Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Κοάλα... κολυμβητής (video)


Φωτογραφίες  από την απρόσμενη βουτιά του

Θεωρούνται από τα πιο τεμπέλικα ζώα στον πλανήτη καθώς δεν κάνουν και πολλά εκτός του να κοιμούνται στα κλαδιά των δέντρων. Αλλά το συγκεκριμένο κοάλα με το οποίο συναντήθηκε η Julie Elliott, ενώ βρισκόταν στο κανό της σε ποτάμι του Καναδά διέψευσε το χαρακτηρισμό του είδους του. 

Καθώς η Elliott και οι φίλοι της κατέβαιναν το ποτάμι στα κανό τους εντόπισαν το κοάλα στην όχθη, σε απόσταση περίπου 18 μέτρων. Αυτό που περίμεναν ήταν το κοάλα να τους δει και να κρυφτεί στους θάμνους αλλά διαψεύστηκαν: το κοάλα βούτηξε στο νερό και κολύμπησε μέχρι το κανό της Elliott!

Μετά την αρχική της έκπληξη εκείνη έβγαλε το κινητό της τηλέφωνο κι άρχισε να τραβά βίντεο καθώς το κοάλα πλησίαζε το κανό της. Όταν έφτασε σήκωσε τα μπροστικά του πόδια σαν να προσπαθούσε να σκαρφαλώσει μέχρι που ένας από τους φίλους της Elliott το τράβηξε πάνω στο κανό. 

Έκπληκτοι παρακολούθησαν το κοάλα να… βολεύεται μέσα στο κανό! Προκειμένου να μην το απομακρύνουν από το περιβάλλον του δεν έκαναν κουπί αλλά έμειναν λίγη ώρα στο ίδιο σημείο και μετά κατευθύνθηκαν στην όχθη όπου και το άφησαν στο έδαφος. 

«Έχω επισκεφθεί το συγκεκριμένο ποτάμι πολλές φορές την τελευταία δεκαετία και ποτέ δεν ξαναείδα κοάλα κολυμβητή!», δήλωσε η Julie Elliott. «Πήρε μεγάλο ρίσκο όταν κολύμπησε στο κανό μας γιατί αν είχαμε απομακρυνθεί ή δεν το είχαμε βοηθήσει να ανέβει πάνω μπορεί να μην τα κατάφερνε να επιστρέψει στην όχθη», τόνισε. «Αλλά όλα πήγαν καλά και μας έφτιαξε τη μέρα!»

Ειδικοί της άγριας ζωής λένε πως παρότι τα κοάλα μπορούν να κολυμπήσουν δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. 

Δείτε τις φωτογραφίες 












newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου