Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Μια τίγρης, ένα λιοντάρι και μια αρκούδα μεγαλώνουν σαν οικογένεια! (video)


Πριν από περίπου μια δεκαετία, κατά τη διάρκεια μιας έρευνας στο σπίτι ενός βαρώνου ναρκωτικών στην Ατλάντα των ΗΠΑ, οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα περίεργο θέαμα. Σαν ένδειξη της δύναμής του, ο βαρώνος κρατούσε στο σπίτι του μια αρκούδα, μια τίγρη και ένα λιοντάρι, όλα σε πολύ νεαρή ηλικία.

Φυσικά κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο καταφύγιο άγριων ζώων «η κιβωτός του Νώε». Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου αποφάσισαν να μη χωρίσουν τα τρία ζώα και να τα αφήσουν να μεγαλώσουν στον ίδιο χώρο.
perierga.gr - Περίεργη φιλία
perierga.gr - Περίεργη φιλία
perierga.gr - Περίεργη φιλία
Σήμερα, τα ζώα εξακολουθούν να ζούνε μαζί. Έχουν μεταφερθεί σε ένα περιφραγμένο χώρο, ειδικά κατασκευασμένο για να μπορεί να αντέχει το βάρος και των τριών ζώων (συνολικά ξεπερνάει τα 800 κιλά), αφού κοιμούνται μαζί σαν αδέρφια.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του καταφυγίου, αυτό είναι το μοναδικό σημείο στον κόσμο που μπορεί κανείς να θαυμάσει μαζί τα τρία αυτά διαφορετικά είδη ζώων. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μόνο φιλική δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια συνάντηση μεταξύ τους. Τα συγκεκριμένα ζώα ωστόσο, δείχνουν να μην έχουν συνειδητοποιήσει καν τις διαφορές τους, αφού μεγάλωσαν σαν οικογένεια από πολύ μικρή ηλικία.
Οι φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθεί είναι εντυπωσιακά.
perierga.gr - Περίεργη φιλία
perierga.gr - Περίεργη φιλία
perierga.gr - Περίεργη φιλία
perierga.gr - Περίεργη φιλία
perierga.gr - Περίεργη φιλία
perierga.gr - Περίεργη φιλία

perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Φάλαινες Beluga. Άλλα κόλπα… (video)

  Θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχουν περισσότερες ομοιότητες με τα δελφίνια. Το σώμα τους είναι μικρό σχετικά, άσπρου χρώματος και το κεφάλι τους είναι αμβλύ.


Στο ενυδρείο AQUAS στο Τόκιο, οι συγκεκριμένες φάλαινες είναι πολύ δημοφιλείς μεταξύ των επισκεπτών. Και μάλλον όχι άδικα, καθώς οι εκπαιδευτές τους τις έχουν μάθει ένα τουλάχιστον ασυνήθιστο και εντυπωσιακό κόλπο: να δημιουργούν άσπρους δακτυλίους κάτω από το νερό.Αυτό γίνεται με την εκπνοή φυσαλίδων νερού με συγκεκριμένο τρόπο.
Φάλαινες Beluga. Άλλα κόλπα...
Φάλαινες Beluga. Άλλα κόλπα...
Φάλαινες Beluga. Άλλα κόλπα...
Φάλαινες Beluga. Άλλα κόλπα...
Φάλαινες Beluga. Άλλα κόλπα...
Φάλαινες Beluga. Άλλα κόλπα...
Φάλαινες Beluga. Άλλα κόλπα...

perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ξαναζωντανεύει το πάρκο του ΟΣΕ στο Ναύπλιο

Μετά από πολλά χρόνια πλήρης αδιαφορίας και εγκατάλειψης του πάρκου του ΟΣΕ στην ενδεκάτη Ναυπλίου... 
η νέα δημοτική αρχή αποφάσισε να το ξαναφτιάξει και πάλι ,καθαρίζοντας το φτιάχνοντας καινούργιο συρμάτινο φράκτη και βάζοντας μέσα και πάλι τέσσερα μικρά παπάκια. Πράγματι το θέαμα όμορφο ,μαζεύτηκαν πάλι παιδάκια και γενικά ο χώρος απέκτησε ζωή. Να σημειωθεί πως το πάρκο είχε εγκαταλειφτεί από τότε που είχε εμφανιστεί η γρίπη των πτηνών και τότε είχε αποφασιστεί να απομακρύνουν τις πάπιες και τους κύκνους που ήταν μέσα . Από τότε ‘άρχισε ο μαρασμός και χώρος μετατράπηκε σιγά σιγά σε χώρο συγκέντρωσης τοξιμανών και παρανόμων μεταναστών. Αυτό είχε σαν συνέπεια να μην πλησιάζει κανείς. Για την ιστορία κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν τα άτυχα πτηνά που ήταν εκεί παλιά. Πάντως την όλη αναβάθμιση του χώρου ανέλαβε αφιλοκερδώς ο γνωστός σε όλους καλλιτέχνης και παλιός υπάλληλος του δήμου Ναυπλίου κ. Αλέκος Τζαματζόγλης ,μαζί με τα συνεργεία του δήμου.




tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Καρχαρίας έσωσε ψαρά!

Ένας ψαράς που είχε χαθεί στη θάλασσα, σώθηκε χάρη σε έναν καρχαρία που τον οδήγησε σε ένα αλιευτικό σκάφος.

Η απίστευτη ιστορία συνέβη στα νησιά Μάρσαλ, στον Ειρηνικό ωκεανό. Η περιπέτεια τουβ Τοακάι Τεϊτόι άρχισε στις 27 Μαΐου, όταν πήγε μαζί με τον γαμπρό του για ψάρεμα.

