Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Θέλω να βοηθήσω ένα αδεσποτάκι …Τι να κάνω???




  Βρήκες αδεσποτάκι? Θέλεις να το βοηθήσεις?
  Ξέρεις ότι από σένα και τις κινήσεις σου κρέμεται το μέλλον τους?
  Είσαι ενεργός πολίτης που θέλει να λύνει μόνος του τα προβλήματα και να μην περιμένει έτοιμες λύσεις που δεν έρχονται ποτέ?
  Έβγαλες πάνω από 40 φωτογραφίες το ζωάκι?
  Έκανες έκκληση σε εθελοντή να το φωτογραφήσει αν εσύ δεν μπορείς?
  Είναι οι φωτογραφίες αρκετά ελκυστικές  και πρωτότυπες να τραβήξουν την προσοχή πιο εύκολα?
  Ξέρεις να χειρίζεσαι το ιντερνέτ? Ζήτησες από εθελοντή βοήθεια αν εσύ δεν γνωρίζεις?
  Έκανες άλμπουμ στο προφίλ σου στο facebook?
  Έγραψες κάτω από κάθε φωτογραφία την ιστορία του ζώου και το τηλέφωνο επικοινωνίας?
  Έχεις τις διευθύνσεις όλων των φιλοζωικών σελίδων και ομάδων  στο Ιντερνέτ & τα e-mails έντυπων που βάζουν αγγελίες για ζωάκια?
  Έκανες κοινοποίηση το άλμπουμ σε όλες τις φιλοζωικές σελίδες και ομάδες πάνω από 2 φορές την ημέρα?
  Έστειλες την αγγελία σου με φωτογραφίες σε ιστοσελίδες αγγελιών αλλά και στον έντυπο τύπο εκτός Ιντερνέτ?
  Ζήτησες πληροφορίες για το ποιοι κτηνίατροι κάνουν καλύτερες τιμές και διευκολύνσεις σε ενεργούς πολίτες που προσπαθούν να βοηθήσουν ένα αδεσποτάκι?
  Πήγες το ζωάκι στο γιατρό?
  Ζήτησες βοήθεια από εθελοντή για μεταφορά σε γιατρό?
  Ζήτησες μοίρασμα των ιατρικών εξόδων  από άλλους ενεργούς πολίτες αν εσύ αδυνατείς  και  προώθησες την αγγελία σου παντού?
  Μπορείς να φιλοξενήσεις το ζωάκι?
 Ζήτησες φιλοξενία από εθελοντή?
 Ζήτησες μοίρασμα των εξόδων της φιλοξενίας του ζώου από άλλους ενεργούς πολίτες αν εσύ αδυνατείς  και  προώθησες την αγγελία σου παντού?
 Βάζεις πάντα τηλέφωνο επικοινωνίας σε κάθε έκκληση σου για βοήθεια από άλλους ενεργούς πολίτες?
 Ανέλυσες ξεκάθαρα και αναλυτικά τα έξοδα που έκανες για το ζωάκι (αιτία-ποσό) όπως επίσης και τις συνδρομές των ενεργών πολιτών που βοήθησαν να καλύψεις τα έξοδα (όνομα - ποσό) μέσα στο άλμπουμ του ζώου?
 Ζήτησες βοήθεια να στειρωθεί το ζωάκι σου?
 Γνωρίζεις ότι η μελλοντική ζωή του ζώου σου εξαρτάται από την υπευθυνότητα του αναδόχου που θα βρεις για αυτό?
 Ζήτησες βοήθεια και συμβουλές από έμπειρους σε επιτυχημένες υιοθεσίες εθελοντές και σωματεία για να σε καθοδηγήσουν ή να αναλάβουν τον έλεγχο του αναδόχου για το ζώο σου ώστε να σιγουρευτείς ότι θα πάει σε υπεύθυνα χέρια?
 Έχεις ερωτηματολόγιο  για τους αναδόχους που θα σε καλέσουν για υιοθεσία για να εξασφαλίσεις ότι ο ανάδοχος είναι υπεύθυνος  και ότι η υιοθεσία σου θα έχει ευτυχή κατάληξη για το υπόλοιπο της ζωής του αδέσποτου?
 Έχεις βιβλία εκπαίδευσης και ιστοσελίδες που πληροφορούν για την ευζωία των ζώων να στείλεις στους υποψήφιους αναδόχους? Η άγνοια και η ημιμάθεια των αναδόχων είναι η κύρια αιτία των δεινών των δεσποζόμενων ζώων.
 Ζήτησες ερωτηματολόγιο και εγχειρίδια ευζωίας των ζώων από άλλους ενεργούς εθελοντές και σωματεία με εμπειρία στις υιοθεσίες?
 Έλεγξες τον χώρο που θα ζήσει το ζώακι σου?
 Ζήτησες βοήθεια από άλλους εθελοντές που μένουν κοντά ή έχουν μεγαλύτερη πείρα?
 Έκανες συμβόλαιο υιοθεσίας και κατέγραψες τον αριθμό μικροτσίπ του ζώου δηλώνοντάς το στον Κτηνιατρικό Σύλλογο?
 Ελέγχεις τακτικά πως ζει το ζωάκι μετά την υιοθεσία?
http://www.prostatevo.org
Διαβάστε περισσότερα »

Μη μας εγκαταλείπεις!!!

Διαβάστε περισσότερα »

Περιστέρι εναντίον γάτας... [video]

Ποιός κερδίζει; Δείτε το βίντεο...


Διαβάστε περισσότερα »

Ελέφαντας πίνει νερό από πισίνα [Video]

Ένας ελέφαντας κάνει μία στάση για να ξεδιψάσει σε μία... πισίνα και ακολούθως συνεχίζει το δρόμο του. Μία μαγική στιγμή κάπου στην Αφρική...



piperies.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Μην ταξιδεύετε με τα κατοικίδιά σας

Στις μέρες μας, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων που αγαπούν τα ζώα τους, θέλουν να μοιράζονται όλες τις εμπειρίες τους με τα τετράποδα μέλη της οικογένειάς τους. Τι καλύτερος τρόπος υπάρχει από το να περνάτε τις διακοπές σας στο δρόμο παρέα με τα κατοικίδιά σας; Ξανασκεφτείτε το. Παρόλο που εσείς μπορεί να απολαμβάνετε τα αξιοθέατα, τα ζωάκια σας είναι πολύ ευαίσθητα στο περιβάλλον τους και δεν κατανοούν τις αλλαγές που έρχονται με τα ταξίδια.

1. Διαμονή. Παρόλο που κάποια ξενοδοχεία δέχονται κατοικίδια, ΠΡΟΣΕΞΤΕ γιατί πίσω από αυτό, κρύβεται ο όρος ότι το ζωάκι σας δεν πρέπει να μένει μόνο του στο δωμάτιο.

Κάτι τέτοιο μπορεί να σας στερήσει την επίσκεψη σε ένα πάρκο ψυχαγωγίας με τα παιδιά σας. Ελέγξτε προκαταβολικά και μην προσπαθήσετε να τα βάλετε κρυφά μέσα στο δωμάτιο.

2. Αεροπορικά Ταξίδια. Ελέγξτε προσεκτικά προκαταβολικά τους όρους και τις συνθήκες που θέτουν οι αεροπορικές εταιρίες για να ταξιδεύουν τα ζώα μαζί σας.

Τα ζώα θα πρέπει να είναι μέσα σε ένα ταξιδιωτικό κλουβί μεταφοράς και να έχουν πρόσφατα πιστο-ποιητικά υγείας από κτηνίατρο. Προσέξτε γιατί μερικές αεροπορικές εταιρίες δεν θα δεχτούν τα κατοικίδια ως φορτίο σε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου, ενώ, ακόμη κι αν έχετε κάνει κράτηση, οι εταιρίες μπορούν να αρνηθούν τη μεταφορά του ζώου σας αν οι συνθήκες δεν είναι ασφαλείς.

Οι χώροι αποσκευών δεν θερμαίνονται και δεν ψύχονται και δεν είναι τελείως ασφαλείς και μπορούν να προκαλέσουν πιθανώς και θάνατο ή τραυματισμό και στρες στο ζωάκι σας.

3. Ταξίδια με το Αυτοκίνητο. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κινδύνων για τα ζωάκια σας μέσα και έξω από το όχημα. Ο πρώτος κίνδυνος που έρχεται στο νου μας είναι αυτός της θερμοπληξίας, και, μεταξύ άλλων κινδύνων, είναι οι αερόσακκοι, η έλλειψη περιορισμού των ζώων με λουρί και τα απότομα φρεναρίσματα που προκαλούν πιθανό τραυματισμό.

4. Σήμανση/ταυτότητες. Η προσπάθεια να βρείτε το ζωάκι σας που χάθηκε σε μια ξένη πόλη, θα χαλάσει τις διακοπές σας. Τα ζώα που χάνονται από το σπίτι τους, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο επειδή πραγματικά είναι χαμένα.

Τα ξένα μέρη αποπροσανατολίζουν τα ζώα σας και τα κάνουν να ενεργούν με τρόπους που τα θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο να τα σκοτώσει κάποιος, να πληγωθούν ή να σας τα κλέψει κάποιος ξένος.

5. Συμπεριφορά. Τα καλά εκπαιδευμένα και κοινωνικοποιημένα κατοικίδια έχουν την τάση να αποφεύγουν τους μπελάδες. Όμως, το στρες του ταξιδίου μπορεί να δοκιμάσει ακόμη και τα πιο καλά εκπαιδευμένα και κοινωνικοποιημένα κατοικίδια.

6. Φαγητό και Νερό. Το τοπικό νερό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και οι διατροφικές αλλαγές μπορούν να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές και διάρροια. Αν δεν είσαστε προετοιμασμένοι να ταξιδέψετε έχοντας μαζί σας φαγητό και νερό, αφήστε το ζωάκι σας στο σπίτι.

7. Κίνδυνοι, Ασθένειες και Αδιαθεσίες. Αυτά κυμαίνονται από αλλεργίες μέχρι και τικ και εξαρτώνται από το πώς ταξιδεύετε και το μέρος στο οποίο ταξιδεύετε. Τα κουνούπια, οι σκνίπες, τα δαγκώματα φιδιών, οι δηλητηριάσεις είναι μόνο λίγοι από τους κινδύνους που παραμονεύουν τον ανυποψίαστο ταξιδιώτη.

8. Λουριά και Νόμοι. Όλες οι πόλεις έχουν νόμους για τα κατοικίδια κι εσείς είστε υπεύθυνοι για την τήρησή τους. Στις ΗΠΑ κάθε πολιτεία έχει Νόμους για την τήρηση των ζώων σε λουρί, και η μη τήρησή τους θεωρείται αδίκημα και επιβάλλεται πρόστιμο. Έχετε τα ζωάκια σας με λουρί ή αφήστε τα στο σπίτι.

9. Έκτακτες Ανάγκες και Κτηνίατροι. Η γνώση πρώτων βοηθειών για κατοικίδια μπορεί να σώσει τη ζωή των ζώων σας σε έκτακτες περιπτώσεις. Ωστόσο, το κατοικίδιό σας μπορεί να χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' ότι έχετε υπολογίσει.

Η προσπάθεια εύρεσης εγκαταστάσεων έκτακτης ανάγκης για ζώα, ενώ έχετε ένα πληγωμένο ζώο, είναι άλλος ένας λόγος για να καταστραφούν οι διακοπές σας. Αφήστε το ζώο σας στην ασφάλεια του σπιτιού σας.

10. Προσλάβετε μια Pet Sitter! Προσλάβετε μια pet sitter για το διάστημα που θα λείψετε σε διακοπές για να έχετε το νου σας ήσυχο. Έτσι, το ζωάκι σας θα έχει την προσωπική φροντίδα και προσοχή σε ημερήσια βάση.

Αν τα αφήσετε στο σπίτι σας με μια pet sitter, μπορείτε να επιστρέψετε από τις διακοπές σας μια ημέρα νωρίτερα για να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο με τα ζωάκια σας. Και θυμηθείτε να τους στείλετε μια κάρτα και να φέρετε κάτι και για την pet sitter!
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Έχει αρκούδα για κατοικίδιο!

Όσο περίεργο και αν φαίνεται,συμβαίνει μερικές φορές.Ο παρακάτω νεαρός βρήκε 2 αρκουδάκια Grizzly δίπλα στη νεκρή μητέρα τους, στην Αλάσκα.
Το ένα αρκουδάκι επιβίωσε και ο νεαρός το μεγάλωσε μέχρι που έγινε μια πλήρως ανεπτυγμένη ενήλικη αρκούδα.Σύμφωνα με ειδικούς,η αρκούδα έχοντας μεγαλώσει με τους ανθρώπους αισθάνεται και η ίδια πως είναι άνθρωπος και βλέπει την οικογένεια του νεαρού σαν την δικιά της οικογένεια.Είναι πολύ ευγενική και προστατευτική και πηγαινοέρχεται στο σπίτι της οικογένειας κατά βούληση.Απολαύστε την μοναδική αυτή ιστορία!






Διαβάστε περισσότερα »

Ξεκαρδιστική η κάθε τους στιγμή

Γεννημένα για πόζες





























newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Επιστροφή στη θάλασσα

Φωτογραφίες από την Ταϊλάνδη

Υπάρχουν πολλές εκδηλώσουν που μπορούν να πλαισιώσουν τον εορτασμό ενός ηγέτη. Στην Ταϊλάνδη, ενόψει των 80ων γενεθλίων της βασίλισσας Sirikit, περίπυ 1000 θαλάσσιες χελώνες επανατοποθετήθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον: τη θάλασσα!

Περισσότερες από 980 χελώνες που ανήκουν σε απειλούμενα ήδη επέστρεψαν στο νερό από το Sea Turtle Conservation Center του Βασιλικού Ναυτικού. 

Δείτε τις φωτογραφίες 













newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ο απόλυτος χορευτής του ζωικού βασιλείου

Aντιγράφει τον... Μichael Jackson!


Διαβάστε περισσότερα »

Η πρώτη εμφάνιση του μικρού φασκωλόμυ

Βρισκόταν στο μάρσιπο της μητέρας του όταν εκείνη σκοτώθηκε

Τη στιγμή που η Caddy, ένας μικρός φασκωλόμυς, βγαίνει από τον τεχνητό μάρσιπο που του έφτιαξαν οι υπεύθυνοι του κέντρου άγριας ζωής Warrandyte Wildlife Shelter στη Μελβούρνη, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Η μητέρα της Caddy σκοτώθηκε όταν τη χτύπησε αυτοκίνητο και η μικρή ζει από τότε στο κέντρο.

Η 18μηνών Caddy τρέφεται κάθε τέσσερις ώρες με ειδικό γάλα και πρόκειται να αφεθεί ελεύθερη στη φύση όταν φτάσει να ζυγίζει 25 κιλά. 

«Όταν μεταφέρθηκε στο κέντρο ζύγιζε μόλις 900 γραμμάρια και τώρα έχει φτάσει τα 2,2 κιλά. Έχει ακόμη δρόμο…» είπε η διευθύντρια του κέντρου Linda Sauvarin.













Διαβάστε περισσότερα »