Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Βρήκε ένα ελαφάκι στη χιονισμένη αυλή του


Το εγκατέλειψε η μητέρα του, αλλά βρήκε νέα οικογένεια

Ένα μικροσκοπικό ελαφάκι, που ζύγιζε όχι περισσότερο από ένα σακουλάκι ζάχαρη, βρήκε στην αυλή του σπιτιού του ένας άντρας από την περιοχή Sible Hedingham του Έσεξ.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πήρε στην αγκαλιά του το παγωμένο ελαφάκι και κάλεσε αμέσως την υπηρεσία προστασίας ζώων, οι οποίοι και ανέλαβαν τη φροντίδα του.

Ειδικοί εκτιμούν ότι το μικρό εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του επειδή ήταν πολύ μικρό για να την ακολουθήσει.

Ο άντρας που το περιμάζεψε δήλωσε στους υπευθύνους της υπηρεσίας ότι είχε ακούσει τη μητέρα του μικρού να φωνάζει από απόσταση, αλλά θεώρησε καλύτερο να τους καλέσει καθώς το μικρό ήταν σε κατάσταση σοκ λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Το μικρό θα αφεθεί ελεύθερο εκεί όπου βρέθηκε όταν γίνει πέντε ή έξι μηνών.








newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Παγωμένο ενυδρείο στην Ιαπωνία

To «Kori de no Suizokukan» (Παγωμένο ενυδρείο) στην Kesennuma, της Ιαπωνίας περιέχει περίπου 50 κολώνες πάγου, μέσα στις οποίες χταπόδια...
καβούρια, σολομοί και άλλα δημιουργήματα της θάλασσας φαίνονται πραγματικά ζωντανά.

Οι παγοκολώνες εκτίθενται στον ελεύθερο αέρα μέσα στο ενυδρείο έτσι ένα ισχυρό σύστημα ψύξης εργάζεται συνεχώς για να διατηρηθεί η θερμοκρασία περιβάλλοντος στους μείον 20ο C. Οι επισκέπτες οφείλουν να φορέσουν τον ειδικό προστατευτικό ρουχισμό που τους παρέχεται για να παραμείνουν ζεστοί, όσο θαυμάζουν τα εκθέματα, τα οποία φωτίζονται με απαλό γαλάζιο φωτισμό που ενισχύει την αίσθηση του πάγου.

Η δημιουργία του παράξενου αυτού ενυδρείου κατέστη δυνατή λόγω της ύπαρξης της εξελιγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την κατάωυξη των θαλασσινών που αλιεύονται και εκφορτώνονται στο λιμάνι της Kesennuma.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Ο γάτος που έμαθε να περπατά στα δύο πόδια


Γεννήθηκε χωρίς οστά στα μπροστινά του άκρα

Κοιτώντας τις φωτογραφίες του Harvey θα πίστευε κανείς ότι του είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και επίπονο να κυκλοφορεί, όμως στην πραγματικότητα ο τεσσάρων μηνών γατούλης τα πάει μια χαρά και είναι πολύ ευτυχισμένος!

Γεννήθηκε χωρίς οστά στα μπροστινά του πόδια, όμως αυτό δεν του στάθηκε εμπόδιο για να μάθει να περπατά… ισορροπώντας στα δύο πίσω του άκρα ή πατώντας στους «αγκώνες» του!

Ο Harvey θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να εμφυτευθούν μεταλλικές καρφίτσες στα πόδια του, χάρη σε δωρεές που συγκέντρωσε ο φιλανθρωπικός οργανισμός Cats Protection.









 






newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Επιστήμονες τοποθέτησαν κάμερες σε πιγκουίνους


Βίντεο με το... κυνήγι του είδους Adélie

Το είδος πιγκουίνων «Adélie» στην Ανταρκτική θέλησαν να μελετήσουν οι Ιάπωνες επιστήμονες Yuuki Watanabe και Akinori Takahashi από το Τόκιο. 

Για τις ανάγκες των μετρήσεων, οι Ιάπωνες τοποθέτησαν κάμερες στις πλάτες πιγκουίνων και μικρά επιταχυντόμετρα στα κεφάλια των αξιολάτρευτων θαλάσσιων ζώων. 

Οι πιγκουίνοι του συγκεκριμένου είδους τρέφονται με μικρά καρκινοειδή γνωστά ως κριλ, καθώς kai με άλλα μικρά ψάρια. Οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν τη δυνατότητα αυτών των πιγκουίνων να καταβροχθίζουν 244 κριλ μέσα σε ένα βίντεο 88 λεπτών. Μάλιστα ένας πιγκουίνος έφαγε δύο μικρά καρκινοειδή μέσα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. 

Στην έρευνά τους, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences» οι επιστήμονες γράφουν για τις εντυπωσιακές ικανότητες αυτού του είδους στο κυνήγι. Εκτός από τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν τα θαλάσσια πουλιά, φτάνουν τα σμήνη καρκινοειδών χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. 

Το «σπίτι» των πιγκουίνων «Adélie» στην Ανταρκτική απειλείται από την κλιματική αλλαγή και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το λιώσιμο των πάγων θα φέρει μείωση στον πληθυσμό τους. Ο Watanabe σημείωσε ότι οι μικρές κάμερες και ο εξοπλισμός έδωσε στους ερευνητές τη δυνατότητα να καταλάβουν καλύτερα πως επιβιώνουν τα ζώα στη συγκεκριμένη περιοχή. 

«Καταλαβαίνουμε πόσο στηρίζονται στα ψάρια που ζουν κάνω από τον πάγο, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιγκουίνοι Adelie μπορούν να επιβιώσουν μόνο σε ένα τέτοιο περιβάλλον» δήλωσε ο Watanabe. 











newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »