Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τα τσαλιμάκια του ζωικού βασιλείου


Στην πίστα ολοταχώς










   

 

  
 
 








Διαβάστε περισσότερα »

Ο σύγχρονος... Μόγλης από την Αυστρία


Ο 8χρονος που επικοινωνεί με αλπικές μαρμότες

Είναι πολύ ντροπαλές όταν συναντούν ανθρώπους. Οι μαρμότες χτυπούν τις ουρές τους και τα δόντια τους για να απομακρύνουν τους δίποδους «εισβολείς» και μετά με δυνατά σφυρίγματα ειδοποιούν την υπόλοιπη αγέλη για να εξαφανιστεί. 

Όταν όμως βλέπουν τον μικρό Matteo Walch, οι αλπικές μαρμότες κάθονται δίπλα του και δεν δείχνουν τίποτα άλλο εκτός από τρυφερότητα.

Ο 8χρονος ανέπτυξε έναν παράξενο δεσμό με τις μαρμότες από την πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή μαζί τους πριν από τέσσερα χρόνια. Από τότε, η οικογένειά του επιστρέφει και επισκέπτεται την αποικία τους στην περιοχή Groslocker στην Αυστριακές Άλπεις για δύο εβδομάδες κάθε χρόνο. 

«Η φιλία τους κρατά πάνω από πέντε χρόνια», λέει ο πατέρας του Matteo, Michaela. «Αγαπά αυτά τα ζώα κι εκείνα δεν τον φοβούνται καθόλου επειδή ο Matteo έχει συγκεκριμένα συναισθήματα γι’ αυτά κι εκείνα το καταλαβαίνουν. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις το δεσμό τους». 

«Η φωτογραφία ενός περίεργου ζώου που με πλησιάζει είναι χίλιες φορές πιο ωραία από μία φωτογραφία οποιουδήποτε ζώου που με κοιτά με τρόμο πριν εξαφανιστεί. Έτσι προσπαθώ να φωτογραφίσω τις στιγμές υπερηφάνειας, ομορφιάς αλλά και αστείες στιγμές δίνοντας στους άλλους την ευκαιρία να απολαύσουν τον θαυμαστό κόσμο των ζώων», προσθέτει. 

Δείτε τις φωτογραφίες 














newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Το... πρωινό του καρχαρία


Οικογένεια σε σκάφος μαγνητοσκόπησε το περιστατικό

Απρόσμενη εξέλιξη είχε το ψάρεμα για μία οικογένεια Αμερικανών που έζησαν τη σπάνια εμπειρία ενός λευκού καρχαρία που έπαιρνε το… πρωινό του. Οι πέντε εντόπισαν τον καρχαρία κοντά στο νησί Monomoy, σε μικρή απόσταση από την ακτή. 

Ο πατέρας Peter Mottur μαγνητοσκόπησε μία νεκρή φώκια που επέπλεε ενώ ένας λευκός καρχαρίας διέγραφε κύκλους γύρω της. Έπειτα από λίγο η φώκια έγινε το γεύμα του… 

Οι λευκοί καρχαρίες είναι οι μεγαλύτεροι θαλάσσιοι θηρευτές στη Γη, σύμφωνα με το National Geographic. Το μήκος τους μπορεί να φτάσει και τα έξι μέτρα και το βάρος τους τους πέντε τόνους. 

«Τα παιδιά μου ήταν ενθουσιασμένα και τρομοκρατημένα ταυτόχρονα», δήλωσε ο Mottur στη HuffPost. 

Δείτε το βίντεο 


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Κοάλα... κολυμβητής (video)


Φωτογραφίες  από την απρόσμενη βουτιά του

Θεωρούνται από τα πιο τεμπέλικα ζώα στον πλανήτη καθώς δεν κάνουν και πολλά εκτός του να κοιμούνται στα κλαδιά των δέντρων. Αλλά το συγκεκριμένο κοάλα με το οποίο συναντήθηκε η Julie Elliott, ενώ βρισκόταν στο κανό της σε ποτάμι του Καναδά διέψευσε το χαρακτηρισμό του είδους του. 

Καθώς η Elliott και οι φίλοι της κατέβαιναν το ποτάμι στα κανό τους εντόπισαν το κοάλα στην όχθη, σε απόσταση περίπου 18 μέτρων. Αυτό που περίμεναν ήταν το κοάλα να τους δει και να κρυφτεί στους θάμνους αλλά διαψεύστηκαν: το κοάλα βούτηξε στο νερό και κολύμπησε μέχρι το κανό της Elliott!

Μετά την αρχική της έκπληξη εκείνη έβγαλε το κινητό της τηλέφωνο κι άρχισε να τραβά βίντεο καθώς το κοάλα πλησίαζε το κανό της. Όταν έφτασε σήκωσε τα μπροστικά του πόδια σαν να προσπαθούσε να σκαρφαλώσει μέχρι που ένας από τους φίλους της Elliott το τράβηξε πάνω στο κανό. 

Έκπληκτοι παρακολούθησαν το κοάλα να… βολεύεται μέσα στο κανό! Προκειμένου να μην το απομακρύνουν από το περιβάλλον του δεν έκαναν κουπί αλλά έμειναν λίγη ώρα στο ίδιο σημείο και μετά κατευθύνθηκαν στην όχθη όπου και το άφησαν στο έδαφος. 

«Έχω επισκεφθεί το συγκεκριμένο ποτάμι πολλές φορές την τελευταία δεκαετία και ποτέ δεν ξαναείδα κοάλα κολυμβητή!», δήλωσε η Julie Elliott. «Πήρε μεγάλο ρίσκο όταν κολύμπησε στο κανό μας γιατί αν είχαμε απομακρυνθεί ή δεν το είχαμε βοηθήσει να ανέβει πάνω μπορεί να μην τα κατάφερνε να επιστρέψει στην όχθη», τόνισε. «Αλλά όλα πήγαν καλά και μας έφτιαξε τη μέρα!»

Ειδικοί της άγριας ζωής λένε πως παρότι τα κοάλα μπορούν να κολυμπήσουν δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. 

Δείτε τις φωτογραφίες 












newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Οι γάτες κάνουν καλό στην υγεία


Νέες έρευνες ανατρέπουν τα δεδομένα

Διάφορες έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας τα προηγούμενα χρόνια κατηγόρησαν τις γάτες σχεδόν για τα πάντα: από την πρόκληση καρκίνων μέχρι ψυχικές διαταραχές.

Ωστόσο, νέες έρευνες δείχνουν πως οι γάτες έχουν θετική συμβολή στην ανθρώπινη υγεία, καθώς μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνων και άλλων ασθενειών.

Ενδεικτικά, έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Biology Letters κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμμία σύνδεση ανάμεσα στον καρκίνο του εγκεφάλου σε μεσήλικες και την κατοχή κατοικίδιας γάτας.

Παρόμοιο ήταν το συμπέρασμα της ερευνήτριας Μαριόν Βιτκόκ του ερευνητικού κέντρου Tour du Valat στη μεσογειακή Γαλλία, η οποία επισημαίνει πως όχι μόνο δεν υπάρχει σύνδεση, αλλά ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου του εγκεφάλου είναι μειωμένος στους ιδιοκτήτες γατών.

Ο λόγος της θετικής επίδρασης των κατοικιδίων στην ανθρώπινη υγεία δεν έχει ακόμα διακριβωθεί.

Ωστόσο, ολοένα και περισσότερες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία όπως η πρόσφατη που δείχνει ότι τα σκυλιά προστατεύουν τα βρέφη από λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Πλήθος άλλων ερευνών αποδεικνύουν τα οφέλη των κατοικιδίων στην ψυχική υγεία, ειδικά στους μαθητές, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με χρόνιες ασθένειες.

Πηγή: econews.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Όταν η μπάλα σε στέλνει αδιάβαστο


Στον αέρα το παιχνίδι


Διαβάστε περισσότερα »

Ο σκίουρος χρειάζεται... οδοντίατρο


Φωτογραφίες από ένα «ιδιαίτερο» ζωάκι

Ένα μεγάλο καλαμπόκι ενδεχομένως να αποτελούσε πρόκληση για οποιοδήποτε άλλο σκίουρο. Αλλά για τον συγκεκριμένο σκίουρο που έχει ένα μεγάλο δόντι (!) η διαδικασία ήταν ακόμα πιο δύσκολη. 

Ο μικρός θηλυκός σκίουρος φωτογραφήθηκε σε κήπο στο Μιζούρι καθώς πάλευε να φάει το καλαμπόκι. Τελικά βρήκε άλλη λύση αποσπώντας με το πόδι του τους σπόρους και ρίχνοντάς τους μες στο στόμα του. 

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος παρατήρησε την ιδιομορφία του σκίουρου όταν εκείνος εμφανίστηκε πολλές φορές στον κήπο του και πρόσεξε πως κινείτο πολύ πιο αργά από τους υπόλοιπους. 

Η έξυπνη σκιουρίνα βρήκε εναλλακτική λύση για να μην πάει χαμένο το φαγητό που της άφηνε στον κήπο ο Bill. 

«Το δόντι είναι τόσο μεγάλο που η σκιουρίνα δυσκολεύεται ακόμα και να σκαρφαλώσει στα δέντρα. Πρέπει να το κάνει πολύ αργά μες πολύ προσεκτικές κινήσεις, ώστε να μην… μπει το δόντι στο μάτι της! Αλλά ο αγώνας της είναι πηγή έμπνευσης: ακόμα και με αυτή την ιδιαιτερότητα έμαθε να τα καταφέρνει και να ξεπερνά τη δυσκολία που της προκαλεί», λέει.







newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Περιμένει με αγωνία το... παγωτό του


Είναι η αγαπημένη του λιχουδιά!

Το παγωτό είναι μεγάλη αγάπη του καλοκαιριού όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τους σκύλους. Απόδειξη το βίντεο που ακολουθεί, στο οποίο ο σκύλος περιμένει το φορτηγάκι για του δώσει την αγαπημένη του γεύση.


newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ησυχία! Τα ζώα… προσεύχονται!


Σε όλες τις θρησκείες του κόσμου η προσευχή είναι ένας τρόπος να έρθεις πιο κοντά στον Μεγαλοδύναμο, να παρακαλέσεις για κάτι αλλά και να ευχαριστήσεις Αυτόν που σε βοήθησε σε κάποια δύσκολη στιγμή. Τι κι αν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μόνο ανθρώπους να προσεύχονται; Η προσευχή δεν είναι μόνο ανθρώπινο προνόμιο, αφού και τα ζώα που θα δείτε στη συνέχεια έχουν να πουν μέσα από κάθε εικόνα… χίλιες προσευχές!
1. Στους δύο, η προσευχή «πιάνει» καλύτερα…
perierga.gr - Ησυχία! Τα ζώα... προσεύχονται!
2. …αλλά και ο ένας καλά τα καταφέρνει!
perierga.gr - Ησυχία! Τα ζώα... προσεύχονται!
3. «Σε παρακαλώ, το λουκάνικο να είναι… καλοψημένο!»
perierga.gr - Ησυχία! Τα ζώα... προσεύχονται!
4. «Έναν δυνατό αέρα παρακαλώ, για να έχω απόθεμα καρυδιών!»…
perierga.gr - Ησυχία! Τα ζώα... προσεύχονται!
5. «Συγχώρεσέ με! Ορκίζομαι να μην ξαναμπώ στο… ψυγείο!».
perierga.gr - Ησυχία! Τα ζώα... προσεύχονται!
6. Μια προσευχή πριν το κυνήγι…!
perierga.gr - Ησυχία! Τα ζώα... προσεύχονται!
7. «Να έχεις καλά τη μαμά μου, τον μπαμπά μου, τη γιαγιά μου…»!
perierga.gr - Ησυχία! Τα ζώα... προσεύχονται!
8. «Ας μην πέσω στα δόντια κανενός λιονταριού…!»
perierga.gr - Ησυχία! Τα ζώα... προσεύχονται!
9. «Θα’ θελα μερικούς σολομούς ακόμη…»
perierga.gr - Ησυχία! Τα ζώα... προσεύχονται!
10. «Συγνώμη για τα καλώδια που μασούλησα και το βραχυκύκλωμα στη γειτονιά…»!
perierga.gr - Ησυχία! Τα ζώα... προσεύχονται!
Διαβάστε περισσότερα »