Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Διαγωνισμός ομορφιάς για… χρυσόψαρα!

Πάνω από 3.000 χρυσόψαρα θα διαγωνιστούν για τα βραβεία σε 12 διαφορετικές κατηγορίες, με βάση τη ράτσα, το σχήμα και το μέγεθος του σώματος, το στιλ...
κολύμβησης αλλά και το χρώμα.

Λάτρεις των χρυσόψαρων από όλη την Κίνα αλλά και υπερήφανοι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων ψαριών παρακολουθούν με αγωνία τις προσπάθειες των «πρωταθλητών» προκειμένου να κερδίσουν μια θέση στο… βάθρο!τη ράτσα, κοιτάμε το σχήμα σώματος, το στυλ κολύμβησης, το χρώμα είναι πολύ σημαντικό και τη γενική εντύπωση

Η προετοιμασία είναι δύσκολη καθώς απαιτείται ειδική διατροφή και καθημερινή «προπόνηση» στο κολύμπι, έτσι ώστε τα χρυσόψαρα να είναι πανέτοιμα όταν βρεθούν μπροστά στους κριτές.

Το θέαμα είναι εντυπωσιακό, καθώς τα περισσότερα χρυσόψαρα δεν μοιάζουν σε τίποτα με αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να απολαμβάνουν μια ήσυχη ζωή μέσα σε ένα γυάλινο μπολ!



Διαβάστε περισσότερα »

Αλβανοί λαθροθήρες "γάζωσαν" αγριόγιδο με Kalashnikov στο Πληκάτι της Κόνιτσας!

Έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής,οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας για την προστασία των ζώων...

Σε τόπο κυνηγιού έχουν μετατρέψει την προστατευόμενη περιοχή του Γράμμου Αλβανοί λαθροθήρες οι οποίοι σκοτώνουν σπάνια αγριόγιδα που απειλούνται με εξαφάνιση!!!Στην τοπική κοινωνία έχει προκληθεί αναστάτωση, καθώς οι λαθροθήρες εμφανίζονται ιδιαίτερα αποφασισμένοι και η φύλαξη της περιοχής αποδεικνύεται ανεπαρκής.Το φαινόμενο, όπως λένε όσοι ζουν στην περιοχή, είναι συχνό.Το περασμένο Σάββατο,Αλβανοί λαθροθήρες "γάζωσαν" κοντά στο Πληκάτι της Κόνιτσας, στην θέση "Ράζντολι" δίπλα από το παλιό στρατιωτικό φυλάκιο,με οπλοπολυβόλο Kalashnikov ένα ακόμα αγριόγιδο!!!Οι κάτοικοι στο Πληκάτι είναι ανάστατοι και δηλώνουν πως θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους!Η εξόντωση των αγριόγιδων συνιστά μείζον θέμα, καθώς το είδος είναι εξαιρετικά σπάνιο ακόμη και στις περιοχές όπου εντοπίζονται οι μεγαλύτερες πληθυσμιακές συγκεντρώσεις. Ενδεικτικό του κινδύνου είναι ότι το κυνήγι του αγριόγιδου απαγορεύεται από τη Νομοθεσία σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ χαρακτηρίζεται ως «σπάνιο είδος» από το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης για την πανίδα του Γράμμου που πραγματοποίησε η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», ο πληθυσμός των αγριόγιδων στην περιοχή περιλαμβάνει 50 άτομα που αντιστοιχούν περίπου στο 1/12 του συνολικού πληθυσμού του στην Ελλάδα.Σημειώνεται ότι η παρακολούθηση του πληθυσμού στον Γράμμο, που έγινε από τον Γιαννιώτη βιολόγο και επιστημονικό συνεργάτη της «Πίνδος Περιβαλλοντική» κ. Χαρητάκη Παπαϊωάννου, κατέδειξε στασιμότητα στην εξάπλωση του είδους και χαμηλούς πληθυσμιακούς αριθμούς σε σχέση με τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα »

Κοινό νεκροταφείο για τα ζώα και τα αφεντικά τους

Οι ιδιοκτήτες σκύλων και το αγαπημένο τους κατοικίδιο θα μπορούν σύντομα να ενταφιάζονται μαζί σε ένα κοιμητήριο στη μικρή πόλη Φαούλια, κοντά στην Πίζα της Ιταλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Nazione, οι αρχές της πόλης εξετάζουν το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν ένα "μικτό" κοιμητήριο για ανθρώπους και κατοικίδια, περιλαμβανομένων γάτων και αλόγων.

"Υπάρχει παραπάνω από αρκετός χώρος στα συνολικά επτά εκτάρια που έχει κάνει δωρεά ένα κάτοικος της περιοχής", εξηγεί ο δήμαρχος της Φαούλια, Κάρλο Κάρλι. Με αυτό τον τρόπο, λέει ο Κάρλι, οι άνθρωποι θα μπορούν να παραμένουν ενωμένοι με τα αγαπημένα τους κατοικίδια και μετά θάνατον.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Spangles: Ο αλλήθωρος γάτος που έγινε σταρ του Internet!(PHOTOS)

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, ο Spangles γεννήθηκε αλλήθωρος, ωστόσο η όραση του είναι μια χαρά. Λατρεύει να ποζάρει στο φωτογραφικό φακό και όταν έχει κέφι για φωτογράφιση φροντίζει να το δείχνει! Και όπως ήταν φυσικό, το Internet τον ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά…


Πηγή:otherside.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Έχετε ξαναδεί ποτέ χαμελαίοντα να …πλένεται μόνος του;(VIDEO)

Κι όμως δε πρόκειται για μοντάζ, οι χαμελαίοντες πλένουν τα χέρια τους στη κυριολεξία!
Το γνωρίζατε πως αυτά τα προϊστορικά ζώαπροσέχουν πολύ την προσωπική τους υγιεινή και καθαριότητα;
Ορίστε η απόδειξη.
Δείτε τον χαμελαίοντα που πλένει τα χεράκια του στη βρύση του νεροχύτη:
anigif_enhanced-buzz-9162-1348084559-0anigif_enhanced-buzz-31243-1348084624-0anigif_enhanced-buzz-2296-1348084643-1Schermata 2012-09-20 a 08.33.09

Πηγή:tsantiri.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Δεν παίζουν με τον βασιλιά των ζώων!

Φτηνά τη γλίτωσε η «πρωταγωνίστρια»

Πόσο μυαλό θέλει για να σκεφτεί κανείς πως όσο εκπαιδευμένο κι αν είναι ένα λιοντάρι, παραμένει λιοντάρι και άρα κάποια από τα έμφυτα ένστικτά του μπορεί να περιορίζονται αλλά δεν εκλείπουν ποτέ…

Αυτή την απλή αλήθεια έμαθε με το δύσκολο τρόπο η Gitanjali Kolanad, χορεύτρια και αθλήτρια πολεμικών τεχνών, από τον Καναδά, η οποία έκανε επίδειξη της πολεμικής τέχνης Kalaripayat δίπλα σε ένα λιοντάρι, για χάρη μίας φωτογράφισης. 

Το λιοντάρι υπομένει όλη τη διαδικασία μέχρι τη στιγμή που οι κινήσεις της Gitanjali του προκαλούν προφανώς αμηχανία και ορμά πάνω της. 

Από καθαρή τύχη η Kolanad τη γλίτωσε με τέσσερα σπασμένα πλευρά… Και πήρε, ίσως, το μάθημά της. 

Δείτε το βίντεο...

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ένα γουρούνι-ναυαγοσώστης σε δράση

Το ρόλο του ναυαγοσώστη πήρε ένα μικρό γουρουνάκι που θυμίζει τον αξεπέραστο «Spider Pig» από την ταινία «The Simpsons». 

Το γουρουνάκι του βίντεο, μόλις είδε το μικρό κατσίκι να παλεύει να βγει από το νερό, βούτηξε για να το σώσει. Τελικά, μία σπρωξιά ήταν αρκετή για να σωθεί το κατσικάκι. Δείτε το βίντεο που έχει ήδη φτάσει τις 427.000 επισκέψεις στο Διαδίκτυο. 


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Πιστή στο savoir vivre

Ξεχειλίζει από ευγένεια


Διαβάστε περισσότερα »

Το παιχνίδι της... τρομάρας

Παρατεταμένο déjà vu


Διαβάστε περισσότερα »