Ανοίχτηκαν αρκετά με τη βάρκα και, χωρίς να το καταλάβουν έχασαν την οπτική επαφή με την ακτή.

Έμειναν στη μέση του ωκεανού, ελπίζοντας ότι κάπιο άλλο σκάφος θα περάσει να τους σώσει. Είχαν αρκετά τρόφιμα, αλλά όχι αρκετό νερό.

Μετά από πέντε εβδομάδες, ο γαμπρός του Τεϊτόι δεν άντεξε και πέθανε από αφυδάτωση. Ο ψαράς άρχισε να πιστεύει ότι το τέλος ήταν κοντά και για εκείνον. Όμως, για καλή του τύχη, την επόμενη ημέρα ξέσπασε μία ισχυρή καταιγίδα και κατάφερε να γεμίσει έξι δοχεία με νερό.

Οι εβδομάδες περνούσαν και ο Τεϊτόι ζούσε πίνοντας το βρόχινο νερό και τρώγοντας ωμά ψάρια που ψάρευε. Η μοναδική του ελπίδα ήταν να περάσει κάποιο πλοίο και να τον περισυλλέξει. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε.

Πριν από λίγες ημέρες, ξύπνησε από ένα τράνταγμα. Σηκώθηκε και είδε έναν τεράστιο καρχαρία να κολυμπά γύρω από το βάρκα του.

Ο καρχαρίας δεν επιτέθηκε στη βάρκα. Μετά από λίγο έφυγε. Ο Τεϊτόι, γνωρίζοντας ότι οι καρχαρίες πηγαίνουν πίσω από τα μεγάλα κοπάδια ψαριών, αποφάσισε να ακολουθήσει το ψάρι.

Και δικαιώθηκε! Μετά από λίγη ώρα, είδε στον ορίζοντα ένα αλιευτικό σκάφος. Έκανε κουπί με όλες του τις δυνάμεις και, τελικά, βρέθηκε στο κατάστρωμα του αλιευτικού.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι του, στα νησιά Μάρσαλ, ο ψαράς δήλωσε ότι δεν θα ξαναπάει πουθενά με βάρκα! «Από εδώ και πέρα μόνο αεροπλάνο», είπε.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Το βλέμμα τους τα λέει όλα

Το ζωικό βασίλειο στα… δικά του


























Διαβάστε περισσότερα »

Κλινική για υπέρβαρα τετράποδα στις ΗΠΑ

Αντιπροσωπεύουν το 60% των αμερικανικών κατοικίδιων

Εγκαίνια έκανε η πρώτη κλινική για υπέρβαρα ζώα στην κτηνιατρική σχολή του πανεπιστημίου Ταφτς στη Μασαχουσέτη.

Σύμφωνα με έρευνες τα υπέρβαρα ζώα αντιπροσωπεύουν το 60% των αμερικανικών κατοικίδιων με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από αναπνευστικά προβλήματα, διαβήτη και άλλες παθήσεις και κατά συνέπεια να έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής.

Στόχος των κτηνιάτρων είναι να μειώσουν το βάρος τους ,ώστε να βελτιωθεί και το βιοτικό επίπεδο των ζώων.
newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Πέθανε το πάντα που γεννήθηκε την περασμένη Κυριακή

Θλίψη στο ζωολογικό κήπο της Ουάσιγκτον

Η χαρά μετατράπηκε σε θρήνο στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο των ΗΠΑ. Το μωρό πάντα που γεννήθηκε την περασμένη Κυριακή, πέθανε από άγνωστη αιτία. 

Το πάντα ήταν το πρώτο που γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο μετά το 2005. Οι κτηνίατροι θεώρησαν θαύμα τη γέννησή του, αφού πίστευαν ότι η μητέρα του είχε πολύ μικρές πιθανότητες να μείνει έγκυος.

Τώρα, αναζητούν την αιτία που οδήγησε το συμπαθές ζωάκι στο θάνατο τόσο νωρίς.
newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Η διάσωση της Φιόνα

Η διάσωση της ΦιόναΗ ιστορία μιας τυχερής σκυλίτσας σε 15 φωτογραφίες

Η Φιόνα είναι άλλη μία τρανή απόδειξη του πόσο σημαντικό είναι να βρεθείς στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. 

Η Φιόνα είναι ένα ημαίμο σκυλάκι μαλτέζ, το οποίο βρέθηκε παρατημένο και σχεδόν τυφλό, σε μία εγκαταλελειμμένη αποθήκη στο Λος Άντζελες. Τα αφεντικά της την είχαν αφήσει εκεί για να πεθάνει, μάλλον επειδή δεν είχε καλή όραση. 
Για καλή της τύχη, στο δρόμο της βρέθηκε ένα ζευγάρι φιλόζωων, οι οποίοι όχι μόνο την πήραν και την φρόντισαν, αλλά, οργάνωσαν ολόκληρη εκστρατεία για να μαζέψουν χρήματα, ώστε να υποβληθεί σε επέμβαση για να αποκατασταθεί η όρασή της. 

Πράγματι, η Φιόνα έκανε την επέμβαση και ξαναβρήκε την όρασή της και την όρεξή της για ζωή και παιχνίδι! 
Μετά από λίγους μήνες, και αφού είχε αναρρώσει πλήρως, το γλυκύτατο – και πολύ τυχερό – σκυλάκι, βρήκε και μία νέα οικογένεια. 

Αυτή είναι η ιστορία της Φιόνα, σε μία σειρά από φωτογραφίες! 






























newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »