Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Κύπρος : Αποφασίστηκε η σταδιακή μείωση των ζώων από το πρόχειρο καταφύγιο στον Λυθροδόντα




  
Στη λήψη μέτρων προχωρούν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Κύπρου προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των σκύλων που βρίσκονται σε οικία στον Λυθροδόντα. Σε επιθεώρηση που έγινε στο χώρο καταμετρήθηκαν και φωτογραφήθηκαν συνολικά 75 σκυλιά, ενώ βρίσκεται εκεί και αριθμός γάτων. (Σχετική με το θέμα είναι και προχθεσινή ανάρτηση με τίτλο «Κύπρος : Κόλαση για 80 ζώα. Σε άθλια κατάσταση σε αυτοσχέδιο καταφύγιο»,http://anthroposkaiskylos.blogspot.com/2012/10/80.html)


Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες αποφάσισαν ότι θα μειώνεται ο αριθμός των σκυλιών σταδιακά, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να παραμείνει ένας αριθμός 20-25 σκυλιών, τα οποία να μπορεί να συντηρεί η ενοικιάστρια του σπιτιού.

Οι αρμόδιες Αρχές αποτάθηκαν ήδη σε φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες είναι έτοιμες να αναλάβουν τη συντήρηση αριθμού ζώων, ενώ μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης θα προσπαθήσουν να βρουν άτομα να τα υιοθετήσουν. Μέχρι στιγμής έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον για υιοθεσία έξι σκύλων.

 Σύμφωνα με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, η κάτοχος του μεγάλου αριθμού σκύλων είναι πρόθυμη να δώσει για υιοθεσία σκυλιά, δεδομένου ότι αυτοί που θα τα παραλάβουν θα αναλάβουν τη συντήρησή τους και δεν θα προχωρήσουν σε ευθανασία. «Ενδιαφέρεται να πάνε σε καλό σπίτι», όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά. 

 Παράλληλα, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έχουν αποφασίσει να πραγματοποιούν περιοδικά επιθεωρήσεις στο χώρο φύλαξης των ζώων για να διαπιστώνουν ότι μειώνεται ο αριθμός τους.

Ο κοινοτάρχης Λυθροδόντα Λάμπρος Λουκά, που παρέστη στην επιτόπια επίσκεψη, αναμένει την έκθεση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη μέτρων εναντίον της κατόχου των σκύλων δεδομένου ότι δεν διαθέτει άδεια κατοχής σκύλων. Όπως ανέφερε δεν θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων εφόσον αποκτηθούν οι απαιτούμενες άδειες.

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας των φιλοζωικών οργανώσεων «Φωνή για τα ζώα της Κύπρου» Μαίρη Αναστάση ανέφερε ότι αυτό που επιθυμεί είναι να υιοθετηθούν τα ζώα και να απομακρυνθούν από το υποστατικό αυτό. 

Ο Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου