Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Βάρβαρες αλογομαχίες στην Κίνα σοκάρουν την κοινή γνώμη(PHOTOS)

Φιλοζωικές οργανώσεις και παγκόσμιοι οργανισμοί για την προστασία των αλόγων, έχουν στρέψει τα βλέμματά τους στην Κίνα, σε μία προσπάθεια να καταργήσουν το βάρβαρο έθιμο των αλογομαχιών. Η πρόσφατη αλογομαχία διοργανώθηκε για τον εορτασμό της φθινοπωρινής συγκομιδής στην επαρχία Γκουανξί.
Οι αλογομαχίες χρονολογούνται από το 1.500 μ.Χ και είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στην Κίνα και πολλές άλλες ασιατικές χώρες. Οι διοργανωτές οδηγούν δυο επιβήτορες σε μια φοράδα, την οποία και απομακρύνουν όταν τα άλογα διεγερθούν, έτσι ώστε να επιτεθούν το ένα στο άλλο. Αν ωστόσο τα άλογα δεν επιτεθούν, τότε οι διοργανωτές εφαρμόζουν και άλλες μεθόδους (μαστίγωμα – πυροβολισμοί) για να τα εξαγριώσουν και να τα φοβίσουν.
η Βίβιαν Φάρελ, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταμείου για τα Άλογα χαρακτηρίζει το άθλημα βάναυσο και απάνθρωπο και μάχεται εδώ και χρόνια για να απαγορευτούν οι αλογομαχίες.
«Αυτοί που το κάνουν λένε πως είναι παράδοση. Λοιπόν κάποτε ήταν παράδοση να θυσιάζουμε παιδιά όμως έχουμε προχωρήσει αρκετά μπροστά από αυτό το στάδιο», τονίζει.
Τα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης PETA είναι επίσης εξοργισμένα με το βάρβαρο αυτό θέαμα. Εκπρόσωπος της οργάνωσης δηλώνει: «Το να βασανίζει κανείς αυτά τα υπέροχα ζώα στο όνομα της διασκέδασης είναι τουλάχιστον αξιοθρήνητο. Η παράδοση δεν δικαιολογεί τη βιαιότητα, η οποία δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία»
Σημειώνεται ότι οι αλογομαχίες απαγορεύονται στα περισσότερα κράτη παγκοσμίως, όμως εξακολουθούν να διοργανώνονται σε χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία, η Νότιος Κορέα και η Κίνα, προσελκύοντας πλήθος κόσμου.


Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου