Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Άγνωστοι εξαφανίζουν τα σκυλιά από περιοχές του Ηρακλείου!

της Μαρίας Αντωνάκη
Πολλές οι καταγγελίες για αυτοκίνητα, τα οποία περνούν από περιοχές του Ηρακλείου και μαζεύουν όποιο σκύλο δουν, έχοντας ...
προκαλέσει την οργή όχι μόνο των ζωόφιλων, αλλά και ιδιοκτητών που έχουν χάσει μυστηριωδώς τα σκυλιά τους!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τόσο της προέδρου της Ζωόφιλη Δράσης, όσο και πολιτών, έχουν κάνει κατά καιρούς την εμφάνιση τους αυτοκίνητα, τα οποία μαζεύουν τα σκυλιά, είτε είναι αδέσποτα, είτε δεσποζόμενα.

Έτσι μέσα σε μια νύχτα έχουν εξαφανιστεί τα σκυλιά από την περιοχή του Κοκκίνη Χάνι, αλλά και από τη Φορτέτσα και τις Βασιλειές, με ένα κόκκινο Fiat το οποίο είχε την ένδειξη "Φιλοζωικός" να έχει κάνει την εμφάνιση του στην πρώτη περιοχή και ένα ασημί seat στις άλλες δυο.

Σε επίσκεψή μου στο Βραχόκηπο Ηρακλείου πληροφορήθηκα ότι ένα κόκκινο panda με πινακίδες Αγίου Νικολάου και με τη φίρμα "φιλοζωικός" περισυνέλεξε όλα τα αδέσποτα. Παρακαλώ επειδή πλέον το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ουδείς ενδιαφέρεται προφανώς να σταματήσει το παιγνιδάκι των παράνομων περισυλλογών καθώς εξυπηρετεί άπαντες εκτός των ζώων. Σας πληροφορώ ότι όποιος περισυλλέγει εκτός των Δήμων ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ. Η απάντηση επιτέλους ας σηματοδοτήσει κι ας "χτυπήσει" το καμπανάκι σε κάποιους να καλέσουν εγκαίρως βοήθεια για να προστατευτούν τα ανυπεράσπιστα ζώα", αναφέρει, η κ. Στεφανάκη.

Ο λόγος που αυτά περισυλλέγονται παραμένει άγνωστος. Πολλά ακούγονται, αλλά κανείς δεν ξέρει σίγουρα τι συμβαίνει. Η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι αυτά πωλούνται στο εξωτερικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου