Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Λιοντάρι επέζησε εγκλωβισμένο σε παγίδα λαθροκυνηγού


Επί τρία χρόνια τάιζαν τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης

Ένα νεαρό λιοντάρι που είχε πιαστεί σε παγίδα λαθροκυνηγού κατάφερε να επιζήσει τρία ολόκληρα χρόνια με τη σιδερένια θηλιά να σφίγγει όσο περνούσε ο καιρός στο λαιμό του.

Το λιοντάρι εντοπίστηκε εγκλωβισμένο και τραυματισμένο για πρώτη φορά το 2009 στο Εθνικό Πάρκο Mikumi της Τανζανίας, όμως όσες προσπάθειες κι αν έγιναν για τον απεγκλωβισμό του απέτυχαν.

Τρία χρόνια μετά η θηλιά είχε σφίξει τόσο πολύ το λαιμό του που δε μπορούσε να κινηθεί καθόλου, ενώ η ανοιχτή πληγή αποτελούσε «μεζέ» για διάφορα έντομα και είχε αρχίσει να μολύνεται.

Το νεαρό λιοντάρι αργοπέθαινε, όμως χάρη στη δημοσιοποίηση της ιστορίας, γράφει η Daily Mail, τελικά τον περασμένο Αύγουστο στήθηκε μια συντονισμένη επιχείρηση για τη διάσωσή του. Κτηνίατροι το νάρκωσαν και έκοψαν την ηλεκτροφόρα παγίδα.

Πρόσφατα το τυχερό μέσα στην ατυχία του λιοντάρι φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά σε καλή κατάσταση μετά από την πολυετή περιπέτειά του, ενώ έχει αρχίσει να μεγαλώνει και η χαίτη του, στο σημείο όπου πριν από λίγους μήνες είχε βαθιές πληγές.

Το διάστημα που ήταν παγιδευμένο, ανήμπορο να κυνηγήσει, κρατήθηκε ζωντανό χάρη στα υπόλοιπα μέλη της αγέλης του τα οποία του πήγαιναν τροφή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου