να σταθεί και να περπατήσει. Εδώ και μία εβδομάδα φοράει αυτά τα βοηθήματα, επειδή τα πόδια της είναι στραβά και δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος του σώματός της. Οι κτηνίατροι ελπίζουν ότι η μικρή Primrose θα βγάλει τις πατερίτσες σε 10 ημέρες και εμείς της ευχόμαστε καλή ανάρρωση!


NEWSBEAST
Διαβάστε περισσότερα »

O πιο cool γάτος! (video)

Δώσε πέντε δικέ μου...

Διαβάστε περισσότερα »

Νεκρή Caretta Caretta στην παραλία Ψανής στη Ναύπακτο

Νεκρή χελώνα Caretta caretta ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία της Ψανής δίπλα στην καφετέρια Wave. Βρέθηκε από ...λουόμενους που ειδοποίησαν το λιμεναρχείο και το δήμο. Απομακρύνθηκε από το σημείο με μηχάνημα του δήμου.

Είναι το μοναδικό είδος θαλάσσια χελώνας που αναπαράγεται στην Ελλάδα. Ίσως είναι υπό εξαφάνιση, πριν 80 χρόνια ο πληθυσμός τους ξεπερνούσε τις 80000. Σήμερα υπολογίζονται ότι με βία φτάνουν τις 4000 παγκόσμιως. Θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και προστατεύεται από τη Σύμβαση της Βέρνης καθώς και από τη συνθήκη CΙΤΕS για τον έλεγχο του εμπορίου ειδών απειλούμενων με εξαφάνιση.

Διαβάστε περισσότερα »

Γορίλας κρεμάστηκε κατά λάθος παίζοντας με το σχοινί

Ένας γορίλας κρεμάστηκε κατά λάθος σε ζωολογικό κήπο της Πράγας, πέντε χρόνια αφότου έστρεψε πάνω του τα φώτα της...δημοσιότητας, όταν η γέννησή του μεταδόθηκε ζωντανά στο Διαδίκτυο.

Ο Tatu πέθανε παίζοντας με ένα σχοινί.

«Αυτό είναι το πιο τραγικό συμβάν που σημειώθηκε στον ζωολογικό κήπο της Πράγας μετά τον Αύγουστο του 2002, όταν οι πλημμύρες κατέστρεψαν ένα μεγάλο τμήμα του πάρκου και σκότωσαν αρκετά ζώα, μεταξύ των οποίων έναν γορίλα», δήλωσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Miroslav Bobek.

Οι φροντιστές του ζωολογικού κήπου ξεκίνησαν τις προσπάθειες διάσωσης του ζώου όταν κατάφεραν να διώξουν με αντλίες νερού τους άλλους γορίλες που είχαν περικυκλώσει τον Tatu, όμως ήταν αργά.

«Ήταν κυρίως η Κamba, το μεγαλύτερο μέλος της φυλής που αρνούνταν με πείσμα να εγκαταλείψει τον Tatu», ανέφερε ο κ. Bobek.

Σημειώνεται ότι ο ζωολογικός κήπος της Πράγας υλοποιεί προγράμματα προστασίας των γοριλών, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Το τελευταίο διάστημα συγκεντρώνει χρήματα για το καταφύγιο γοριλών στο Καμερούν, ενώ έχει σχεδιάσει μια ιστοσελίδα με νέα για γορίλες, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις δωρεές τους.
econews
Διαβάστε περισσότερα »