Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Απίστευτα πράγματα για τον αστερία που δεν γνωρίζαμε!

Ο αστερίας έχει κάποια απίστευτα θεματάκια, τα οποία ίσως δεν γνωρίζατε και θα σας εντυπωσιάσουν!
Ας δούμε λοιπόν:

1) ο αστερίας που λέτε, δεν έχει αίμα και δεν έχει ούτε καρδιά!
2) είναι ένα από τα λίγα ζώα που μπορεί να γυρίσει το στομάχι του τα μέσα έξω!
3) υπάρχουν αστερίες με περισσότερα από 5 πόδια: έχει και με 10, 20 ή ακόμα και 40 πόδια!!
4) αν χάσει το πόδι του, μπορεί να το αναπαράγει ξανά σε διάστημα περίπου ενός χρόνου!
5) ο θυληκός αστερίας μπορεί να γεννήσει περίπου ένα εκατομμύριο αυγά τη φορά!
6) τελευταίο και ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι ότι μπορεί να αλλάξει φύλο όποτε θέλει!!! Από αρσενικό να γίνει θηλυκό και αντίστροφα, πραγματικά απίστευτο!

πηγή: coolweb.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η βότκα έσωσε δυο ελέφαντες από βέβαιο θάνατο


Από βέβαιο θάνατο λόγω κρυοπαγημάτων φαίνεται πως έσωσε η βότκα δυο ελέφαντες στη Σιβηρία. Το τρέιλερ το οποίο μετέφερε τους ελέφαντες έπιασε φωτιά έξω από το Νοβοροσίσκ. Οι εκπαιδευτές των ...μεγαλόσωμων ζώων αναγκάστηκαν να τα βγάλουν έξω.

Όμως, η θερμοκρασία ήταν αρκετοί βαθμοί κάτω από το μηδέν. Έτσι, μέχρι να φτάσει ένα άλλο φορτηγό για να μεταφέρει τους ελέφαντες σε ασφαλή τοποθεσία, οι εκπαιδευτές έδωσαν στους ελέφαντες 10 λίτρα βότκας διαλυμένης σε νερό για να τα κρατήσουν ζεστά. Και πράγματι, παρά την παραμονή τους στο κρύο, όταν τα εξέτασαν μετά οι κτηνίατροι βρήκαν ότι το μόνο που είχε παγώσει ήταν τα αυτιά τους...
planet-greece
Διαβάστε περισσότερα »

“Ένα ζώο δεν κλαίει ποτέ... υποφέρει σιωπηλά”


Η εκστρατεία κατά της εγκατάλειψης των ζώων που διοργανώνει το Γαλλικό Ίδρυμα “30 Εκατομμύρια Φίλοι”, είναι άκρως συγκινητική....

“Για να δείτε αυτό το βίντεο ανεβάστε τον ήχο.

Τον ακούτε;

Όχι;

Είναι φυσικό, ένα ζώο δεν κλαίει ποτέ.

Υποφέρει σιωπηλά...” είναι το λακωνικό μήνυμα στο βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο στο πλαίσιο της εκστρατείας.

H αφίσα της συγκεκριμένης διαφημιστικής καμπάνιας απέσπασε το Βραβείο Κοινού για το 2012.

Η καμπάνια περιλαμβάνει διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, γιγαντοαφίσες σε 200 πόλεις της Γαλλίας.
planet-greece
Διαβάστε περισσότερα »

Νέο είδος λεμούριου ήδη υπό εξαφάνιση


Ένα νέο είδος δηλητηριώδους ανθρωποειδούς πιθήκου με μεγάλα μάτια ταυτοποιήθηκε πρόσφατα στο Μπόρνεο της Ινδονησίας από ερευνητές....

Αλλά ο νέος λεμούριος είναι ήδη υπό απειλή, αφενός λόγω του εμπορίου κατοικιδίων στην Ασία, εξαιτίας του προσώπου του που μοιάζει με αρκουδάκι, και το κάνουν ελκυστικό για τους λαθροκυνηγούς, τονίζει μια ομάδα Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων.

Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου ενός λεμούριου στην Ινδονησία, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το νυκτόβιο “Nycticebus kayan” είναι νέο στη επιστήμη, και δύο άλλα, τα οποία θεωρούνταν υποείδη, θα έπρεπε να αναγνωριστούν ως μοναδικά είδη.

Αυτό το είδος, που μοιάζει πολύ με λεμούριο, βρέθηκε στη νοτιοανατολική Ασία και είναι χαρακτηριστικό για το τοξικό του δάγκωμα. Αλλά το είδος έχει ταξινομηθεί στον κατάλογο με τα ευάλωτα και υπό εξαφάνιση είδη, σύμφωνα με την Κόκκινη Λίστα για την Άγρια Ζωή της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN).

Η Rachel Munds, διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι και μέλος της ομάδας που ανακάλυψε το ζώο αυτό, είπε στην Guardian: “Δυστυχώς, εκτός από τις συνηθισμένες απώλειες λόγω της αποψίλωσης των δασών, υπάρχει μια αναπτυσσόμενη μαύρη αγορά για τα ζώα. Πωλούνται σαν κατοικίδια, χρησιμοποιούνται σαν στηρίγματα για τουριστικές φωτογραφίες ή για την παρασκευή φαρμάκων στην Ασία”.

Η ίδια πρόσθεσε ότι, χάρη στις νέες τεχνολογίες, η ομάδα μπόρεσε να ταυτοποιήσει αυτό το είδος ως ξεχωριστό. “Ιστορικά, πολλά είδη έμεναν χωρίς ταυτότητα καθώς μπερδεύονταν με άλλα. Ενώ ο αριθμός των αναγνωρισμένων πιθήκων έχει διπλασιαστεί τα περασμένα 25 χρόνια, κάποια νυκτόβια είδη παραμένουν άγνωστα στην επιστήμη.”

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Primatology.
planet-greece
Διαβάστε περισσότερα »

Απίστευτες δικαιολογίες εγκατάλειψης κατοικιδίων!


Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και το γεγονός ότι πολλοί επιλέγουν να προσφέρουν ως δώρο ένα κατοικίδιο, οι φιλοζωικές οργανώσεις ανά τον κόσμο αποκαλύπτουν συγκλονιστικές δικαιολογίες εγκατάλειψης σκύλων. «Τα περισσότερα από τα ζώα που αγοράζονται τις γιορτές βγαίνουν στα αζήτητα λίγο μετά, συμπληρώνοντας το μακρύ κατάλογο των ανεπιθύμητων σκύλων», αναφέρει η βρετανική φιλοζωική οργάνωση Dogs Trust.

perierga.gr - Απίστευτες δικαιολογίες εγκατάλειψης κατοικιδίων!
Ξεκινώντας μια εορταστική καμπάνια με το ηχηρό μήνυμα «ένα σκυλί είναι για μια ζωή και όχι μόνο για τα Χριστούγεννα», οι υπεύθυνοι προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο να εξετάζει πολύ καλά το ενδεχόμενο απόκτησης ενός κατοικίδιου. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζουν μια λίστα με απίστευτες δικαιολογίες… επιστροφής ζώων από «ανθρώπους» που δεν άντεξαν τη δέσμευση και προτίμησαν την εύκολη λύση της απομάκρυνσης!
perierga.gr - Απίστευτες δικαιολογίες εγκατάλειψης κατοικιδίων!
- Λάθος απόχρωση. Ο σκύλος δεν ταιριάζει με τον νέο μου καναπέ!
- Ο σκύλος μου δυστυχώς μυρίζει σαν… σκύλος!
- Τρομάζει τα… χρυσόψαρα!
- Δεν είναι τόσο χαριτωμένο, όπως πρέπει να είναι!
- Μεγάλωσε πολύ και δεν κάνει για το σπίτι μου!
- Γαβγίζει πάρα πολύ!
- Ροχαλίζει δυνατά…
perierga.gr - Απίστευτες δικαιολογίες εγκατάλειψης κατοικιδίων!
- Τρέχει πάνω κάτω και δημιουργεί ρεύματα παγωμένου αέρα!
- Πήρα άσπρα χαλιά και αφήνει παντού μαύρες τρίχες!
- Δεν ξέρει να κάνει κανένα πρωτότυπο κόλπο και ποτέ δεν μου φέρνει την εφημερίδα ή τις παντόφλες…
- Με ακολουθεί παντού στο σπίτι και εγώ θέλω την ησυχία μου.
- Ανεβαίνει στον καναπέ και βρομίζει τα καλύματα…
«Τα σκυλιά μπορεί να προσφέρουν ευτυχία και απόλαυση, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι οφείλετε να τα βγάλετε από τη συσκευασία δώρου. Καλό το περιτύλιγμα αλλά το περιεχόμενο έχει αξία…», αναφέρει ο υπεύθυνος του κέντρου. Άδικο έχει;
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τα «αντισυμβατικά» αξεσουάρ ενός ιμπάλα!


Η μόδα δεν αφορά μόνο στους ανθρώπους, αφού καθώς φαίνεται και τα ζώα ζήλεψαν! Τρανή απόδειξη το ιμάπλα που βλέπετε να επιδεικνύει με τρανή υπερηφάνεια τα «αντισυμβατικά»… σκουλαρίκια στα αυτιά του που έχουν τη μορφή ολοζώντανων πτηνών!

perierga.gr - Τα "αντισυμβατικά" σκουλαρίκια ενός ιμπάλα!
Στο Kruger National Park της Νότιας Αφρικής, το εντυπωσιακό μεγαλόσωμο ζώο φαίνεται να απολαμβάνει τα δύο πτηνά του είδους oxpecker που επέλξαν τα αυτιά του για να… ξαποστάσουν! Ικανοποιημένο από την επιλογή όχι μόνο των πρωτότυπων… σκουλαρικιών αλλά πρωτίστως από την ενέργεια των πτηνών να αφαιρέσουν τα τσιμούρια και τα εξωπαράσιτα από τη γούνα του, το ιμπάλα απολαμβάνει τόσο τη… μόδα όσο και τη θεραπεία!
perierga.gr - Τα "αντισυμβατικά" σκουλαρίκια ενός ιμπάλα!
Οι εντυπωσιακές εικόνες τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο και συγγραφέα Villiers Steyn, ο οποίος απαθανάτισε τη σκηνή, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. «Τα πουλιά αυτά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ιμπάλα όχι μόνο θεραπευτικά αλλά και… αισθητικά», λέει χαριτολογώντας ο φωτογράφος.
perierga.gr - Τα "αντισυμβατικά" σκουλαρίκια ενός ιμπάλα!
perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Νέο τροχαίο με θύμα λύκο στο Νευροκόπι


Το άτυχο ζώο ήταν ένας νεαρός λύκος 2-3 ετών

Το 4ο τροχαίο ατύχημα για το 2012, με θύμα λύκο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο Κ. Νευροκόπι Δράμας. Το τροχαίο σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Δράμας-Νευροκοπίου, 1 χιλιόμετρο από τη διασταύρωση Δράμας-Σερρών.

Το άτυχο ζώο ήταν ένας νεαρός λύκος, 2-3 ετών. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να διενεργηθεί νεκροψία γιατί ο λύκος μεταφέρθηκε από άγνωστο το ίδιο βράδυ.

Τον Αρκτούρο ειδοποίησε ευαισθητοποιημένος κτηνοτρόφος, μέλος του Δικτύου Κτηνοτρόφων που λειτουργεί ο Αρκτούρος για την Αναπαραγωγή και Επαναδιάδοση του Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου. Αξιοσημείωτη κίνηση ευαισθησίας καθώς ανατρέπει την παραδοσιακή αντίθεση κτηνοτρόφων και λύκων, στην ελληνική ύπαιθρο. 

Ο εν λόγω κτηνοτρόφος συμμετέχει στο Δίκτυο των Κτηνοτρόφων του Αρκτούρου από το 2008 και του έχουν παραχωρηθεί ως σήμερα 3 ελληνικοί Ποιμενικοί Σκύλοι: ο Θησέας, η Χάνα, και ο Άδωνις, ως σκύλοι φύλαξης του κοπαδιού του και μέτρο πρόληψης των ζημιών που μπορούν να προκαλέσουν η αρκούδα και ο λύκος. Η άριστη συνεργασία και φροντίδα των ελληνικών ποιμενικών που έχει παραχωρήσει δωρεάν ο Αρκτούρος έχει αποδώσει ήδη 2 γέννες και 8 νέα κουτάβια επέστρεψαν στον Αρκτούρο για τη διάθεσή τους σε άλλους κτηνοτρόφους. 

Άλλη μια φορά, και εν όψει των χειμερινών μηνών, οπότε τα άγρια ζώα δεν βρίσκουν διαθέσιμες φυσικές τροφικές πηγές στις ορεινές περιοχές και κατεβαίνουν σε χαμηλότερα υψόμετρα, παρακαλούμε τους πολίτες-οδηγούς διερχόμενους τις επαρχιακές οδικές οδούς ημιορεινών και δασικών περιοχών να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Δηλητηρίασαν σκύλους και γάτες στην Κρήτη


Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει

Μπροστά σε μία κτηνωδία βρέθηκαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Καμηλαρίου, στο δήμο Φαιστού στην Κρήτη το ξημέρωμα της Τρίτης όταν βρήκαν περισσότερα από 30 σκυλιά και γατιά νεκρά στην άκρη του δρόμου που οδηγεί στο χωριό τους. Το θέαμα σόκαρε και αναστάτωσε την κοινωνία που δεν μπορούσε να πιστέψει ποιος ασυνείδητος έσπειρε το θάνατο στα ζώα που μόνο συντροφιά και αγάπη προσέφεραν στους ιδιοκτήτες τους αλλά και στους κατοίκους του μικρού χωριού της Μεσαράς.

Το περιστατικό κατήγγειλαν στο prismanews.grάνθρωποι που έχασαν διάφορα ζώα. 

«Από την Κυριακή τα ζώα άρχισαν να δείχνουν αδιάθετα και να μην έχουν κέφι και διάθεση. Τη Δευτέρα ψόφησε το πρώτο σκυλί και το πρωί της Τρίτης που ξυπνήσαμε είχαν πεθάνει τα γατάκια της κόρης μου. Όταν βγήκαμε από το σπίτι όμως το θέαμα ήταν απελπιστικό. Αριστερά και δεξιά του δρόμου ήταν γεμάτο ψόφια ζώα. Γάτες και σκυλιά πεθαμένα. Όλο το χωριό βγήκε και κοίταζε με αποτροπιασμό! Δεν είναι δυνατό να σκοτώνουν έτσι τα ζώα ... δεν τους φταίνε σε τίποτα. Τι άνθρωποι είναι αυτοί που έκαναν κάτι τέτοιο;», είπε η καταγγέλλουσα.

Δηλητηρίαση
Σύμφωνα με εκείνη όσοι πρόλαβαν και πήγαν τα κατοικίδια τους στον κτηνίατρο, δεν άργησαν να λάβουν τη διάγνωση περί δηλητηρίασης. «Ένα δικό μου που προλάβαμε και το σώσαμε παίρνει ακόμα αντιβίωση. Επικοινωνήσαμε μεταξύ μας όλοι όσοι έχουμε κατοικίδια στην περιοχή και αποφασίσαμε να μην αφήνουμε έξω τα ζώα μας χωρίς αλυσίδα. Ωστόσο, για σκεφτείτε, ζούμε σε χωριό και δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω τα ζώα μας γιατί κυκλοφορεί κάποιος που τα δηλητηριάζει ! Που να απευθυνθούμε; Τι να κάνουμε;», τόνισε.

Τραγική ... επανάληψη
Σύμφωνα με την κάτοικο του Καμηλαρίου, πριν από ένα χρόνο και πάλι κάποιος είχε δηλητηριάσει ομαδικά σκυλιά και γάτες, αδέσποτα και μη, στην περιοχή. Τότε πάλι κανείς δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τον δράστη ωστόσο οι κάτοικοι για να περιορίσουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα και για να μην ενοχλείται κανείς, είχαν απευθυνθεί σε μία ομάδα Γερμανών φιλόζωων που ζει στο Καλαμάκι και είχαν φροντίσει όλα τα αδέσποτα με εμβόλια, στείρωση και ότι απαιτείται.

Η περιοχή δεν ανέχεται τέτοια φαινόμενα
Την ίδια στιγμή αξίζει να επισημανθεί ότι στην περιοχή του Καμηλαρίου, όπως και στο Καλαμάκι αλλά και στο Σίβα και στα Πιτσίδια, που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση ζουν σε μόνιμη βάση πάρα πολλοί Ευρωπαίοι, κυρίως Γερμανοί. Άνθρωποι που έχουν επιλέξει μία ζωή κοντά στη φύση και παράλληλα ενισχύουν τον χειμερινό τουρισμό στο Νότο της Κρήτης.

Το σκηνικό με την ομαδική δηλητηρίαση σκύλων έχει θορυβήσει και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή με τους κατοίκους της να καταδικάζουν τέτοιου είδους φαινόμενα.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Στο πάρκο Taronga υποδέχτηκαν τις γιορτές νωρίτερα


Ξεχωριστά... δώρα πήραν τα φιλοξενούμενα ζώα

Μπορεί το Σίδνεϊ να βρίσκεται πιο μπροστά από εμάς λόγω της διαφοράς στην ώρα, ωστόσο τα ζώα που φιλοξενούνται στο πάρκο Taronga το «παράκαναν».

Για αυτά, τα Χριστούγεννα έφτασαν αρκετές ημέρες νωρίτερα, καθώς οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να τους προσφέρουν τα δώρα τους, σήμερα το πρωί!

Οι καμηλοπαρδάλεις απόλαυσαν ένα γιορτινό γεύμα, με τους φύλακες να τις ταΐζουν μεταξύ άλλων με καρότα και μήλα. Οι αρκούδες άνοιξαν τα δώρα τους που περιείχαν ξηρούς καρπούς και μέλι.

Οι τεράστιες χελώνες από την άλλη, γεύτηκαν καρπούζια σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με τα ζώα να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα..



















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Κρούσματα λύσσας σε αλεπούδες στο Κιλκίς


Σε κινητικότητα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε κινητικότητα μετά την εκδήλωση δύο κρουσμάτων λύσσας σε κόκκινες αλεπούδες στην Κάτω Ποταμιά Κιλκίς. 

«Καλό είναι να αρχίσουμε να ανησυχούμε γιατί το θέμα της λύσσας αφορά όλους μας και όχι απλώς τους κτηνοτρόφους ή τους κυνηγούς» τόνισε κατά τη διάρκεια σύσκεψης ο Διευθυντής Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Βαφειάδης και απηύθυνε έκκληση στο κοινό να εμβολιάσουν κυρίως σκύλους, γάτες και ποιμενικούς που μπορεί να έλθουν σε επαφή με αλεπούδες και άλλα νυχτόβια ζώα που μεταφέρουν τον ιό.

«Όσο πλησιάζουμε στην καρδιά του χειμώνα η κόκκινη αλεπού στην οποία εμφανίστηκε η λύσσα, θα προσεγγίζει τα χωριά σε αναζήτηση τροφής. Γι αυτό θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους οι ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών μονάδων και όσοι διαθέτουν κατοικίδια ζώα προκειμένου να δημιουργηθεί, με τους απαραίτητους εμβολιασμούς ένας βιολογικός φραγμός στη λύσσα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτιάδης.

Ειδικά για το νομό Θεσσαλονίκης, σχολίασε ότι βρίσκεται εντός της ακτίνας των 50 χιλιομέτρων (που προβλέπεται από τη νομοθεσία για τη λήψη μέτρων) από την περιοχή εκδήλωσης των κρουσμάτων στο Κιλκίς, κάτι που, όπως είπε, ισχύει και για τμήμα του νομού Ημαθίας.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα λύσσας σε ζώα, οι εκπρόσωποι των κτηνιατρικών αρχών επισήμαναν ότι τα μολυσμένα ζώα παρουσιάζουν αλλόκοτη συμπεριφορά και έκκριση σιέλου ενώ για τον άνθρωπο συνέστησαν σε περίπτωση δαγκώματος από πιθανώς μολυσμένο ζώο, το πολύ καλό πλύσιμο του τραύματος με άφθονο νερό και την άμεση λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού καθώς οι υπηρεσίες παρακολουθούν στενά το φαινόμενο» σχολίασε ο κ. Τζιτζικώστας ενώ από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Γιουφτσίδης επισήμανε ότι έχει ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας η αποστολή εμβολίων.

Το θέμα της λύσσας απασχόλησε, άλλωστε, σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιο Κοσματόπουλο, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία ενώ και ο κόσμος ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στις εκκλήσεις για εμβολιασμούς μετά τα δύο κρούσματα λύσσας που σημειώθηκαν σε ζώα στις περιοχές του Βοΐου και της Καστοριάς. Σε ό,τι αφορά τη ρίψη από αέρος δολωματικών εμβολίων στην ύπαιθρο, για τον περιορισμό του ιού της λύσσας στους άγριους πληθυσμούς σαρκοφάγων ζώων (αλεπούδες, λύκοι), σχολίασε ότι η κατάλληλη περίοδος για να γίνει κάτι τέτοιο είναι η άνοιξη και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές προετοιμασίες.

Παράλληλα συνεχίζεται η ενημέρωση του κόσμου με ομιλίες, συσκέψεις και ενημερωτικό υλικό σε σχολεία, φορείς και διάφορες ομάδες εργασίας.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Σκύλοι φτιαγμένοι από... «ατσάλι»


Σκύλοι φτιαγμένοι από... «ατσάλι»

Όταν τα εξαρτήματα ποδηλάτων μετουσιώνονται σε τέχνη

Όταν φέρνει κανείς στο μυαλό του την εικόνα ενός σκύλου σκέφτεται ένα χαριτωμένο πλάσμα να γαβγίζει, να κουνάει την ουρά του και να τριγυρνάει μέσα στο σπίτι... Όμως η Nirit Levav τα φαντάστηκε ως κάτι πιο στατικό...

H ισραηλινή καλλιτέχνις δημιούργησε λοιπόν μια σειρά από σκύλους φτιαγμένους κυριολεκτικά από... «ατσάλι, καθώς απαρτίζονται από αντικείμενα που αποτελούσαν κάποτε εξαρτήματα ποδηλάτων, όπως για παράδειγμα, αλυσίδες, πεντάλ και σέλες. Η Nirit συλλέγει τα άχρηστα αυτά για άλλους αντικείμενα από γκαράζ και καταστήματα ποδηλάτων στο Τελ Αβίβ. 

Η ιδέα τής ήρθε εντελώς τυχαία όταν παρατήρησε τα παλιά εξαρτήματα που ήταν παρατημένα στο κατάστημα ποδηλάτων που είχε ο γιος της... κι ενώ κανείς θα τα θεωρούσε ως σκουπίδια, εκείνη είχε την έμπνευση να κάνει κάτι ιδιαίτερο που μάλιστα θα της απέφερε μεγάλο κέρδος.

Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών εγκατέλειψε την καριέρα της ως σχεδιάστρια νυφικών για να αφοσιωθεί στην κατασκευή μεταλλικών γλυπτών. Όσο για την τιμή των σκύλων αυτή κυμαίνεται από 700 έως 7.000 στερλίνες, ανάλογα με το μέγεθος και τη δυσκολία.















newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »