Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Αντιμέτωπη με τον εαυτό της


Μιλάμε για μεγάλο μίσος




Διαβάστε περισσότερα »

Όταν η φύση συναντά τη Disney


To σινεμά με σάρκα και οστά


Dumbo το ελεφαντάκι 


Η Λαίδη και ο Aλήτης 


101 σκυλιά της Δαλματίας 


«Το βιβλίο της ζούγκλας» - Bagheera


Winnie the Pooh


«Το βιβλίο της ζούγκλας» - Baloo


«O βασιλιάς των λιονταριών» - Timon και Pumbba


«Ο βασιλιάς των λιονταριών» - Mufasa και Simba
Διαβάστε περισσότερα »

Κάθειρξη 40 ετών σε λαθρέμπορο κεράτων ρινόκερου


Κάθειρξη 40 ετών σε λαθρέμπορο κεράτων ρινόκερου

Τα πωλούσε στη μαύρη αγορά της ασιατικής παραδοσιακής ιατρικής.

Ένας ταϊλανδέζος λαθρέμπορος κεράτων ρινόκερου, ο οποίος ήταν επικεφαλής ενός δικτύου λαθραίας εξαγωγής κεράτων που ήταν προϊόντα λαθροθηρίας, καταδικάσθηκε σήμερα σε κάθειρξη 40 ετών από δικαστήριο της Νότιας Αφρικής, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός EWN.

Ο Σουμλόνγκ Λεμτονγκτάι, 44 ετών, δήλωσε ένοχος των κατηγοριών που του αποδίδονταν. Πωλούσε τα κέρατα των ρινόκερων στη μαύρη αγορά της ασιατικής παραδοσιακής ιατρικής.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Γάτα τρώει το φαΐ της με... πιρούνι!


Πιστή στο savoir vivre


Διαβάστε περισσότερα »

Συγκινητική διάσωση ελέφαντα στον Ζαμβέζη ποταμό


Εγκλωβίστηκε σε λακκούβα με λάσπη για 11 ώρες

Για περισσότερες από 11 ώρες ήταν παγιδευμένος ένας ελέφαντας πέντε χρονών σε μια μεγάλη λακκούβα με λάσπη στην Αφρική. Το άτυχο ζώο βρήκαν τυχαία τουρίστες που έκαναν σαφάρι στον ποταμό Ζαμβέζη. 

Όταν έφτασε η ομάδα διάσωσης, κατάλαβε ότι πρέπει να δράσει γρήγορα και να ελευθερώσει την προβοσκίδα του ελέφαντα για να μην πνιγεί. 

Ένας διοργανωτής Safari από τη Ζιμπάμπουε δήλωσε ότι οι ελέφαντες όταν παγιδεύονται σε τέτοιους λάκκους μειώνεται η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια τους και συχνά πνίγονται. «Αν δεν βρεθούν έγκαιρα είτε πνίγονται είτε σκοτώνονται από ύαινες ή άλλα ζώα - κυνηγούς που κυκλοφορούν» πρόσθεσε. 





















newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Η γάτα ταχυδρόμος


Παραδίδει τα δέματα μαζί με το αφεντικό της

Ο Rudi Saldia, ταχυδρομικός υπάλληλος στη Φιλαδέλφεια, αποφάσισε δώσει «ζωή» στον πρωταγωνιστή του διάσημου παιδικού καρτούν «Postman Pat» και έτσι άρχισε να κάνει τις παραδόσεις των δεμάτων του συντροφιά με την αγαπημένη του γάτα.

Ο25χρονος κούριερ και το έξι μηνών γατάκι του η Mary Jane έχουν βάλει ως σκοπό να καλύψουν μαζί με το ποδήλατό τους απόσταση 100 μιλίων σε λιγότερο από ένα χρόνο.

«Από τις πρώτες εβδομάδες της ζωής της είχε αποφασίσει ότι το αγαπημένο της μέρος για να ξεκουράζεται ήταν πάνω στους ώμους μου. Έτσι μια μέρα αποφάσισα να την πάρω μαζί μου. Την πρώτη φορά κάναμε μαζί ένα γύρο το τετράγωνο της γειτονιάς μας. Την επομένη λίγο παραπάνω και πλέον κάθεται στους ώμους μου όλη μέρα. Οι περισσότεροι πάντως αντιδρούν θετικά όταν μας βλέπουν μαζί» είπε ο ίδιος.






















newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Η περιπέτεια ενός πεινασμένου σκίουρου


Το μικρό τρωκτικό εγκλωβίστηκε σε ταΐστρα πουλιών

Ένας λαίμαργος σκίουρος δεν μπορεί να αντισταθεί σε πολλούς ξηρούς καρπούς μαζεμένους και γι αυτό «ορμάει» ακόμα και όταν δεν είναι... καλεσμένος στο γεύμα.

Το αξιαγάπητο τρωκτικό λοιπόν «εισέβαλε» σε μία ταΐστρα πουλιών για να κλέψει μερικούς ξηρούς καρπούς. Αφού έφαγε όσους περισσότερους καρπούς μπορούσε, κατάλαβε ότι χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να βγει από το κλουβί. Σε κατάσταση πανικού ο σκίουρος προσπαθούσε να ξεφύγει αλλά δεν τα κατάφερνε.

Τότε, ο 59χρονος George Reszeter από το Oxfordshire της Βρετανίας, ο οποίος σκόπευε να γεμίσει το κλουβί με περισσότερη τροφή, αποφάσισε να φωτογραφίσει τον σκίουρο. Τελικά, το σκιουράκι βρήκε το μεγαλύτερο άνοιγμα στην ταΐστρα και επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον. 








newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Πιο ευαίσθητοι στο χάδι οι κροκόδειλοι από τους ανθρώπους!


Έδειξε έρευνα που διεξήγαγαν Αμερικανοί επιστήμονες

Πιο ευαίσθητοι από τους ανθρώπους, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά το άγγιγμα, είναι οι κροκόδειλοι, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήγαγαν Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο «Vanderbilt» και η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Experimental Biology».

Οι ερευνητές αποδίδουν την υπερευαισθησία των κροκοδείλων στους μικροσκοπικούς αισθητήρες που καλύπτουν το δέρμα των σαγονιών τους και μοιάζουν με φουσκαλίτσες.

Οι φουσκάλες αυτές στην ουσία καλύπτουν ένα τεράστιο δίκτυο νευρικών απολήξεων που φτάνουν από το δέρμα στον εγκέφαλο μέσω μιας μικρής τρύπας στο κρανίο.

Μέχρι σήμερα οι φουσκαλίτσες στο δέρμα των κροκόδειλων βοηθούσαν τους επιστήμονες να τους κατατάξουν σε είδη, χωρίς να υπάρχει καμιά γνώση για το ποια μπορεί να είναι η χρησιμότητά τους.

Ορισμένοι επιστήμονες πίστευαν ότι οι φουσκαλίτσες ανίχνευαν την περιεκτικότητα του νερού σε αλάτι, ενώ άλλοι πίστευαν ότι βοηθούσαν τα ερπετά να αντιληφθούν τις αναταράξεις στο νερό.

Τελικά, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι φουσκαλίτσες αναπτύσσονται από εξειδικευμένα κύτταρα και βοηθούν τους κροκόδειλους στο κυνήγι, χαρίζοντάς τους την ικανότητα να αντιδράσουν ακαριαία και με ακρίβεια όταν εντοπίσουν τη λεία τους.

«Τα σαγόνια του κροκόδειλου είναι μοναδικά», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δρ. Duncan Leitch, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, προσθέτοντας ότι χρησιμεύουν για να επιτελέσουν κάποιες από τις πιο λεπτεπίλεπτες δουλειές, τις οποίες οι άνθρωποι κάνουν με τα χέρια.

Οι επιστήμονες μάλιστα υποστηρίζουν ότι επειδή τα μπροστινά τους άκρα είναι πάρα πολύ κοντά, οι κροκόδειλοι χρησιμοποιούν τα σαγόνια τους ακόμα και για να μεταφέρουν τα αυγά τους ή τα μωρά τους.

Αυτό καθίσταται δυνατό χάρη στις μικροσκοπικές φουσκαλίτσες στα σαγόνια τους, οι οποίες τους επιτρέπουν να κάνουν εξαιρετικά ελεγχόμενες κινήσεις.

Αν το δέρμα στην περιοχή των σαγονιών, που κλείνουν με πίεση μέχρι και 2.000 psi, δεν ήταν υπερευαίσθητο, οι κροκόδειλοι δεν θα μπορούσαν να επιτελέσουν βασικές λειτουργίες, πολλές εκ των οποίων συνδέονται με τη μητρική φροντίδα και το κυνήγι, καθώς οι κινήσεις τους δεν θα ήταν απόλυτα ακριβείς, όπως είναι τώρα.

Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »